Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכוונה לשירות צבאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום היקרים,

אני אמור להתגייס בסוף חודש 10 ואני עדיין לא יודע לאן בדיוק.

אני מתלבט זמן רב והיום קיבלתי מנילה שכללה את החילות הבאים:

א. מערך הנהיגה הכבד.

ב. שיטור צבאי.

ג. שירות בתי הסוהר(שב"ס).

ד. המערך הטכני בחיל החימוש.

ה. שירות חובה במשטרת ישראל(שח"מ).

ו. שירות בחיל האוויר והחלל.

יש לציין שהפרופיל שלי הוא 72 ויש לי הקלות ת"ש עקב בעיות בבית.

אבי ממליץ לי לבחור את המערך הטכני בחיל החימוש כי לטעמו זהו החיל הקל ביותר מבין שלל

האפשרויות אך אני שללתי את חיל החימוש כי לטעמי העסק נשמע משעמם ולא מושך אותי כ''כ.

אני סימנתי שיטור צבאי אך אבי אמר לי שלא כדאי לי וכו' וכו', בקיצור לבסוף סימנתי כעדיפות ראשונה

את השב"ס משום שהשב"ס נשמע שילוב של אקשן, נשק וכו' עם תנאים טובים.

אשמח לקבל עצתכם לגבי שלל האפשרויות, כדאיות לעתיד וכל מה שמשתמע מהחילות הנ"ל.

תודה רבה לכולם :wink:

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא אמר לי לבחור בקל כי הוא מפחד מכל מה שיכול לסכן אותי; אחי

שירת בגבעתי ואכל הרבה חרא, סליחה על הביטוי, והכל נפל על הורי ולכן הם

לא מוכנים לסבול זאת שנית ואני מבין אותם- למזלם, מבחינה רפואית איני יכול להתגייס

לגבעתי, גולני וכו', כי אם כן- אני בטוח שהייתי מתגייס לגבעתי גם כן, אך בינתיים האלטרנטיבות

האלה הן היחידות שעוד משאירות בי תקווה לשירות ממצה וחשוב.

אשמח לתגובות נוספות.

פורסם

אין חיל קל או קשה,

כמעט בכל חיל יש תפקידים שונים כך שקשה לדעת בדיוק מה תקבל.

אחת השאלות היא האם אתה שוקל להישאר בצבא לאחר השירות הצבאי?

אז מה שלא תבחר במילא תחשוב על משהו אחר.

אז תבחר לפי בראש שלך מה שנראה לך שהכי מתאים לך

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

לא הייתי ממליץ עחל חימוש אלא אם אתה מעוניין בהכשרת מכונאי/חשמלאי/תפקידים טכניים.

לרוב העבודה היא עבודת כפיים לא קלה.

אני הייתי ממליץ על שח"ם,ח"א ובסוף שב"ס.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

בח"א יש לא מעט תפקידים עם עבודת כפיים יותר קשה מחיל חימוש אפילו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שח"מ לא הכי מעניין אותי כי אני לא מעוניין להיות שוטר, אני די לא סובל את העבודה/חוסר

העבודה שלהם.

חיל האוויר גם כן לא בא בחשבון.

היחידות אשר כוונו אצלי הן שב"ס ושיטור צבאי.

אשמח לקבל תגובות נוספות וענייניות עד כמה שאפשר.

תודה לכולם :)

פורסם

לא, אני לא רוצה להיות שוטר צבאי פשוט אלא לנסות וללכת לכיוון הבילוש, החקירות וכ"ו.

שב"ס- כלא של אסירים ביטחוניים ולא פליליים של אזרחים.

אשמח לתגובות נוספות, המנילה עדיין לא ננעלה ואני צריך את החיזוקים שלכם.

פורסם

חימוש?

לא רע אם יש לך כיוון למקצוע טכני,במידה ולא אתה תצטער על שבחרת חימוש,לרוב הבסיסים מוזנחים והעבודה קשה.

שיטור צבאי?

אני אישית אם כל הכבוד למדי צה"ל,הייתי מתבייש להיות שוטר צבאי.

(לא רוצה לשמוע הסברים על חיל המשטרה צבאית,פשוט אמרתי מה אני חושב).

פורסם

כל אחד והדעה שלו, אני במשטרה צבאית, כמובן שלא מבחירתי כמו שאצלך, אצלי היא אפילו לא הופיעה במנילה ועדיין שובצתי לשם.

אני משרת בתור מד"כ שזה בעצם מפקד של כלואים בכלא 4,6 או במעצר כמו שאני עכשיו. העבודה נחמדה יציאות טובות ועם ת"ש תהיה מסודר. אני בבסיס טוב ובמקום טוב שיש בו אנשים טובים. מהוותיקים פה זוכרים שרציתי לצאת מהמשטרה הצבאית, אבל עם הזמן גם לחרא מתרגלים, ואם התנאי שירות שלי טובים ונוחים אז למה לשנות. כמובן שגם עכשיו לא הייתי מתנגד לצאת ממצ, אבל אין לדעת לאן תיפול ויש תפקידים יותר גרועים ממצ, כך שזה הימור. הסברים מפורטים תוכל למצוא באתר של משטרה צבאית. בנוסף אם ברצונך להיות סוג של תומך לחימה רציני אז יש את מגזר המעברים במ.צ.

:-) just smile
פורסם

אני הייתי בוחר במערך הנהיגה הכבד או בשב"ס.

אני במקומך לא הייתי בוחר בחימוש. אתה יכול ליפול על חימוש רק"מ (פומות, טנקים, נגמשים) ואז אתה תתעסק כל הזמן בעבודה שחורה כמו הרכבת פלטות מיגון ששוקלות 150 קילו, גירוז עשרות פימות בכלים וכו'.

פורסם

מי שמלכתחילה נגד משטרה צבאית אני מבין אותו, כנראה שגם אני הייתי כזה אם לא הייתי מתגייס לשם.

גייסו אותי לשם בלי הרבה שאלות ולא עזר לי שום דבר, אחרי שאתה נכנס אתה לא יוצא משם. הגעתי להחלטה שאני ינסה להוציא את המירב מזה. אחרי טירונות, שיבצו אותי לקורס חוקרים (מצ"ח) קורס של שלושה חודשים, אחד הקורסים המעניינים ביותר שיש. לומדים בו המון דברים מעניינים וגם שימושיים (קריאת שפת גוף, סימני אמת ושקר, נגיעה קלה במשפטים, השתלטות על חשוד וכו') הייתי בתפקיד למעלה משנה וחצי ואז יצאתי לקורס בילוש שהוא גם קורס מאוד מעניין, חזרתי לתפקיד בבסיס שלי והמשכתי בו עוד כשנה.

שני התפקידים היו מאוד מעניינים אבל בילוש זה תפקיד שאי אפשר לתאר במילים, עבודה מאוד מאתגרת, אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה עוד שניה, אין שניה אחת משעממת בתפקיד ודרושה בו המון המון אחריות. השירות שהיה לי הוא לטעמי התקופה הכי טובה בחיים שלי עד כה. (שלא נדבר על זה שהולכים על אזרחי ומקבלים אקדח:))

פורסם

חימוש זה או רק"מ - מרכבות, טומטים, ושאר גריז של רכבים קרביים ממגונים (רק"מ)

ויש גם את מגמת אוטוטרוניקה - חשמל רכב + מכונאות רכב.

ועוד כל מיני מקצועות של אפסנאים או אופטיקאים בחי"ר.... אם אתה רוצה עוד מידע על החיל תשאל ואני יענה...

Polo 2012

• תוכן חדש...