Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר חיפוש נרחב בפורום, התייעצות עם חברים (בעלים של חלק מהרכבים המדוברים) ונסיעות מבחן בודדות הגעתי לכמה מסכנות לגבי חלק מהדגמים ויש לי המון חורים למלא, שלא הצלחתי למלא עד עכשיו ולכן אפרט.

הסיפור מתחיל כרגיל בכסף, תקציב של עד 40k (נשאר לי בצד ליישור קו ואפילו איזה חמוץ).

הרכב יהיה הרכב הספורטיבי הראשון שלי (אבל לא הראשון בכלל, יש לי רישיון שנתיים וחצי והייתה בבעלותי פיאסטה כל הזמן הזה).

ההתלבטויות נעות בין כמה דגמי פיז'ו ודגם רנו אחד.

התקציב התחיל בקטן לפני שגדל כך שהתחלתי עם 106 ראלי/xsi (דור שני) ורנו rsi (כמובן שאני מחפש אוטו שעדיין לא הספיק להישחט).

לאחר הגדלת התקציב באות בחשבון גם האחיות שהן 306 xsi (והבנתי שגם gti6 למרות שהיא נדירה, אגב יש עוד דגם?)

גם ה-206GTI באה בחשבון (בשנתון 00-01).

מסקנות שהגעתי אליהן בינתיים:

RSI מאכזבת לעומת ה-106, השאלה אם זה כ"כ מורגש (מצד אחד חבר שהיה בעלים של RSI משופרת ושל 106 GTI העדיף את הקליאו אך כל העולם נראה שמעדיף את ה106, אני אישית נהגתי נהיגה חפוזה בקליאו הדבר היחיד ששמתי לב אליו שהיא מאיצה נחמד).

הרבה טוענים שה-206 GTI היא סוג של פשרה בין ביצועים ואיכות (ואני דיי מסכים), נהיגה חפוזה עליה נתנה לי להרגיש שאכן הרכב ספורטיבי אך לא מרגיש לי טוב (קשה לי לתאר למה, תנוחת הנהיגה או ההגה הארוך, יש לציין שאת הנסיעה עליה עשיתי לפני שקראתי אפילו פסיק עליה ככה שלא הייתי משוחד לחשוב רעות לגביה).

ה-306 הבנתי שזו האמא של הנ"ל והיא הכי הכי. גם כוח וגם התנהגות (תקנו אותי אם אני טועה), אך נראה לי שקשה למצוא אקזמפלרים וגם שדגם ה-XSI מאוד מאכזב (מבחינת כוח ומרגיש חלש- שמועות לא נהגתי).

כמובן שאני מחפש רכב עם שנתון מתקדם ככל האפשר (אני מבין שבראלי לדוגמא 98 יהיה הכי חדש וזה מקובל עליי), קילומטראז' נמוך ככל הניתן (שוב אני לוקח בחשבון שאלו רכבים בני 10+) בקיצור אקזמפלר (ולכן התקציב בהתאם ונראה לי הגיוני).

רכבים כמו איביזה (או כל הVAGיות למיניהן), קליאו ספורט או אלפות לא באות בחשבון (את הראשונים אני פשוט לא אוהב, מה לעשות גם יופי חשוב וזה בעיני המתבונן שהוא אני, האלפות יפות אך בשנים ההן אני מפחד מאמינות ופשוט מעדיף לא להיכנס לזה, מה לעשות אוהב צרפתיות :-)).

כמו כן תגובות של "לך תעשה נסיעת מבחן" ללא כל פירוט באמת מיותרות, חיסכו ממני (כמובן שאני אבחן את האוטו לפני כל קנייה אך נסיעת מבחן קצרה של 10 דקות לא תוכל להמחיש לך את כל הרכב כמו אדם שחווה אותו במשך שנים).

אם הגעתם עד פה אני מודה לכם מקרב לב ומקווה שיש ביכולתכם לעזור ולייעץ לי בהתאם לשיקולים (ולפי קריאה ממושכת פה בפורום בהחלט נראה שיש פה אנשים מנוסים ומגוונים שיכולים להוציא אותי מהבלאגן הזה).

- 306 XSI -

פורסם

אומנם קצת ישנה אבל ניראת אופציה מאוד מאוד מעניינת!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=228285

206GTI לא בתקציב.

106 ראלי פחות נדירה מ-GTI ואפשר למצוא אותה אבל רוב הרכב עברו חיים לא קלים.

ה-GTI קשה יותר למצוא, מבקשים עליהם מחיר מטורף לדעתי, מחירון X 2.

306XSI חלשה מידי לטעמי. יש הרבה שעברו הסבות למינהן, מנועים של GTI6, מנועים מוגדשים.

GTI6 שהיא הטופ של ה-306 נדירה מאוד.

בהצלחה.

