Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת נובמבר 2007 מכוניתי הוכנסה למוסך היבואן "קמור רכב" , לאחר שמיאנה להתניע. באותה העת, היא החלה לסבול משינויים אקראיים במהירות מאורר המזגן בתא הנוסעים, אך אז טרם לא קישרתי בין הדברים.

בשלב הדיאגנוסטיקה, אשר התרחש בהמתנה בתור לכניסה למוסך באותו בוקר, אחד המכונאים הצעירים שעזרו ליועצי השירות האמונים על קבלת המכוניות ומילוי הטפסים, העלה סברה כי יתכן ו"נגד המהירויות" של המזגן תקול ויוצר זליגת זרם, אשר מרוקנת את המצבר. השערה זו לא שיכנעה את היועצים הוותיקים (וגם לא אותי, לצערי בדיעבד), והם פסקו שמדובר באלטרנטור. לאחר שהוסבר לי שמדובר באלטרנטור מקורר מים גדול ויקר, המתאים למנועי 8 צילינדרים, שמחירו כ-11000 שקלים, הובטח לי שיעשה מאמץ לעשות לי הנחה, "למרות שלא קיים אחד כזה משופץ". לאחר מכן, בהמשך היום הגיעה הודעה משמחת על מחיר נמוך בכמעט 50% של האלטרנטור, וזה כבר הקל עלי משמעותית את בליעת הצפרדע.

אספתי את המכונית בשלבי סגירת המוסך, הודיתי ( כולל טיפ נאה) ליועץ השירות הבאמת חביב, ונסעתי לי לדרכי, קליל בכמעט שישיה ומהבהב לי בחדווה בנורית בקרת האחיזה.

בבית, משהו כמו חוש שישי, או החשש מעין הרע לחשו לי לא להוציא את הכבלים מתא המטען, למרות שהם פוגעים לי בסדר של התא, והנבואה כמובן התגשמה: בבוקר הם ביצעו את המוטל עליהם ועזרו לי להתניע בעזרת מכוניתה של אשתי. ניסיתי להיות אופטימי ו"לתת למצבר להתמלא", ונסעתי באופן שאמור "לתת לאלטרנטור למלא את המצבר", אבל זה לא עזר, בבוקר התרגולת של הכבלים והאוטו של אישתי חזרה על עצמה.

התרגולת הזו חזרה על עצמה עוד הרבה מאוד פעמים, האלטרנטור הוחלף פעמיים, אני הצטיידתי בוולטמטר ולמדתי מה היא קריאה תקינה של זרם מהמצבר, עם/בלי מנוע מותנע, באחת מהפעמים נוסף לדלת הנהג שלי קימור חדש, ללא ידיעת וולפגאנג ריצלה, ורק ערנותי ופירורי צבע טרי ומקולף על הקמט עזרו לי לשכנע את מנהל המוסך, אשר בחוסר רצון הפליט :"נו, אז מה אתה רוצה עכשיו?".

תלאותי עם כבלי ההתנעה והוולטמטר הסתיימו רק לאחר שב"קמור" החליטו למצוא את התקלה האמיתית, והחליפו לבסוף את נגד מהירויות המזגן, ידידי משכבר, שעלותו היא כ-700 שקלים.

החשמלאי של "קמור" הסביר לי ממושכות על חוקי הפיזיקה, התפשטות והתכווצות של חומרים, לרבות מגעים מקצרים, עונות השנה, טמפרטורה חיצונית והשפעתה על הצורך להשתמש במזגן , ואיך כל הנ"ל גורם לזליגת זרם דרך נגד המהירויות.

הפעם, הוולטמטר שלי סוף-סוף הראה את הספרות הנכונות, וידעתי שהפעם זה כבר בסדר, אפילו הוצאתי את הכבלים מהבגאז'.

בשלב הזה פניתי למנהל המוסך שכבר היה מעורב בפרשה והזכרתי לו את השתלשלות תלאותי, לרבות ההשגות שלי על נהלי בדיקת המכוניות במוסך לפני שחרור וחיוב, שטחתי בפניו את הסתייגותי מהדיאגנוסטיקה ה-לא-מלוטשת במקרה שלי ורמזתי שאני מצפה לכל הפחות להחזר התשלום עבור האלטרנטור המיותר.

הוא מצידו היה נחוש בפסיקתו כי לדעתו לא היה רבב בהתנהלות המוסך, והאלטרנטור שלי הוחלף בצדק. הצעתי לו שנחזיר לי את האלטרנטור המקורי שלי, ונראה מה קורה. הוא ענה שהאלטרנטור שלי כבר לא ברשותו לצערו, אבל הוא יוכל לשלוח לבדיקה את האלטרנטור הראשון מתוך השניים שהם הרכיבו לי במקומו, ואם ימצא שהוא לא תקין- ניתן יהיה להסיק מכך שהאלטרנטור המקורי שלי גם לא היה תקין, וכך תוכח חפותו של המוסך. הדבר נראה לי משולל הגיון, אבל הסכמתי להבטחתו להודיע לי על ממצאי הבדיקה בסוף חודש נובמבר 2007, אך טרם נעניתי עד עצם היום הזה.

