Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

:-)

לפני כחודשיים קנינו בשעה טובה שקודה פאביה 2008 חדשה (ה-1.6 הידנית כמובן :-)) שאמורה להגיע לחנייה בשעה טובה עוד כשבועיים (הגיע לארץ בשישי בבוקר האחרון).

לעניינו - יש לי תקציב של 3,500 ש"ח למערכת סטריאו לפאביה אך לצערי אני ממש אבל ממש לא מבין כלום במערכות סטריאו לאוטו ככה שאני באמת צריך הכוונה מאפס.

חשוב לציין שיש לי מערכת הכוללת רמקולים אחוריים של מורל שנקנו לפני כ-3 שנים בכ-800 ש"ח שמספקים איכות מעולה ככה שאני מאמין שאם זה אפשרי וכלכלי זה יהיה רעיון טוב להעביר אותם לסקודה.

דרישות מיוחדות מהמערכת:

הפאנל חייב לכלול תמיכה בדיסק און קי ושאפל/רנדום מלא (בניגוד למערכת פיוניר שיש לי היום לדוגמא שבה יש שאפל אם שומעים שיר עד הסוף אבל כאשר נמצאים למשל בשיר מספר 25 ולוחצים קדימה מקבלים את שיר 26)

התקציב כולל התקנה, כבלים וכל העסק הזה כי לצערי אין לי מושג איך עושים את זה לבד.

כמו כן אני צריך גם המלצה למקום שעושה את ההתקנה הזו כמו שצריך ובמחיר שפוי, מומלץ באיזור הצפון/קריות

במידה ויש עוד פרטים שצריך לדעת אני אשמח לענות,

מקווה שתוכלו לעזור לי

בהמון המון תודה מראש,

מתן

פורסם

איזה פאנל מגיע עם הפאביה? יכול להיות שמגיע פאנל בסיסי תומך אם פי 3 שרוב הסיכויים שיתמוך בלפחות יציאה אחת למגבר הדבר יכול לחסוך לך כסף רב.

הוא כנראה לא יכלול כניסת USB, אבל אם תוותר על זה ותישתמש בו תקבל מערכת טובה יותר.

התקציב הוא כולל ההתקנה או בלי התקנה? בהצעה הזאת השארתי כסף בצד להתקנה.

לענייננו אם יד שניה בא בחשבון:

קומפוננט קידמי: הרץ אנרג'י/מורל דוטק 850-1000 שקל חדש.

מגבר: ג'יי בי אל 75.4 יד שניה 650-800 תלוי כמה הוא חדש.

רדיו דיסק עד 800 שקל של חברה מוכרת בחר מה שתאהב בתקציב הזה הרוב אותו דבר חדש.

סאב עד 500 שקל לא תקבל משהו מדהים ביד שניה תוכל להוציא משהו טוב יותר.

נשאר לך עוד 500 שקלים להתקנה בסיסית.

אם יד שניה לא בא בחשבון קח קומפוננט בסיסי יותר של מורל/הרץ/ג'יי בי אל באזור ה600 שקל ומגבר מק אודיו Z4200 חדש.

אם התקציב הוא לא כולל התקנה יש לך 500 שקל נוספים לסאב טוב יותר או אם יד שניה לא בא בחשבון למגבר חדש מהשקית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איזה פאנל מגיע עם הפאביה?

יכול להיות שמגיע פאנל בסיסי תומך אם פי 3 שרוב הסיכויים שיתמוך בלפחות יציאה אחת למגבר הדבר יכול לחסוך לך כסף רב.

הוא כנראה לא יכלול כניסת USB, אבל אם תוותר על זה ותישתמש בו תקבל מערכת טובה יותר.

התקציב הוא כולל ההתקנה או בלי התקנה? בהצעה הזאת השארתי כסף בצד להתקנה.

לענייננו אם יד שניה בא בחשבון:

קומפוננט קידמי: הרץ אנרג'י/מורל דוטק 850-1000 שקל חדש.

מגבר: ג'יי בי אל 75.4 יד שניה 650-800 תלוי כמה הוא חדש.

רדיו דיסק עד 800 שקל של חברה מוכרת בחר מה שתאהב בתקציב הזה הרוב אותו דבר חדש.

סאב עד 500 שקל לא תקבל משהו מדהים ביד שניה תוכל להוציא משהו טוב יותר.

נשאר לך עוד 500 שקלים להתקנה בסיסית.

אם יד שניה לא בא בחשבון קח קומפוננט בסיסי יותר של מורל/הרץ/ג'יי בי אל באזור ה600 שקל ומגבר מק אודיו Z4200 חדש.

