Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה

כבר לא מעט זמן שאני חושק באחת משתי המכוניות הנ"ל, אשמח לקבל חוות דעת על אמינות, צריכת דלק, מחירי טיפולים שגרתיים, מחלות, ביצועים של כל אחת.

תודה לכולם, משה

פורסם

סליחה חברה, לא הייתי ברור ..

מאזדה 3 מנוע 2 ליטר, אני מדבר על שנים 04-08

הונדה סיויק 1.6 שנים 05-07 (לא הייברייד..!)

תמונה כדי שאני אהיה ברור:

e_1_1_1_59765_20081016221008.jpg

1_1_1_142306_20081122181122.jpg

פורסם

אני הייתי נשאר עם הסיויק.

למאזדה 3 יש תא מטען מעצבן ביותר וקשה להכניס אליו דברים.

הראות אחורה טובה יותר בסיוויק וקל יותר לחנות אותה.

סביר להניח שהסיוויק תצרוך פחות דלק גם, כי המאזדה עושה בין 1:7 ל 1:10, מניסיון.

עם הסיוויק הרבה יותר קל לחיות אם אתה לא נוהג כל היום לבד. המאזדה היא טובה אם אתה נוסע לבד כל היום אבל מאחורה אי אפשר פשוט לשבת. זה די נוראי.

פורסם

אה... יש פה השוואה בין סיוויק ל-3 (סליחה, בין סיויק לספיריט, ומזל שהוא לא כתב "ספיריט VS הונדה"...), לא בין סיוויק למיאטה. תא המטען ב-3 אולי קצת פחות נגיש מבסיוויק, אבל זה לא סיבה לוותר עליה. קלות חנייה זה דבר שגם אפשר להתרגל אליו ושוב - לא גורם כזה משמעותי בין המכוניות הללו. ולסיום - המושב האחורי ה-3 אולי פחות מרווח מבסיוויק, אבל "נוראי" זה בטוח לא (ניסית לשבת מאחור במיאטה?)

ולדברים החשובים באמת - ה-3 יותר מהנה לנהיגה מהסיוויק, יותר חזקה וכנראה קצת פחות נוחה לנסיעה. צריכת הדלק שלה תהיה כנראה פחות טובה, אבל אצל שתיהן יש גם עלות גבוהה בביטוח מקיף וכדאי לברר מה ההבדלים. מעבר לכך - הסיוויק אכן "משפחתית" יותר ואם זה חשוב לשואל השאלה - אז אולי היא עדיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רוני על הפירוט, אך לא הבנתי מדוע אתה מצחקק (ראבק מה הקשר מיאטה?) שיהיה.

הבנתי שהספיריט תזוז קצת יותר מהר, רציתי לשאול - האם ההגה של הסיויק לא מרגיש טוב כל כך ?

אם אפשר ביצועים ממש יעזור לי, דרך אגב הייתי בטוח שסיויק תועדף חד משמעית, הייתי שמח לשמוע סיבות מבעלי ניסיון.

נ.ב

*לאיזה מבין שני הרכבים מחירי חלקים זולים יותר?

*מהו הרכב שאוכל למכור מהר יותר?

תודה לכולם ..

פורסם

בוא נגיד שעגלות אני לא מתכוון להכניס ב10 שנים הבאות ככה שזה לא משנה לי כל כך..

והרכב ממש לא ישמש משפחה שלמה ..

מדוע כיף יותר לנהוג בסיויק? אשמח להענות

חוץ מתא מטען קטן, מה רע במאזדה? האם זה רק אני או שהדשהורד של הונדה עלוב למדי ליד ה-3?

דרך אגב, האם הישיבה בסיויק נמוכה? אין אפשרות להגבהה ?

פורסם

לא הבנת נכון.

ה3 מהנה יותר לנהיגה.

המאזדה נותנת לאנשים מסוימים (כולל אותי) תחושה של צפיפות ושל אי נוחות.

הדשבורד שלה שחור מדי וגדול מדי והקורות של החלון הקדמי ממוקמות בצורה לא נוחה.

פורסם

בתור אחד שנוהג על מאזדה 3 "ספיריט" יום יום, וכאחד שנהג רבות על הסיוויק סדאן כולל ממש לאחרונה, זו דעתי:

הסיווק הרבה יותר נוחה בספיגת מהמורות בכביש (ה-3 בגרסת ה-2L מאוד קשיחה על הכביש), ממותגת גבוה יותר (אף אחד שאינו חובב רכב לא מבין מה ההבדל בין מאזדה 3 1.6 ל-2.0), עיצוב תא הנוסעים הרבה יותר מיוחד. היא גם הרבה פחות המונית ולא נתפסת כמכונית ליסינג מובהקת.

אבל, וזה אבל גדול. אין מה להשוות בין הסיווק למאזדה 3 בנושא הנאה מנהיגה ויכולות כביש. הסיוויק סדאן היא משפחתית טובה מאוד אבל ממש לא מכונית נהג או מתוכננת להיות אחת.

המאזדה 3, בעיקר בגרסת ה-2.0 ליטר היא חיה אחרת לגמרי.

אל תשכח שזו הגרסה החזקה ביותר של מאזדה באירופה (למעט גרסת ה-MPS) וקהל היעד הם אנשים שמחפשים הנאה מנהיגה קודם, ושאר ירקות אח"כ.

