Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היכן כדאי לקנות דיסק קשיח ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית מעדיף לרכוש באייבורי ליד הסינרמה בת"א.

שבוע שעבר רכשתי דיסק בנפח 320GB תוצרת Seagate דגם:

Barracuda 7200.10 Serial ATA במחיר מצחיק של 300 שקלים ואחריות 5 שנים.

אני ממליץ לך להתקשר אליהם לפני שאתה הולך אליהם מכיוון שהסחורה אצלם 'רצה'.

איזה כייף לי :)

פורסם

דווקא לא הייתי קונה לא מ-KSP ולא מאייבורי

HD הוא הרכיב שמתקלקל בתדירות כנראה הכי גבוהה, ודווקא כאן לא חוסכים וקונים ממקום שהשירות בו הוא מצוין (למשל זיגזג, www.zigzag2000.co.il )

אצלם אפשר להיות בטוח שהמוצר הגיע דרך היבואנים הרשמיים והאחריות היא אחריות

אייבורי בוודאות מייבאים בעצמם, KSP כנראה מייבאים בעצמם ושתי הרשתות לא בדיוק מפורסמות בגלל המודעות הצרכנית הגבוהה שלהם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רכשתי דיסק קשיח כפי שציינתי קודם לכן אצל אייבורי, לאחר שהתקנתי את מערכת ההפעלה ועבדתי מספר שעות על המחשב קיבלתי הודעת שגיאה לאחר אתחול המחשב שהדיסק הקשיח לא תקין !

תוך מחצית השעה החליפו לי את הדיסק הקשיח ללא שום הסבר או בעיות מיוחדות.

למה לשלם על אותו מוצר 150 שקלים יותר ? הדיסקים כולם מגיעים מאותו ייצרן סיני ואייבורי הינו ייבואן גדול (כמעט כול יום מגיעה משאית עם סחורה) .

פורסם

ניצול שרשור :

הלך לאמא שלי במחשב ההארד-דיסק. מה ההארד דיסק הכי זול שיש היום בחנויות (גם 8 ג'יגה זה הרבה מדי בשבילה)?

ההארדיסקים שנמכרים היום תומכים אחורה ב IDE רגיל (לא SATA וכו') של מחשב פנטיום 3 ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני רכשתי דיסק קשיח כפי שציינתי קודם לכן אצל אייבורי, לאחר שהתקנתי את מערכת ההפעלה ועבדתי מספר שעות על המחשב קיבלתי הודעת שגיאה לאחר אתחול המחשב שהדיסק הקשיח לא תקין !

תוך מחצית השעה החליפו לי את הדיסק הקשיח ללא שום הסבר או בעיות מיוחדות.

למה לשלם על אותו מוצר 150 שקלים יותר ? הדיסקים כולם מגיעים מאותו ייצרן סיני ואייבורי הינו ייבואן גדול (כמעט כול יום מגיעה משאית עם סחורה) .

אייבורי הוא יבואן אפור (וגם זאת מילה מכובסת ויפה ליבואן לא רשמי שמחר עלול להפסיק את היבוא שלו) ואז ייתן לך באחריות הארדיסק של חברה אחרת, ומה יקרה אם אייבורי מחר יפשטו רגל? למי תפנה? ליצרן בחול? מי מבטיח לך שהוא יתייחס אליך בכלל? ואם תעשה RMA אתה תצטרך לשלוח לחו"ל על חשבונך

ואני לא נכנסתי בכלל לשמועות שיש על אייבורי שהם מוכרים מוצרים מחודשים כחדשים (יש לציין שעיקר השמועות זה לגבי רכיבים במחשבים שלמים ומורכבים).

אגב WD לא מייצרים בסין (יש מולי 2 כוננים שלהם, אחד IDE 80GB ואחד SATA2 160GB ושניהם ממלזיה ועוד כונן Passport II 160GB שמיוצר בתאילנד)

Samsung גם לא (IDE 80GB שלהם מיוצר בקוריאה)

לעומת זאת יש Maxtor DiamondMax 10 שהוא 80GB SATA2 שכן מיוצר בסין

סתם הרגשתי צורך לדייק בעובדות

אם כבר דיברנו על דיוק - על איזה הבדל של 150 שקל מדובר?

