Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה VS גולף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אתמול מכרתי את הרכב שלי, סוזוקי בלנו שנת 97', ששירת אותי נאמנה בשנתיים האחרונות.

הרכב טופל במוסך מורשה ומלבד טיפולים תקופתיים, לא ראה מוסך.

כרגע אני בשלבי חיפוש רכב מתקדמים ומתלבט בין שני רכבים. הסטיגמות בתחום הזה רבות ורציתי לאמת/להזם את השמועות.

1. גולף 1.6 לא סוחבת ובנוסף זוללת דלק בגלל המרכב הכבד של הרכב.

2. אם כבר גולף, עדיף לרכוש את גירסת ה2 ליטר, אשר חסכונית יותר בדלק.

3. גולף לא אמינה ויקרה לתחזוק.

4. ההונדות של השנים האחרונות הן תורכיות ופחות איכותיות מהיפניות של פעם. (הלכתי לראות שתיים והתאכזבתי

מאיכות החומרים מחוץ לאוטו - קורוזיה, צבע מתקלף וכו')

אני מחפש רכב מהנה לנהיגה, אך יחד עם זאת אמין וחסכוני. ידוע לי שאי אפשר לקבל את כל העוגה ולמרות זאת אני מעדיף

לאכול ממנה כמה שיותר (אמינות בעיקר).

התקציב הוא עד 70 א' ובו ניתן לרכוש הונדה מהשנתונים 03'-04' וגולף מהשנתונים 01'-03'.

מה דעתכם?

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

אתה נכנס פה לנקודה שהיא בדיוק אותה התלבטות כמו שלי.

אז ככה, מההתרשמות שלי בתחום ה1600 הייתי הולך על סיוויק. מבחינת זמינות כח באותו גודל הסיוויק תיהיה זריזה יותר. גם האיבזור שמגיע בגולף בשנים אלו ב1600 הוא עלוב, פלסטיקים שחורים טאסות גדולות ומגושמות ועוד. לעומת הסיוויק שמגיע די מאובזרת.

עכשיו בתחום ה2.0 פה כבר יש תחרות והתלבטות.

הביטוחים יהיו די יקרים ב2 המכוניות. מבחינת כח מן הסתם הגולף תיהיה זריזה יותר אבל מהניסיון שלי עם ההונדה הגיר והמנוע מספקים תוצאות טובות מאוד לעומת 1600 רגילות. הרכב מרגיש זריז.

עכשיו אם אתה מחפש עיצוב 2 המכוניות מציעות את זה בשפע אפשר לעשות שיפורים בלי סוף בהונדה ובגולף..

עכשיו השאלה היא מה אתה מחפש. אם אתה רוצה רכב משפחתי הייתי הולך על ההונדה כי סביר להניח שתבלה איתה פחות במוסך וכשתבלה שם ההוצאות יהיו פחותות מהגולף.

לעומת זאת אם יש לך את האפשרות לעמוד בעלויות הנלוות לגולף הייתי הולך על הגולף 2.0...

התלבטות מאוד קשה.

פורסם

2 נקודות:

הביטוח של ההונדה יהיה תמיד יקר .

הטיפולים בהונדה לא זולים, נהפוך הוא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ברשותי גולף 1.6 כבר כ-7 שנים (רכב שנקנה חדש). גיר אוטומטי.

1. גולף 1.6 תסחוב פחות טוב מהונדה מקבילה. בכל זאת המנוע בגולף עושה עבודתו נאמנה. יחד עם זאת-זה אינו רכב למאוצים.

2. יכול לומר שבעיר הגולף 1.6 צורכת 1:8 . ייתכן שמנוע 2.0 יהיה יותר חסכוני וייתכן שלא. לא יודע לענות. יסחוב יותר טוב - זה בטוח.

3. רמת האמינות - הופתעתי לטובה. אין תקלות כמעט (נוקש בעץ). הרכב אינו מבקר הרבה במוסך כך שעלויות תיקונים וטיפולים

לאורך זמן אינן יקרות במיוחד.

4. איכות וגימור (פלסטיקה) - טובות מאוד. הרכב אינו מקרקש בנסיעה גם אחרי 7 שנים. נוחות ישיבה טובה מאוד גם לנסיעות

רחוקות וארוכות.

