Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים התחדשתי ברנו סניק 2005.

קבעתי תור למוסך היבואן לשבוע הבא לבדיקה של 15,000 ק"מ (75,000 - הבדיקה נעשית חינם כי כל הטיפולים עד כה נעשו במוסך מורשה) ול"יישור קו" ע"ס הבדיקה שערכתי במכון לפני הקנייה.

בינתיים בשבועיים בהם נסעתי על האוטו, כמובן שגיליתי עוד כל מיני דברים ואשמח לחוות דעת לפני שאני מבקשת מהמוסך להסתכל עליהם כי שם צפוי להיות יקררררררררר:

1. להגה להרגשתנו יש נטייה קלה ימינה - מה זה יכול להיות? אם הבעיה היא גומיה בהגה או משהו כזה האם מכון פרונט הוא עדיין התשובה או ששם עושים רק כיוון? ראיתי בפורום המלצות על דוד שוקרון (חיפה).

2. האיתות שמאלה לפעמים כבה לבד כשמסיימים את הסיבוב ולפעמים שומעים רק את ה"קליק" אבל הוא לא כבה לבד וצריך אז להחזיר את הידית ידנית. האם יותר סביר שזו תקלה מכנית או חשמלית? האם זה תיקון שרצוי לעשות במוסך המורשה דווקא? (האוטו נראה לי כ"כ חשמלי ורגיש שאני חוששת לקחת אותו למוסכים אחרים...:oops:)

3. היום קרה דבר מוזר מאוד. נסענו ברכב והחלונות מצד שמאל (קדמי+אחורי) לא פעלו וגם לא נשמע צליל של מנוע החלון שעובד על ריק. כיביתי את האוטו והתנעתי שוב - והחלונות פעלו בלי בעיה. האם זה נשמע כמו עניין של מגע? חשמלי? מחשב? חיישן? אחר?

>

4. לאוטו צמיגים חדשים יחסית (8 חודשים, כ-10,000 ק"מ) של אליאנס. האם הצמיגים האלה נחשבים טובים? כי הם מרגישים לי חשודים. שווה להשקיע עוד +1500 ש"ח בצמיגים אחרים? לא קניתי אוטו עם 6 כריות אוויר ו-5 כוכבי בטיחות כדי לנסוע עם צמיגים בינוניים ומטה.

עצות, המלצות (כולל על מקומות באיזור חיפה) והצעות יתקבלו בברכה:)

:type:
פורסם

בדוק לחץ בצמיגים עם מד איכותי ולא בתחנת הדלק. לגבי התקלות במע' החשמל יש לנקות מגעים , מינוסים כולל ניקוי בית פיוזים עם תרסיס לניקוי רכיבים חשמליים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לצערי הרב דעתי על צמיגי אליאנס לרכב נוסעים הנה שלילית מאוד וזאת לאחר שיש לי כאלו במכוניתי.

יתכן שמשיכת ההגה הנה בגלל צמיג וצריך להחליף בין 2 הצמיגים הקדמיים ואם אז המשיכה תהיה לצד השני זה סימן ודאי שצמיג קדמי גורם לכך. אם תחליפי הצמיגים לאחרים איכותיים יתכן שגם המשיכה הזאת תעלם.

תתחדשי על המכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה.

האם ניקוי המגעים זה משהו שניתן לעשות לבד או לבקש מהם במוסך? האם ניתן לעשות לבד גם אם איני יודעת איפה המגעים המדוברים ואיך הם נראים (כל המנוע מוסתר מתחת למכסה פלסטיק - אפילו למצבר יש מכסה!)?

הי רפי, תודה על החוו"ד לגבי הצמיגים:-(. בדקתי באתר הצמיגים והאליאנס האלה בכלל לא זולים - ל-4 צמיגים זה הבדל של פחות מ-200 ש"ח לעומת פירלי או דאנלופ. תמוה למה דווקא את אלה הבעלים הקודמים הרכיבו.

אני אשקול את החלפתם למרות ההוצאה.

פורסם
לגבי התקלות במע' החשמל יש לנקות מגעים , מינוסים כולל ניקוי בית פיוזים עם תרסיס לניקוי רכיבים חשמליים.

האם ניקוי המגעים זה משהו שניתן לעשות לבד או לבקש מהם במוסך? האם ניתן לעשות לבד גם אם איני יודעת איפה המגעים המדוברים ואיך הם נראים (כל המנוע מוסתר מתחת למכסה פלסטיק - אפילו למצבר יש מכסה!)?

לא ולא ושוב פעם לא!

אין צורך לפרק, לרסס, או לנקות שום מגע חשמלי.

התופעה שתיארת אינה מקורה במגע חשמלי, אלא בבאג רגעי במערכת המולטיפלקס.

מתגי חלונות החשמל מבוקרים ע"י יחידת הבקרה הראשית של המולטיפלקס. לעיתים נדירות מאד קורה ששנים מתוך 4 החלונות ברכב (2 באותו הצד, או 2 בהצלבה) אינם מגיבים למתגים שבפנל ההפעלה של הנהג.

כיבוי והדלקה עם לחצן ה-Start גורמים ל- Reset הפותר את הבעיה.

(אני באופן אישי נתקלתי בתופעה זו פעם אחת בלבד, במשך 4.5 שנים).

אם התופעה תשוב - גש לבדיקה במוסך.

לגבי המכסה למצבר - תפקידו מעבר לחיפוי והגנה על המצבר מפני מגע לא רצוי עם גורמים חיצוניים הוא למנוע ממך לתת כבלים למישהו אחר (חל איסור מוחלט על כך, או שתגרום נזק בלתי הפיך לרכבך).

עם זאת, שים לב שהבעלים הקודמים דאג להתקין מצבר שאינו מצריך מילוי ובדיקה של מפלס המים.

אם אכן מותקן מצבר שמצריך טיפול (מילוי מים מעת לעת), דאג לפרק את המכסה ולבדוק את מפלס המים במצבר מדי תקופה.

תתחדש על הרכב וסע בבטחה.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לגבי המכסה למצבר - תפקידו מעבר לחיפוי והגנה על המצבר מפני מגע לא רצוי עם גורמים חיצוניים הוא למנוע ממך לתת כבלים למישהו אחר (חל איסור מוחלט על כך, או שתגרום נזק בלתי הפיך לרכבך).

:mm_surpri

התכוונת שאסור לעזור להתניע רכב אחר עם כבלים???

כי השבוע כשתידלקתי המוכר בתחנת הדלק ביקש שאסייע למרצדס שלא הניעה והסכמתי... (מה זו ההמצאה הזו של מצבר בתא המטען??? למה זה טוב??? הייתי בשוק כשראיתי את זה במרצדס...)

מה קורה אם המצבר שלי מתרוקן? גם אסור לי להתחבר למישהו אחר?

כנראה צריך לגמור כבר לקרוא את ספר-הרכב. אני רק בעמוד 69 ויש עוד כל כך הרבה שאני לא יודעת:confused:

פורסם

חיבור כבלים ברכבים ממומחשבים, זו פעולה לא רצוייה.

אם מישהו נתקע, עם כל הכבוד, לא שווה לסכן את מערכות החשמל, האלקטרוניקה והמחשבים ברכבך.

אם הרכב שלך לא יניע יום אחד, ובתקווה שלא תהיה בעיה כזו, יותר מרצוי שלא להניע עם כבלי עזר, אלא אם עושה זאת מישהו מאוד מקצועי, ולא כל מי שנחשב למקצועי, מקצוען. ממש לא.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...