Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, ומכל זה נשאר משהו היום?:roll::?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מוזר ? לא כל כך

הטנדרים והסקאוטים יובאו לארץ ע"י יבואן מורשה במיקרה דוד שלי ז"ל בשם מיכאל גולדברט.

רכבים איכותיים יחסית לאלו שהורכבו והגיעו בזמנו לארץ, כאשר הגיעו לארץ היו יקרים והתחרות עם מפעלי רכב נצרת היתה גדולה.

בזכות הקשרים נמכרו הנ"ל בעיקר למוסדות כמו קק"ל, משרד הביטחון, חברת חשמל (גם לפרטיים כמובן) וזאת עבור המנהלים ובעלי התפקידים הבחירים שרצו להיות שונים מהזוטרים.

שנה טובה

נתי

אסרוק בהמשך דפי מידע מקוריים שיש ברשותי לרכבים הנ"ל

נתי, כל השוק הישראלי היה בלתי טבעי בעת ההיא היות והממשלה התערבה בו - לא הייתה אז כלכלה חפשית כמו היום. חבל שאינך יכול לשאול את דודך מדוע לא ייבא (או נמנע ממנו לייבא) את המשאיות הכבדות של אינטר שהיו בהחלט איכותיות ויכלו להוות תחרות למק, אוטוקאר, לילנד, וולוו וסקניה... בקשר לסקאוטים ולטנדרים לדודי היו בשלב מסוים אולי 10 - לדעתו הם היו ברמה גבוהה בהרבה ממה שלמתחרים היה להציע...

תודה מראש על סריקת החומר.

אני זוכר שטייר אוסטרית. (סוס לסמי)

CB750,

כזה? יש עדיין כמה שעובדים כאן אבל הם לאט חדלים מהעולם...

help10a.jpg

שנה טובה, אם בנדירים עסקינן אל לנו לשכוח את "פאר"יצירת ארציינו ה"אשדוד"שהיו רק 2 יח ממנו כמו כן 3 סוסי הקליידסדל שהיו ל"בלובנד תלמה" 5 ליילנד אוקטופוס שהיו חלוציי ההנעה 8X4 בישראל כמו כן את הKENWORTH הראשון שהגיע בשנות ה60 והיה רק אחד מסוגו ונרכש מחב אמריקאית שעבדה בסדום ע"י תעבורה וצויין כ W859 (אא"לט). 3 KEN W900 שיובאו ב1976 ורק היום החליט חובב משאיות מושבע לייבא אחת נוספת מפוארת במיוחד.כמעט שכחתי את הקליידסדל/ציפטיין עם קבינה ישראלית שהיה בחיל הים כגורר תומך.

רוני,

יש תמונה של האשדוד איפהשהו?

הקנוורט הראשון לפי בירור שעשיתי עם זקני הATHS הוא קרוב לוודאי קנדי ושימש במקור להובלת גזעי עצים מתוך היער לאיזור החיתןך המשני. ניתן לזהות אותם ע"י מיכל המיים שנמצא מאחר הקבינה (אאל"ט היה לו מיכל כזה - העלית פעם תמונה בפורום קנוורט (אולי יש לי עותק)). המיים שימשו לצורך קירור הבלמים בירידות האכזריות שביערות. אחפש חוברות מכירות שיש לי באיזה מקום במחשב ואעלה יותר מאוחר. מה שלא ברור לי הוא באם הייתה לו הנעה באמצעות שרשרות (כמו שיש בפסיפיק של תעבורה - עוד כלי נדיר שלשם שינוי שרד במוזיאון שלהם) או קרדן (היתה אופציה לזה או לזה).

הקליידסדיל של חיל הים זכור לי טוב מאוד והיה בא לבקר אותנו בסטי"לים מידי פעם בפעם עם ציוד מסוים על העגלה הארוכה שלו...

בברכת שנה טובה,

T

נב: ראה מטה קנוורט קנדי מודל 924

3te10m-1416.jpg

Kenworth 1960 2.jpg

Kenworth 1960's Canadian 3.jpg

Kenworth 1960's logger.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
נתי, כל השוק הישראלי היה בלתי טבעי בעת ההיא היות והממשלה התערבה בו - לא הייתה אז כלכלה חפשית כמו היום. חבל שאינך יכול לשאול את דודך מדוע לא ייבא (או נמנע ממנו לייבא) את המשאיות הכבדות של אינטר שהיו בהחלט איכותיות ויכלו להוות תחרות למק, אוטוקאר, לילנד, וולוו וסקניה... בקשר לסקאוטים ולטנדרים לדודי היו בשלב מסוים אולי 10 - לדעתו הם היו ברמה גבוהה בהרבה ממה שלמתחרים היה להציע...

תודה מראש על סריקת החומר.

CB750,

כזה? יש עדיין כמה שעובדים כאן אבל הם לאט חדלים מהעולם...

help10a.jpg

רוני,

יש תמונה של האשדוד איפהשהו?

