Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכוונה לשירות צבאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, אני לא רוצה להיות שוטר צבאי פשוט אלא לנסות וללכת לכיוון הבילוש, החקירות וכ"ו.

שב"ס- כלא של אסירים ביטחוניים ולא פליליים של אזרחים.

אשמח לתגובות נוספות, המנילה עדיין לא ננעלה ואני צריך את החיזוקים שלכם.

אני הייתי ממליץ לך ללכת לשב"ס זה אחלה תנאים וזה גם משלב אקשן ודברים מעניינים וגם אתה יכול לחתום קבע בתנאים מעולים של משכורת שמתחילה מ5 6 אלף שקל.

ויש גם אפשרות שתהיה בבית סוהר של פליליים תקח את זה בחשבון.

נ.ב

ד"א אני מתגייס עוד שבוע למשמר הגבול

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אגיד לך מה אל תהיה:

חיל האוויר- רוב הסיכויים שישלחו אותך לטכני לעבטר הכשרה ליהיות ממסניק או חממניק או מפעיל מערכות ירי, עבודה קריעה יציאות חרא, תנאים חרא !!!!!

שוטר צבאי - חיילים שיראו אותך עם מדי שוטר מיד יתרחקו ממך וישנאו אותך אני אישית ראיתי את זה ברכבות ובתחנות אוטובוס ,

נהג- יתייחסו אליך חרא ,וראיתי את זה באופן אישי אחרי שהייתי מוקדן שמפעיל נהגים כחלק מתורנויות. (כנראה שבאמת זלזלת במבחני הקב"א.)

אם אתה באמת רוצה לעשות משהו מועיל שיתרום לך באזרחות וגם שתתרום בשירות הצבאי שלך , לך תעשה עתודה תואר ראשון במשהו מדעי זה יתן לך קפיצה רצינית לאזרחות

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

קובי, לדעתי...

תעשה הכל כדי למשוך החוצה משיטור צבאי.

אולי תקבל מה שאתה רוצה - תהיה "דטקטיב קובי" ותהיה מבסוט( ועדיין תהיה "מנייאק" ).

ואולי יתקעו אותך כמד"כ ( אין שירות יותר מסריח מזה לדעתי , והייתי בכלא...) או תפקיד אחר לא פחות גרוע.

ואתה תקלע למצב שפשוט לא תאהב את מה שאתה עושה וכל חייל בצה"ל יתעב אותך.

גם שב"ס זה לא תענוג גדול לדעתי , סביבה של כלא כל היום...

מהרשימה הנ"ל הכי נורמלי זה שח"ם.

לפחות אם יהיה לא משהו תהיה לך תעודת שוטר או מתנדב שתעזור לך הרבה כשיעצרו אותך לבדיקה עם הרכב( אההה מתנדב....זה לא חוקי/בטיחותי תדאג לסדר את זה בהקדם, יאללה סע סע... ).

פורסם

מתעלק על השירשור.

מישהו יודע אם אני יכשאל ביארפא ב'(טייס). אז אני יוכל להיות משהו אחר בחיל אוויר? כי במנילה, הם לא נתנו לי חיל אוויר, אבל אני עדיין לא עשיתי יארפא ב' .

פורסם
קובי, לדעתי...

תעשה הכל כדי למשוך החוצה משיטור צבאי.

אולי תקבל מה שאתה רוצה - תהיה "דטקטיב קובי" ותהיה מבסוט( ועדיין תהיה "מנייאק" ).

ואולי יתקעו אותך כמד"כ ( אין שירות יותר מסריח מזה לדעתי , והייתי בכלא...) או תפקיד אחר לא פחות גרוע.

ואתה תקלע למצב שפשוט לא תאהב את מה שאתה עושה וכל חייל בצה"ל יתעב אותך.

גם שב"ס זה לא תענוג גדול לדעתי , סביבה של כלא כל היום...

מהרשימה הנ"ל הכי נורמלי זה שח"ם.

לפחות אם יהיה לא משהו תהיה לך תעודת שוטר או מתנדב שתעזור לך הרבה כשיעצרו אותך לבדיקה עם הרכב( אההה מתנדב....זה לא חוקי/בטיחותי תדאג לסדר את זה בהקדם, יאללה סע סע... ).

תשמע אני השתחררתי כבר לפני יותר מ3 שנים ככה שכל הדברים האלה מאחורי, אבל בכל זאת תרשה לי להגיב.

