Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמי גיא,

תקופה ארוכה אני צופה באתר בלבד, היום החלטתי להרשם כחבר ולקבל מכם עיצה:

כיום יש לי ניסן אלמרה פרפקט 2003 שמעולם לא איכזבה אותי והיא ניראת ממש טוב לדעתי.

אבל, לא מספיק טוב....

אני עומד לקנות מוסטנג מודל 05 הנמצאת בארץ עם 70000 ק"מ יד ראשונה 4000 סמ"ק, יש לה סנרוף, מושבי עור, מגנזיום, ספוילר מקורי אחורי וזהו (לא GT). היא במצב סביר כמו כל מזדה 3 שנת 2005 שתיקנו היום (קצת נשיקות פגוש, קצת שיפשופים..)

מוכר הרכב הוא חבר של המשפחה, הרכב נעול במחסן בדרום והוא בשליחות ככה שאני לא יכול לדבר איתו בחודש הקרוב.

חבל לי להיתבשל עם סימני השאלה במידה וקיים אצל מישהו מיכם הידע הזה.

אז יש לי כמה שאלות, גם אם חלק מהן יראו לכם מוזרות, או מצחיקות, אשמח לקבל תגובות.

1. קודם כל מהו המחיר הריאלי של הרכב הזה בהתחשב שהוא במצב סביר? אין ביצחק לוי..
  2. מה המשמעות של קניית רכב בארץ יד שנייה מייבוא אישי?
  3. מה אני צריך לדעת כשאני עובר מרכב משפחתי סטנדרטי למוסטנג? מה אני אקבל ועל מה אוותר (חוץ מהנישואים, עם אישתי עדיין לא הגענו להסכמה סופית בעיניין).
  4. איפה אני יכול לעשות טיפולים? יש מלאי חלקים בפורד אם מתקלקל משהו? כשהגעתי לטיפול פעם אחרונה במוסך מורשה עמדה שם Z350 של ניסן וחיכתה לחלקים אחרי תאונה (כאב לב..), אז אולי בפורד מטפלים בפוקוסים, פיאסטות ו..במוסטנגים במקביל?
  5. עלויות הטיפולים- תיקונים-חלפים יקרה משמעותית מרכב יפני (ניסאן)? נגיד טיפול בינוני או החלפת רכיב כמו משאבת בלם.
  6. בבדיקה במכון לפני קנייה, הם יודעים מה ואיך לבדוק ברכב הזה?
  7. צריכת דלק ממוצעת? (אאוץ..הארנק מדמם..)
  8. מישהו מכיר התקנת מערכת גז במוסטנג? כדאיות?
  9. עלות ביטוח חובה?
  10. עלות ביטוח מקיף?
  11. מהם הנתונים הטכניים של הרכב הזה בגדול? (או בקיצור, לאיזה רכב ברמזור לא לעשות פוזה של "פונזי" ולקבל שובל מהאגזוז שלו בפנים אח"כ?)
  12. האם נכון שלרכב "ספורטיבי" שהגיע מחול ביבוא אישי מתקינים לפני השיחרור לכבישי ישראל צ'יפ הגבלת מהירות?
  13. מישהו יודע אם יש ברכב הזה בקרת יציבות? ESP?
  14. ומה לגבי בקרת שיוט? cruise
  15. אם הרכב הגיע ארצה בייבוא אישי, לוח שעונים בטוח יהייה במייל? (מתרגלים לזה או אתה מוצא את עצמך על 110 מייל קבוע?)
  16. יש מקום בבגא'ז לעגלת תינוק? (כן, אני רציני. זה חשוב מאוד).
  17. בישיבה נורמלית של הנהג, יש מקום ל 2 אנשים מאחורה?
  18. האנשים שנדחסו מאחור- איפה החלון שלהם? איך הילדים מאחור יביטו החוצה? יש ברכב מין תריס כזה קטן, לא ברור לי מה הוא עושה בדיוק.
  19. כמה כריות אוויר יש ברכב הזה?
  20. מערכת השמע היא בטח מובנית, האם מישהו יודע אם היא MP3? ואם לא, האם אפשרי להתקין רדיו דיסק רגיל מבלי לפגוע ברכב?
  21. יש מוסטנג 2 פנסים מקדימה ויש עם 4 פנסים (יפה יותר לדעתי), מה ההבדל? אולי זה רק GT עם 4?
  22. איפה מחנים רכב כזה? אני גר בבניין משותף ואני לא מאמין שאוכל להחנות אותו על בסיס קבוע בנקודה שאני מתצפת עליו 24-7. האם זה הגיוני להחנות נסיכה שכזו בין הלנסר 95 של השכנה מקומה 4 ובין הפוקוס של השכן מההיי-טק מקומה 2?