לגבי ביטוח כפי שנאמר כבר - ההונדה תעלה יותר במקיף (זה דבר שקל לברר אצל סוכן ביטוח).

אני הייתי הולך על הגולף, בהסתייגות קלה, והיא שייחסר לך תא מטען גדול שהיה לך בסוזוקי.

לגבי הונדה-אין לי ידע לגבי הרכב, ולכן עדיף לדלות מידע מבעלי רכבים כאלה.

alfa 156 2.5.

פורסם

יש לי דבר אחד לומר על גולף

לי יש גולף 1.6 שנת 2004 נוסעה טוב לא שותה לי דלק ואני הצלחתי להגיע בחוץ ל1:14 עם מזגן אני מרוצה ממנו רק חבל שאני צריך למכור אותו

דבר שני לגבי מנוע 2.0 בעיר אני חושב שהוא שותה יותר מ1.6 תחשוב על זה !!

הגולף שלי :shock2:והיא למכירה פרטים בפרטי

http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00353qy0.jpg

פורסם
אתה נכנס פה לנקודה שהיא בדיוק אותה התלבטות כמו שלי.

אז ככה, מההתרשמות שלי בתחום ה1600 הייתי הולך על סיוויק. מבחינת זמינות כח באותו גודל הסיוויק תיהיה זריזה יותר. גם האיבזור שמגיע בגולף בשנים אלו ב1600 הוא עלוב, פלסטיקים שחורים טאסות גדולות ומגושמות ועוד. לעומת הסיוויק שמגיע די מאובזרת.

עכשיו בתחום ה2.0 פה כבר יש תחרות והתלבטות.

הביטוחים יהיו די יקרים ב2 המכוניות. מבחינת כח מן הסתם הגולף תיהיה זריזה יותר אבל מהניסיון שלי עם ההונדה הגיר והמנוע מספקים תוצאות טובות מאוד לעומת 1600 רגילות. הרכב מרגיש זריז.

עכשיו אם אתה מחפש עיצוב 2 המכוניות מציעות את זה בשפע אפשר לעשות שיפורים בלי סוף בהונדה ובגולף..

עכשיו השאלה היא מה אתה מחפש. אם אתה רוצה רכב משפחתי הייתי הולך על ההונדה כי סביר להניח שתבלה איתה פחות במוסך וכשתבלה שם ההוצאות יהיו פחותות מהגולף.

לעומת זאת אם יש לך את האפשרות לעמוד בעלויות הנלוות לגולף הייתי הולך על הגולף 2.0...

התלבטות מאוד קשה.

ידידי, סלח לי אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

מה פגושים שחורים וטאסות?

דווקא רוב הגולפים על הכביש הן ברמת הגימור הגבוהה - ג'נריישן עם פגושים בצבע הרכב, מגנזיום, סאן רוף ועוד...

והונדה מתקמצנים באיבזור, שלא לדבר על הדגם האפרורי עליו אנו מדברים.

ואם לא ג'נריישן אז קומפורטליין שיותר מפוארת מבפנים , אבל פשוטה מבחוץ.

יקרות לביטוח? איך ביטוח מקיף של 2350 ש"ח לגולף GTI נשמע לך? (וחובה 1240) - שלשום חידשתי ביטוח.

ה GTI יותר יקרה לביטוח מאשר ה2.0 וה1.6, אז תעשה לי טובה....

אז איך זה נראה היום מול השעמומון שנקרא הונדה סיביק ?

חוץ מזה שיש לרכב הזה ריצפה שטוחה שעוזרת למרווח רגליים לנוסעים מאחור, אני לא חושב שיש בו משהו מיוחד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לאבא שלי יש הונדה סיויק 2006 מנוע 1600, דגם LS, אני נהגתי על הרכב הזה לא מעט.

אני חייב לציין שהאוטו פשוט מאוד, אין בו שום דבר מיוחד חוצמזה שהוא זריז, אבל גם לא עוצר נשימה, אין לו בקרת יציבות ומגיע עם 2 כריות אויר(LS) ו 4 כריות אויר(ES), כאשר בשנתונים האלו גולף כבר הייתה עם 6 כריות אויר, אני לא יודע לגבי הדגם הקודם של הגולף.

