Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן טידה (Nissan Tiida)- דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

המשפחה שלי בקרוב מתכננת לרכוש רכב חדש והם הלכו בכיוון של או סקודה אוקטביה\פביה או ניסאן טידה.

בקשר לאוקטביה אני כבר יודע בעיקרון שהיא טובה ואין לי תלונות, אבל ההורים כנראה בסוף ירכשו את הטידה, והם ביקשו ממני לברר עליה קצת פרטים, אז הנה, אני מברר. :)

כאשר שאלתי את המורה לנהיגה שלי (בזמנו לפני שהיה לי רשיון, לפני שבועיים חח) הוא אמר לי שלא הכי כדאי לקנות את הטידה כיוון שהיא עוד חדשה בשוק ולא יודעיםב דיוק מה העמידות שלה לאורך השנים וגם שהעיצוב הפנימי שלה לא טוב וגם ההאצות.

מה דעתכם? יש לכם קצת ניסיון איתה?

אשמח אם תעזרו לי!

תודה,

רועי.

פורסם

המורה שלך בכלל ראה את הטידה?

לחובתה ייאמר שדגם ה-4 דלתות שלה הוא הרכב היפני הכי מכוער מאז הסוזוקי ליאנה (לפחות אלה שהגיעו לארץ), אבל היא מאוד מרווחת בפנים, ומאיצה מצויין.

לניסאן מוניטין אמינות מוצק למדי, לא חושב שיהיה שונה מהותית עם הטידה.

בקיצור - אם ההורים שלך חיים טוב עם הצורה החיצונית, זה רכב מומלץ למדי, בטח בהשוואה לאוקטביה המיושנת משהו.

פורסם

אין לי טידה אך יש לי ניסיון רב עם המשפחתיות של ניסאן.

הטידה אכן רחוקה מלהיות יפה אך היא באמת מרווחת,פונקציונלית (ירשה לא מעט מאחותה-הניסאן נוט NOTE ),חסכונית ואם היא הולכת בעקבות קודמתה האלמרה אז גם אמינה מאד.

הייתי ממליץ לבחון גם את דגם ה-5 דלתות של הטידה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

בדיוק כמו קודמי גם אני ממליץ על הטידה, לגבי העיצוב זאת דעה אישית אך לטעמי היא ניראת לא רע בצבעים מסויימים .

לגבי אמינות , המנוע זה אותו מנוע מוכר של ניסאן 1.6 עם 110 כ"ס שמוכר מהאלמרה והמנוט מניסיון המנוע אמין מאוד , סוס עבודה פשוט לא חושב שהטידה תיהיה שונה מהרכבים הקודמים של ניסאן אשר ידועים באמינותם.

פורסם

אין מה להשוות בין הטידה שהשאסי שלו זה אותו השאסי של הרנו קליאו לבין האוקטביה שהרבה יותר מרווחת איכותית בקיצור הרבה יותר "אוטו" מהטידה שלא רעה בפני עצמה אבל ממש לא ברמה של האוקטביה.

פורסם

אם אפילו אלה שתכננו את ה"שאסי" של האוקטביה (פולקסווגן) הגיעו למסקנה שיש צורך לחדש אותו, אז אני לא בטוח שאתה צודק.

פורסם

האוקטביה מבוססת על גולף דור V (מתלה אחורי רב-חיבורי וכו'), כך ששילדתה ברמה אחת (לפחות) מעל הטידה.

כמו כן יש לה גיר אוטומאטי מצויין (של אייסין עם 6 הילוכים), אך נקודת התורפה היא המנוע המיושן והאנמי ביחס למשקלה. לכן בכל הנוגע להאצות, אני צופה "נוק-אוט" לטובת הניסן.

כמו כן, האוקטביה כבר קיבלה מתיחת פנים אשר מעדכנת את תא הנוסעים, העיצוב וקו המנועים, אך אני מניח שהמנוע הבסיסי ישאר אותו 1.6.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם טידה - רק 5 דלת', נראית יותר טוב לעיכול.

ולגבי האוקטביה - מתוחת הפנים תנחת לקראת ינואר/פברואר ואיתה כנראה שגם 1.4 TSI ו-DSG7

שזה הרבה יותר ממה שיש לטידה להציע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אם אפילו אלה שתכננו את ה"שאסי" של האוקטביה (פולקסווגן) הגיעו למסקנה שיש צורך לחדש אותו, אז אני לא בטוח שאתה צודק.

האוקטביה באמת עברה בימים אלו מתיחת פנים ושינו בה לא מעט דברים השאסי זה אחד הדברים שדווקא לא נגעו. חוץ מזה התייחסתי יותר לסגמנט שהרכב נמצא בו יותר מאשר איכויות השילדה שגם ככה באוקטביה ברמה יותר גבוהה מאשר בניסן.

פורסם
בקיצור - אם ההורים שלך חיים טוב עם הצורה החיצונית, זה רכב מומלץ למדי, בטח בהשוואה לאוקטביה המיושנת משהו.