אלו כולן שאלות שמטרידות אותי ואני לא רוצה למצוא את עצמי מקלל את הפוני שחיכיתי לו כל החיים, וחוזר לאלמרה..

מקווה שלא תשלחו אותי :

"חפש באינטרנט / חפש בשירשור אחר.."

כניראה שמשבר גיל הארבעים, התחיל אצלי בשנות השלושים... :?

לילה טוב, ותודה.

גיא.

פורסם

שלום לך,במגזין הגה היתה כתבה על כל דיגמי מוסטנג כולל הדגם שאתה רוצה לפי מה שאני זוכר לא אהבו את הרכב,הוא עתיר נפח אך מרגיש כרכב משפחתי חזק בנוסף יש בעיה של חוסר חלפים צריכת דלק גבוהה,בקיצור זה המוסטנג של פעם,אתה יכול לפנות למשרדי הגה ולבקש שישלחו לך את המגזין הספציפי הזה בתשלום כמובן

פורסם

שתהיה בריא כמה שאלות

מערכת גז ורכב "ספורטיבי" לא הולכים ביחד.

בכלל גז זה רעיון גרוע,לדעתי, אותו כנ''ל למוסטנג מודרנית,עם צריכת דלק מוגזמת,

במצב של היום זו בדיחה גרועה,למעט ה-GT

porsche 914,2.0,1970

פורסם

אז ככה - ראשית אני מבקש להבהיר שאני מאוד אוהב את המוסטנג ולמעשה חוץ מהמקורית זה הדגם האהוב עלי. אני אפילו משתעשע ברעיון להזמין אחת, אחרי שראיתי בת"א אחת שחורה והנשימה שלי פשוט נעתקה.

לפותח השרשור - הרכב זול במחירו וגם בהרגשה, זללן דלק מצד אחד אבל גם לא חזק במיוחד (בגרסת ה-200 כ"ס) ולא מהיר במיוחד. מכונית ספורט הוא ודאי שלא, אבל גם קרוזר לא רע. בסה"כ הכל לא מבריק עד רע אפילו, אבל על הכל מפצה פוזה שפשוט "אין עליה" - רכב שנת 2008 ב-180 אש"ח שנראה כמו מיליון דולר, עם נהמת מנוע שגורמת לויברציות...

לגבי הרכב משנת 2005, אם הוא שמור ומטופל מחירו צריך לנוע סביב 110-120 אש"ח לכל היותר. שים לב שניתן לקנות רכב ביבוא אישי משנת 2007 ב-150,000 כך שרכב זקן בשנתיים יעלה כ-120 אלף לכל היותר. עדיין, מחיר נמוך לחתיכת אגדה מוטורית. רק תראו לי רכב אחר שנראה כ"כ טוב במחיר כ"כ נמוך...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שלום לכולם, תודה על התשובות,

עדיין חסרות לי תשובות שאני מאמין רק בעל מוסטנג דומה ידע לענות לי עליהן.

מישהו יודע מה קרה שבכותרת של השירשור שלי הוסף "פעם זה היה דחוף"?

זה עדיין דחוף, אני נפגש עם המוכר ביום שני להתחיל להזיז דברים לכיוון הרכישה,

תעזרו לי ואם ניתן- מנהל הפורום - זה דחוף לי באמת בהנחה שאתה זה ששינה לי את הכותרת.

