Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

- קאלבלה (KAELBLE) גרמניים

- GMC CRACKERBOX

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- הדודג'ים הגדולים של חברת החשמל וחיל האויר

- FBW שוויצרי

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

ומי יודע מה עוד (סיפור דומה ישנו גם עם האוטובוסים)....

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו אתה אומר דברים שדורשים פירוט. לא יכול להיות שאתה יודע שדברים היו, ולא יודע כלום מסביב...

(מאיפה השם המטומטם הזה?) - מכיר את משאית המחצבות בשפיה וגרר שהיה בטבעון או עפולה. מי ייבא?

- GMC CRACKERBOX

אתה מדבר על המשאית של "יעל", תא נהג מעל למנוע אבל משהו מרובע חסר חן?

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- FBW שוויצרי

על זה (שהיו FBW בארץ) לא שמעתי מעולם. מי, מה, איך?

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

גם כאן אתה מפתיע מאוד. כנ"ל

אי אפשר לרמוז כאלה דברים ולשמור על שתיקה. אם אתה לא רוצה להגיע למרתפי השב"כ ולהכיר מקרוב את שיטות החקירה שלהם, תתחיל לזמר!

שנה טובה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
Rubber Duck

אכן הגיעו לארץ דגמים מאוד לא "צפויים" במשך השנים וגם אני מודה ומתוודה שאני מופתע כל פעם מחדש כשמתגלה לו איזה יצור מוזר כזה.

למשל:

- אינטרנשיונל EMMERYVILL כמו שהיה לגרר אזור

- שלושה או ארבעה לילנד בופלו

- GMC CRACKERBOX

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- FBW שוויצרי

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

T

והנה עוד משאית שמצאתי שנדהמתי לראות

מישהו יודע איזו משאית זאת??

white.jpg

פורסם
והנה עוד משאית שמצאתי שנדהמתי לראות

מישהו יודע איזו משאית זאת??

white.jpg

זו וויט,נדמה לי שהיה כתוב בצד ע''י המדרגה:WHITE-STAR ואני זוכר את האוטו הספציפי הזה שהיה מאד מרשים.אם לא זרקתי,אז יש לי פוסטר של משהו כזה עם ציורי מדבר על הקבינה.בנערותי התנוסס על הקיר...אנסה למצוא ולהעלות כאן.שנה טובה חברים!

פורסם

מיסטר T

דווקא ממך הייתי מצפה שתזכיר את מובילי הטנקים מתוצרת אוסטריה ששרתו כאן בעבר.

שם המפעל היה OAF שהם ר"ת של "מפעל המכוניות האוסטרי".

המפעל שייך למא"ן" והמשאיות מבוססות על שילדה של מא"ן אבל עם גריל שונה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
זו וויט,נדמה לי שהיה כתוב בצד ע''י המדרגה:WHITE-STAR ואני זוכר את האוטו הספציפי הזה שהיה מאד מרשים.אם לא זרקתי,אז יש לי פוסטר של משהו כזה עם ציורי מדבר על הקבינה.בנערותי התנוסס על הקיר...אנסה למצוא ולהעלות כאן.שנה טובה חברים!

המשאית הלבנה (שהיתה של אשדות יעקב) נקראת WESTRENSTAR חברה שנרכשה בשלב מסוים ע"י תשלובת WHITE שרכשה במהלך השנים מספר יצרני משאיות בינהם FREIGHTLINER , AUTOCAR, REO וכו.בארץ היו כמה בודדים כאלה בינהם של יוטבתה הבורדו של לולקה שהיה מוביל משנה בהמניע וזכור בזכות האיור של ראשי האינדיאנים שהיה על הקבינה ,של קבוץ מסדה ויתכן והיה עוד רק שאינני זוכר.

פורסם
מיסטר T

דווקא ממך הייתי מצפה שתזכיר את מובילי הטנקים מתוצרת אוסטריה ששרתו כאן בעבר.

שם המפעל היה OAF שהם ר"ת של "מפעל המכוניות האוסטרי".

המפעל שייך למא"ן" והמשאיות מבוססות על שילדה של מא"ן אבל עם גריל שונה.

שלום בני, אני יוצא ל"הגנתו"של גיא הכוונה היתה למשאיות בודדות שיובאו לכאן ולא בצורה שוטפת לעומת הגורר שהזכרת ויובא במסה דיי גדולה אבל פה נכנסנו למגבלת ב"ש.רוני

פורסם
עכשיו אתה אומר דברים שדורשים פירוט. לא יכול להיות שאתה יודע שדברים היו, ולא יודע כלום מסביב...

