Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן .. חזרתי לאחר תקופה ממש ממש ארוכה שלא הייתי ...

יש לי סובארו DL 1600 91 גיר רגיל

שאלתי היא כזאת

לפני כמספר שבועות הבחנתי שהמכסה מנוע מבפנים מלא מלא שמן ברמות מטורפות ...

כשבדקתי את העיניין המוסכניק אמר לי שזאת משאבת השמן שהלכה ...

הוא אמר לי שהתיקון לא שווה כי בכל מיקרה חשבתי למכור את האוטו ...

כמה אמור לעלות תיקון ?

עדיף באמת להשאיר את הרכב ככה ?

סובארו DL - חיים רק פעם אחת - מטפלים רק פעם אחת

בית"ר ירושלים אהבת חיי

למלחמה ונצחון - עוצמה חולון

פורסם

למיטב זכרוני בסובארו מהשנים ההן הבעייה היא במחזיר השמן האחורי. אם הייתה הולכת לך משאבה, דקה וחצי אחריה היית אומר שלום למנוע.

פורסם

תחליף את המוסכניק לפני המשאבה.

כמו שנאמר מעליי המנוע היה נהרס אחרי דקה.

מה גם שנורת לחץ שמן היתה נדלקת לך מיד, ד"א העובדה שיש לך בעיית התפרצות שמן מעידה על כך שהמשאבה תקינה.

פורסם
תחליף את המוסכניק לפני המשאבה.

כמו שנאמר מעליי המנוע היה נהרס אחרי דקה.

מה גם שנורת לחץ שמן היתה נדלקת לך מיד, ד"א העובדה שיש לך בעיית התפרצות שמן מעידה על כך שהמשאבה תקינה.

למה הורדת לו 33 אחוז ככה? :roll:

:lol:

פורסם

האמת המנוע באמת שקצת מרעיש .. אבל ברגע שאני מוסיף שמן הרעש נעלם

ובפניות הנורה נדלקת ...

בקיצור

להחליף את המחזיר שמן ?

בית"ר ירושלים אהבת חיי

פורסם

אם השמן נשפך החוצה, ברור שהוא חסר בתוך המנוע. נסיעה עם חוסר שמן היא הרסנית ביותר למנוע.

גש לעוד מוסך בהקדם ובקש חוות דעת נוספת, כדי לא לגרום עוד נזק (אם עדיין לא הרסת את המנוע).

פורסם
למיטב זכרוני בסובארו מהשנים ההן הבעייה היא במחזיר השמן האחורי. אם הייתה הולכת לך משאבה, דקה וחצי אחריה היית אומר שלום למנוע.

אין קשר בין בעיה במחזיר שמן אחורי, לבין "מכסה מנוע מבפנים מלא מלא שמן ברמות מטורפות ... "

אצלך במנוע יש שני צינורות גומי ממכסאות השסתומים למסנן אוויר, בדוק אם אחד מהם יצא מהמקום.

או שהוציאו אותם כדי שהרכב לא יעשן. בכל מקרה אם כך, נראה שהמנוע גמור.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה רבה לכולם

יום מעולה

בית"ר ירושלים אהבת חיי

פורסם

שלום.

אמנם המנהלים מוחקים לי תשובה אם אני כותב את המילים הבאות [" אחרי שכולם כתבו........... הנה הסבר נכון"]

אז אני לא כותב אתם כבר תבינו לבד :lol:.

הלו רבותי נזילה מלפנים ,,,, משאבת שמן הלכה,,,

אז אם לא איכפת לכם משאבת השמן מורכבת מלפנים והיא משמשת בסיס למסנן שמן ויוניד השמן. לא מאחורה לא מלמעלה ואפילו לא מהצד מלפנים!!! גם המכונאי שאיבחן את הנזילה אהבל אם תעודות!

יש לפרק את המשאבת השמן להוציע אותה להחליף לה גומיות ואטם וניגמר הסיפור של הנזילה.

יתכן שאתה נוסע על סוף השמן ומנוע רועש אם תמשיך כך אני מבטיח לך אישית שילך המנוע בדרך כול בשר.

בברכה בני ל.

אגב אם תרצה עזרה תפנה אלי בפרטי

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אהלן .. חזרתי לאחר תקופה ממש ממש ארוכה שלא הייתי ...

יש לי סובארו DL 1600 91 גיר רגיל

שאלתי היא כזאת

לפני כמספר שבועות הבחנתי שהמכסה מנוע מבפנים מלא מלא שמן ברמות מטורפות ...

כשבדקתי את העיניין המוסכניק אמר לי שזאת משאבת השמן שהלכה ...

הוא אמר לי שהתיקון לא שווה כי בכל מיקרה חשבתי למכור את האוטו ...

כמה אמור לעלות תיקון ?

עדיף באמת להשאיר את הרכב ככה ?

בעניין "המכסה מנוע מלא בשמן" כדאי שתנתק את הצינורות שיוצאים ממכסאות השסתומים תנתק אותם מהפילטר אוויר, בכדי למנוע חדירת שמן לפילטר, הם מחוברים לפילטר רק בכדי שהמנוע ישאב אוויר חם, ואז הוא יגיע לטמפ' עבודה בחורף ובמדינות קרות מהר יותר.