אם אסור לרשום "דחוף" - רק תעדכן אותי.

תודה ושיהייה שבוע טוב לכולנו.

גיאט.

פורסם

כן,

אני מצפה שיודיעו לכל אחד שמשנים את הכותרת של הנושא שלו.

שינוי חכם היה למחוק את המילה "דחוף", אבל להפוך את המשמעות ל:"(פעם זה היה דחוף)", זה משנה את כל המשמעות של הנושא בכלל ומפספס את המטרה של הפורום.

זה בדיוק עוד שנייה לשלוח הודעה ב"אישי" לפני השינוי.

לדעתי סתם זה עיכב את התשובות שיכולתי לקבל כאן, וחבל, זו הסיבה היחידה שנירשמתי כחבר בפורום ונשארתי ער עד 04:30 ביום שישי.

בכל מיקרה, היום אני הולך לראות את הרכב.

אם יעניין מישהו מה התפתח, אני אולי אעדכן.

גיא. (דחוף =פעם זה היה דחוף?)..

פורסם

שינוי חכם היה למחוק את המילה "דחוף"

אנחנו כנראה לא חכמים. ברצינות.

אבל אנחנו כן מקפידים על כללי הפורום, בכדי להתמיד בשמירה על הרמה שקיימת.

בכל יום נפתחים שרשורים רבים עם כותרת "אחים שלי תעזרו לי !!!!!!1", "עזרא דכוף !!!", "חייב עזרה, קונה קולט עוד שנתיים !!!" וכו'.

אותם אנחנו מוחקים.

אני מצפה שיודיעו לכל אחד שמשנים את הכותרת של הנושא שלו.

מדובר בעשרות הודעות ביום. לא נעמוד בזה. האינטרנט יקרוס.

את שלך השארנו כי השקעת בכתיבה ההודעה.

אם עריכת הכותרת לא נראית לך חכמה, שלח ה"פ לאחד המנהלים ובקש שישנו אותה. גם אם אין מנהל חכם באותו רגע, כשיבוא המנהל החכם הוא ישנה. אם אתה לא סומך על המנהל החכם, שלח בה"פ את הנוסח שאתה מבקש, שאתה ניסחת, בהתאם לכללי הפורום. (שלח למנהל לינק להודעה, ואת הנוסח המבוקש).

בהצלחה בקניה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

טוב,אני לא בקטע של ראש בראש עם אף אחד,

כמחווה של רצון טוב,החלטתי לשתף את המידע שצברתי בשלושה ימים האחרונים עם הפורום כאן.

את רוב הידע השגתי בעצמי, חלקו עזרו לי כאן בשירשור החברים בפורום, קרדיטים בהתאם למיקום השאלה:

1. קודם כל מהו המחיר הריאלי של הרכב הזה בהתחשב שהוא במצב סביר? אין ביצחק לוי..הרכב לא מופיע במחירון כי אין יבוא מסודר שלו,כל מוסטנג בארץ היא ייבוא אישי, כלומר המחיר שנשלם - הוא מחיר השוק. קרדיט ל MSIGAK משקיען:מוסטנג "משנת 2005, אם הוא שמור ומטופל מחירו צריך לנוע סביב 110-120 ש"ח לכל היותר".
  2. מה המשמעות של קניית רכב בארץ יד שנייה מייבוא אישי? הימור! אין אפשרות לדעת מאיזה סוחר בחו"ר הרכב ניקנה ואם יש לו עבר של חברת השכרה.
  3. מה אני צריך לדעת כשאני עובר מרכב משפחתי סטנדרטי למוסטנג? מה אני אקבל ועל מה אוותר (חוץ מהנישואים, עם אישתי עדיין לא הגענו להסכמה סופית בעיניין). למשפחה יהייה פחות נוח. נקבל: אגו בוסט. נוותר: שלוות נפש (מה עושים לאוטו למטה,שמעתי רעש..) ונוותר על טיול משפחתי לחו"ל פעם בשנה (הוצאות, הוצאות.)
  4. איפה אני יכול לעשות טיפולים? יש מלאי חלקים בפורד אם מתקלקל משהו? כשהגעתי לטיפול פעם אחרונה במוסך מורשה עמדה שם Z350 של ניסן וחיכתה לחלקים אחרי תאונה (כאב לב..), אז אולי בפורד מטפלים בפוקוסים, פיאסטות ו..במוסטנגים במקביל? מוסך פורד מורשה "עמל" בתל אביב, את רוב החלקים לטיפולים יש להם במלאי, השאר מתבצע בהזמנה מהירה, אם לא רוצים לחכות יש יבואן חלפים בפתח תיקווה שיש לו את כל החלקים בזמין.
  5. עלויות הטיפולים- תיקונים-חלפים יקרה משמעותית מרכב יפני (ניסאן)? נגיד טיפול בינוני או החלפת רכיב כמו משאבת בלם. עלויות חלפים כמעט כפול מעלות חלפים של רכב יפני, עלויות עבודת מוסך אותו דבר- מחירון מוסך.
  6. בבדיקה במכון לפני קנייה, הם יודעים מה ואיך לבדוק ברכב הזה? לא כל המכונים יתנו בדיקה אמינה של מוסטנג או כל רכב אחר שלא מגיע בייבוא אישי, מומלץ להתקשר למכון, לדבר עם בעל המכון ולוודא איתו טלפונית שמקבלים את מה שמשלמים עליו - בדיקה אמינה ומדוייקת. מומלץ לגשת מוסך שטיפל ברכב, להוציא היסטוריה ולבקש בדיקה מקיפה, המוסך יתן ביקורת אמיתית כי הוא זה שיתקן את הליקויים במידה ויתגלו מאוחר יותר והבעלים החדשים של הרכב ימשיך לטפל אצלו.
  7. צריכת דלק ממוצעת? (אאוץ..הארנק מדמם..) המוכר טוען לממוצע של 1-7 כשהמזגן כל הזמן עובד, בבדיקה מתגלה ממוצע שנוטה יותר לכיוון ה 1-6.
  8. מישהו מכיר התקנת מערכת גז במוסטנג? כדאיות? קרדיט ל: לירן ל -נהג שודים "מערכת גז ורכב "ספורטיבי לא הולכים ביחד.
    עלות ביטוח חובה? 2500 ש"ח
  9. עלות ביטוח מקיף? 5500 ש"ח לנהג מעל 30 ללא הסטוריית תביעות 3 שנים אחורה
  10. מהם הנתונים הטכניים של הרכב הזה בגדול? (או בקיצור, לאיזה רכב ברמזור לא לעשות פוזה של "פונזי" ולקבל שובל מהאגזוז שלו בפנים אח"כ?) קרדיט ל MSIGAL משקיען: "לא חזק במיוחד (בגרסת ה-200 כ"ס) ולא מהיר במיוחד"
  11. האם נכון שלרכב "ספורטיבי" שהגיע מחול ביבוא אישי מתקינים לפני השיחרור לכבישי ישראל צ'יפ הגבלת מהירות? קרדיט ל ELIBABA חורך אספלט מצוי:"בפרוש לא".
  12. מישהו יודע אם יש ברכב הזה בקרת יציבות? ESP? אין ESP, לדברי המוכר: הרכב מיועד לדריפטים (אז למה שלא יהייה כפתור להפעלה וביטול בקרת היציבות כמו ב סיאט ספורטיבית או אאודי?)