1. המאזדה 3 2.0 ליטר מבוססת על פלטפורמת C1 של פורד (אותה גם חולקת הפוקוס) שיקבלה תשבוחות מכאן ועד הודעה חדשה כפלטפורמה מאוד מאוד מהנה לנהיגה. TOP GEAR הגדירו את הפלטפורה כאחת שיכולה לתת פייט אפילו למכוניות ספורט אמיתיות מהשורה.

2. ה-3 מצויידת במתלה אחורי רב-חיבורי מצויין (הטוב בקטגוריה) - E-Link של פורד. ה-3 מרגישה על מסילות בזמן פניות.

3.ה-3 מגיעה עם צמיגי Bridgeston Potenza שהם צמיגי ביצועים מובהקים וצמיגי ה-HIGH END של Bridgeston. אלו הם צמיגים מאוד מאוד יקרים שבד"כ עונדות מכוניות ספורט. תחשוב מה זה אומר על האמון שיש למאזדה ב-3 בשביל לצייד אותה בצמיגים כאלו (במקום, למלשל, בצמיגי Touranza זולים הרבה יותר).

4. הרבה פחות חשוב לדעתי אבל אם אתה מדבר על הסיוויק סדאן בקבוצה 3, היא מגיעה עם חישוקי 15" מפלדה אל מול חישוקי 17" ממגנזיום ב-3, כמו כן ה-3 מגיעה עם סאן רוף מקורי ואבזור רב יותר (למשל שליטה על מערכת השמע מגלגל ההגה).

6. גרסת ה-2.0 ליטר של מאזדה קיבלה מתלים מוקשחים אף יותר אל מול גרסת ה- 1.6 ומספר חיזוקי שלדה שנלקחו ישירות מגרסת ה-MPS.

7. ההגה ב-3 הרבה יותר חד ולמרות היותו חשמלי (והוא באמת לא מרגיש כך) מתקשר נהדר בין הנהג לגלגלים הקדמיים. הפידבק קיים, המשקל מצויין והוא מאוד חד.

ה-3 היא לא מכונית ספורט, אבל היא הדבר הכי קרוב שיש ב-130,000 שקל. אם אתה מחפש רכב ספורטיבי מהנה לנהיגה, בקבוצת המחיר הזו פשוט אין לה מתחרים.

נסיים במספר ציטוטים ממבחן הדרכים שנעשה עליה במגזין אוטו:

" אולם שילוב המנוע החזק והתיבה היעילה מאדירים את יכולת השלדה הגבוהה של הגרסה החלשה, והופכים את המאזדה 3 הזאת לחוויית נהיגה של ממש."

"החדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת."

"שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו."

אני חושב שהם סיכמו את זה הכי טוב שאפשר. :-)

פורסם

מחזק את דבריו של ToxicTux

לנו בבית יש סיויק 2007 1.8 ( לאחותי ) ומאזדה 3 ספיריט 2008 ( שלי ).

מבחינת ביצועים - אין ספק שהמאזדה לוקחת, ולא רק אני חושב ככה.

אז פה השוות את ה 1.6 שאני חושב שזה יהיה הבדל של שמיים וארץ בנהיגה עצמה.

דלק - הסיויק טובה יותר, אצלי במאזדה בבדיקה האחרונה ( לפני יומיים ) ל 227.4 ק"מ שהיו אך ורק בעיר, היא "לקחה" 31.173 ליטר דלק, שזה אומר משהו כמו 7.2 ק"מ לליטר ( ואני חייב לציין שהרגל שלי לא ממש קלה על הגז ).

בתחום הבינעירוני עוד לא יצא לי לבדוק בבירור, אם כי אתמל בנסיעה שעשיית עם טנק מלא משהו כמו 100 ק"מ בינעירוני המד של הדלק בקושי זז, בהזדמנות נבדוק במדויק.

נוחות - מקדימה הסיויק יותר מרווחת, זה בעיקר בגלל שבהונדה איפה שבד"כ במכוניות יש פלסטיק ש"סוגר" את הרגליים, אין את החלק פלסטיק הזה ( העיצוב לא רגיל ), וזה נותן הרבה יותר חופש ברגלים.

פרט לזה, ב 2 המכוניות נוח לנהוג.

לגבי הישיבה מאחורה - אני לא מבין, כבר כמה פעמים שישבתי מאחורה ובאמת ששום דבר מוזר, פחות או יותר כמו הסיויק.

בין הסיויק 1.6 למאזדה 2.0 לדעתי אם הדלק לא הכי מפריע הייתי לוקח את המאזדה ( כמובן שחשוב למצוא אחת שלא התעללו בה יותר מדי ).

אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות לך :)

פורסם

אני חושב שה3 במרכב ה5 דלתות נראית הרבה יותר ספורטיבית ומיוחדת.

אם כבר הייתי הולך לכיוון אז רק לשם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני חושב שה3 במרכב ה5 דלתות נראית הרבה יותר ספורטיבית ומיוחדת.

אם כבר הייתי הולך לכיוון אז רק לשם.

עידן

אני אישית העדפתי אותה גם בגלל העובדה שרואים אותה פחות מהסדאן הרגילה.

אבל אבא שלי העדיף את הסדאן, אין מה להתווכח איתו על זה...

• תוכן חדש...