הקנוורט הראשון לפי בירור שעשיתי עם זקני הATHS הוא קרוב לוודאי קנדי ושימש במקור להובלת גזעי עצים מתוך היער לאיזור החיתןך המשני. ניתן לזהות אותם ע"י מיכל המיים שנמצא מאחר הקבינה (אאל"ט היה לו מיכל כזה - העלית פעם תמונה בפורום קנוורט (אולי יש לי עותק)). המיים שימשו לצורך קירור הבלמים בירידות האכזריות שביערות. אחפש חוברות מכירות שיש לי באיזה מקום במחשב ואעלה יותר מאוחר. מה שלא ברור לי הוא באם הייתה לו הנעה באמצעות שרשרות (כמו שיש בפסיפיק של תעבורה - עוד כלי נדיר שלשם שינוי שרד במוזיאון שלהם) או קרדן (היתה אופציה לזה או לזה).

הקליידסדיל של חיל הים זכור לי טוב מאוד והיה בא לבקר אותנו בסטי"לים מידי פעם בפעם עם ציוד מסוים על העגלה הארוכה שלו...

בברכת שנה טובה,

T

היי גיא הקנוורט של תעבורה היה משנות ה60 כך שלא יתכן והיה מונע עם שרשרת אכן לפי התמונה שבידי ישנו מיכל בצורה אליפטית אם כוונתך לזה. שני דברים סיפר לי חבר שעבד עליו שרוחב הסרנים האחורים גדול בהרבה מהקדמי בנוסף תמיד היה להם ציר (אקס) רזרבי כי היה שובר אותם תדיר.דרך אגב הוא היה מוביל 2 טנקים בו זמנית ברחבי סיני עם עגלה שנקראה בתעבורה 100 רוני

פורסם
Rubber Duck

אכן הגיעו לארץ דגמים מאוד לא "צפויים" במשך השנים וגם אני מודה ומתוודה שאני מופתע כל פעם מחדש כשמתגלה לו איזה יצור מוזר כזה.

למשל:

- אינטרנשיונל EMMERYVILL כמו שהיה לגרר אזור

- שלושה או ארבעה לילנד בופלו

- קאלבלה (KAELBLE) גרמניים

- GMC CRACKERBOX

- AEC MAMMOTH MAJOR

- אאל"ט, האג (HUG)

- הדודג'ים הגדולים של חברת החשמל וחיל האויר

- FBW שוויצרי

- ואיט ROAD COMMANDER I

- WILLEME צרפתי

ומי יודע מה עוד (סיפור דומה ישנו גם עם האוטובוסים)....

T

ככל שמפתחים את הדיון מנגנון הזכרון מתחיל לעבד ועכשיו נזכרתי בהנומג הנשל מסוף שנות ה60 או תחילת ה70 שהיה בחיפה עם עגלה מוזרה מדורגת עם דלתות בצבע כחול והיתה של בחור בשם מארק.

פורסם
ככל שמפתחים את הדיון מנגנון הזכרון מתחיל לעבד ועכשיו נזכרתי בהנומג הנשל מסוף שנות ה60 או תחילת ה70 שהיה בחיפה עם עגלה מוזרה מדורגת עם דלתות בצבע כחול והיתה של בחור בשם מארק.

כזה? גם אני נזכרתי...

attachment.php?attachmentid=507154

הנומג הנשל, לא מרצדס הנשל:

plomp1.jpg

פורסם

חברים זה לא יגמר, כמובן שהיו גם 2 גוררים 4X2 תוצרת הינו שהובאו ע"י א.אילין ולא היו הצלחה מי יודע מה ונרכשו לאחר מכן ע"י י. קורן שהיה בעליהן של תחנות הדלק במפרץ חיפה ועשה משני הסוסים אחד ששרד עוד קצת ואז גם הוא נדם.

פורסם

ועדיין- משהו מכל זה שרד בארץ?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תופעה מרגיזה ב-D1210 שלי: פעם מניע יפה אחרי העמידה הארוכה, ופעם לוקח שעה להניע. אין אוויר- בדקתי, ניסיתי לנקז- סולר נקי. אתמול לקח לי מלא זמן וסיבובי סטרטר עד שהצלחתי- וגם אז ברגע שעוזבים את הגז- נכבה ישר! אחרי שקצת התחמם- אם אני עוזב את הגז- גם כן נכבה מיד, אבל אם אני מוריד לאט לאט- אז הטורים מתייצבים בסרק. מה זה לכל הרוחות, משאבת הזרקה עושה לי צרות, או עוד משהו?:roll::?