אני אישית הייתי בוחר בגולף, דבר ראשון התא נוסעים יותר איכותי מהסיויק, מבחינת צריכת דלק יש עדיפות לסיויק, נוחות נסיעה הייתי נותן יתרון לגולף.

הסיויק של השנתונים 2001-2006 הייתה כשלון, זה לא כמו הדגם הקודם או הדגם העכשווי, רב המכירות שלהם היו לליסינג או לכאלו שקנו את השם "הונדה" ולא קנו את הרכב ע"פ היכולות שלו.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

עדיף לקנות הונדה באמת אותו אמין רק תדלק וסע.

בגשר ל 1.6 של VW זה שהבודי שלו כצת כבד בגלל זה.

כשאתה הולך לראות אוטו שים לב מאיזה איזור הוא מישור החוף(לחות) דרום ירושלים.

עוד דבר השאלה אם זה משחק לך הקטע של הכריות אוויר זה לא ביג דיל(לדעתי)

דבר אחרון עדיף 110 כ"ס הונדה- על פני 75-105 (תלוי איזה דגם) גולף

HU:Pioneer 5900IB,SUB:kicker cvr 12" 400 RMS Comp:clif designs,AMp:rockford P450.4

Car:>>>>HoNda :Accord

פורסם
ידידי, סלח לי אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

מה פגושים שחורים וטאסות?

דווקא רוב הגולפים על הכביש הן ברמת הגימור הגבוהה - ג'נריישן עם פגושים בצבע הרכב, מגנזיום, סאן רוף ועוד...

והונדה מתקמצנים באיבזור, שלא לדבר על הדגם האפרורי עליו אנו מדברים.

ואם לא ג'נריישן אז קומפורטליין שיותר מפוארת מבפנים , אבל פשוטה מבחוץ.

יקרות לביטוח? איך ביטוח מקיף של 2350 ש"ח לגולף GTI נשמע לך? (וחובה 1240) - שלשום חידשתי ביטוח.

ה GTI יותר יקרה לביטוח מאשר ה2.0 וה1.6, אז תעשה לי טובה....

אז איך זה נראה היום מול השעמומון שנקרא הונדה סיביק ?

חוץ מזה שיש לרכב הזה ריצפה שטוחה שעוזרת למרווח רגליים לנוסעים מאחור, אני לא חושב שיש בו משהו מיוחד.

לגבי הטאסות הפגושים. בגרסאות ה1600 רובן ברמת איבזור מאוד נמוכה. למען האמת ביד 2 נתקלתי ברמת פאיספיק ב1600 רק בשנים 2004. לגבי 2.0 כולן מגיעות כגנריישן ופה הסיפור משתנה.

לגבי הביטוח, המחיר שלך מדהים. רוב החברות ידרשו פי 2 או 3 ואני מדבר על סוכנים. אם אתה יכול בבקשה לציין את הסוכן שאתה מבטח איתו את הרכב.

לגבי הונדה או גולף שוב פעם הטיפולים הם שונים והמחירים. אני מניח שגיר של גולף יעלה כמה אלפים טובים מעל גיר של הונדה. השאלה היא אם הוא יוכל לעמוד בעלויות של הגולף.

בכל אופן כמו שאמרתי 1600 הייתי הולך על הונדה. 2.0 גולף.

פורסם

אני הייתי בוחר בסיויק, למרות שהדגם הזה לטעמי נחות באיבזור (אין שעון זמן!) וברמת ההתנהגות מהדגמים הקודמים של הסיויק,אין הבדל בין הדגם היפני לטורקי מבחינת מנועים ואיכות הרכבה ובטח שהצבע לא מתקלף(כנראה אולי בגלל עבודת פחחות וצבע זולה שעשו לרכב בארץ בגלל אירוע זה או אחר ).

המנוע והגיר נותנים לטעמי את החבילה הטובה ביותר למכוניות מסיגמנט ה 1600, כמובן שמנוע הVTEC מספק זמינות כח טובה גם בעומס וחיסכון בדלק .

