Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שם רק בוחן אחד.

כנראה בגלל זה שקוראים לה עמדה 1 :idea:

היו בעבר שמועות על זה שיש עמדה מספר אחד/תואם אחד גם בחיפה - לחלק מהדברים או לרכבים שנרשמו בחיפה. האם יש למישהו מידע נוסף לגבי זה?

נמרוד

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש עמדה מס' 1 גם בחיפה.

המצב שם קטסטרופאלי לא פחות מחולון.

לפני פסח אני עמדתי שם מיום שלישי ב-10 בערב ועד יום חמישי ב-2 בצהריים.

העמדה נסגרה על הרכב שאחרי. מיותר לציין ששאר המסכנים מאחורה חיכו את היומיים הללו לשווא.

לתפארת מדינת ישראל.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חצי שנה עברה מאז פתחתי את השרשור הזה. אחרי שבמשך יומים לא הצלחתי להכנס לעמדה 1

אני גם צריך לעבוד לפעמים...נואשתי והחניתי את הרכב.

והשבוע, עם הגיע מועד הטס החצי שנתי החלטתי לשוב ולנסות. מבעוד מועד הצתידתי ברשיון זמני כחוק, ובשעה ארבע בבקר כבר הייתי בשערי העמדה. בעצם...לא כל כך בשערי כי לפני השתרך כבר תור של כ 30 מכוניות. רבות מהן שהושארו שם יום קודם על מנת לתפוס תור. חשך עדין, אבל אני מצליח לזהות את כל אותם הפרצופים המוכרים של ה"מעכרים". בשעה שמונה נפתח השער ואני מגלה שהפעם יש שני תורים. אחד לתקינה והשני לכל השאר. אני לא לתקינה. לא הפעם. אגב...מכל עשרות כלי הרכב שהמתינו לתקינה הוכנסו רק 20.

בבשעה 10 אני ניכנס. תורי. הבוחן מאיר את הטבלה עם מיספר המנוע...ואת זאת עם מיספר השילדה, רושם מה שרושם, ולמישרד. כאני מגיע למישרד הוא כבר רושם הפניה להטבעה....ו..פתאום נעצר. יש בעיה הוא אומר.?? בעיה?? כן. אין דגם מנוע. נו..חיב להיות דגם הוא אומר. אז מה עושים אני שואל?? לך למחלקת תקינה. אני הולך למלחקת תקינה. שם כולם עצבנים, צעקות...לחץ..בנימוס אני מציג את הביה לפני המהנדס. זה לא ענין של תקינה הוא אומר לי. אני חוזר לבוחן. מה עכשיו??

תביא אישור מהיבואן הוא אומר לי. אתה צוחק אני אומר לו. מדובר ברכב בן 50 שנה, הרי אין סיכוי שיש להם שם חומר על זה.. אין עם מי לדבר. אני מרים טלפון ליבואן. מה?? איזה שנה אמרת?? 1955

מה מיספר השילדה?? ?? רק 6 ספרות?? כן אני אומר. רק 6 ספרות. כמובן ששם למרות שהם נחמדים ,לעזור לי הם לא יכולים. בכלל הם אומרים, מי בכלל זוכר מי היה היבואן לפני 50 שנה? בבודאי שלא לובינסקי.

אני חוזר לבוחן, מה עכשיו?? עכשיו הוא מעביר אותי לרב בוחן. אני מחכה בסבלנות. בכלל..אני אפילו כבר לא מתרגז. פשוט אין לי כל ציפיות. אני מרוצה מהעובדה שבכלל התקבלתי היום.

סוף סוף נימצא פתרון. יש לך מזל אומר לי הבוחן..??הרב בוחן מכיר את הדגם. אני מיתפלא.אבל מרוצה.

מיתברר שהפיתרון הוא פשוט-למיספר שהוא נאמר 102xxxx הוסיפו עוד 3 ספרות. ואיזה 3 ספרות??

את 3 הספרות הראשונות של המיספר המקורי. כלומר עכשיו המיספר הוא-102102xxxx אתם הבנתם את זה?? אז אם כל כך פשוט למה לא עשינו את מיד??