אם התקציב הוא לא כולל התקנה יש לך 500 שקל נוספים לסאב טוב יותר או אם יד שניה לא בא בחשבון למגבר חדש מהשקית.

שוב, לצערי אני ממש לא מבין כלום בתחום, איך אני בודק איזה פאנל יש בפאביה?

בכל מקרה, התמיכה ב-USB היא מאסט פה.

התקציב כולל גם התקנה, חיווט וכל העניין הזה ובקשר ליד שנייה האמת שאין לי מושג אם אני מעוניין או לא כי אני לא כל כך יודע ממה צריך להיזהר ואיך לבדוק את מה שאני קונה ככה שזו בעיה. אם זה משהו בסיסי ברמת הלבדוק נניח שהכבל לא שרוף ברור שאני יכול לעשות את זה לבד אבל אם זה קצת יותר מסובך אני לא בטוח שאני אדע לעשות את זה.

שוב, מצטער שאני מקשה עליכם ככה אבל אני באמת לא מבין בזה יותר מדי ותודה לך על התגובה חבר...

בתודה

מתן

פורסם

בקשר לרדיו דיסק שמגיע עם הפאביה שאל את המשתמש RS שרכש פאביה כמו שלך מה מגיע עם הרכב או שאל בסוכנות.

שוב אם מגיע רדיו דיסק אם פי 3 מחברה מוכרת עם הרכב שווה לך להשאיר אותו יחסוך לך 800 שקלים שתוכל להשקיע ברכיב אחר.

אם אתה חייב יו אס בי השארתי 800 שקל לרדיו דיסק, בחר אחד של חברה מוכרת כמו קנווד/פיוניר/קלריון תומך יו אס בי או חכה

להמלצה של חבר

פורום על דגם ספציפי.

בקשר ליד שניה רכיבים כמו רמקולים ורדיו דיסקים יותר קשים לקניה, מגברים קל יותר מכיוון שאין בהם חלקים נעים, והם לא רכיב שמתעסקים בו.

בגלל זה מה שאתה צריך לבדוק זה אם הבנאדם שמוכר לך נראה לך בנאדם אמין(עדיף חבר פורום בדוק בלוח יד שניה יש מנהל פורום שמוכר מגבר ג'יי בי אל), ושהמגבר עובד ומחברה מוכרת.

אם המגבר עובד והוא מחברה טובה ובנאדם שהשתמש בו בהבנה רוב הסיכויים שהוא לא יהרס.

בקשר לסאב יד שניה אותם תנאים כמו למגבר רק שפה מדובר ברכיב נע.

חשוב לבדוק שהוא שלם בלי קרעים והדבקות, אבל שוב הכי חשוב זה הרושם מהבנאדם שמוכר לך.

פורסם

האמת שבגלל שאני לא הכי מבין בזה אני קצת מפחד להתעסק בזה...זה שווה את זה? כלומר, מערכת עם רכיבי יד שנייה תהיה הרבה יותר איכותית ממערכת חדשה?

בקשר למגבר - מה אני צריך לבדוק מבחינת נתונים הספק וכל העניין הזה?

פורסם

בקשר לרכיבי היד שניה-ללא ספק כן. תוכל להשיג רכיבים בחצי ממחיר השוק שלהם מה שישאיר לך כסף לרכיבים אחרים/תקבל רכיבים טובים יותר, ובתקציב שלך זה משמעותי מאוד.

לדעתי בגלל הסיכון הנמוך בנפילה בקנית מגבר יד שניה- קנה יד שניה. בקשר לסאב קצת יותר מסובך אבל שוב מומלץ.

שני המגברים שהבאתי לך גם הג'יי בי אל וגם המק אודיו יגבירו את הרכיבים שהצעתי ככה שאין לך מה לדאוג בקשר לנתונים. בנוסף מדובר במגברים שהרבה חברי פורום התנסו בהם והם תמיד סיפקו את התמורה ביחס

למחיר.

מה שכן כשאתה קונה סאב בדוק שהוא מתאים למגבר אם תקנה חדש אני מניח שהמתקין יתן לך אחד מתאים.

לפי דעתי ההצעה הראשונה שלי אופטימלית יש שם סט קומפוננט טוב, מגבר יד שניה הטוב ביותר במחיר הזה ותקציב לסאב חדש סביר/יד

שניה טוב.