לאחר מספר ימים פנתה אלי טלפונית עלמה חביבה, והתעניינה בשם "קמור" אודות שביעות רצוני מהשירות במוסך. קפצתי בעוז על העגלה וביקשתי באמצעותה עזרה מהנהלת מח' השירות. למחרת התקשר אלי מנהל השירות, שמע את סיפורי, צקצק בלשונו תוך חזרה על :"זה נשמע חמור" ו" אני אבדוק את זה ואחזור אליך".

גם הוא לא חזר אלי, אבל אני חזרתי אליו, ונתבקשתי על ידו לכתוב הכל באופן ברור ולשלוח אליו בדוא"ל. שלחתי כמובן, גם בדואר רשום ב-20 לינואר 2007 .

מאז, פעם בחודש שלחתי לו מיילים עם תזכורת שאני עדיין ממתין לתשובה, אבל מעולם לא נעניתי.

עד שהכנסתי את המכונית לטיפול שגרתי בשבוע שעבר, ושוב קיבלתי טלפון ממחלקת השירות בזכות "סקר שביעות רצון". אמרתי שאני נורא מרוצה מהטיפול ומהמקצועיות וכו', אבל למה מנהל השירות הארצי של קמור מתעלם ממני כבר יותר מחצי שנה?

למחרת התקשר אלי מנהל השירות החדש, שמע שוב את הסיפור, התנצל על ההמתנה וביקש לקבל פעם נוספת את המכתב המקורי שנכתב למנהל השירות הקודם, הבטיח לחזור אלי תוך מספר ימים ובאמת חזר אלי: אני ומנהל המוסך החדש החלטנו שהחברה תשתתף איתך בעלות האלטרנטור בגלל שאנו חשים שאולי קצת נפגעת מכל הסיפור הזה, למרות שלאחר בדיקה(?), אנו בדיעה שהאלטרנטור שלך אכן היה מקולקל.

בשלב הזה הרגשתי את חומת סבלנותי נסדקת, ומבעד לבקיעים נפלטו לי משפטים שכללו את המילים :פרינציפ, מינכן, מרצדס, שירות, לקסוס ועוד, אשר נאמרו בטון בלתי סבלני בעליל, בפעם הראשונה בסיפור הזה, יש לציין.

להפתעתי, האיש מעברו השני של הקו ויתר מיד(!) והסכים שאני אקבל את מלוא הסכום ששולם על ידי עבור האלטרנטור, הדלת המקומטת שלי תטופל, הדגיש באוזני שאני חשוב להם והם מצרים על מסכת התלאות שעברתי באדיבותם, "אני מוציא מיד מכתב על כך".

זה היה היום, ומיד נזכרתי בדבריו של אחד הנהגים במוסך, אשר אמר לי עוד בתחילת הפרשה לפני 7 חודשים: "לך תצעק אצל המנהלים, תדפוק על השולחן ותקבל מה ש'תה רוצה, זה ברור שזו פדיחה של המוסך".

ואני תוהה, אני אוהב את המכונית שלי, וכנראה שגם המכונית הבאה שלי תהיה מאותה חברה, אבל למה הם מרשים לעצמם להתנהג כך? הם לא מעוניינים בלקוחות, יש להם עודף קונים?

פורסם

****נמחק ציטוט מיותר - אין צורך בציטוט הודעה שכתובה מעל, במיוחד אם היא ארוכה - הנהלת הפורום****

אם מדובר בבמו זה שיא החוצפה והנבזות של המוסך

למה לא פנית ישר להנהלת החברה בארץ-ואם לא עוזר להנהלה בגרמניה

פורסם

סיפור מעניין ומרגיז.

אולי צריך להתנהג מלכתחילה במוסך של קמור לפי התדמית שהייתה לב.מ.וו. פעם - דהיינו ערס.

לפי יכולת ההתנסחות המשובחת בכתב, אתה לא כזה - וכניראה זה נוצל לרעה ע"י מי שהיה אמור לשרת אותך נאמנה.

לא התנסיתי עם מוסך ב.מ.וו., אבל עם מרצדס כן, בעניין פעוט.

הייתה ברשותי מספר שבועות מרצדס עם דיבורית מקורית מותאמת לנוקיה, היושבת בקונסולה המרכזית.

שברתי אותה בטעות כשניסיתי להכניס את הטלפון בכוח.

זה היה באמצע הלילה, אבל מצאתי באינטרנט מספר טלפון הפעיל 24 שעות. השארתי הודעה אצל נציג השירות ולמחרת צלצלו אלי מהמוסך המרכזי בפ"ת ותוך יומיים הגיעה דיבורית חדשה. היא הוחלפה ללא תשלום, במסגרת זה שהרכב היה עדיין באחריות, למרות שהנזק היה באשמתי.

ככה משמרים לקוחות.

פורסם

אם מדובר בבמו זה שיא החוצפה והנבזות של המוסך

למה לא פנית ישר להנהלת החברה בארץ-ואם לא עוזר להנהלה בגרמניה

דווקא פניתי למנהל השירות הארצי, אשר גילה אמפטיה ואמר:"זה נשמע חמור מאוד", אח"כ הוא פשוט התעלם ממני יותר מחצי שנה.

