Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבילת רשת של שקע בקיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק לידיעה... חוט, זה חוט! לא משנה גם אם תשנה את הסדר, כל עוד בצד השני בחיבור ישר,

אז הנה הבלה בלה בלה...

טעות חמורה. יש ועוד איך חשיבות לסדר אבל רק בתוך אותו זוג. אם מחליפים בין הזוגות אז אין בעיה כל עוד זוג נשמר כזוג ולא אחד החוטים מזוג 1 הולך למשל ל- +Tx והשני של אותו זוג ל- +Rx (הכוונה כמובן באותו קונקטור).

עבור רשת 10/100 (100Base-T) אכן מספיקים רק שני זוגות. יש להקפיד שזוג אחד יהיה 1-2 והשני 3-6

כשאתה מחווט בהתאם לצבעים מובטח לך שזה לא יקרה. אם לא עשית זאת אתה תסבול מניתוקים ובעיות בדיוק כמו שתומר מתלונן עליהן עכשיו. ישנם בניינים שלמים שקבלנים אדיוטים חיברו כך ונאלצו להפוך את כל הכבילה בבניין לבסוף.

תומר אם חיברת בהתאם לצבעים את כל החוטים, כולל בחוטים שהולכים מהשקעים למחשב לא אמורה להיות בעיה כזו. אני מהמר שעשית סלט באי אלו מהמקטעים. אם לא כנראה שלא חיברת את הסיכוך של הכבל (למרות שלפי התקן הוא כלל לא נחוץ). אגב השתמשת בלוחץ קרונה?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הצליח חלקית

לפעמים המחשבים מזהים אחד את השני ולפעמים לא (מה שקורה לרוב)

אני כבר לא יודע אם הבעיה היא בחוטים שהרצתי בקיר או באחד המחשבים

שים את שניהם אחד ליד השני, וחבר מוצלב ביניהם. עובד? קח כבל ישר וחבר בין המודם למחשב הראשי. יש אינטרנט? חבר את המוצלב בצד אחד, את הישר בצד שני, ואת שני המחשבים.

לא עובד? בדוק בשני הקצוות שהחיבורים שלך זהים.

אגב, איך חיברת את החוטים לשקעים? יש לך נועץ קרונה?

פורסם

עם מברגג דקיק דחפתי את החוטים פנימה עד למטה, אבל יש לי תחושה שהציפוי לא נפצע טוב ואז אין חיבור תקין.

חיברתי את שני השקעים באותו הסדר בדיוק מבחינתי צבעי החוטים.

אם אני מחבר את שני המחשבים בכבל מוצלב אז זה רץ תקין

המודם והמחשב הראשי מתקשרים גם עם המוצלב וגם עם ישר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אביב, אני מבין שזה קשה, אז בא נקרא ביחד...

"חוט, זה חוט! לא משנה גם אם תשנה את הסדר, כל עוד בצד השני בחיבור ישר, החוט ימוקם באותו מקום!"

הכוונה:

שאם 1 כתום, אז בחיבור בצד שני, גם 1 יהיה כתום.

שאם 1 ירוק, אז בחיבור בצד שני, גם 1 יהיה ירוק.

שאם 6 חום-לבן, אז בחיבור בצד שני, גם 6 יהיה חום-לבן.

שאם 6 כתום-לבן, אז בחיבור בצד שני, גם 6 יהיה כתום-לבן.

וכן הלאה וכן הלאה.

אביב, אתה חשמלטור, קודי הצבע נועדו לצורך זיהוי בינלאומי אתה בטח יודע.

לדוגמא, בבית מבחינה עקרונית (תיאורטית), אם כבל הפאזה יהיה בצבע לבן ולא חום לדוגמא? לא יעביר זרם בגלל צבעו?!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

TOMER

תוכל לפרט בדיוק מה מחובר אצלך מוצלב למה ומה מחובר ישיר למה?

נראה לי שעשית טיפה בלאגן.

וישנה אפשרות לבדוק כבלי רשת ע"י מכשיר מדידה מיוחד אשר יש לקנות בחנויות מחשבים רציניות.

פורסם

אביב, ראיתי את העריכה, אני מבין שהבנת את כוונתי.

ארז.

פורסם

מהמחשב הראשי לקיר יש כבל מוצלב שקניתי מוכן בחנות

מה שעובר בתור הקיר זה כבל ישר (זאת אומרת השקעים בקירות הם ישרים)

ואז מהקיר למחשב המרוחק יש כבל ישר שקניתי בחנות

in the face

with a chair

פורסם

כמה מטר הכבל בקיר? והאם הועבר בתעלת חשמל או טלפון?