כל בסיס רגיל של מצ"ח מטפל בהמון עבירות מגוונות, חלקם יותר "קלות" כמו חיילים שמעשנים וגם זה מתחלק לשניים: קרביים שמעשנים בבסיס, מה שמאוד חמור לדעתי וג'ובניקים שמעשנים בבסיס ובבית שפחות חמור אבל עדיין חוק זה חוק ואי אפשר להפריד.

חוץ מזה מטפלים בעבירות של סחר בסמים, פריצות, גניבות אמל"ח (אמצעי לחימה), גניבות לפטופים ברמות סיווג שונות, בהרבה גניבות נשק וסחר בנשק וכו'.

שלא נדבר על מכירות של מידע לגורמים עוינים והברחות סמים בגבול (יותר ביחידה המיוחדת של מצ"ח שנקראת ימל"ם, אתם מוזמנים לקרוא עליה קצת) שגם יצא לי להיות חלק מפרשות שקראתם וגם שלא קראתם כי הם לא הורשו לפירסום. נגיד רק שהיה שיתוף פעולה מאוד גדול עם היחידות הכי טובות של המשטרה והשב"כ.

אז אם לעצור אנשים כאלה זה להיות "מנאייק" אז כן זה מה שהייתי. אבל שיצאתי הביתה על אזרחי עם אקדח, מקוצרר, מירס וVPN אף אחד לא חשב שאני מנאייק תאמין לי.

פורסם

זה לא מתאים לכל אחד התפקיד הזה. אני לא מכיר אותך אז אני לא יודע אם זה מתאים לך או לא אבל בכל מקרה סתם רציתי להבהיר כמה דברים. סתם מרגיז אותי שאנשים אומרים דברים שלא קשורים למציאות ומתבססים על סטיגמות בלי לחשוב בעצמם.

בכל מקרה יהיו לך בעיות עם ההקלות ת"ש שלך. אם אתה מצפה לשירות קל של כל יום בבית זה לא התפקיד.

התפקיד הזה דורש ממך המון ורק אם אתה מוכן להשקיע אז תלך לזה.

מבטיח שאם תגיע לשם לא תצטער.

פורסם

שמתי "...." כי זה מה שהרוב יחשבו עליו, בפועל אתה צריך משטרה צבאית בדיוק כמו שאתה צריך משטרה אזרחית.

אמנם... יש לא מעט מ"צ שהם באמת "מנייאק", ותו לא.

ברור שלי שיש הרבה אגפים במ"צ שעושים עבודה משטרתית סופר חשובה וסופר משמעותית.

אבל בגלל אותו אחוז שנטפל לחיילים כל המשטרה הצבאית מקבלת יחס של "מנייאקס" , זה המצב בשטח(גם אם זה קצת ילדותי)

אני יכול להוסיף שהיחס בכלא הצבאי ממש לא מוסיף לתדמית , למרות שכל בר דעת יודע שזורקים לשם את רוב הזבלה שמגיע למ"צ( יש כמה נורמליים...)

קובי , קח בחשבון שבמידה ולא תגיע לשם אתה לא יכול להגיד

"לכו חפשו", יתקעו אותך במשהו אחר ולא תהיה לך ברירה , ואז המצב יכול להיות מחורבן לגמרי.

הסיכוי שזה יקרה לא שווה להכנס למעגל המ"צ מההתחלה - לדעתי.

פורסם

אוקיי חבר'ה הבנתי את כולכם.

הוחלט שאני אלך על נושא הת"ש עד הסוף כי אני באמת צריך את אישור העבודה

בכדי לעזור בבית ולכן התפקידים שהוצעו לי במנילה לא מתאימים כ''כ לבעיות הת"ש שלי.

תודה לכולם על ההכוונה, נתתם לי כיוון ועזרתם לי בגיבוש ההחלטה שהמנילה שהציגו בפני

היא "לא משהו" בעליל.

פורסם
מג"ב זה הדבר.. אני חלמתי על מג"ב אבל הפרופיל הרפואי לא איפשר לי..

מוזר ביותר . אני דווקא רציתי שירות בתי סוהר אבל בצבא החליטו שיש לי פרופיל 82 למרות שאני בקושי רואה בעין אחת ונתנו לי לבחור רק אפשרויות קרביות כמו גולני גבעתי ומג"ב :roll:.

אז החלטתי ללכת בסוף למג"ב (אפשר לומר בלי ברירה אבל בסופו של דבר אני שלם עם זה .... לבנתיים)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חברים יקרים אני מקפיץ את השרשור בכדי לשאול עוד כמה שאלות.

יום ראשון הקרוב אני מתגייס!כן כן גם אני עומד להצטרף לצה"ל ה"מהולל", אבל אני

מקווה להוציא את המקסימום מהשירות.

