Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי דייהו לאנוס 2004 ולצערי אני נתקל בכמה בעיות איתה - הייתי שמח לקבל הכוונה:

1) יש לי חור בדוד האחורי של האגזוז - אני חושב שלא תהיה לי ברירה אלא להחליף את כל הדוד. יכול להיות שיש משהו אחר לעשות? אם לא - מה סדר גודל של מחר עבודה כזו?

2) מאז שהאוטו אצלי - יש לו בעיה ברדיאטור חימום. הדבר גורם ללחות נוראית בתוך האוטו ורטיבות מתחת לשטיחים הקדמיים. לתקן את זה עולה איזה 1500 ש"ח (ואני תפרן אם לא ציינתי) אז הלכתי למישהו שינטרל לי אותו (יסגור מעגל של הצינורות וידלג על הרדיאטור חימום). הדבר אמנם הקל את הבעיה אך עדיין יש לחות ורטיבות מסויימת. עצות?

3) לאחרונה יש לי נזילות מים. פעם אחת כמעט הלך הראש מנוע ומצאתי חור בצינור גומי. הורדתי את החלק המחורר וחיברתי שוב והכל היה טוב יומיים ואז שוב... טיפטופים. הפעם זה ממקום אחר ואני לא מוצא איפה... אני חושד שאולי מדובר בסיפור של הרדיאטור חימום אבל אני לא מוצא את מקור הנזילה...

4) במיכל דלק האחרון היה נדמה לי שהצריכת דלק עלתה בקיצוניות - פתאום טנק דלק של 40 ליטר הולך על 300 וקצת ק"מ במקום 400.

בקיצור - האוטו צועק לעזרה.

תודה מראש,

אסף

פורסם

1) יש לי חור בדוד האחורי של האגזוז - אני חושב שלא תהיה לי ברירה אלא להחליף את כל הדוד. יכול להיות שיש משהו אחר לעשות? אם לא - מה סדר גודל של מחר עבודה כזו?

לגשת לאגזוזן ולבדוק-חור בדוד,לא רק שלא עובר טסט גם מזהם את הסביבה.

2) מאז שהאוטו אצלי - יש לו בעיה ברדיאטור חימום. הדבר גורם ללחות נוראית בתוך האוטו ורטיבות מתחת לשטיחים הקדמיים. לתקן את זה עולה איזה 1500 ש"ח (ואני תפרן אם לא ציינתי) אז הלכתי למישהו שינטרל לי אותו (יסגור מעגל של הצינורות וידלג על הרדיאטור חימום). הדבר אמנם הקל את הבעיה אך עדיין יש לחות ורטיבות מסויימת. עצות?

לגשת לבעל המקצוע שניתק את רדיאטור החימום לבדיקה נוספת אם כי נתקלתי בסיפור דומה ב-309 שלי לשעבר ואז התפוצץ רדיאטור פנימי ונאלצו להחליף.

3) לאחרונה יש לי נזילות מים. פעם אחת כמעט הלך הראש מנוע ומצאתי חור בצינור גומי. הורדתי את החלק המחורר וחיברתי שוב והכל היה טוב יומיים ואז שוב... טיפטופים. הפעם זה ממקום אחר ואני לא מוצא איפה... אני חושד שאולי מדובר בסיפור של הרדיאטור חימום אבל אני לא מוצא את מקור הנזילה...

לגשת למכון רדיאטורים/מוסך שיש ברשותו מכשיר הבודק בלחץ את מערכת הקירור.(יכולים להיות הרבה דברים:צינורות/חיבורים/משאבת מים/רדיאטור

צריך לאבחן ולא להמשיך לנסוע כך.

הזנחה פושעת במקרה כזה יכולה לעלות לך מספר לא מבוטל של אלפים עד החלפת מנוע.

4) במיכל דלק האחרון היה נדמה לי שהצריכת דלק עלתה בקיצוניות - פתאום טנק דלק של 40 ליטר הולך על 300 וקצת ק"מ במקום 400.

צריכת דלק צריכה להימדד במדוייק (ערוך חיפוש בפורום) ולא איך שמדדת.

אם בכל זאת מדדת לפי ההוראות בשרשורים השונים ועדיין צריכת הדלק גבוהה כדאי לגשת לבדיקת 4 גזים לא לפני שתשלול נזילת דלק.

לאחר אחת או יותר מהבדיקות הללו תוכל לדעת יותר.

בקיצור- הרכב שלך משווע לבעל מקצוע ברמה גבוהה,שיטפל בו לפני גוויעה.

אין מה לעשות לכל רכב יש בלאי וכל רכב דורש תשומת לב ו"פינוק" משלו.

ד"א יש מכוניות יותר מפונקות משלך בלי להזכיר את שם היצרן...

אסף

התשובות מודגשות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

1. לפעמים אפשר לסגור נקודתית את החור בדוד, בדרך כלל אי אפשר היות וחור אחד הוא לרוב סימן לדוד רקוב מחלודה. עלות ההחלפה לא גדולה במיוחד, לדעתי כמה מאות שקלים.

2. היכן מצטברת הרטיבות, אולי היא מגיעה ממקור אחר?

3. אם מצאת חור בצינור גומי כדאי מאוד להחליף את כולו ולא להסתפק בחיתוך החלק הפגוע. כנראה שהצינור עצמו יבש, סדוק ועלול להתפוצץ בנקודות נוספות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...