פורסם

לגבי רכיבים יד 2 לא היתי כל כך ממליץ אין כמו ליקנות רכיבים חדשים ם אחריות והכל אתה בלב שקט

ב-3500 ש"ח אתה יכול ליקנות אחלה רכיבים ואתה תהיה מרוצה אומנם לא באותם רמה כמו רכיבי היד 2 שתוכל להשיג באותו הסכום אבל בהחלט ברמה סיברה (אם אתה לא מחליף רדיו דיסק אז בכלל אין לך מה להיתקרב ליד 2)

HU:sony CDMX7815

PRONT:morel pulse 6.5.REAR:JBL GT5963

SUB:pioneer TSW307D2

AMP:audiobahn A4004T

פורסם

ראשית כל שוב, המון המון תודה!

בקשר למגבר, תוכל אולי לכוון אותי למכירה קונקרטית או להגיד לי איפה למשל אפשר לחפש מוצרים כאלה מיד שנייה?

בקשר לסאב - האמת שאני מתלבט פה משני סיבות. ראשית, כרגע אין לי סאב במערכת וזה לא עד כדי כך מפריע לי ככה שאני מתלבט אם לא עדיף להשקיע במגבר טוב יותר או ברכיב אחר איכותי יותר. שנית, ה"תא מטען" בפאביה גם ככה קטן יחסית ואני לא רוצה איזה מפלצת שיושבת שם וסוגרת לי חצי בגאז' ככה שאם כבר סאב צריך משהו בגודל הגיוני.

לגבי פאנל - מה אני צריך לבדוק? כלומר, בהנחה שאני קונה כמובן מחברה טובה אין הבדלים רציניים בין הפאנלים?

פורסם

בקשר למגבר יש פורום יד שניה באתר.

לא מזמן שקלתי קנית מגבר ג'יי בי אל בדיוק כמו שהצעתי לך(בסוף הייתה לי הזדמנות להזמין מגבר דרך חבר מארה''ב אז ירדתי מזה).

בדקתי והייתה מודעה של אחד המנהלים ששמו איתמר שמוכר כזה מגבר, והוא כנראה בנאדם שאפשר לסמוך עליו(אני לא מכיר אותו אישית).

חפש את המודעה שלו.

בקשר לסאב דבר ראשון מדובר ברכיב שמאוד פשוט להתקנה. אז אם אתה לא בטוח שאתה צריך סאב אל תקנה אחד כרגע, ואם תרגיש שחסר לך תמיד תוכל להוסיף אחד ללא בעיה.

בקשר לעניין הגודל ישנם לא מעט סאבים שמגיעים בתיבות קטנות מאוד שלא תופסות הרבה מקום.

פורסם

האמת שאם יש סאב בגודל נורמלי אני בהחלט אשמח לאחד...לפי מה בכלל מחליטים במה עדיף להשקיע את הכסף? אם זה עניין של סוג המוזיקה אותו אני שומע אז המערכת משמשת גם לפופ אבל בעיקר למוזיקה שחורה לסוגיה (R'n'B, Hip-Hop, Rap).

אני מאמין שאני אדבר באמת עם הבחור בקשר למגבר שלו אם אין סיכונים רציניים בלקנות אחד כזה יד שנייה.

שוב, מקווה שאני לא מציק יותר מדי עם השאלות שלי ו...המון המון תודה גבר :-)

פורסם

שמע יש כמה שיטות לחלק את התקציב. אני אישית חושב שכדאי לחלק אותו באופן שווה בין הרכיבים כדי לקבל מערכת מאוזנת, אלה אם אתה מתכנן להמשיך להשקיע ואז אפשר להתפשר/לוותר על רכיב מסוים באופן זמני ולהשקיע יותר באחר.

בקשר לאופי המוזיקה שאתה שומע מדובר בסוג מוזיקה די קל לניגון הרבה צלילים מלאכותיים ומעט כלים יחסית. לדעתי הרכיבים האלה יתפקדו כראוי. לדעתי סאב יוסיף לך לא מעט הבעיה שב500 שקל יהיה קצת קשה למצוא סאב ראוי חדש, לכן

קודם כול סגור את עניין המגבר ותחליט על זהות הרדיו דיסק.

אני בכול זאת הייתי בודק את הרדיו דיסק שמגיע עם הרכב ואם הוא סביר מוותר על עניין היו אס בי.

לאחר שתבדוק את הדברים האלה נידע בדיוק כמה כסף יש לך לרמקולים וסאב ונוכל לכוון אותך לדגמים ספציפיים יותר.

מה שחשוב הוא שלא תמהר עם זה כי בסוף לא תיהיה מרוצה וחבל.