אם לא היו שואלים אותי במסגרת הסקר אם אני מרוצה מהביקור האחרון במוסך, ולא היתי זועק שאני מחכה להתייחסות כבר מעל חצי שנה, לא היו חוזרים אלי.

התחושה שלי היתה בערך כמו לקבל גימלים במרפאה צבאית, כאילו קיימת הנחיה מפורשת לסרב כל אימת שהלקוח מבקש משהו, לא חשוב מה. אני מניח שהם לא מעוניינים ליצור תקדים של התקפלות.

מצד שני, כאשר הסבלנות פקעה (כעבור 7 חודשים)- מיד קיבלתי את מבוקשי. עכשיו לעולם לא אדע אם זה בגלל הרמת הקול, חילופי הגברי, או ניצחון השכל הישר.

אגב, המכתב לאיגוד המוסכים כבר היה מוכן ורק המתין לשליחה.(חבל, מכתב יפה)

פורסם
סיפור מעניין ומרגיז.

אולי צריך להתנהג מלכתחילה במוסך של קמור לפי התדמית שהייתה לב.מ.וו. פעם - דהיינו ערס.

למיטב ידיעתי היא עדיין... :wink:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הייתי עם BMW בשנה וחצי האחרונות ויש לי הרבה דברים רעים להגיד על קמור, במיוחד ת"א.

אם אתם יכולים, מומלץ ללכת לקמור פתח תקווה או אולי לנסות את קמור חיפה החדש.

קמור לא מקצועיים, שירות לקוחות לקוי וכנראה פשוט BMW עושים יותר מידי בעיות והמוסכים מפוצצים.

בכל אופן, אי אפשר להשוות למרצדס. פשוט עולם אחר.

פורסם

מנהל השירות הארצי הוחלף.

וייתכן וגם בחברות אחרות, דוג' מרצדס, לא הכל וורוד.

ככה או ככה, לדעתי האחראי לכל העניין הוא דווקא מנהל השרות האזורי, מנהל המוסך מעביר אליו את הבעיות, ולו יש סמכות מלאה (לפחות ככה זה במרצדס - מעניין איך אני יודע) לתת פיצוי מלא ואף ל"העמיד לדין" את מי שקשור בנושא.

פורסם
אגב, באיזה דגם מדובר ומאיזו שנה?

לפי ה-8 צילנדרים אני מנחש שמדובר בסדרה 7.

דווקא לפי הנתונים שלי, יש לבחור סדרה 5

פורסם
אגב, באיזה דגם מדובר ומאיזו שנה?

לפי ה-8 צילנדרים אני מנחש שמדובר בסדרה 7.

(540I, 2002', (E39

פורסם

לצערי מה שאתה מתאר זו תופעה רווחת בין נותני השירות בארץ. כנראה שמנהל השירות יצא מנקודת הנחה שמי שמשלם כל כך הרבה על אוטו בידיעה ברורה שגם האחזקה תעלה בהתאם קונה רכב לא משיקולי עלות אלא בגלל שהוא אוהב את האוטו הספציפי ולכן יהיה מוכן לבלוע כמה צפרדעים.

בתחום הזה דווקא אצל כלמוביל נתקלתי ביחס אחר לחלוטין (ועוד לא עם רכבי היוקרה שלהם אלא עם יונדאי H1) שהחברה לא רק שלא מתנערת מאחריותאלא גם מוכנה לפצות את הלקוח וללכת לקראתו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עצוב מאוד מה שמתואר כאן.

סדרה 5 דור קודם נמכרת כבר במחירים שפויים של משפחתית מאובזרת חדשה (120-170 אלף ש"ח, יתכן ש 540 שהיא נדירה יחסית נמכרת ביותר, לא בדקתי).

היא גם מעוצבת בצורה מרשימה, אך לא מוחצנת כמו סדרה 5 הנוכחית, כך שהיא מתאימה למי שלא מחפש תשומת לב, אלא מכונת נהיגה איכותית.

חבל שהוצאות אחזקה כאלה מרחיקות את כל מי שרק עוברת בראשו המחשבה לחרוג מעדר המאזדות. :-(

פורסם

מנועי השישה צילינדרים המעולים אינם רחוקים ביכולת, אך מוזילים את האחזקה באופן משמעותי.

החרטום הכבד יותר מרגיש לעיטים כבד מדי, אם כי הצליל והמומנט (מעל 44 קג"מ ב-3600 סל"ד) מהווים פיצוי מסוים בתמורה ל"אגרה". לדעתי ניתן להסתפק במנוע הקטן ולהנות מעלויות אחזקה פחותות משמעותית.

עם זאת, יש לזכור שכוחות הפיזיקה אינם בלוף, ונעים לדעת שכאשר תזדקק להם, הדחף החביב והיללה המבודדת והמרוחקת אשר מתלווה אליו - תמיד מצליחים להעפיל על מחשבות הכפירה בנוגע לנחיצות ה-V8.

• תוכן חדש...