פורסם

206GTI לא בתקציב. דווקא כן בשנתון 00-01

106 ראלי פחות נדירה מ-GTI ואפשר למצוא אותה אבל רוב הרכב עברו חיים לא קלים. בגלל זה אני מתלבט אם שווה לחפש

ה-GTI קשה יותר למצוא, מבקשים עליהם מחיר מטורף לדעתי, מחירון X 2.

306XSI חלשה מידי לטעמי. יש הרבה שעברו הסבות למינהן, מנועים של GTI6, מנועים מוגדשים. אני יודע שההסבות לא חוקיות ואני לא רוצה להיכנס לעסק הזה עם רכב ראשון, מעדיף משהו חוקי (האם יש GTI6 חוקית בכלל או שכולן XSI מוסבות?)

GTI6 שהיא הטופ של ה-306 נדירה מאוד.

בהצלחה.

הערות באדום.

מה-ZX אני מפחד רק בגלל שזה מנוע חדש ואני לא בטוח לגבי חוקיות.

ה-306 בהחלט נראית טוב,

עוד הצעות, הערות ובעיקר הארות לגבי הנושאים שדנתי בהן בהודעתי הראשונה?

תודה בינתיים.

- 306 XSI -

פורסם

אגב, שאלה לגבי מחירים.

אני יודע שהרכבים האלה נמכרים מעל המחירון, אבל כמה מעל?

לצורך הדוגמא ניקח למשל את הפיג'ו שנתנו פה מקודם, המחירון שלה עומד על 25K ואני בהחלט מבין שזה מחיר זנות אם האוטו במצב טוב אבל לשלם 15-20K מעל המחירון הגיוני?

נניח שכן, האם באמת עוד נניח 4-5 שנים כשאני ארצה למכור את הרכב (והמחירון בטח יהיה 20K) אני אוכל לבקש 30-35K ולמצוא קונה מאושר או שבעצם אפסיד את כל ההפרש ואקבל מחירון (ירידת ערך דיי גדולה אפשר לומר).

בגדול, האם תמיד הרכבים יישארו מעל המחירון וכך הערך של הרכב נשמר (בגדר הסביר) או שאני מפסיד את הכסף ששילמתי מעל המחירון?

תודה.

- 306 XSI -

פורסם

לרוב, ניסיון העבר מראה שרכבי ספורט נדירים ומבוקשים נמכרים מעל המחירון. "מעל המחירון" לא נמדד באחוזים אלא באלפים. סכום מסויים מעל המחירון נשמר לכל אורך דרכן. ראה מקרה 106 ראלי, 306 ספורטיביות למיניהן ואפילו רנו קליאו ספורט.

לעומת זאת, אף אחד לא יבטיח לך שתקבל את הסכום ששילמת חזרה. אם כבר - בוא נלך על מקרה אחר. היה ועשית תאונה, שילמת 10K+ מעל המחירון ולא תראה את הכסף חזרה. זו בעיה רצינית יותר.

בעת מכירה, לעומת זאת, תמכור באותו סכום מעל המחירון שקנית לערך.

בנוגע להמלצות - ה-306 של זוהר נשמעת מעולה. לדעתי היא הפייבוריטית כאן.

בנוגע לשאר - אם הייתי רוצה לנצל את מלוא התקציב הייתי הולך על 206 GTI אם תמצא, או פונטו HGT.

את הבחירה שלי, אגב, אני עשיתי :-D

פורסם

בנוגע לשאר - אם הייתי רוצה לנצל את מלוא התקציב הייתי הולך על 206 GTI אם תמצא, או פונטו HGT.

ה206 GTI עדיפה על ה-306 (XSI או GTI6, אגב מה זה הדגם S16?)?

הבנתי מהרבה אנשים פה שה206GTI דיי מאכזבת מבחינת ביצועים, אבל ה306 ממש מושחזת ואין להשוות בכלל ל206 (יש לציין שלא כ"כ חשוב לי פינוקים בתוך האוטו כמו שה-206 מציעה, מצידי שיהיה פשוט).

אגב, את הפונטו אני פשוט לא אוהב.

עוד הצעות והארות לגבי הלבטים שלי (לא שמעתי כלום על ה106 למיניהם, הם לא באים בחשבון לעומת ה206/306? ומה עם הRSI כ"כ נחותה מבחינת ביצועים שהיא בכלל לא נכללת במשוואה?)?

- 306 XSI -

פורסם

תשמע, התקציב שלך מגביל אותך מאוד.

206GTI ב-40K- שכח מזה. אין הרבה מכוניות בשנתונים האלו והסיכוי שימכרו לך רכב כזה ב-40K ושיהיה שווה את זה הוא נמוך מאוד. אתה מוזמן להתחיל לחפש, אחרי חודשיים תתבאס.

אני ממליץ לך לפזול לכיוון ה- 206XS משנת 2001 ומעלה. עם קצת מזל תוכל להכניס את הדגם הזה לתקציב שלך, אחד שיהיה שווה את זה. לדגם הזה יש 110 כ"ס והפרש הביצועים לעומת ה-GTI לא גדול כל כך. האבזור פחות אבל עדיין בסדר. אני חושב שה-XS היא הפתרון עבורך.

