Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שבטסט האחרון העיר לי הבחן שמספר המנוע לא מוטבע, אלא מוטבע על גבי פחית מסומררת למנוע, כמו גם מס השילדה,

(כן...ככה זה בסיטרואן טרקסיון 55)

החלטתי ללהגיע לעמדה 1 על מנת לקבל אישור להטבעה. ידעתי מנסיון העבר על התור הארוך המישתרך שם. בשעה שש בבקר הייתי שם, כשלפני כבר כמה עשרות מכוניות.

תמיד היה שם תור, ובלגן . אך עכשיו, לאחר שלפני חדשיים נעצרו שלשה בוחנים, יש שם רק בוחן אחד. עשרות, אם לא מאות מכוניות ובוחן אחד. את המכוניות מכניסים בדבוקות של כ12 מכוניות. בשעה שתים עשרה וחצי ניסגרים השערים. כל אלה שלא ניכנסו נירשמים בתור של מחרת. ואולם, עקב העומס נוצר פיגור. וכך, היום, כשהיגעתי לאחר שהייתי שם אתמול משעה שש בבבקר עד אחת בצהריים, הייתי מס 37 ברשימה של היום, אבל היה פיגור משלשום, וכך ניכנסו בבקר מכוניות שהיו רשומות שלשום. בקיצור....יומיים של המתנה בתור...ועדיין אני לא בפנים. ואיש אינו מסביר מה קורה...עד מתי ...למה...אין עם מי לדבר.

אהה....כן..שכחתי להזכיר את המעכרים. יש שם מכונית שעומדת בראש התור, וגם ניגרר קטן. לא...אלה לא באים לטובת תקינה.

אחד המעכרים מצא שיטה לתפוס תור. הוא פשוט משאיר שם את המכונית והניגרר, וכל יום הוא רושם אותן בתור, על מנת שיהיה לו תור למכוניות אחרות. שני הגרוטאות האלה מרוויחות כסף רק מלעמוד שם.

כל כך מעצבן, ויותר מכל פשוט משפיל.

ביום העצמאות השישים של המדינה, זו ששלחה השבוע לווין לחלל, תופעה שמתאימה למדינת עולם שלישי.

ובינתיים, הימים עוברים, יום העצמאות בפתח, ועוד מעט ניגמר לי הטסט. מה שיצריך ללכת למישרד הרישוי על מנת להוציא אישור תנועה זמני. עוד בזבוז של זמן.

מושפל, מבוזה, ומבויש

אריה

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"החלטתי ללהגיע לעמדה 1 על מנת לקבל אישור להטבעה"

למה החלטת?הרי לא חסר מכוני רישוי עם בוחנים וותיקים ושפויים,שלא מחפשים מתחת לאדמה שטויות להכשיל עליהן.

ואם מחר יחליטו שלא יתכן שהרכב שלך משנה כה וותיקה הוא עם הנעה קידמית?

אני עובר שנים רבות טסט עם רכב שמס. השילדה מוטבע על "פחית" במכון שכל הבוחנים ובמיוחד מנהל המכון ,שפויים ומביניי

עניין בכל הקשור ברכביי אספנות.מעולם לא ניסו להכשיל על שטויות,וגם לא נתבקשתי להביא אשור רכב מיושן פעמיים בשנה כמו

ששמעתי מבעלי רכב אספנות שניסו לעבור טסט.

תחליף מכון רישוי או תעשה מינוי בעמדה מס. 1 הרי מי יודע מה ידרשו ממך בטסט הבא.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

לך תקנה סט מספרים בגודל 6

ותעשה מה שצריך ותסגור ענין

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

באמת אני לא מבין למה אתה משקיע... יש מספיק מכונים שיעבירו אותך בלי שום בעיה ולא יכשילו בגלל פחית חסרת חשיבות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

צר לי, עצה שלא כאן מקומה, הבחור רצה לעשות דברים כראוי- וכך צריך להיות.

מצא משה

פורסם

אי אפשר לעשות דברים כמו שצריך במדינה הזאת

אתה לא רואה

הבנאדם ניסה ונכשל

פעם שמעתי

שיש מכוני רישוי שמגיע אליהם בוחן פעם בשבוע שמאשר החלפות מנוע ודברים כאלו

חפש דבר כז אם קיים

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

שמעתי על כך שאפשר לאשר מנועים חדשים במכוני הטסטים, אני מאמין שתוכל לעשות את אישור ההתבעה בכל מכון רישוי,

תבדוק את זה לפני שאתה חוזר שוב לעמדה מס 1.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

למי, שלא יודע- לכל "מאשר התבעה" יש סימן זיהוי משלו... אז, זה יותר קשה, ממה שנדמה. כמובן, שהכל אפשרי, אבל, מה שניקרא "don`t try it home"!:roll:, או, איך שכתוב בהוראות למכונה, שראיתי: "אם אינך יודע מה אתה עושה- אל תעשה את זה!"

