Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה שנה הרכב? אני משער 96 - 98.

כיצד בדקת ש:

1. משאבת מיים תקינה? פירקת אותה?

2. יש להחזיר את הטרמוסטט, טמפרטורת פתיחה שלו צריכה להיות 82 מעלות.

3. יונית מאוור זה שנותן פקודה למאוור להתחיל לפעול הוא מוברג לתוך הרדיאטור בצידו הימני תחתון (במידה ואתה עומד עם הפנים למיכסה המנוע אז זה ימין שלך. מבחינת מבנה הרכב אז זה שמאל כמובן אם אתה עומד עם הגב למיכסה המנוע)

4. החיווט שם באזור בנוי כך שמיוניט החום של המאוור יש חיווט לנגד מהירויות מאוורר, ולנגד מהירויות מאוורר מתחבר התקע של המאוורר כך שהוא (נגד המהירויות) מווסט את פעולת המאוור מהירות ראשונה לפי היוניט רדיאטור ומהירות שנייה לפי היונית.

בקיצור, תפקיד הנגד הוא כמו לוודא כי המאוורר יעבוד בשתי מהירויות תלוי בטמפ' המיים.

5. צריך לבדוק קומפרסיה ולשלול בריחת לחץ למע' קירור.

לא ניראה לי כי תוכל לפתור את הבעיה לבד. דבר איתי בפרטי אני ימליץ לך על בעל מקצוע כמובן אם אתה מאיזור ת"א והסביבה.

בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

1. משאבת מים בדקתי ע"י שיחרור תערובת תוך כדי שפקק מיכל העיבוי פתוח והתסכלות על המים - שיחרור תערובת - המים עולים - מים עולים , משאבת מים תקינה.

2. הנושא בבדיקה.

3.מורכב ותקין.

4.עדיין לא ממש הבנתי, מהירות המאורר עובדת על הרמה הכי גבוהה ברגע שהמאורר נכנס לפעולה.

5. ...

אני מאיזור אשקלון, אני לא צריך בעל מקצוע שיתקן לי את הבעיה, אני צריך מקסימום בעל מקצוע שיסתכל על העבודה הסופית ויגיד לי שהכל תקין.

היום נסעתי עם הרכב עד עכשיו כשעתיים רצופות וטפו טפו טפו הכל נראה תקין לעת עתה, מחר בבוקר ארכוש מיכל עיבוי חדש ואני מאמין שהבעיה תסתדר 100%.

תודה רבה לכולם על הזמן ההקשבה והעזרה, חן. :)

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אין.

החלפתי מיכל עיבוי היום וחיברתי טרמוסטט חדש שוב פעם.

ניקזתי את כל המים שבמערכת ונכנסו 5 ליטר מים ירוקים של מקסול למערכת.

המאוורר עובד, הכל תקין.

אבל עדיין מתחמם.

כנראה ראש. \=

שבת שלום חבר'ה ותודה לכולם על העזרה והסבלנות.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

הי

אז כמו שאמרתי לך:

1. ראש מנוע היא סיבה נפוצה.

2. כמה ק"מ עבר הרכב?

3. היות וברוב הרכבים הצרפתיים יש מאוור אחד (והוא די גדול לפחות במגאן) יש נגד מהירויות מאוור שאומר למאוורר באיזו מהירות להסתובב (יש שני מהירויות, נמוכה וגבוה) תלוי ב:

א. חום המיים

ב. מזגן עובד או כבוי

ג.יכול להיות שנגד מהירויות לא עובד ולפיכך המאוורר יתחיל לפעול רק במהירות הגבוהה זאת אומרת כניסתו לעבודה היא מאוחרת ולפיכך הוא כבר לא מספיק לקרר את הרדיאטור.

ד. לפעמים יש מוסכניקים חוכמולוגים או בעלי הרכב עצמו אשר מקצרים בין החוטים המובילים לנגד המהירויות ועלידי כך מבטלים את פעולתו (כאילו ליפתור את בעיית ההתחממות) מה שגורם למאוורר להסתובב רק! במהירות הגבוהה.

4. יש לבדוק אם יש בריכת לחץ מהראש מנוע עם מכשיר יעודי אשר בודק הימצעות גזי פליטה בתערובת המיים או אפשר לבדוק זאת ע"י חיבור "דמוי פלאג" הייתי קורה לו אשר מוברג במקום הפלאג ובלחץ של הקומפרסור מכניסים אויר לצלינדר ובודקים אם יש בריחה של לחץ למיכל העיבוי. אם יש בריכה מאחד הצלינדרים (במקרה שלך 4) אז או שיש סדק בראש או שאטם ראש גמור.

עזרתי כמה שאני יכול בהצלחה!!!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

ברכב זה הטרמוסטט הוא חיוני ולכן עלול לגרום להתחממות אם מבטלים אותו אז לפני שאתה מוריד ראש מנוע הרכב טרמוסטט מקורי בלבד ובדוק שוב.

פורסם

אפשר להשיג במחסן חלפים של קרסו במוסך מורשה ליד הבית שלך.

אני הייתי עושה בדיקה רצינית במוסך המורשה שכבר עשה ראש מנוע או שניים, לבדוק אם זו הבעיה אצלך.

סביר להניח שמוסך מורשה ברמה גבוהה היה מגלה את הבעיה במהירות, עוד לפני שהחלפת חצי מכונית.

• תוכן חדש...