יש לך מיתחת לפילטר אוויר מין כזו קופסא עגולה זה הנשם , אני מציע שתבקש ממוסך לנקות אותו (קוראים לזה EGR אם אני לא טועה)

ובנוסך למה שאמרו מעליי על המשאבת שמן, אם הייתה בעיה עם המשאבת שמן, והיא לא הייתה מספקת שמן ,ובמקום זה

השמן היה בורח החוצה, הייתה שומע את זה בברור,רעש חזק מאוד,של דפיקות מתכתיות.

ותחליף מוסכניק

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
בעניין "המכסה מנוע מלא בשמן" כדאי שתנתק את הצינורות שיוצאים ממכסאות השסתומים תנתק אותם מהפילטר אוויר, בכדי למנוע חדירת שמן לפילטר, הם מחוברים לפילטר רק בכדי שהמנוע ישאב אוויר חם, ואז הוא יגיע לטמפ' עבודה בחורף ובמדינות קרות מהר יותר.

יש לך מיתחת לפילטר אוויר מין כזו קופסא עגולה זה הנשם , אני מציע שתבקש ממוסך לנקות אותו (קוראים לזה EGR אם אני לא טועה)

ובנוסך למה שאמרו מעליי על המשאבת שמן, אם הייתה בעיה עם המשאבת שמן, והיא לא הייתה מספקת שמן ,ובמקום זה

השמן היה בורח החוצה, הייתה שומע את זה בברור,רעש חזק מאוד,של דפיקות מתכתיות.

ותחליף מוסכניק

שלום רב !

הצינורות היוצאים ממכסאות השסתומים הם צינורות נשם, וכשמם כן הם, תפקידם לשמש לשמש כאוררור למערכת השמן, ולמנוע לחצים בעוקת השמן, צינורות סתומים בבוצה, גורמים ללחצים, ולפריצת מחזיר שמן קדמי, ולהזעה עד נזילת שמן ממכשאות השסתומים, ובעת נסיעה, הלחץ גורםלהתזת שמן מן המכסאות לבית מסנן האוויר, מם שגורם לבית מסנן האוויר להתמלאות בשמן, וגם מסנן האוויר נספג בשמן, ההזעה והנזילות, גורמות למנוע להיות רטוב בשמן, עד שבלתי אפשרי, להביחן מהיכן מוקד התפרצות השמן.

יש להתחיל מן הקל לכבד, יש לשלוף את הצינורות משני מכסאות השמן ולוודא שהם לא סתומים וחופשים למעבר הגזים שנוצרים בעת התחממות שמן המנוע, יש לבדוק שמכסאות השסתומים בפתח כניסת השסתומים לא סתומים בביצה, ומומלץ במידת הצורך, לפרקם ולנקות ביסודיות, ולהחליף בהזדמנות אטמים חדשים.

לפני הכל יש לשטוף את המנוע ביבודיות, ולהתמקד באזור שמוצף בשמן.

לאחר השטיפה לוודא, שהנזילה לא מאטמי משאבת השמן החיצונית, מהיוניט, או מממסנן השמן, שאולי לא מחוזק.

יש להשתמש בשמן מינרלי בלבד, בצמיגות 20/50.

יש לבדוק את שסתום הEGR שמורכב על סעפת היניקה, שהוא לא סתום.

...... ולסיום אין קשר בין צינורות הנשם, ולשאיבת אוויר חם במדינות קרות.

בשביל זה קיים צינור אזבסט במקור המחובר בכניסה מיוחדת לבית מסנן האוויר בקצה אחד, ובקצה השני , בחיבור לדוד עמם קדמי, קים בכניסה תרים לכניבת אוויר חם מהאגזוז בחורף, והיתן להסיט ולסגור את הפתח בקיץ.

בתשעים אחוז מהסובארו בארץ, הצינור מבוטל ולא קיים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עוד שאלה,

האם כתמי השמן מופיעים כמו פס רחב בצידו הקרוב של מכסה המנוע מצד ימין או שמאל אם אתה עומד מלפני האוטו?

האם לאחר שניקית, אם ניקית את כתמי השמן ממכסה המנוע, חזרו הכתמים?

יתכן ונפרץ שמן ממדחס המזגן..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
עוד שאלה,

האם כתמי השמן מופיעים כמו פס רחב בצידו הקרוב של מכסה המנוע מצד ימין או שמאל אם אתה עומד מלפני האוטו?

האם לאחר שניקית, אם ניקית את כתמי השמן ממכסה המנוע, חזרו הכתמים?

יתכן ונפרץ שמן ממדחס המזגן..

לגלות פריצה ממערכת המיזוג זה לא בעיה אפשר פשוט להבחין בשמן על הצינורות מזגן, יש הבדל גדול בין שמן מנוע לשמן מזגן, ואפשר להבחין בין שניהם,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שמן על מכסה המנוע יכול לנבוע ממערכת המיזוג, ממדחס מקולקל, פותח השרשור לא רשם פרטים מלאים ולכן העלתי את השערתי, טוב לידיעה עם או בלי קשר.

אם פותח שרשור יוכל לפרט יותר בדיוק מה מלוכלך בשמן ואיפה והאם ניקה את האזור ועדיין ממשיך לזרוק לו שמן יכול להיות נחמד כדי שנוכל לעזור.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...