אני טס להטביע סוף סוף. שם אמנם מתלהבים מהענתיקה שלי אבל גם מודיעים לי שמדובר בשלש הטבעות, 250 ש"ח לאחת. אבל למה 3?? אני שואל. אני רואה רק שני מיספרים. כן אומרים לי שם..מיספר אחר לשילדה, או קי. מיספר למנוע, נכון. והדגם?? אבל אני אומר, זה פשוט תוספת למיספר. שום דבר. אני ניפרד מ750 ש"ח.

טס בחזרה לבוחן שוב מחכה בתור....אופססס 12:30 מפספס את מישרד הרישוי. אין יותר קבלת קהל. אז זהו, מחר אני אצתרך לשוב לחולון על מנת לקבל רשיון רכב חדש עם השינוי.

מחר גם יגמר תוקף הרשיון הזמני שהוצאתי. ביוקרטיה כבר אמרתי??

לסיכומו של דבר, אני מבין שיש בעיה. אבל למה אני אשם, למה אני צריך לשלם. הרי את רשיון הרכב לא אני הנפקתי. רשות הרשוי הנפיקה. והכל מתאים.

מקווה לעבור טסט עוד השבוע,

אריה

פורסם

עצוב לפחות זה נגמר

אני עברתי את הסיוט הזה לפני חצי שנה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

לכל המסנגרים להלן עובדות:

1. אתה יכול להגיע או לפני 07:00 או אחרי 09:00 - חוקי מ. התחבורה לאספנות

מי שיוכל להוכיח לי כי הצליח להשחיל את הרכב שלו ללא מאכר לכל התהליך ולהוציא מסמכי רישוי ביום אחד - יקבל את הרכב שלי

2. "רכב אמריקאי?, תחליף את הפנסים!" כך נבח עלי הבוחן בלי לראות אותי בכלל. - אין צורך להחליף פנסים ברכב אספנות!!! ומעניין שבאמריקה "המפגרת" מוסעות רק 200 מליון מכוניות והפנסים מאירים את דרכיה האפלות. פה, בארץ הקודש תריך תאורה אסימטרית. קשקושים מארץ התנך. אפשר גם וגם ולא תחושו בהבדל.

3. השיטה של המאכרים כנראה לא תיגמר ואני משוכנע שיש שת"פ עם מכון הרישוי.

4. שר התחבו - רע, בכל זמן שהוא, רק דואג להשאיר ת התחת שלו בממשלה. מציע להציף אותו בדואר עד שייחנק וילמד.

ולסיום, ידידי אריה, אני אתך באש ובמים ואתה יודע זאת אבל למה לכל הרוחות הערת אותי ב 6 בבוקר ודיווחת לי על בלאגן הזה במ. הרישעות?

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
כנראה בגלל זה שקוראים לה עמדה 1 :idea:

היו בעבר שמועות על זה שיש עמדה מספר אחד/תואם אחד גם בחיפה - לחלק מהדברים או לרכבים שנרשמו בחיפה. האם יש למישהו מידע נוסף לגבי זה?

נמרוד

בזמן שלוה זה זז.

כמו ברפובליקת בננות אבל זז.

פורסם

להלן סיפור דומה (ושונה) על עמדה מספר 1 ב DMV משרד הרישוי של קליפורניה.

קניתי ויליס CJ3A משנת 1951 מבעליו הראשונים (כן, אני הבעלים השני!). כאשר התחלתי את הליך היבוא גיליתי כי מספר השלדה ברישיון (טייטל) שונה מזה שעל הרכב.

התקשרתי לחברת ויליס והם אמרו לי כי המספר ברשיון הוא למעשה מספר המנוע של הויליס. אחרי עבודה לא קלה וגירוד שכבות של גריז, צבע וחלודה מצאתי את מספר המנוע. אכן זה מה שמופיע ברשיון כמספר שלדה.

יצרתי קשר עם משרד התחבורה בארץ, שם נאמר לי כי לא יוכלו לרשום את הרכב כך מאחר והמספר אינו בסדרת המספרים של היצרן (למרות שבארה"ב ברוב המדינות רשמו רק את מס המנוע ברשיון).

ניגשתי לממשרד הרישוי DMV בעירי, סנטה ברברה. הבוחנת עם חיוך רחב שאלה אם אני מעוניין בקפה, בהמשך שאלה איך יכולה לעזור לי וכיצד תפתר הבעיה. אחרי 5 דקות יצאתי משם עם רשיון רכב חדש ובו מספר השלדה כמו זה שמפויע על הלוחית פח הקטנה שמחוברת לרכב.

