Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרפתים...לך תבין אותם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הייתי רוצה לדון כאן בסוגיה שכבר זמן מה אינני מוצא לה הסבר.

אם אתם משועממים לפחות כמוני ברגע זה, stay tuned....

אם לא, דלגו נא להודעה הבאה :)

כיום, אין וויכוח שתעשיית הרכב הצרפתית היא משלוש המובילות באירופה ומהחשובות בעולם.

לאורך היסטוריית תעשיית הרכב, היצרנים הצרפתים היו מהמובילים בפיתוח הרכב והצטיינו בחשיבה טכנולוגית מקורית, שלא פעם הקדימה את זמנה

(ולא, לא בתחום איכות ההרכבה...).

היצרנים מצרפת ידועים לאורך השנים האחרונות בפיתוח רכבים בעלי פוטנציאל דינמי רב, רכבים "לנהג" (היותר ספורטיבי), בעלי כל התכונות המופלאות

שכולם פה משננים כמו מנטרה ואין צורך שאני אחזור עליהם (וגם אני חושב כך).

למה זה קרה? זה דיון אחר, שקשור באופי הכבישים בצרפת שאנו פחות מכירים...

אבל מה שלא מובן לי, ביחוד לאור מה שכתבתי בפיסקה הקודמת, היא השאלה -

כיצד האיטלקים, הגרמנים, האנגלים וגם האמריקאיים (גוועלד), תמיד ניקרו עיניים בייצור מכוניות "על",כלומר סופר-ספורטיביות, שבהחלט מביאות הרבה

יוקרה ליצרן ולמדינה, בעוד שחברינו אניני הטעם לא התיימרו (למיטב ידיעותי- ואני יודע שרנו מתעסקת בפורמולה, זה עדיין לא משכנע) לנגוס בפלח השוק

הכ"כ אקסלוסיבי הזה ולפתח מכוניות "על-קוליות " כמו הקולגות בשאר העולם.

מה עוצר בעדם?

טכנולוגיה? לא ממש.

משאבים? לא נראה לי.

שיקולים כלכליים? למה, לשאר זה לא כדאי?

משונה כ"כ שלמעט כמה דגמי קונספט של היצרנים המוכרים, לא היה (למיטב ידיעותי) יצור (וודאי לא סדרתי) של מכונית מסוג כזה, או לחלופין,

לא קמה חברה באיזה חבל ארץ תואם בוואריה (רק עם יותר קרואסונים) שמייצר רק מכוניות יוקרתיות/ספורטיביות בטירוף.

לסיכום, אתם מוזמנים לדסקס בנושא ואולי למישהו השערה מלומדת מה פשר המחדל...

Au revoir !

פורסם
במילה אחת: בוגאטי.

במילה אחת: אודי.

ובארבע מילים: ראית מה קרה לבוגאטי...

ובשבע מילים: מה פז'ו 306 זה לא רכב על?

:wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא לפיז'ו היו כל מיני קריצות למינהן במשך השנים,כדוגמת ה-905 שהשתתפה בלה-מאנס ועד כמה מכוניות תצוגה בתחילת שנות ה-90(OXIA).

oxia.jpg

1993_Peugeot3.jpg

וכמובן שכחנו את ה-MEGA MONTE CARLO

monteshow.jpg

ולא רוני,פיז'ו 306 היא לא רכב על.אם כבר אז היצירה הזו של פיז'ו (כן בטח :lol: )

404camionette.jpg[/img]

פורסם
במילה אחת: בוגאטי.

במילה אחת: אודי.

ובארבע מילים: ראית מה קרה לבוגאטי...

ובשבע מילים: מה פז'ו 306 זה לא רכב על?

:wink:

רוני

:D:D

רוני - הבאתי כדור, בא לך לשחק שטנגה? :):wink::p:p

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

השוק הצרפתי פשוט לא מזוהה עם מכוניות על. כשאתה חושב על צרפת אתה חושב על רנו ועל פיג'ו ועל סיטרואן. עם גל העיצובים המוזר שיוצא משם אתה לא יכול להזדהות עם מכוניות על. השוק הצרפתי מאז ומעולם התמקד במכוניות למעמד הפשוט, למרות שעכשיו החלה החדירה לעבר מכוניות פול סייז ויוקרה, בכל מקרה עדיין לא הגיע הזמן.

במכוניות על התדמית משחקת תפקיד מאד חשוב. כמו שפרארי או למבורגיני לא ייצרו מכוניות משפחתיות כך גם רנו ופיג'ו לא ייצרו מכוניות על. זה פשוט לא הנישה שלהם כרגע. בניית תדמית לוקחת שנים על גבי שנים וראה את סקודה אשר מנסה לשקם ולבנות מחדש את תדמיתה.

ראלימן

בכל מקרה לא הייתי מתנגד ליצירת על צרפתית.

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

פג'ו,סיטרואן,רנו וסימקה מעולם לא היו יצרני מכוניות על (היו הברקות ,סיטרואן SM למשל ,למרות שזו הייתה השתלת מנוע איטלקי). אם אינני טועה מאטרה התעסקו פה ושם עם מכוניות יותר...

אבל את הצרפתים כנראה עניין יותר יין ובאגט מאשר מכוניות ספורט. מכונית שתוביל בקבוקי יין בבטחה בכל מצב (דה-שבו,רנו 4 ,ועוד כמה מליוני צרפתיות) הרבה יותר מעניינת אותם מזו שתגיע ל-426 קמ"ש תוך 500 מ'...

פורסם

גם ה-A-310

brad_wh1.jpg

הייתה מכונית ספורט די ראוייה לשמה , אבל כל אלה (אלפיין הוא למעשה יותר סדנה הפועלת תחת מטריית רנו ,לא ממש יצרן) הם יוצאים מן הכלל.

• תוכן חדש...