Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
יעקב שלום,

קודם כל סתם אני שמח לשמוע ממישהו כמוך, שהיה על ההגה בימים ההם, שממש עבד על המשאיות שאנחנו אוהבים להזכר בהן...

לצערי הפארגו בפרדס חנה היה במצב סופני ממש כבר אז, לפני כמה שנים טובות, ועד כמה שאני יודע אפילו ב"ברזל" כבר לא רצו אותו כי היתה יותר חלודה מברזל...

אם תעבור על כל השירשור של המשאיות, תראה שהיתה עוד פארגו כזו, הרבה יותר שלימה, שחמקה לנו מתחת לידיים באופן מאוד מתסכל, ולא נשאר ממנה כלום.

אני לא יודע על אף אחת אחרת שנשארה בארץ, למרות באמת, האמינות המופלגת שלהן.

משום מה אני זוכר שלרובן היו מנועי פארקינס, אבל זה לא מידע מוסמך, אלא תחושה.

ספר עוד על עצמך - באיזה איזור עבדת? עם איזה עוד משאיות? יש לך עוד תמונות?

תודה,

דב קרדו

שלום דב

אשמח לספר לך על התקופה שבה עבדתי על כל המשאיות שאתה כל כך אוהב לכתוב על עברם המפואר,

למעשה היתחלתי לנהוג על משאיות בתקופת שרותי בצבא כשהייתי בן 18 וחצי כבר נהגתי בדי 300 המפורסמת

ומאז רשימת המשאיות שנהגתי בהן היא מאוד מאוד ארוכה. אשמח לפרט לך בעתיד על כל אחת מהן השיגיונות

של כל אחת מהן חוויות מדהימות מזמן מלחמת ששת הימים ורכבי השלל למיניהן נשסיעות מטורפות לסיני וחזרה לארץ

עבור למלחמת יום הכיפורים והיציאה לאזרחות לעבודות בנימלי ישראל על משאיות קרגו שונות.

היום אני בן 60 ועדיין נוהג מפעם לפעם במשאיות הדור החדש.

להתראות יעקב

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למשאית היו רלסים בקצה הארגז שעם פתיחתם היה מתקבל ארגז באורך של 6 מ'

סליחה על הבורות, מה זה רלסים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שלום לך יעקב .בהמשך למה שכתבת רציתי לשאול אותך האם נתקלת לאחר מלחמת ששת הימים במובילי טנקים ירדניים שנלקחו שלל מתוצרת סקאמל ? זכור לי משהוא מעורפל מאותה מלחמה ,שראיתי בטלביזיה אך לא ידוע לי האם הם נפלו לידינו או שהם צולמו ככתבת רקע לפי המלחמה בירדן.רוני

פורסם
סליחה על הבורות, מה זה רלסים?

אלו מין מסילות כאלה, שיוצאים מהחלקו האחורי של הפלטה, ומוסיפים לה עוד כמטר אורך. יש לי גם כאלה בביבר, לפחות אחד עדיין נשאר, אבל להשתמש בזה היום- לא חוקי בעליל! לא, שאני צריך גם...:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בהמשך להודעה של יעקב, אני מתחיל ומזמין את כל מי שרוצה, להעלות כמה שיותר סיפורים ופרטים, צילומים...

1. המשאית הראשונה שאני זוכר - הייתי בן 4 בערך, כשמיכלית (אולי סמי טריילר), שנהגה ירד ממנה מבלי להפעיל בלמים או כל אמצעי אחר, התדרדרה מרחק די גדול ברח' בתיה מקוב ברחובות, ובסופו של דבר נשכבה על הצד ב- 90 מעלות לרחוב ממנה באה (תהרגו אותי, לא מבין איך זה קרה), כשהיא הורסת חלק מקיר הלבנים של מגרשהכדורגל (הפועל?) .

אני זוכר את החבר שלי, מעט גדול ממני, קורא לי בהתרגשות "טנקר התהפך למטה, בוא תראה", ותוך כדי ריצה למקום הוא סיפר לי מה קרה. כשהגענו הגיע גם גרר - פורד או שברולט קנדה.

עמדנו וחיכינו לראות מה עושים, אני זוכר שהגרר, שהיה בסך הכל דגם לא הכי גדול, חיבר כבל למכלית ההפוכה, וניסה למשוך אותה חזרה לגלגלים עם הכננת, אבל הכננת משכה את הגרר למיכלית...