(מאיפה השם המטומטם הזה?) - מכיר את משאית המחצבות בשפיה וגרר שהיה בטבעון או עפולה. מי ייבא?

- GMC CRACKERBOX

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- FBW שוויצרי

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

אי אפשר לרמוז כאלה דברים ולשמור על שתיקה. אם אתה לא רוצה להגיע למרתפי השב"כ ולהכיר מקרוב את שיטות החקירה שלהם, תתחיל לזמר!

שנה טובה

שלום לך דב ידוע על כמה עשרות משאיות קלבלה מגרמניה שיובאו לארץ כנסיון לכפר על מעשיהם.ידוע לי על 3 שהיו גוררים כבדים שהיו של מקורות, סולל בונה חיפה, ומחצבות מילשטיין.הרכב של מקורות הפך לגרר והיה של אביו של נמרוד ספיבק שהיה שותף בגרר קישון בעפולה.יתכן ואבן וסיד שהיתה חברה של ההסתדרות קבלה כמות מההיברים הללו וזכרון מהם מופיע בשפיה.רוני

פורסם
המשאית הלבנה (שהיתה של אשדות יעקב) נקראת WESTRENSTAR חברה שנרכשה בשלב מסוים ע"י תשלובת WHITE שרכשה במהלך השנים מספר יצרני משאיות בינהם FREIGHTLINER , AUTOCAR, REO וכו.בארץ היו כמה בודדים כאלה בינהם של יוטבתה הבורדו של לולקה שהיה מוביל משנה בהמניע וזכור בזכות האיור של ראשי האינדיאנים שהיה על הקבינה ,של קבוץ מסדה ויתכן והיה עוד רק שאינני זוכר.

כן ..זה WESTERN STAR ודיי התפלאתי לראות אותה בארץ

המשאית הזאת כמעט זהה למשאית וויט..רק עם שינויים קטנים..בניהם הגריל שמעוצב קצת אחרת

וגם ללא הקו האלכסוני שחוצה אותו

בנוסף חלק מהדגמים האלו היו עם שמשה אחת מקדימה ולא חצויה כמו כל שאר האמריקאיות

ותיקון קטן רוני..וויט לא רכשה את פרייטלינר אלה נכנסה איתה בשותפות בשנות ה 70

הם הוציאו משאיות עם קבינה של פרייטלינר שמעל הגריל התנוסס השם וויט פרייטליינר

מיזוג זה החזיק כמה שנים בודדות ואז נפרדו דרכיהן

את פרייטלינר קנתה חברת מרצדס בשנות ה 90

ולפי שאר ההיסטוריה..וויט וגי.מ.סי התאחדו..קנו את אוטוקר שבסוף נקנה הכל ע"י וולוו

פורסם

היום בדרום פגשתי עוד פרייטליינר שמורכבת עליו מכונת הקידוח... לא יכולתי לצלם- היה כבר חושך, אבל המכונה ללא ספק פעילה- וסביר להניח גם היה פעם סוס שפורק...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

- GMC CRACKERBOX

Don't know about Yael, here's one Shelev had - from the Harvard U collection. Big pic here: http://i.start.co.il/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/417/3162.9217279.jpg

More here: http://i.start.co.il/groups/kenworth/forum/p/14736/828239.aspx#828239

3162.9217279.jpg

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- FBW שוויצרי

No idea. Again, pics from harvard. I think they were doing a delivery to the Dead Sea industries in the 1930s (yes, they drove from Switzerland to then palestine - was possible) - see attachments below

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

Like this, blue in colour. Saw it on the highway near Givaat Olga after the Yom Kippur war - must have been emergency import. Pic from here: http://www.powalski.com/restaurationsbericht/2008/Kavalier_Willeme.php

9031_1_022WillemeLF101THNaeheGersbach25042009.jpg

Like this

You want a bus? OK but later on the bus thread - a Flxible in Israel

שנה טובה

שנה טובה

,,,,,,,

FBW Central Zionist Archives H3.jpg

FBW Central Zionist Archives H.jpg

FBW Central Zionist Archives H2.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