:shock:

זה שהטידה יצאה אחרי האוקטביה לא עושה אותה טובה יותר.

האוקטביה הוא רכב נהדר, ועם המנוע הנכון (TDI + DSG) אין לו מתחרות ממש בסגמנט המשפחתי, וגם אם כן בטח שהתחרות לא תגיע מהכיוון של הטידה.

אבל האוקטביה יקרה יותר מהטידה, והגרסא שהכי מתקרבת למחיר הטידה היא ה-1.6 הרגיל הישן, שאינו בכלל המנוע האופטימלי לאוקטביה.

כמו כן חסרון נוסף של האוקטביה הוא מחירי הביטוח היקרים - לבדוק לפני רכישה.

ניסן טידה היא משפחתית בינונית משהו, לא מצטיינת בכלום לדעתי (חוץ מזה שיש לה ריפודי זמש שזה ממש יפה), לעומתה האוקטביה היא רכב מצויין, גם לפני המתיחת פנים האוקטביה הרבה יותר איכותית ונעימה מהטידה.

פורסם

האוקטביה הוא רכב נהדר, ועם המנוע הנכון (TDI + DSG) אין לו מתחרות ממש בסגמנט המשפחתי, וגם אם כן בטח שהתחרות לא תגיע מהכיוון של הטידה.

אבל האוקטביה יקרה יותר מהטידה, והגרסא שהכי מתקרבת למחיר הטידה היא ה-1.6 הרגיל הישן, שאינו בכלל המנוע האופטימלי לאוקטביה.

ניסן טידה היא משפחתית בינונית משהו, לא מצטיינת בכלום לדעתי (חוץ מזה שיש לה ריפודי זמש שזה ממש יפה), לעומתה האוקטביה היא רכב מצויין, גם לפני המתיחת פנים האוקטביה הרבה יותר איכותית ונעימה מהטידה.

בסיס הגלגלים של הסקודה מזכיר רק לי את זה של הגולף?

מנקודת מבט של אבא יש לו תא מטען ענק ושיש עגלת תינוק וצריך להכניס ולהוציא,זה מקל על הלוגיסטיקה.

התנהגות הכביש שלו בטוחה.

הגירסת RS חביבה עלי.

פורסם
המורה שלך בכלל ראה את הטידה?

לחובתה ייאמר שדגם ה-4 דלתות שלה הוא הרכב היפני הכי מכוער מאז הסוזוקי ליאנה (לפחות אלה שהגיעו לארץ), אבל היא מאוד מרווחת בפנים, ומאיצה מצויין.

לניסאן מוניטין אמינות מוצק למדי, לא חושב שיהיה שונה מהותית עם הטידה.

שמר - לכלכת. האוקטביה "מיושנת משהו"? אולי אתה מתייחס לדגם הישן, אבל החדש עולה לדעתי על הטייייייידה בכל פרמטר. להיכן הגענו...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

האוקטביה זה ליגה אחרת,איכות יצור והרגשת מוצקות אחרת לגמרי מכל קופסת פח יפנית,מספיק לסגור את הדלת כדי להרגיש את ההבדל, שהמירווח הפנימי והשימושיות של הרכב מדהימה זה כבר אתה יודע, הטידה מכוערת ברמות

פורסם

ממש "בינונית משהו" "לא מצטיינת בכלום" משהו...

הרכב בקושי בארץ וכבר יודעים שהיא לא מצטיינת בכלום ושהאוקטביה "הרבה יותר" איכותית. שימו לב..לא "יותר" אלא "הרבה יותר".

מזתומרת "נעימה" יותר מהטידה? ניסית את הטידה?

כל השימוש במונחים האלה של "משהו", "פלסטיק חלול" וכו' פשוט מוציאים אותי מדעתי.

לניסן יש מוניטין של רכב איכותי ולא כל כך מתקלקל.

תא המטען שלו הוא בן 500 ליטר לעומת 560 ליטר כלומר שתא המטען של הסקודה גדול רק בכ 11 אחוזים מזה של הטידה.

ושימו לב (במיוחד אדון PIZO): לטידה בסיס גלגלים יותר גדול מזה של האוקטביה: 2606 ממ לעומת 2578. כלומר שהטידה יותר מרווחת מאחור.

אני לא אומר שהאוקטביה יותר או פחות טובה (לי עצמי יש מכוניות מתוצרת קונצרן פולקסווגן) אבל לבוא ולדבר על רכב שבקושי עלה על הכביש ולומר עליו "בינוני משהו" "לא מצטיין בכלום"..נו, באמת.

אז מה היה לנו:

לטידה מנוע יותר חזק בהשוואה לגרסה הזולה של הסקודה

תא מטען לא בהרבה יותר קטן

מרווח גדול יותר בתא הנוסעים

מוניטין של איכות של היצרן יותר טוב

מחיר נמוך בהרבה

וגם על המראה של הסקודה או הפלסטיק החלול יש מה לומר...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...