ואז הגרריסט הכניס להילוך קדמי ושילב 4 על 4, וניסה שוב, ואני ממש זוכר, כאילו זה היה לפני דקה, את הצמיגים של הגרר "מתחפרים" על האספלט, והגרר ממשיך להתקדם לאחור לעבר המיכלית ההפוכה...

אני זוכר דיבורים על כך שצריך להביא גרר יותר גדול, וכנראה שאז כבר נקראתי/נלקחתי הביתה.

אולי עוד מישהו מכיר את האירוע? משהו בסביבות 1959, ברחובות?

ואתם?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

חברים, שאלה: משאית משנות ה-90 + גם יורדת מהכביש לצמיתות אם לא עושים לה טסט יותר משנתיים, או שרק משאיות בנות יותר מ-19?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
שלום לך יעקב .בהמשך למה שכתבת רציתי לשאול אותך האם נתקלת לאחר מלחמת ששת הימים במובילי טנקים ירדניים שנלקחו שלל מתוצרת סקאמל ? זכור לי משהוא מעורפל מאותה מלחמה ,שראיתי בטלביזיה אך לא ידוע לי האם הם נפלו לידינו או שהם צולמו ככתבת רקע לפי המלחמה בירדן.רוני

שלום לך רוני. ממה שאני זוכר מאותה תקופה מובילי הטנקים הישראלים היו קונטרקטור הלו הוא הסקאמל שלמעשה היה חברת בת של לילנד ואגב בארץ הקונטרקטור הופיע כלילנד באופן יחודי משאר העולם מה שאני כן זוכר מאותה תקופה שרוב ריכבי השלל שהגיעו מירדן היו מתוצרת פורד והיה לי העונג לינהוג בהם ובשונה ממה שהיה נהוג אצלנו המשאיות שלהם היו מצוידות במנועי שמונה צילינדר ובטורים גבוהים זו היתה מנגינה עריבה לאוזן וביכלל באופן כללי ניתן היה לזהות כל צליל מנוע מיתקרב ולשייכו לסוג הרכב דבר שלצערי היום כמעט ולא קיים. בברכה יעקב.

פורסם
בהמשך להודעה של יעקב, אני מתחיל ומזמין את כל מי שרוצה, להעלות כמה שיותר סיפורים ופרטים, צילומים...

1. המשאית הראשונה שאני זוכר - הייתי בן 4 בערך, כשמיכלית (אולי סמי טריילר), שנהגה ירד ממנה מבלי להפעיל בלמים או כל אמצעי אחר, התדרדרה מרחק די גדול ברח' בתיה מקוב ברחובות, ובסופו של דבר נשכבה על הצד ב- 90 מעלות לרחוב ממנה באה (תהרגו אותי, לא מבין איך זה קרה), כשהיא הורסת חלק מקיר הלבנים של מגרשהכדורגל (הפועל?) .

אני זוכר את החבר שלי, מעט גדול ממני, קורא לי בהתרגשות "טנקר התהפך למטה, בוא תראה", ותוך כדי ריצה למקום הוא סיפר לי מה קרה. כשהגענו הגיע גם גרר - פורד או שברולט קנדה.

עמדנו וחיכינו לראות מה עושים, אני זוכר שהגרר, שהיה בסך הכל דגם לא הכי גדול, חיבר כבל למכלית ההפוכה, וניסה למשוך אותה חזרה לגלגלים עם הכננת, אבל הכננת משכה את הגרר למיכלית...

ואז הגרריסט הכניס להילוך קדמי ושילב 4 על 4, וניסה שוב, ואני ממש זוכר, כאילו זה היה לפני דקה, את הצמיגים של הגרר "מתחפרים" על האספלט, והגרר ממשיך להתקדם לאחור לעבר המיכלית ההפוכה...

אני זוכר דיבורים על כך שצריך להביא גרר יותר גדול, וכנראה שאז כבר נקראתי/נלקחתי הביתה.

ואתם?

דוב, אתה רחובותי במקור?

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
שלום לך רוני. ממה שאני זוכר מאותה תקופה מובילי הטנקים הישראלים היו קונטרקטור הלו הוא הסקאמל שלמעשה היה חברת בת של לילנד ואגב בארץ הקונטרקטור הופיע כלילנד באופן יחודי משאר העולם מה שאני כן זוכר מאותה תקופה שרוב ריכבי השלל שהגיעו מירדן היו מתוצרת פורד והיה לי העונג לינהוג בהם ובשונה ממה שהיה נהוג אצלנו המשאיות שלהם היו מצוידות במנועי שמונה צילינדר ובטורים גבוהים זו היתה מנגינה עריבה לאוזן וביכלל באופן כללי ניתן היה לזהות כל צליל מנוע מיתקרב ולשייכו לסוג הרכב דבר שלצערי היום כמעט ולא קיים. בברכה יעקב.