החלטתי ללכת על הכיוון של השב"ס כי אני רואה שבאמת העסק מאתגר ביחס לשאר הדברים( אני לא

מעוניין לשרת בצריפין בתור פקיד או איזה משהו משעמם שכזה..).

יש לי מספר שאלות שאולי עכשיו ידעו לענות לי עליהן-

*האם אני מקבל נשק אם אני חלק מהשב"ס? יש לי ת"ש אבל לא נראה לי שזה משפיע על העניין, אשמח

אם מישהו יודע בוודאות על עניין הנשק(השאלה היא גם האם אני מקבל אותו שאני יוצא מהכלא).

*מה לגבי הקורסים? לא כ''כ הבנתי איך מתקדמים שם ומה בדיוק קורה במשך השירות, אני מקווה שיש

מישהו שמכיר את העניין מקרוב.

תודה רבה חבר'ה על כל העיצות וההכוונה!!

פורסם

לפי דעתי ומנסיונם של חבריי, הבחירה הכי טובה לדעתי זו שח"מ (לא בקיא בשאר החיילות).

למה?

רשמת למעלה שאתה מעוניין להכנס לתחום הבילוש והחקירות, היה איתי חבר בקורס הקצינים, שלפני יציאתו לקורס

היה בלש בשח"מ התפקיד היה מאד מאתגר והבנאדם היה מבסוט מכל החבר'ה והעניינים.

חבל שאתה שולל את זה בטענה שלא עושים שם כלום שבאותה מידה אני יכול להגיד לך שלא עושים כלום בשאר החילות.

כמו כן, כשאותו חבר רצה לצאת לקציינים שח"מ לא נעלו אותו ונתנו לו לעבור חייל, כיום הכל דינמי ומשתנה.

הכרתי עוד חבר שהיה בשח"מ שהיה מרוצה מאד.. הכל תלוי ביוזמה שלך ובאיך שתציג את עצמך..

בהצלחה :)

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

פורסם

אני מכיר במקרה את חלק מהאפשרויות שמוצעות לך מקרוב, נלך לפי הסדר:

1. מערך הנהיגה - לא ממליץ, כנראה שתבלה הרבה מאוד זמן על הכביש, תפקיד קשה ושוחק (מסביב לשעון) ולא ממש מתגמל.

2. שיטור צבאי - גם לא ממש מומלץ (קרא את הפירוט למטה), הסיכויים ליפול הרבה יותר גדולים מהסיכויים להצליח.

3. שירות בתי הסוהר - ממליץ (במידה ואין לך בעיה לשרת בבית סוהר), היציאות טובות (יום בבית הסוהר, יומיים בבית ברוב בתי הסוהר), האוכל והתנאי שירות גם נחמדים, זה לא ממש מסגרת צבאית. מצד שני, אתה עובד מול אסירים פליליים או בטחוניים, וזה לא תמיד עבודה קלה, מה גם שהשירות הוא עם אנשים מבוגרים יותר (למרות שיש גם לא מעט חיילים בשירות חובה שמשרתים בשב"ס בתקופה האחרונה).

לגבי האקדח, אתה עושה מטווח והתמקצעות על אקדח, אבל בשירות החובה אני די בטוח שלא יוצאים איתו הביתה.

לגבי הקורסים, לא יודע אם כל הקורסים נפתחים לחיילי חובה, אבל אני יודע שיש חיילים ששב"ס שיצאו לקורס כלבנים, ככה שאני מאמין שיש אפשרויות לצאת לקורסים השונים.

4. חיל החימוש - כדאי לך להתרחק, בדרך כלל זאת עבודה קשה ושוחקת, אתה יכול להיתקע במשך 3 שנים כמכונאי או חשמלאי (או דברים דומים) של כלים כבדים, עבודה לא קלה בכלל. יש, אם זכרוני לא מטעה אותי, קורסים בודדים שיחסית נחשבים, אבל הסיכוי להגיע אליהם לא ממש גבוה.

5. שירות חובה במשטרה - לפי דעתי לא כדאי לפסול, אתה עושה יומיות בדרך כלל קרוב לבית, התנאי שירות גם כן טובים (מה שכן יש גם משמרות בסופי שבוע וחגים), יש לך אפשרויות לצאת לקורסים שונים ולשרת במגזרים השונים (גם כאן לא כל התפקידים והקורסים פתוחים לחיילי חובה, אך יש מקום להתפתח).כמו כן מקבלים אקדח.