כעבור שבועיים קיבלתי את הטייטל על שמי עם ה VIN החדש. זה הכל. עכשיו הרכב מוכן לעלייה ארצה.

הכי מצחיק שאם מחפשים את ההיסטוריה של הרכב, בגלל ה VIN החדש, אנ מופיע כבעלים ראשון.

בקיצור, אנחנו עוד שנות דור (שלא לומר שנות אור) מהשירות, יחס ומקצועיות במדינות הים.

יורם

פורסם

"הארץ" מאוגוסט:

"שאול מופז: רק עמדה תקיפה תעבוד נגד סוריה"

אתם מבינים? הוא הרי לא מסוגל לעשות סדר במשרד שלו.

אדוני השר, רק עמדה תקיפה תעבוד נגד עמדה מס' 1 ואז רק תתחיל לדבר על סוריה.

אבל יש לי פיתרון: לשלוח את המשוריינים של סוריה לעמדה מס' 1, מהר מאד לא יישאר להם צבא..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מי שיוכל להוכיח לי כי הצליח להשחיל את הרכב שלו ללא מאכר לכל התהליך ולהוציא מסמכי רישוי ביום אחד - יקבל את הרכב שלי

2. "רכב אמריקאי?, תחליף את הפנסים!" כך נבח עלי הבוחן בלי לראות אותי בכלל. - אין צורך להחליף פנסים ברכב אספנות!!! ומעניין שבאמריקה "המפגרת" מוסעות רק 200 מליון מכוניות והפנסים מאירים את דרכיה האפלות. פה, בארץ הקודש תריך תאורה אסימטרית. קשקושים מארץ התנך. אפשר גם וגם ולא תחושו בהבדל.

4. שר התחבו - רע, בכל זמן שהוא, רק דואג להשאיר ת התחת שלו בממשלה. מציע להציף אותו בדואר עד שייחנק וילמד.

ולסיום, ידידי אריה, אני אתך באש ובמים ואתה יודע זאת אבל למה לכל הרוחות הערת אותי ב 6 בבוקר ודיווחת לי על בלאגן הזה במ. הרישעות?

מממממממ באיזה רכב מדובר ?

אתה מפסיד:)

הגעתי ב 4 בבוקר וב11 יצאתי עם רשיון והעברת בעלות

ובלי מאכר

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

בני, הרגת אותי מצחוק.

אני מדמין לעצמי נהגי נגמשים סוריים תולשים את שערותיהם מול הבוחנים בחולון.....ניכנעים..ניכנעים...רק תנו לצאת מכאן

אריה

פורסם

אריה ,

ניתן לרכוש באינטרנט בכמה דולרים בודדים פחית מתכתית ריקה מיוחדת לרכב .

להטביע מספר על הפחית יקח לך 2 דקות כנ"ל לחבר אותה עם 4 ניטים בצד ליד המנוע .

לפחית קוראים באנגלית - ID PLATE

לאוסטין , מוריס , MG וכד' פחית כזאת עולה 4.95 דולר + משלוח ....

פורסם

מממממממ באיזה רכב מדובר ?

אתה מפסיד:)

הגעתי ב 4 בבוקר וב11 יצאתי עם רשיון והעברת בעלות

ובלי מאכר

הגעתי ב7 ויצאתי ב11.

בלי מעכרים, בלי קומבינות.

ואפילו יש לי הוכחה, מהיום של השטר מכר עד היום של החותמת, יום אחד.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
אריה ,

ניתן לרכוש באינטרנט בכמה דולרים בודדים פחית מתכתית ריקה מיוחדת לרכב .

להטביע מספר על הפחית יקח לך 2 דקות כנ"ל לחבר אותה עם 4 ניטים בצד ליד המנוע .

לפחית קוראים באנגלית - ID PLATE

לאוסטין , מוריס , MG וכד' פחית כזאת עולה 4.95 דולר + משלוח ....

לג'יפ וייליס ניתן לקנות את ה DATA PLATE ישר מהיצרן, אין יותר מקורי מזה.

אפשר לקנות את הלוחית ריקה ולהטביע לבד או להזמין את ההטבעה.

באיביי ניתן למצוא בחור מפולין שמייצר את הלוחיות האלו ברמה הכי גבוהה לכלי רכב אמריקאיים קלאסים רבים. מחיר ממוצע $25 לפני משלוח.

• תוכן חדש...