יעקב תודה על התגובה .את הקונטראקטור אני מכיר היטב וגם את ההיסטוריה שלו אבל כוונתי היתה לסקאמל שלא היה בארץ ונקרא קונסטרקטור והוא בעל הנעה 6X6 והיה בשרות הירדנים הנקודה היחידה שעינינה אותי האם נתפסו כאלה כשלל מאותה מלחמה.רוני

פורסם
חברים, שאלה: משאית משנות ה-90 + גם יורדת מהכביש לצמיתות אם לא עושים לה טסט יותר משנתיים, או שרק משאיות בנות יותר מ-19?:roll:

מישהו?:roll:

פורסם

תקנה 281:

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונמצא במצב תקין.

משאית שגילה מתחת ל 19 שנים ,יכולה לחדש את רישיונות הרכב אם לא ביצעה מספר טסטים.

ירון מאיר

פורסם

ואתם?

לדב ולחברים שלום.

למי מכם שרוצה להתבשם בניחוח ריכבי העבר ממקור ראשון הנני רושם לפניכם חלק מהרכבים שאותם נהגתי בעבר ומאחר ואני נהג מקצועי חוויותי הן רבות וחלק מהן מפחידות איתכם הסליחה במידה ואני לא מגיב במהרה מאחר שכל נושא המחשב הוא חדש לי וכמו ששמתם לב אני גם מוותר על פסיקים אני עדיין לא יודע בדיוק היכן הם.למי מכם שרוצה לדעת איך היה לנהוג או לתפעל כלי רכב מהרשימה אשמח לענות מאחר וכמו ששמתם לב אני עדיין חולה במחלתכם וזר לא יביננה .

משאיות הדי למינהן .סיקס.זחלם.לילנד ציפטיין .לילנד קלייסדל. לילנד ביבר פורדים שלל למינהם. אני מדבר על שנות השישים .דוג' קיו.לילנד טלוויזיה. וולוו אן 88.פורד 1614.היתה בבעלותי גם משאית דוג' קטנה משקל כולל 3950.מה שאיפשר לי בזמנו לנסוע לירושלים דרך לטרון דבר שהיה אסור למשאיות מעל 4טון וכל שוטר היה עוצר אותי ומאוד מתאכזב שלא לרשום דוח בגלל ה50 קילו החסרים המשאית הזו היתה מודל 1952 וכבר אז בשנת 1970 כשההיתי בעליה בעלי רישיון ב שלא יכלו להוציא רישיון ג היו לוחצים עלי למוכרה ובסופו של דבר אכן עשיתי את הטעות ומכרתי דבר שאני מצטער היום צער רב בגינו .הלאה.טנדרים וויליס. גלדיאטור. כל סוגי הסוסיתות.משאית זיל.משאיות מגויסות במלחמת ששת הימים כמו ג'י מ סי חדשה של תנובה להזכירכם שנת 67.משאית ג'י מ סי ישנה כבר אז ייצור שנות החמישים.ג'יפים מכל הסוגים.והרשימה עוד ארוכה אם תרצו נמשיך.

להתראות יעקב.:lol:

פורסם
תקנה 281:

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונמצא במצב תקין.

משאית שגילה מתחת ל 19 שנים ,יכולה לחדש את רישיונות הרכב אם לא ביצעה מספר טסטים.

ירון מאיר

תודה!

יש T800 שנת 96, 3 שנים ללא טסט, בנוסף הוא מעוקל...:? האוטו נראה שלם ובמצב טוב, להערכתכם, כמה יכולים לבקש, במידה, כמובן, שניתן בכלל להסיר את העיקול (אין לי מה לעשות עם "פסל סביבתי" ללא ניירת במיקרה של רכב מעוקל:?)?

אני יודע, שזה "חדש", אבל נורא בא לי להשיג "סוס" עם תא שינה רציני, כמובן, שאינני יכול כרגע לשלם עבורו סכום רציני, אז, כנראה, שזה בינתיים יישאר בגדר "עוד חלום"...:cry: אגב, עם "סוס" כזה אני אוכל אולי גם לעשות "חלטורות" לפעמים, לך תדע, ככה, שסביר להניח, שלא יעמוד "סתם", כמו שעומדים "האחים" הוותיקים שלו אצלי!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...