Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל כל התקופה שהוא היה חוסך הוא היה גם משלם שכירות אז זה אותו הדבר בסופו של דבר.

הכסף בסופו של דבר לא היה נשאר לו בכיס לבזבוזים,אז בסופה של תקופה זה היה יוצא גם כן תקופה של 15-20 שנה של תשלומים לטובת דירה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מדבר על אותם 30% יותר שהוא הזכיר.

מה שכן, הטבע האנושי הוא כזה שאם יהיו לנו עודפי כסף אנו נבזבז אותם ולא נחסוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני מדבר על אותם 30% יותר שהוא הזכיר.

מה שכן, הטבע האנושי הוא כזה שאם יהיו לנו עודפי כסף אנו נבזבז אותם ולא נחסוך.

מעבר למה שמיכאל רשם...

בהנחה שה-30% הם 400K ש"ח, אחרי 10 שנים בריבית דריבית של 5% (ריבית טובה מאוד בהנחה שלא נכנסים להרפתקאות של מניות וכו') זה נותן לי 650K ש"ח שעדיין לא מספיקים לרכישת דירה. מעבר לכך...הסכום הזה הוא נומינלי, ה- 650K האלו בעוד 10 שנים לא יהיו שווים 650K של היום מבחינת כח הקניה לרכשית דירה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תלוי איפה. יש לא מעט מקומות שזו דירה עם עודף.

לגבי הריבית לפני 4 שנים לא היתה בעייה למצוא תכניות של 4.5% צמוד.

פורסם

אני חושב שהיום אנשים צריכים לחשוב עוד בגיל צעיר על העתיד(כן כן אני מדבר כבר מגיל השחרור מהצבא)..

במידה ונער או נערה יודעים מראש שהם לא נולדו למשפחת רוטשילד וכנראה בעתיד הם יצתרכו להישען רק על עצמם,הם צריכים כבר מגיל צעיר לחסוך על מנת להגיעכ למצב שבו כאשר הם ירצו להיתמסד ,יהיה להם איזשהוא בסיס נורמלי להתחיל את החיים האמיתיים.

הבעיה היא שרוב החברה בגילאים הללו מרגישים אחרי השירות הצבאי שהם צריכים לטרוף את העולם וחושבים רק על הסיפוקים המיידים שלהם בלי שום ראיה קדימה ובלי שום ידע אמיתי על העולם האמיתי ובמה כרוך מבחינה כלכלית להיות תלוי בעצמך(לא בהורים) ולכן הם לא חושבים על כמה שנים קדימה.

זאת כמובן דעתי ולא חייבים להסכים איתי אבל אני חושב שצריכים ללמד עוד בגיל צעיר (בתיכונים למשל) מה המשמעות מבחינה כספית להיות עצמאי ותלוי בעצמך וכמה זה לא פשוט לתחזק ולהקים משפחה ובית .(שוב הכל בהנחה שלא מגיעים עם "ירושה" ).

יכול להיות שאם צעירים היו מודעים להכל עוד מגיל צעיר יותר אולי הגישה שלהם לגבי חיסכון וביזבוזים הייתה שונה.

פורסם

אתה צודק ב 100% וזה נכון לכולם כי מי שהיום עשיר מחר יכול להיות רעב ללחם ומי שהיום בריא יכול מחר להפוך לחולה ונכה.

בגלל זה גם מאוד חשוב לדאוג להסדר פנסיוני טוב מגיל צעיר ולביטוחים משלימים לקטסטרופות שאין לנו את הכוח להתמודד איתן לבד.

פורסם

דווקא לגבי פנסיה אני חולק עלייך.

אני באופן אישי לא מאמין בקרנות הפנסיה ולא סומך עליהם.