כמו כן, נסה להשיג לוחץ ייעודי ולנסות להדק את החוטים יותר טוב.

פורסם

לפני שנלך מכות נעזור קודם לתומר.

תומר כפי שתארת את המצב הבעיה היא אחת מכמה (לפי סדר ההתכנות):

1. לחיצה לא טובה. רצוי מאד לוחץ קרונה.

2. אי חיבור הסיכוך.

3. העברה בטעות (חמורה) בתעלה יחד עם חוטי חשמל.

ארז אני יודע שאתה בחור טוב אז נסה להקשיב כיוון שהבנתי אותך מצויין אבל אתה טועה.

1. אני לא חשמלטור לשמחתי.

2. לעניין כבלי הרשת. אין טוב מדוגמה, ניקח כבל חיבור ישר-

קונקטור צד א'

פין 1- כחול

פין 2- חום

פין 3- כתום

פין 4- ירוק

קונקטור צד ב'

פין 1- כחול

פין 2- חום

פין 3- כתום

פין 4- ירוק

עכשיו נותר לך להגיד לי מה הבעיה בחיבור הזה ולמה מעל כמה מטרים זה לא יעבוד. שים לב- הרמז הוא שזה לא יעבוד רק מעל מרחק קצר וכן סביר הרבה יותר שזה כן יעבוד במהירות 10 מאשר במהירות 100.

פורסם

אביב, אתה צודק, אבל, מפתיע או לא, גם לחיבור רע סיכוי טוב לעבוד.

כשנכנסתי לביתי החדש, לא היה לנו עדיין טופס 4, חשמל טלפון או כבלים. במשך שבועיים היינו מחוברים בכבל מאריך לחשמל

של השכן, וכן, באמצעות שני כבלי טלפון (דו גידי כל אחד) באורך של כ-80 מטר, מחוברים לרשת ולאינטרנט. ולמרות שהחוטים

לא twisted ולא מסוככים, הרשת עבדה ב- 100mbps. הקפדתי כמובן להעביר כל זוג בכבל טלפון שונה :-)

:turn-l:
פורסם

הבעיה כנראה סודרה, חלק מהחוטים לא נלחצו טוב ועכשיו עושה רושם שהכל מתפקד (נשאר רק הגדרות כי המחשב המרוחק לא מצליח לגלוש באינטרנט)

הכבל רשת עובר בקיר בתעלה של הטלפון, אני מעריך שנכנס שם סביב 6 מטר (הכבל שיש לי הוא של 10 מטר ונשאר כמעט חצי גליל עודף.

in the face

with a chair

פורסם

ארז לא יפה שאתה מזלזל ככה באינטיליגנציה שלי :-) הרי ברור לך שמהמהירות רשמתי 1234 הכוונה היא בוודאי:

קונקטור צד א'

פין 1- כחול

פין 2- חום

פין 3- כתום

פין 6- ירוק

קונקטור צד ב'

פין 1- כחול

פין 2- חום

פין 3- כתום

פין 6- ירוק

והשאלה נותרה עבורך. יובל מן הסתם יודע את התשובה. אגב יובל, כמו שאמרתי זה לעיתים עובד וזה תלוי באורך הכבל, ברעשים מסביב וכמובן שמכניס יותר שגיאות לקו, אלו מטופלות ברמת ה-MAC כמובן.

לגבי מה שאמרת- חוטי טלפון (למעט השטוחים שבין הטלפון לשקע) שרצים בתוך קירות הם בהחלט Twisted pair ולכן במקרה שלך 80 מטר פעל. נכון- אין להם את המאפיינים של CAT5e ואני מניח שאפילו לא CAT5 אבל להגיד שהם לא Twisted pair זה underestimate. הסיכוך כאמור לא נדרש כלל עבור 100Base-T.

ועוד חידה ברוח השרשור- מדוע השאירו את פינים 4,5 ריקים?

פורסם

הרסת את סידור הזוגות (כחול/כתום, חום/ירוק), ולכן אין לך TWISTED. אתה חשוף לרעשים ברמה גבוהה בהרבה, ולכן האות ייפול די מהר.

פורסם

שמר אתה כמובן צודק אבל חלקית נראה לי כי אני לא בטוח שהבנתי את מה שכתבת: כחול/כתום, חום/ירוק

הרי דרושים רק 2 זוגות (ארבעה גידים סה"כ) לרשת 10/100.

• תוכן חדש...