רכב כזה היה ברשותי כשנה ,גמעתי כ40000 ק"מ בשנה והרכב נמכר שהיה על מד האוץ 120000 ק"מ, פרט לטיפולים ,צמיגים ובלמים ,לא התקלקל שום דבר .

אם זמינות כח חשובה לך הייתי משווה את הסיויק ל2.0 ליטר של הגולף ולא ל1.6.

אין ספק כי הגולף מאובזרת יותר מהסיויק ומרשימה יותר,אך מיותר לציין כי הרבה מכוניות כאלו תוכל לראות כי הידיות של הדלתות מבפנים מתקלפות (משהו טראומתי שקיים גם בפסאט,בורה) וישנם פלסטיקים מקרקשים.

בזמנו היתה לי ג'נרשיין 2.0 2001 ,שלאחר כ 25000 ק"מ הגיר שבק חיים,חלון צד ימין החליט ליפול פנימה (היבואן החליף באותה ההזדמנות את שני החלונות הקידמיים ואת הגיר במסגרת האחריות).

אם תעשה חיפוש בפורום תמצא שלל תקלות לדגם בנוסף למה שציינתי,כמו ,משאבת וואקום לנעילה מרכזית מתקלקלת,חיישן מד כמות אויר (יקר מאוד),אלטרנטורים,כניסת מים מחלון גג בגלל שיש רק שני צינורות ניקוז,בסיויק ישנם 4 כאלה,זכור לי מקרה שחבר עם GTI וג'נרשיין החורף האחרון היו צריכים ליבש את המכונית :).

לגבי טיפולים ,טיימניג לסיויק עולה כ1600 ש"ח, טיפול זהה לגולף יכול בקלות רבה להגיע ל3000 ש"ח.

שני מנועי הגולף ישנים יחסית ויש להם 8 שסתומים (לא כמו באודי A3 המקבילה 16 שסתומים או בגולף 1800 שהגיע ב 1999 ), ושניהם לא חסכוניות בדלק כמו הסיויק .

פורסם
עדיף לקנות הונדה באמת אותו אמין רק תדלק וסע.

בגשר ל 1.6 של VW זה שהבודי שלו כצת כבד בגלל זה.

כשאתה הולך לראות אוטו שים לב מאיזה איזור הוא מישור החוף(לחות) דרום ירושלים.

עוד דבר השאלה אם זה משחק לך הקטע של הכריות אוויר זה לא ביג דיל(לדעתי)

דבר אחרון עדיף 110 כ"ס הונדה- על פני 75-105 (תלוי איזה דגם) גולף

1. בשנתונים שהוא מחפש, אין מנועים עם פחות מ 100 כ"ס בגולף 1.6.

2. הגולף אינו כבד מההונדה.

3. זלזול בכריות אויר הוא מוצדק, אם חתמת עם אלוהים על חוזה שלא תהיה מעורב בתאונת דרכים.

4. אם אפשר להתאמץ לכיוון מנוע 2 ליטר בגולף, בהחלט עדיף.

פורסם

תודה על התגובות, אני עדיין מחפש.

מה שכן, קשה מאוד למצוא רכב במצב טוב.

רוב ההונדות בשוק הן בעלות קילומטראז' גבוה ונראה כי הבעלים לא אהבו אותן במיוחד.

כנראה שהשוק במצב מעולה, כי כולם מבקשים מחיר שהוא גבוה מהמחירון. יש לא מעט רכבים ששווה לשלם בעבורם

מחיר גבוה יותר, אך זו גסות רוח לבקש מחיר גבוה על רכב שרוט, מוזנח, עם דפיקות בפח וחלודה.

לגבי הגולף, קראתי בפורום שיש לא מעט תקלות לרכב (כמובן שיש יוצאים מן הכלל) ועלות תיקונן גבוהה, לכן

אני כרגע מתמקד בהונדה. נכון, היא לא מאובזרת כלל וסביר להניח שהיא פחות מהנה בנהיגה מאשר הגולף, אך אני מעדיף

רכב אמין שלא זולל דלק ועקב כך נראה לי שההונדה תהיה בחירה טובה יותר.

יש המלצות לרכבים אחרים? (נוחות,אמינות,צריכת דלק סבירה,אחזקה לא יקרה)

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

• תוכן חדש...