6. שירות בחיל האוויר - כאן די קשה להמליץ, מצד אחד יש לך הרבה אפשרויות ותפקידים שאתה יכול להגיע אליהם, כמו כן התנאים בבסיסי חיל האוויר בדרך כלל מאוד טובים (בריכה, קולנוע, אוכל טוב, חדרים טובים). מצד שני, היציאות במקרים לא מעטים הן 11-3 (אבל אם אמרת שיש לך הקלות ת"ש אז אולי זה לא רלוונטי בשבילך), ויש סיכוי ליפול בתפקידים קשים ושוחקים כמו טכנאי מטוסים וכדומה.

והגיע הזמן לפירוט לגבי המ"צ... אני גם כן שירתתי בחיל הזה קרוב ל3 שנים (היום יצאתי לחפש"ש בשעה טובה), וחלק מהאנשים פה די הגזימו ביוקרה של התפקידים.

אסף, אתה בטוח שלא היית הקמצ"ר עם כל הדברים שיצאת איתם הביתה?? דבר ראשון אין כבר אקדחים בחיל (יש ממש למעטים), תודות לאיזה בלש (כמה צפוי) שפלט כדור לפני כמה שנים. דבר שני, מירס גם לא כל אחד מקבל, בדרך כלל זה בלשים ותיקים מאוד או מפקדי חוליות (וגם אז זה מירס למספרים צבאיים בלבד בדרך כלל), ודבר שלישי מאיזו סיבה בדיוק יצאת עם מקוצרר? נכון לעכשיו מגזר המעברים הם היחידים שיוצאים הביתה עם נשק, ובטח לא מקוצרר (אני לא בטוח אם אפילו המ"כים בבה"ד יוצאים הביתה עם נשקים).

ואחרי שנכנסנו לפרופורציות, הגיע הזמן להוציא קצת קיטור. ממה שאני למדתי על בשרי (ועל בשרם של אחרים), מ"צ זה חיל כפוי טובה, מצד אחד דורשים ממך השקעה ועבודה טובה, אבל מצד שני לא מתגמלים אותך (וזה במקרה הטוב).

האנשים בחיל זה גם לא מציאה, הרמה היא ממוצעת מינוס (וזה אני אומר אחרי שעבדתי עם הרבה חיילים ממקומות אחרים, ואחרי ששירתתי גם בבסיס שהוא לא של מ"צ), יש לא מעט אנשים טובים שהם סבבה, אבל יש גם לא פחות אנשים שלא היית רוצה להעביר איתם אפילו לילה בבסיס.

ולגבי העבודה, לתחום החקירות אני לא הייתי ממליץ לך ללכת, ממה שאני ראיתי זה תפקיד די משעמם, הרבה עבודה משרדית, הרבה ניירת. יש כמובן חקירות של חיילים, יש מקרים שבהם יוצאים לזירת האירוע ואוספים פרטים, אבל בבסיס מצ"ח רגיל, חוקר רגיל עושה עבודה די משעממת (אם תגיע להיות חוקר בימ"ר או בימל"ם אז וואלה, באמת יהיה לך שירות מעניין, אבל הסיכוי להגיע לשם הוא די קלוש). לגבי הבילוש, הם מתחלקים לשניים, הסוג הראשון הוא לוכדי עריקים, שירות די סבבה, אתה כל היום מסתובב על אזרחי ברכב שכור ומחפש עריקים, לא ממש עבודת בילוש. יש פה ושם תצפיות, איתורים וכדומה, אבל רוב העבודה די דומה, מחפשים כתובת, אחרי שמוצאים אז בודקים אם העריק נמצא וכך הלאה.

הסוג השני הוא בלשי מצ"ח, רוב העבודה שלהם ממה שאני ראיתי היא לשבת ליד חדרי החקירות לדאוג שהנחקרים לא עושים בעיות, לעשות מעצרים ותצפיות מדי פעם ולשבת לגרבץ. גם פה יש אקשן מדי פעם, מארבים עם משטרת ישראל או בילוש, אבל זה פעם בתקופה. גם כאן יש את נושא הימ"ר והימל"ם שאם תגיע לשם אז זה בהחלט שירות מעניין ויחודי (אבל כמו שאמרתי, הסיכויים להגיע לשם די קלושים).

אז לסיכום, מ"צ זה חיל די בינוני, מצד אחד דורשים ממך הרבה, אבל מצד שני לא דואגים לתגמל אותך, וגם לא ממש מעריכים אותך בחוץ (למי שזה מפריע לו המבטים ברחוב). עיצה שלי, אם אתה מחפש עבודה משטרתית (כולל מודיעין ובילוש), עדיף כבר ללכת לשח"מ, גם תנאי השירות טובים יותר, וגם יש לך יותר סיכוי להתפתח.

• תוכן חדש...