... ואם כבר באינטרנשיונל עסקינן, זה הEMMERYVILL שהתכוונתי אליו שהיה אצל גרר אזור. אין לי מושג איך המשאית הזו הגיעה לארץ - המודל הוא משנות השישים ועד כמה שאני יודע, מחוץ לטרקטורים ושאר ציוד חקלאי, לא היה יבוא של משאיות אינטרנשיונל לארץ (באורח מוזר יובאו הסקאוטים והטנדרים אבל משאיות: 0. לפנחס ספיר ושאר קברניטי ההנהגה דאז פתרונים). התמונה מהאתר של גרר אזור (http://www.grar-azur.co.il/site/detail/departAlbum/albumPic.asp?depart_id=35726&category_id=14983)

165126.jpg?p=

@ בני: כשם שהסניגור שלי (רוני) אמר, את הOAF איני מחשיב כדבר נדיר היות והגיעו לפחות 100, אם כי אכן העובדה שהגוררים הללו (שעדיין במצבת) יוצרו באוסטריה אינה ידועה לרבים - כולל כאן באוסטריה והמכרים שלי היו די בשוק כשראו את התמונות. לדעתי היה אז "נוח" לשתי המדינות שכל העניין יישמר על אש קטנה.

אני מניח שעוד כמה שנים הם יימכרו לשוק בחו"ל (כמו שקרה לא מזמן עם המקים D800) ואולי יהיה אז שווה להחזיר אחד או שניים למולדת...

בברכה,

T

נ.ב.: "יתכן ואבן וסיד שהיתה חברה של ההסתדרות קבלה כמות מההיברים הללו וזכרון מהם מופיע בשפיה.רוני"

הנה:

4222678172_45d4e28ea6.jpg4221917033_34617e25c9.jpg

מ: http://www.israelimages.com/index.php

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

מוזר ? לא כל כך

הטנדרים והסקאוטים יובאו לארץ ע"י יבואן מורשה במיקרה דוד שלי ז"ל בשם מיכאל גולדברט.

רכבים איכותיים יחסית לאלו שהורכבו והגיעו בזמנו לארץ, כאשר הגיעו לארץ היו יקרים והתחרות עם מפעלי רכב נצרת היתה גדולה.

בזכות הקשרים נמכרו הנ"ל בעיקר למוסדות כמו קק"ל, משרד הביטחון, חברת חשמל (גם לפרטיים כמובן) וזאת עבור המנהלים ובעלי התפקידים הבחירים שרצו להיות שונים מהזוטרים.

שנה טובה

נתי

אסרוק בהמשך דפי מידע מקוריים שיש ברשותי לרכבים הנ"ל

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

[quote=Tatra;2681181@ בני: כשם שהסניגור שלי (רוני) אמר, את הOAF איני מחשיב כדבר נדיר היות והגיעו לפחות 100, אם כי אכן העובדה שהגוררים הללו (שעדיין במצבת) יוצרו באוסטריה אינה ידועה לרבים - כולל כאן באוסטריה והמכרים שלי היו די בשוק כשראו את התמונות. לדעתי היה אז "נוח" לשתי המדינות שכל העניין יישמר על אש קטנה.

מ: http://www.israelimages.com/index.php

אני זוכר שטייר אוסטרית. (סוס לסמי)

פורסם
Rubber Duck

אכן הגיעו לארץ דגמים מאוד לא "צפויים" במשך השנים וגם אני מודה ומתוודה שאני מופתע כל פעם מחדש כשמתגלה לו איזה יצור מוזר כזה.

למשל:

- אינטרנשיונל EMMERYVILL כמו שהיה לגרר אזור

- שלושה או ארבעה לילנד בופלו

- GMC CRACKERBOX

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- FBW שוויצרי

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

T

שנה טובה, אם בנדירים עסקינן אל לנו לשכוח את "פאר"יצירת ארציינו ה"אשדוד"שהיו רק 2 יח ממנו כמו כן 3 סוסי הקליידסדל שהיו ל"בלובנד תלמה" 5 ליילנד אוקטופוס שהיו חלוציי ההנעה 8X4 בישראל כמו כן את הKENWORTH הראשון שהגיע בשנות ה60 והיה רק אחד מסוגו ונרכש מחב אמריקאית שעבדה בסדום ע"י תעבורה וצויין כ W859 (אא"לט). 3 KEN W900 שיובאו ב1976 ורק היום החליט חובב משאיות מושבע לייבא אחת נוספת מפוארת במיוחד.כמעט שכחתי את הקליידסדל/ציפטיין עם קבינה ישראלית שהיה בחיל הים כגורר תומך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...