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

i wonder.just a couple of hours ago my driver told me that i'll have to present in person

at the Lagos licensing office to extend my nigerian license since they decided to end the party with all the bribes and middlemen ..... is israel less advanced ? seems so.

פורסם

הסיפור שפתח השרשור מעיד איך המכונה הביורוקרטית כל הזמן משתדרגת. :-(

בגלל זה חוגגים כל מני מעכרים ואלה ש"מעבירים" טסט. במציאות עגומה בה אנו חיים, אותם מעכרים עושים עבודה מבורכת, מכיוון שחוסכים לאזרח הפשוט המון זמן ובריאות. למעשה המעכרים האלו, היחידים ב"מערכת" הזאת שעומדים עם הפנים לאזרח, אחרים עומדים כניראה עם משהו אחר.

לרוב אותו זמן ובריאות שנחסכים שווים את אותם מאות שקלים שמשלמים למעכר ובחישוב של הפסד יום עבודה וכו' זה אפילו משתלם יותר מסתם להמתין בתור.

למשל, במערכת הזאת מחשב זה כלי ליצירת ביורוקרטיה נוסף, מכיוון שבימים שלא בא לעבוד למשרדים האלו הוא פתאום לא עובד ואי אפשר לתת שירות.

באותם משרדים כניראה עובדים אנשים שתחליט עיקרית של חייהם והאושר שלהם הוא ביצירת עגומת נפש ופגיעה באזרחים ע"י כל מני טרטורים ביורוקרתיים שהם ממציאים ללא הרף. במשרדים האלו היחס לאזרח הפשוט מזלזל, הטרטורים שהם גורמים רואים בשקיפות שהם מוגזמים וזה נותן לאותו עובד משרדי את הגאווה והסיפוק בעבודתו שהוא הצליח לקלקל חיים לעוד בן אדם.

חבל מאוד שכבוד לאדם, לעבודה והוגנות הפסיקו להיות המוטו של העובדים האלה. :-(

אם כל הצער שבדבר וכאב הלב, אני מברך כל מעכר ומעכר על עבודת קודש שהוא עושה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
באותם משרדים כניראה עובדים אנשים שתחליט עיקרית של חייהם והאושר שלהם הוא ביצירת עגומת נפש ופגיעה באזרחים ע"י כל מני טרטורים ביורוקרתיים שהם ממציאים ללא הרף. במשרדים האלו היחס לאזרח הפשוט מזלזל, הטרטורים שהם גורמים רואים בשקיפות שהם מוגזמים וזה נותן לאותו עובד משרדי את הגאווה והסיפוק בעבודתו שהוא הצליח לקלקל חיים לעוד בן אדם.

חבל מאוד שכבוד לאדם, לעבודה והוגנות הפסיקו להיות המוטו של העובדים האלה. :-(

.

הכללה מיותרת.

לפני כחודש גם אני הייתי באותה עמדה. אני לא בא לסנגר על השיטה, הביצוע או מה שבינהם, אבל אני חייב לציין לטובה את

שני(!!!) העובדים בעמדה 1. תור הזוי, מאכרים, נודניקים שרק באים לשאול שאלה או "נכים" לרגע, והם מצליחים לתפקד היטב.

היחס שקיבלתי היה מנומס וסבלני. כשאי אפשר היה לקרוא את מספר המנוע - קיבלתי מנורה מהבוחן וזמן לנסות לגרד ולפענח אותו לבד לפני שאדרש להטביע חדש (הצליח!). והשיא היה שאת תעודות הזיהוי שלי השארתי במקום אחר... אחרי חצי יום בתור כשנראה שהכל אבוד - הסכים האחראי על העמדה לקבל את הניירת שלי על סמך תעודות... ובכן... "חצי רשמיות".

אז ככה בין הסיוט הבירוקרטי שנגרם לא מעט בזכות המאכרים המהוללים לאזרחים המתחשבים, דוקא הבוחן והאחראי התגלו כנקודת אור, חיוך אחרי סיום.

אני יכול להבטיח לכם, מניסיון! בארה"ב ללא מספר מנוע ותעודת זהות הייתי נזרק מהמכון עם חיוך סטנדרטי ובתקיפות! גם שם אגב התור לא קצר והבירוקרטיה חוגגת, אבל ודאי לא כמו בחולון.

מבחינתי, האמירה למעלה לא מצביעה על הכלל.

ואילו אנחנו: נישאר כנראה עם עמדה אחת, שני עובדים ואינסוף מתוסכלים.

• תוכן חדש...