Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Carputer - קצת טכניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי ממליץ לבדוק על CARPC "מוכנים"

שמתי לב אליהם בזמן האחרון

בעיה אחת היא

שהם מגיעים לרוב בתצורת DD דאבל דין

אבל הם סוגרים את הבסטה כמו להתקין רדיודיסק רגיל !

אה וגם המחיר שלהם קצת יקר

2000$ +- בארה"ב

אבל שוב לדעתי שווה את כאב הראש .

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה הגדולה עם מוצרים כאלו זה תצורות עבודה חריגות ומיוחדות

לדוגמא חלק מהן מריץ ווינדוס מובייל שלכאורה זה סבבה כי כל תוכנות הניווט עובדות חלק, אבל מה עם השאר ?

חלק מהתצורות (כמעט כולם) כלל רכיבים מיוחדים שקשים ואפילו בלתי ניתנים להשגה בשוק החופשי בכלל ובישראל בפרט, במצב כזה תקלה במקרה הטוב משביתה לך את האודיו ברכב לאיזה חודש עד שיגיע חלק, במקרה הרע משביתה את המכשיר והלכו 2000 דולר

שלא לדבר על המחיר המאוד יקר שכן במשהו כמו 300 או 3500 שקל ניתן להעמיד CAR-PC לתפארת, עם גמישות רבה בהרבה ממערכות מוכללות

פורסם

בהחלט עדיף להכין לבד, יוצא יותר קוסטומייז, אפשר לשלוט בכל דבר ולהחליט איזה חלקים לשים

נותן הרבה יותר גמישות בהמשך וגם המחירים ככה לא בשמים..

ד"א לגבי המסך והספק תבקש שירשמו מחיר יותר נמוך מהמחיר האמיתי במשלוח וככה תשלם פחות מכס.

אני אישית הזמנתי מסך ספק GPS כרטיס קול, שלמתי מכס רק על המסך.

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

יש לי שאלה בנושא של CAR PC :

אני יודע שיש אפשרויות של חיתוכים מסויימים ב HU רגילים לקדימה אחורה וסאבוופר , כיווני עוצמה ו TA .

יש דברים כאלו גם בCAR PC ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

עכשיו הדילמה חוזרת.

פגשתי היום בבחור נחמד שעובד ב- CLASS A (המתקינים הרשמיים של צמפיון מוטורס ופורש בארץ).

הוא ממש ניסה להוריד אותי מהרכבה עצמית של CAR PC. טען שעדיפות לי שתי אופציות:

1. אם כל מה שאני רוצה "לבינתיים" זה בעיקר מוזיקה ו-GPS - להסתדר עם DOUBLE DIN וקומפוננט נפרד ל-GPS.

2. לחכות ליציאה רצינית של מוצרים מאוחדים, או לבדוק מוצר שכבר קיים של חברת ROAD ROVER או משהו.

הוא אמר לי שעצם הבניה של כל הדבר הזה היא מאוד בעייתית. כיבוי/הדלקה של המחשב (בתצורת HIBERNATE ולא כיבוי מיידי כמו שליפת תקע מקיר) זה לא עסק פשוט. ספק המתח יתקשה מאוד להתמודד עם קפיצות ועליות של מתח (והוא אומר שזה קורה הרבה) - אומנם מדובר ב-12VDC אבל יש יותר מדי עליות וירידות שספק רגיל יתקשה להתמודד איתם.

הוא אמר לי שהדבר אפשרי. זה לא יקר לעשות את זה לבד ולהרכיב - אבל לצאת מנקודת הנחה שהדבר לא נטול באגים (ואם כבר - עמוס באגים ונקודות כשל).

אפשר לשמוע את דעתכם על כך?

(אל דאגה, הוא לא ניסה למכור לי איזה מוצר או משהו. הוא אפילו לא היה מוכן להיות זה שמזמין/מרכיב מערכות מורכבות מראש).

פורסם

מבחינת כל סיפור ההדלקה וקפיצות המתח

ספק מתח טוב כגון ה ATX-M2 יפתור לך את כל הבעיות האלה

הוא עמיד במתחים משתנים מ6 ועד 16 וולט

ואת כיבוי המחשב הוא מבצע אוטומטית

מבחינת תוכנה ברור שיהיו הרבה באגים

אבל עם תצליח להגיע לתצורה יציבה כמו של חלק מהאנשים פה (אני אישית לא הצלחתי להגיע עדיין)

אז ההשוואה בין מחשב ליחידת דבל דין בכלל לא קיימת

גם המוצרים ה "מאוחדים" לא יתנו לדעתי את כל האפשריות שנותן המחשב

פורסם

אהלן נדב.