אני בתור שכיר הייתי מעדיף שהמעסיק יפריש לי למשכורת במקום לקרן הפנסיה(אני יודע שזה באופן אוטומטי יגדיל את השכר ואז את הניכויים) ואת הנטו שישאר לי מהשכר אני אפריש לטובת המשכנתא.ככה במקום 20 שנה אני אסיים בכמה שנים יותר מוקדם את המשכנתא ואוכל או לחסוך בעצמי לפנסיה (כן כן אני מסוגל לחסוך לעצמי לעוד 35 שנים ולא לבזבז) או לנצל את הכסף שישאר לי מהפרש השנים שבהם לא שילמתי משכנתא לרכוש בית נוסף עם עוד משכנתא קטנה ובסופו של דבר להגיע לגיל פנסיה עם 2 נכסים שאחד מהם כמובן אשכיר ויניב לי תשואה על הכסף שהשקעתי.

אבל... פנטזיה,אי אפשר לבחור עבור המעסיק היכן להפשריש את הכסף..חבל.

פורסם
אני חושב שצריכים ללמד עוד בגיל צעיר (בתיכונים למשל) מה המשמעות מבחינה כספית להיות עצמאי ותלוי בעצמך וכמה זה לא פשוט לתחזק ולהקים משפחה ובית.

מסכים לגמרי. אפילו סמסטר אחד, שעה בשבוע, סתם על "ניהול משאבים" כללי בחיים.

חינוך זה לא רק שיעורי אזרחות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברור שהכל תלוי איפה, אבל בהתאם לכך ה-400K ההתחלתיים יכולים להוות הרבה יותר מ-40% מערך הנכס...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
דווקא לגבי פנסיה אני חולק עלייך.

אני באופן אישי לא מאמין בקרנות הפנסיה ולא סומך עליהם.

אני בתור שכיר הייתי מעדיף שהמעסיק יפריש לי למשכורת במקום לקרן הפנסיה(אני יודע שזה באופן אוטומטי יגדיל את השכר ואז את הניכויים) ואת הנטו שישאר לי מהשכר אני אפריש לטובת המשכנתא.ככה במקום 20 שנה אני אסיים בכמה שנים יותר מוקדם את המשכנתא ואוכל או לחסוך בעצמי לפנסיה (כן כן אני מסוגל לחסוך לעצמי לעוד 35 שנים ולא לבזבז) או לנצל את הכסף שישאר לי מהפרש השנים שבהם לא שילמתי משכנתא לרכוש בית נוסף עם עוד משכנתא קטנה ובסופו של דבר להגיע לגיל פנסיה עם 2 נכסים שאחד מהם כמובן אשכיר ויניב לי תשואה על הכסף שהשקעתי.

אבל... פנטזיה,אי אפשר לבחור עבור המעסיק היכן להפשריש את הכסף..חבל.

קודם כל אתה כן יכול לבחור להיכן הכסף יופרש כל עוד זו קרן פנסיונית. נכון שהקרן לא נותנת תשואה מי יודע מה אבל היא מופרשת מהברוטו וזה נותן לה נשימה הרבה יותר גדולה לגבי הפסד/רווח.

היתרון של הקרן פרט לחיסכון הוא האלמטנט הביטוחי.

פורסם

לפני שנה נתנו לי בדיסקונט 3.93% צמוד.

היום על מתחת ל5 אחוז אין על מה לדבר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
קודם כל אתה כן יכול לבחור להיכן הכסף יופרש כל עוד זו קרן פנסיונית. נכון שהקרן לא נותנת תשואה מי יודע מה אבל היא מופרשת מהברוטו וזה נותן לה נשימה הרבה יותר גדולה לגבי הפסד/רווח.

היתרון של הקרן פרט לחיסכון הוא האלמטנט הביטוחי.

הרעיון בכללי הוא לא לשמור את הכסף למטרת חיסכון לפניסה אלא לניצולו לגמר המשכנתא יותר מוקדם ואף השגת נכס נוסף בזמן פנסיה , שדרכה תהיה גם תשואה כהכנסה חודשית וגם שמירת הנכס כנכס.

אבל כמו שרשמתי כבר .זה לא אפשרי.

• תוכן חדש...