Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Carputer - קצת טכניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זה חודשים רבים שאני חושב על פרויקט מחשב לרכב, ולא מוציא לפועל.

ראשית כי אני מתעצל ברכישת כל הרכיבים הרלוונטים. בנוסף אני קצת חסר רקע טכני וחשבתי אולי להיוועץ בכם. קראתי את מספר ההודעות שמצאתי הרלוונטיות למחשבי רכב, ובהחלט יש שם מספר הנחיות מעניינות - אבל את הרקע להם לא הבנתי. לכן אשמח אם תוכלי להגיב על שאלותי.

ראשית, אני חושב להשתמש ברכיבי מחשב ביתיים. יש לי מחשב שאינו בשימוש, אשר דורש עיצוב מארז מיוחד לרכב. המארז יכיל את הספק הרגיל של המחשב (400W) עם הארד דיסק, לוח אם מעבד וזיכרונות.

1. ספק הכוח הינו מן הסתם 220V. ראיתי יש מגברים מ-12 זרם ישר ל-220 זרם חליפין. האם אפשר להשיג דבר כזה בארץ?

1א. מה ההשפעה על המצבר של הרכב עם מגבר כזה?

1ב. האם יש שיקולים שאני לא חושב עליהם?

1ג. האם אפשר פשוט להמיר את הספק הזה במשהו אחר? הרי כל החיבורים הפנימיים הם של 5V פחות או יותר.

1ד. איך יש להתחשב בכיבוי והדלקת המחשב? האם מצב HIBERNATE הוא אפשרי במצב זה? כלומר ברגע שאני מכבה את האוטו ומנתק את המפתח מהמצת - המחשב אוטומטית יכנס למצב HIBERNATE ולא יגזול סוללת מצבר? או שמא זה חייב להיות ידני?

2. קשיחות המארז והכונן הקשיח - זה רכב כביש רגיל לכל דבר. האם בכל זאת יש להתחשב בזעזועים על המארז / הכונן הקשיח?

3. חיבורים למצבר ולמסך מגע DOUBLE DIN - האם יש הגבלה מסוימת על אורך כבלים? באחת ההודעות ראיתי שמישהו ציין כי כבל המינוס (-) צריך להיות כמה שיותר קצר. האם זה אומר שהמחשב חייב להיות מחובר בחלקו הקדמי של הרכב, נגיד מתחת למושב הנהג?

4. האם כדאי להשיג כבר לוח אם מוקטן, ולבנות לו מארז סטייל ה-CARPUTER שהחבר'ה ב mp3car.com מציגים? (משהו קטן וקומפקטי אך יקר).

5. האם בארץ מוכרים מסכי DOUBLE DIN שמספקי כניסת עכבר (מסך המגע הופך בעצם עכבר). ראיתי הרבה מאוד מסכים של JVC, CANVA, PIONEER אבל אף לא אחד מהם מוציא לי יציאת עכבר. יש דגמים מומלצים?

6. למנוסים מבינכם שכבר בנו משהו וכתבו על כך - אפשר לקבל לינק?

תודה רבה לעונים!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום איש,

קודם כל יש המון מידע בפורום לגבי הנושא קח כמה לינקים

הפרוייקט של עתיד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=198918&highlight=car+pc

זה הפרוייקט שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=228835&highlight=car+pc

התחלת הפרוייקט של xxxagxxx:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=230246&highlight=car+pc

ויש עוד..

- לגבי הספק כוח, אין צורך בממיר מתח מ 12 ל 200 זה מיותר, יש ספקים ייעודים לרכב שממירים 12 למתחי מחשב רגילים

וגם יודעים להדליק ולכבות את המחשב מסודר (אין כאלה בארץ,מזמינים מחול)

תקרא קצת את השרשורים ותראה אם אתה צריך עוד מידע

ניר

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם
שלום איש,

קודם כל יש המון מידע בפורום לגבי הנושא קח כמה לינקים

הפרוייקט של עתיד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=198918&highlight=car+pc

זה הפרוייקט שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=228835&highlight=car+pc

התחלת הפרוייקט של xxxagxxx:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=230246&highlight=car+pc

ויש עוד..