הבחור מקלאס A רגיל מן הסתם לעבוד עם 'מוצרי מדף' מוכנים וייעודיים. בד"כ שילובי מולטימדיה לרכבי יוקרה הנעזרים במחברים מקוריים ותואמים. 'בניית' CarPC משול בעיניו ל'קומבינה'. אך אין זה נכון.

אין ספק כלל, שמחשב ברכב הוא לא מוצר PnP. זה לא שאתה זורק שם HU וזהו. יש בהחלט תופעות כאלו ואחרות שאחדים יגדירו אותם כ"דבר לא נטול באגים", אך מכאן ועד להציג זאת כ"עמוס באגים ונקודות כשל", הדרך עודנה ארוכה.

למעשה, אם אתה מסתמך ומתבסס על סטאפים מוצלחים, שאנשים ירקו דם כדי להגיע אליהם, רמת התקלות, הנפילות וחוסר היציבות שואפת לאפס - אם לא אפס מוחלט, וראיה לכך זה הסטאפ של גורל. יש סטאפ נוסף שדיברנו על כך במפגש האחרון של חבר פורום בשם ליאור -Fireball, עובד כמו סוס כבר כמה שנים טובות, ללא שום בעיות מיוחדות.

די להביט בפורומים ייעודים כמו mp3car ולבחור סטאפ פופולרי ומוצלח. זה נכון, שלשם שימוש בGPS לא הולכים על מחשב רכב. אבל כל הדברים הקטנים והנוספים שמחשב ברכב נותן - והשילוב בינהם ליחידה אחת שולטת ונשלטת, לטעמי - שילוב מנצח.

אני משוכנע שבניית מחשב ברכב, 'לפי הספר', בלי לעשות קיצורי דרך והנחות לעצמך, ולהתבסס על סטאפים שמציגים קבלות ביכולתם להיות רצים היטב - במינימום או באפס תקלות, היא הדרך הטובה ביותר והמוצלחת ביותר.

אני גם משוכנע, שזה עניין של זמן עד שCarPC יהיה חלק אינטגרלי מכל רכב, כי הפוטנציאל בו אין סופי..

בהצלחה!

פורסם

אני בטוח בזה שיגיע יום שמחשב יגיע קומפלט משולב בתוך הרכב והדשבורד בכל אוטו

ואם היצרנים באמת היו רוצים- הרי טכנית מחר אם יכלו לעשות את זה אבל האנשים עדיין לא לגמרי מוכנים לזה

בדיוק כמו כל בנאדם שלא מכיר את העניין ותגיד לו שמתי מחשב באוטו הוא לא יבין על מה אתה מדבר בכלל

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

כמו שכבר אמרו, זה לא מוצר P&P

אבל הסט אפ עובד ועובד יציב, עובדתית אני כבר כמעט 8 חודשים בלי שום תקלה, והכל עובד פיקס תקין לחלוטין

טיים קורקשיין יש גם יש והרבה יותר משוכלל מאשר ב9855 לדוגמא,

אגב לדעתי המתקין הרישמי של צ'מפיון זה רדיו מילאנו,

בקשר לקפיצות מתח - הספק הנפוץ M2-ATX, יכול לספוג קפיצות של בין 6 ל24 וולט או בגירסא מסויימת עד 32 וולט

המחשב רכב ישרף הרבה לפני שהמחשב מדיה יכבה

פורסם
תיקון קל: 6 עד 24 וולט :wink:

אני חושב דווקא שמערכת בבניה עצמית עדיפה בהרבה ולו רק בגלל הגמישות של העניין.

צודק טעות שלי

זה מה שקורה שמזדקנים :lol:

פורסם

אני כרגע באמצע תהליך של בניית CAR-PC הכולל לפטופ מסך XENARC וכל מיני חיבורים גם למחשב של האוטו אבל אני חייב להתפשר על חיבור למערכת באוט מכיוון שאין אפשרות לפרק אותה, מצאתי בינתיים פתרון מקווה שהוא יהיה זמני קניתי כבל שמתחבר לרדיו המקורי דרך כניסת המחליף דיסקים.

אני אפרט יותר בהמשך הבנייה....

• תוכן חדש...