פורסם

אז ככה:

בקשר למגבר אני מאמין שאני אכן ארכוש את ה-JBL מאיתמר מאחר ולמרות חוסר ההבנה שלי בעניין ראיתי שיש עליו המון ביקורות חיוביות.

בקשר לרדיו דיסק - שוב, אני לא אשאר עם הרדיו דיסק המקורי מאחר וה-USB הוא מאסט שאי אפשר לוותר עליו מבחינתי. אז חוץ מהעניין הזה מה עוד אני צריך לבדוק כשאני קונה את הרדיו דיסק? איזה נתונים כדאי לחפש?

פורסם

בעקרון כמו שרשמתי לך כבר לא יהיו הרבה הבדלים בין הרדיו דיסקים במחירים האלה.

בחר אחד של חברה מוכרת עם כניסת יו אס בי קידמית ולפחות יציאה אחת למגבר.

ראיתי שלקלריון יש מכשירים עם כניסה קידמית בדוק גם פיוניר/קנווד/פנסוניק.

בעקרון בחר מה שתאהב רק שתיהיה יציאה למגבר(שקיימת בכול מכשיר בסיסי).

בהצלחה עם עניין המגבר בחירה טובה מאוד.

פורסם

מסתבר שאיתמר מכר את המגבר בדיוק היום ככה שאני שוב מחפש מגבר, אשמח במידה ויש לך המלצה.

בקשר לפאנל עצמו עברתי קצת על זאפ ובדקתי מערכות.

2 מערכות שתפסו במיוחד את העיניים שלי הן ה-Pioneer 6000UB

http://web.zap.co.il/compModels.asp?sog=T-MP3&model_id=687211#

וה-Pioneer 6050UB

http://web.zap.co.il/compModels.asp?model_id=691638#

שללא כל ספק נראות הרבה יותר טוב משאר המערכות.

כמה שאלות שבכל זאת מטרידות אותי :

א)ההבדל העיקרי ביניהן הוא הבלוטות' שקיים רק ב-6000 והעובדה של-6050 יש 3 יציאות למגברים לעומת 2 יציאות ב-6000 (בהנחה שהמידע של זאפ מדויק, מה שאני יודע שלא בהכרח נכון בתחומים אחרים).

בהתחשב בעובדה שבלוטות' לא ממש קריטי לי (אני מקבל דיבורית של Parrot) מספר היציאות למגבר קריטיות?

יש סיכוי שקיימת אופציה בה מחברים בין המערכת לדיבורית ככה שכשעונים לשיחה דרך הדיבורית של פרוט המערכת משתתקת?

ב)העוצמת יציאה למגבר והעוצמה של המערכות קריטי לי?

ג)אני משתמש גם היום במערכת של פיוניר והיא סובלת מכמה באגים מציקים:

1)אין שאפל אמיתי במערכת, רק כשהיא מסיימת שיר מסוים היא מעבירה בשאפל אבל כשסתם מעבירים שיר באמצע שהוא מתנגן זה מעביר שיר קדימה

2)אין כפתור Pause או ATT על המערכת עצמה (לפחות לפי התמונות גם בשתי המערכות הנ"ל אין כזה, השאלה היא אם אולי אחד הכפתורים עושה זאת בלחיצה ארוכה או איזה פטנט אחר)

3)הרשימת שירים מתחילה מ-A כל פעם, כלומר, אם התחלתי לשמוע את הדיסק ואני כבר ב-M נניח, לחיצה על LIST מתחילה מתחילת הרשימה.

ד)מה ההבדל בין פאנל "גולש", "נופל" ו"נשלף"?

יש דרך כלשהי לבדוק אם ה"הפרעות" הללו קיימות גם במערכות הנ"ל? חיפשתי קצת בגוגל ולא ממש מצאתי תשובות בעניין.

פורסם

בעקרון רדיו דיסק ב1000 שקל די יאכל לך את התקציב. כוון נמוך יותר אזור ה800 ומטה גם אם מדובר במכשירים פחות יפים לעין.

2 יציאות למגבר יספיקו, עוצמת היציאות אומנם חשובה, אבל לדעתי במערכת ברמה הזאת לא תרגיש בהבדל.

בקשר לשאלות על הדיבורית אין לי מושג.

בקשר

למגבר חפש בלוח היד שניה את אותו מגבר או מגבר של חברת מאק אודיו מדגם z4200.

שני המגברים יתאימו ויעשו את העבודה(עדיפות לג'יי בי אל), ושניהם נפוצים ותמיד נמצאים בלוח היד שניה.

שים לב שהמאק זול יותר כחדש, ולכן לדעתי צריך להיות גם זול יותר כמשומש.

• תוכן חדש...