  13. ומה לגבי בקרת שיוט? cruise יש, עם 3 כפתורי שליטה בהגה.
  14. אם הרכב הגיע ארצה בייבוא אישי, לוח שעונים בטוח יהייה במייל? (מתרגלים לזה או אתה מוצא את עצמך על 110 מייל קבוע?) לוח השעונים משולב, גם מייל, גם קמ"ש. הערה ל" FEREZ נהג שודים" אמרת:"אני חושב שבשביל שהרכב יעבור טסט חובה שתוחלף התצוגה לכזו עם קילומטרים"- לא נכון, בכל מקרה, תודה על תשובתך..
  15. יש מקום בבגא'ז לעגלת תינוק? (כן, אני רציני. זה חשוב מאוד). יש !! אפילו לעגלה לתאומים.
  16. בישיבה נורמלית של הנהג, יש מקום ל 2 אנשים מאחורה? כן, אני ישבתי מאחורה ורק אם נגיד שאישתי הייתה נוהגת כשאני מאחוריה (לא יקרה), זה היה מתאפשר כי היא אוהבת לשבת עם האף על הדשבו.לא אידאלי, אבל עם ילדים עד גיל 10 ניתן להסתדר.
  17. האנשים שנדחסו מאחור- איפה החלון שלהם? איך הילדים מאחור יביטו החוצה? יש ברכב מין תריס כזה קטן, לא ברור לי מה הוא עושה בדיוק. יש ליושבים מאחור חלון משולש קטן שלא ניתן לפתיחה. ניתן להלביש על על החלון חיצונית מסגרת פלסטיק שנותנת לרכב צורה יפה יותר, הבעיה, זה מודבק עם דבק דו-צידי (כן גם אני הייתי בשוק).
  18. כמה כריות אוויר יש ברכב הזה? 2 בחזית
  19. מערכת השמע היא בטח מובנית, האם מישהו יודע אם היא MP3? ואם לא, האם אפשרי להתקין רדיו דיסק רגיל מבלי לפגוע ברכב? מערכת השמע הרבה יותר ממספקת, יש סאב מקורי בדלתות עם מידי משולב במיקום שונה בדלת, MP3 WMA נתמך, סאונד מטורף במערכת המקורית. ניתן להחליף ב DVD יש מקום בדיוק למסך סטנדרטי, לדעתי אין צורך.
  20. יש מוסטנג 2 פנסים מקדימה ויש עם 4 פנסים (יפה יותר לדעתי), מה ההבדל? אולי זה רק GT עם 4? הדגם עם 4 פנסים בחזית זה הדגם הספורטיבי GT, או דגם ה PONY שניראה חיצונית כמו ה GT. את הגריל של 2 פנסים ניתן להחליף בגריל של ה 4 פנסים בקלות יחסית, רק להזמין מאי- ביי.
  21. איפה מחנים רכב כזה? אני גר בבניין משותף ואני לא מאמין שאוכל להחנות אותו על בסיס קבוע בנקודה שאני מתצפת עליו 24-7. האם זה הגיוני להחנות נסיכה שכזו בין הלנסר 95 של השכנה מקומה 4 ובין הפוקוס של השכן מההיי-טק מקומה 2? בעייה רצינית וכרגע זו הבעייה העיקרית שלי, ביום שאחרי הקנייה אני בטוח שיהייה מעגל של ילדי השכונה מסביב לרכב הסמלים והלוחיות במגנזיום בסכנת גניבה מיידית.

תודה ל A41 שיעץ לי להתקשר ולהזמין מגזין הגה שריכז את הנושא של המוסטנג. הזמנתי את המהדורה.

כניראה שמשבר גיל הארבעים, התחיל אצלי בשנות השלושים... :???:

ניפגש בסיבוב...

לילה טוב, ובבקשה לכל מי שיהייה צריך את המידע ובקרוב אצלכם..

סעו בזהירות

גיא.

פורסם

אני שמח שעדכנת. כיף באמת לראות אנשים משקעים ועושים דברים כמו שצריך, יורדים לפרטים.

נושא בעייתי לטעמי הוא בטיחות הרכב שציינת. לא בדיוק עומד בסטנדרט של רכב ברמה כזה. משמע 2 כריות וללא ESP. זה לא משהו.

פורסם

קיבלתי הרבה ידע על הרכב הנ"ל וזהו רכב שאני אוהב במיוחד!

בהצלחה ברכישה ונסיעה בטוחה!!

נ.ב

אם תוכל לעדכן בקשר לקניה..חויות/אכזבות

ואולי גם להעלות תמונות

תודה

תום.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

• תוכן חדש...