פורסם
תופעה מרגיזה ב-D1210 שלי: פעם מניע יפה אחרי העמידה הארוכה, ופעם לוקח שעה להניע. אין אוויר- בדקתי, ניסיתי לנקז- סולר נקי. אתמול לקח לי מלא זמן וסיבובי סטרטר עד שהצלחתי- וגם אז ברגע שעוזבים את הגז- נכבה ישר! אחרי שקצת התחמם- אם אני עוזב את הגז- גם כן נכבה מיד, אבל אם אני מוריד לאט לאט- אז הטורים מתייצבים בסרק. מה זה לכל הרוחות, משאבת הזרקה עושה לי צרות, או עוד משהו?:roll::?

אני לא יודע על המנועים הללו כלום אבל זה נשמע בהחלט כמו בעייה של משאבת ההזרקה - כל מה שעומד ללא תנועה לזמן רב יש לו נטיה להתפס וייתכן ולמשאבה יש איזה כוונון פנימי ששומר על הטורים בגובה מסוים עד שהמנוע באמת חם (אל תשכח שזה לוקח קצת יותר זמן ממנוע של מכונית). באם אפשר הייתי לוקח אותה לנסיעה של לפחות 20 ק"מ בשביל לשחרר ול"תרגל" את כל המערכות.

בקשר לשאלתך הקודמת, אפילו במדינה קטנה כמו ישראל יש צ'נס לתגליות - ראה למשל את האוטובוסים שהתגלו בקיבוץ בנגב ובמיוחד הIFA שאין לו זכות קיום בארץ. תכלס, במיוחד כשמדובר במשאיות (כלי שאמור לפרנס את בעליו בראש ובראשונה) הדברים יוצאי הדופן היו הראשונים שהורדו מהכביש. שלב את זה עם החוקים האיומים של משרד התחבורע שאין להם אח ורע בשום מקום בעולם (הורדה לצמיתות לאחר פרק זמן מקסימלי ללא טסט, איסור שינוי מנוע, בלגן בייבוא של חלקי חילוף) והרי לך מתכון מעולה לגריטה בטרם עת. יותר מזה לא אוסיף - זה מעלה לי את הסעיף וכמו שכבר אמרתי, אני לא חי בארץ ואין לי לכן זכות להעביר ביקורת (רעיונות לשיפור יש לי והשמעתי את דעתי לפני מספר דפים כמו שאתה יודע, אבל זה סיפור אחר).

בברכה,

T

פורסם
וגם הברוקווי של הגליל המערבי שגם מסוגו היו רק בודדים הכוונה למודל 60+

--------------------------------------------------------------------------------------------

ברוקויי היו בארץ עוד בתקופת המנדט עם מנועי בנזין לחברת"הובלה"מירושלים והם הובילו אשלג ממפעלי ים המלח בקליה לתחנת הרכבת בירושלים,ברוקווי מהמודלים 1948-1952 היו כאן עם מנועי בנזין ולכולם או כמעט לכולם השתילו במשך הזמן מנועי דיזל שונים,להמניע היה גם סוס כזה עם מנוע ליילנד L 680 150 כ"ס כמו לביברים הראשונים אבל לרובם השתילו מנועי דיזל יותר קטנים וכמעט כולם היו הייברים,אחד כזה היה במשרד להובלה של העובדים של נהג שכינויו היה דוביד המכוער ומי שהכיר אותו הבין גם מאין הכינוי,עוד אחד כזה הכרתי בזמנו בקואופרטיב המוביל(כיום חברת מנופים ומשאות)עם מנוע דיזל קונטיננטל שכדי להניע אותו בבוקר הזריקו לו לסעפת היניקה אתר אחרת הוא לא היה מניע.

פורסם
--------------------------------------------------------------------------------------------

ברוקויי היו בארץ עוד בתקופת המנדט עם מנועי בנזין לחברת"הובלה"מירושלים והם הובילו אשלג ממפעלי ים המלח בקליה לתחנת הרכבת בירושלים

בבקשה:

brockway.4 CZA H_2.jpg

פורסם

עוד משאית אמריקאית יחסית וותיקה הגיעה לסוף דרכה- האוטוקאר השחור מאשדוד שהיה מזה זמן למכירה- כבר הגיע ל"שוחט", וחצי-פורק... יחד עם עוד אמריקאיות אחרות שכבר נחתכו... יהיה זכרן ברוך... :cry:

פורסם
במבשרת ציון,

המשאית במצב שלם ויפה מאוד, ניראה שעומדת המון זמן, לפי מה שראיתי התחילו לבזוז ממנה חלקים, מי שמעוניין שימהר.

טוב, עדכון- האוטו כבר לא שם. לשוחט גם לא הגיע- ככל הנראה עדיין מסתובב איפשהו... בכל מיקרה- פורק די רצינית בחלקי הדלק והחשמל, ככל הנראה, ומברורים שעשיתי- בוא נגיד שלא ניתן לעשות איתו כלום גם אם היה שלם ומפורק... חבל, אבל אין מה לעשות!:cry::cry::?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...