- לגבי הספק כוח, אין צורך בממיר מתח מ 12 ל 200 זה מיותר, יש ספקים ייעודים לרכב שממירים 12 למתחי מחשב רגילים

וגם יודעים להדליק ולכבות את המחשב מסודר (אין כאלה בארץ,מזמינים מחול)

תקרא קצת את השרשורים ותראה אם אתה צריך עוד מידע

ניר

תודה רבה לך!

את אחד הפוסטים הללו ראיתי אך את השאר לא. אתעמק בהם ואם יהיו עוד שאלות אחזור.

פורסם

האמת ששאלות רבות אין ... אני פשוט מתלבט רבות.

אני מבין שבארץ אין מזור ולא ניתן להשיג מסכי DOUBLE DIN שיתנו לי לנצלם כעכבר למחשב. אני גם מבין שלא אוכל למצוא בארץ ספק מתח רלוונטי.

בתוך כך אני כנראה תוקע את הפרויקט, לפחות עד דצמבר (אני אהיה בשיקגו בלאו הכי ואולי אני כבר אבדוק שם מספר אופציות).

אבל שאלה קטנה - לוחות אם קטנים (ולא כאלו שיש במחשב נייח בבית) - יש להם איזה שם כולל? משהו שמאחד אותם תחת קבוצה מסוימת כדי לדעת מה לחפש?

פורסם

ד"א אין שום בעיה להזמין את המוצרים האלה מחו"ל אם זה מקום אמין (EBAY למשל)

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם
ד"א אין שום בעיה להזמין את המוצרים האלה מחו"ל אם זה מקום אמין (EBAY למשל)

אז בתור מנוסים בתחום - מה בעניין מכס ומע"מ? בהנחה ומסך כזה יוצא בין 400 ל-500 דולר (אני לא מדבר על הליליפוט שחורגים כבר מ-700) מה הנזק שאני אמור לצפות לו עם הגיע המשלוח לארץ?

ובעניין ה- MINI ATX, זה משהו בנאלי? חנויות מחשבים יכולות להזמין דבר כזה ללא בעיה?

(ואם כבר פתחנו את תחום ה-MINI, סליחה על ההתעלקות, הוא מקבל מעבד/זיכרון בדיוק כמו לוח אם תואם רגיל?)

פורסם

ליליפוט עולה 240 דולר

+

25 דולר משלוח

+

33% מכס

+

15.5% מע"מ

X

3.7 שער הדולר

=

1500 שקל

אתה מביא בסכום הזה מסך מעולה עם איכות תמונה לא פחות ממדהימה.

תוסיף על זה 74 דולר ספק M2ATX

ו10 דולר משלוח, תבקש באימייל שהמוכר ירשום שזה ספק מחשב ושלא יכתוב רכב,

וגם לא תשלם מכס

וזהו ב2000 שקל סגרת את הפינה המסובכת

פורסם
ליליפוט עולה 240 דולר

+

25 דולר משלוח

+

33% מכס

+

15.5% מע"מ

X

3.7 שער הדולר

=

1500 שקל

אתה מביא בסכום הזה מסך מעולה עם איכות תמונה לא פחות ממדהימה.

תוסיף על זה 74 דולר ספק M2ATX

ו10 דולר משלוח, תבקש באימייל שהמוכר ירשום שזה ספק מחשב ושלא יכתוב רכב,

וגם לא תשלם מכס

וזהו ב2000 שקל סגרת את הפינה המסובכת

ובזאת ידידי, עשית לי את היום. בבדיקה מהירה על לוחות MINI ATX ראיתי שהמחירים נעים בין 400 ל-800 וברובם גם יש מעבד משולב (מוזר לי, אבל עדיין) - אני אברר כמובן את מהות דגמי המעבדים הללו. אני מניח שב-3000 שקל עם החישוב שלך סוגרים חבילה שלמה עם הכל כולל הכל (בהתחשב בזה שהארד דיסק גדול יש לי זמין בבית ומארז במידה ולא בונים לבד, קונים).

רוב תודות לכם!

• תוכן חדש...