306XSI- אם תמצא 306 דור שני עם מנוע ה-16 שס', לך על זה. אבל יש לך יותר סיכוי למצוא 206GTI בתקציב הזה. ה-306 שפורסמה פה נראית מעניינת מאוד, אבל שים לך לריבוי החלקים מדגמים אחרים, זה עלול להיות כאב ראש במקרים מסויימים.

ה-RSI לא קשורה לפה, ליגה אחרת מבחינת תקציב. הקליאו ספורט לא נכנסת לתקציב (למרות שהמחירון טוען שכן), אבל אתה לא אוהב אותה והיא לא מתאימה בתור ספורטיבית ראשונה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

חשבת על קליאו rsi וקליאו ספורט לא באה בחשבון?

אחלה רכב בתקציב של 40 אלף שנת 2001

ואם כבר אמרת פג'ו אז תתן לי לפרט מכאן והלאה, אחד כמוך שנסע על פיאסטה ורוצה להרגיש "פיאסטה" אמיתית הייתי ממליץ לך על 106 gti על הראלי פחות, אני לא מתחבר אליה.

אתה בוואדי יכול 306 xsi משנתונים 98-2000

כנ''ל לגבי 306 gti6 משנתונים 99

ה 206 xsi או gti משנת 2001 תיהיה שונה מעט מ 306, כי ה 306 היא האמ אמא של הצרפתיות, מבחינת הגה בולמים ויחס אישי לנהג, רכב שמחובר למסילה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
חשבת על קליאו rsi וקליאו ספורט לא באה בחשבון?

אחלה רכב בתקציב של 40 אלף שנת 2001

א. הוא כתב שהוא לא מעוניין בקליאו ספורט.

ב. קליאו ספורט נורמלית ב-40K יש אצל לוי יצחק, נשארו לו 5...אחת מכל צבע. :-)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

106 ספורטיבית מהדור השני תעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר, בהתאם לתקציב שלך.

יש ראלי דור שני מודל 98' אחת במצב טוב למכירה בלוח יד2.

לך על זה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

טוב, תודה על התגובות, קצת מסקנות מתגובות פה ומקורות אחרים.

אני יורד מה-206 ו-RSI.

קליאו ספורט וHGT גם כן לא באות בחשבון (משיקולים אלו ואחרים).

השאלה מה עדיף (ואני מבין שאלו שני סוגי רכבים קצת שונים אך במהות דיי דומים):

306 (XSI\GTI6)- אשמח לשמוע חוות דעת על הXSI מבחינת כוח (כלומר הרבה אומרים שהיא חלשה, האם יש אמת בדבר?)

106 (GTI\ראלי)

מבחינת תקציב ה106 זולה יותר (בוא נניח שאקזמפלר שמור יימכר ב30-35 מה שמשאיר לי בדיוק קצת כסף ליישור קו-אם צריך),

אך ה306 גם כן עולה בסביבות ה-40 לאקזמפלר (את האמת שזה דיי ההפרש במחירונים 5K).

אשמח לשמוע סוג של השוואה בין השתיים מבחינת ביצועים (התנהגות,כוח), עלות אחזקה והבדלים בגדול.

תודה :-)

- 306 XSI -

פורסם

כן, ה306XSI במיוחד דור ראשון חלשה מידי,

המנוע לא מתקרב לרמה של השלדה המעולה הזאת.

ב-106 המצב יותר טוב, המשקל הקל והגירים היחסית קצרים מספקים ביצועים טובים יותר.

לגבי התנהגות, שתיהן מושלמות והיו הטובות ביותר בתחום.

האופי שונה, ה-106 מרגישה על הכביש כמו קארטינג, מכוניות עם כזה אופי כבר לא ניתן למצוא כיום.

ה-306 מרגישה יותר בוגרת והרבה יותר אוטו, עם שליטה מדהימה וזנב אקטיבי ונשלט מאוד.

כספורטיבית ראשונה מומלצת במיוחד ה-106.

DS 7 CROSSBACK 2019

פורסם
כן, ה306XSI במיוחד דור ראשון חלשה מידי,

ומה לגבי הדור השני (והמדובר)?

גם הוא חלש מדיי ביחס לאוטו?

אגב מהו הדגם S16 (שם אחר לXSI?)?

תודה

- 306 XSI -

פורסם

תשמע העניין הזה גם יחסי, וזה תלוי גם למה היית רגיל עד כה, כן ?

אבל לדעתי כן, גם ה-XSI דור שני מגיעה עם מנוע חלש יחסית שמרגיש גם הוא לא מספיק טוב בשביל השלדה שלה.

S16 זאת הגרסה החמה ביותר של ה-306 דור ראשון,

מנוע 2.0 16V עם 155 כ"ס.

מבחינת כוח הגרסה הזאת נוסעת בערך כמו 106 ראלי דור שני.

DS 7 CROSSBACK 2019

• תוכן חדש...