שים לב שזה אותו דגם WD5000AAKS

http://ivory.co.il/product.asp?productid=571&CatCode=47

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_565&products_id=5459

באייבורי 404 שקלים לעומת 427 בזיגזג, ללא ספק הבדל משמעותי שבגינו אפשר להתפשר על השירות והאחריות

אליבאבא - הייתה הגבלה לכ-32GB ברוב מחשבי הפנטיום 2 בזמנו, ובחלק ממחשבי הפנטיום 3, הדיסקים הכי קטנים שיש היום הם 80GB וכדאי לדעתי להגיע לחנות אמינה ולהתנות את הרכישה בכך שהכונן ייתמך ע"י המערכת

(לא אמורה להיות בעיה, לכל מעבדה שמכבדת את עצמה יש לפחות כונן IDE אחד בנפח של 40GB ומעלה לצורך בדיקות ועבודה שוטפת במעבדה)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
דווקא לא הייתי קונה לא מ-KSP ולא מאייבורי

HD הוא הרכיב שמתקלקל בתדירות כנראה הכי גבוהה, ודווקא כאן לא חוסכים וקונים ממקום שהשירות בו הוא מצוין (למשל זיגזג, www.zigzag2000.co.il )

אצלם אפשר להיות בטוח שהמוצר הגיע דרך היבואנים הרשמיים והאחריות היא אחריות

אייבורי בוודאות מייבאים בעצמם, KSP כנראה מייבאים בעצמם ושתי הרשתות לא בדיוק מפורסמות בגלל המודעות הצרכנית הגבוהה שלהם

למען האמת קניתי את הדיסק באקסלנט רמת החייל, חנות שאני סומך עליה ב200 אחוז.

אבל שילמתי עליו קצת יותר : 500 ש"ח.

עם זאת, אני יודע שבוודאות הדיסק הגיע מהיבואן הרשמי.

פותח השרשור ביקש זול יותר מZAP, אז זה מה שהוא קיבל.

קניתי את הSEAGATE BRACUDA 7200.11 500GB 32MB buffer

ST3500320AS

לדעתי הדיסק הכי טוב שיש היום בשוק ברמות מחירים האלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אייבורי הוא יבואן אפור (וגם זאת מילה מכובסת ויפה ליבואן לא רשמי שמחר עלול להפסיק את היבוא שלו) ואז ייתן לך באחריות הארדיסק של חברה אחרת, ומה יקרה אם אייבורי מחר יפשטו רגל? למי תפנה? ליצרן בחול? מי מבטיח לך שהוא יתייחס אליך בכלל? ואם תעשה RMA אתה תצטרך לשלוח לחו"ל על חשבונך

ואני לא נכנסתי בכלל לשמועות שיש על אייבורי שהם מוכרים מוצרים מחודשים כחדשים (יש לציין שעיקר השמועות זה לגבי רכיבים במחשבים שלמים ומורכבים).

אגב WD לא מייצרים בסין (יש מולי 2 כוננים שלהם, אחד IDE 80GB ואחד SATA2 160GB ושניהם ממלזיה ועוד כונן Passport II 160GB שמיוצר בתאילנד)

Samsung גם לא (IDE 80GB שלהם מיוצר בקוריאה)

לעומת זאת יש Maxtor DiamondMax 10 שהוא 80GB SATA2 שכן מיוצר בסין

סתם הרגשתי צורך לדייק בעובדות

אם כבר דיברנו על דיוק - על איזה הבדל של 150 שקל מדובר?

שים לב שזה אותו דגם WD5000AAKS

http://ivory.co.il/product.asp?productid=571&CatCode=47

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_565&products_id=5459

באייבורי 404 שקלים לעומת 427 בזיגזג, ללא ספק הבדל משמעותי שבגינו אפשר להתפשר על השירות והאחריות

אליבאבא - הייתה הגבלה לכ-32GB ברוב מחשבי הפנטיום 2 בזמנו, ובחלק ממחשבי הפנטיום 3, הדיסקים הכי קטנים שיש היום הם 80GB וכדאי לדעתי להגיע לחנות אמינה ולהתנות את הרכישה בכך שהכונן ייתמך ע"י המערכת

(לא אמורה להיות בעיה, לכל מעבדה שמכבדת את עצמה יש לפחות כונן IDE אחד בנפח של 40GB ומעלה לצורך בדיקות ועבודה שוטפת במעבדה)

המחירים של אייבורי המפורסמים באתר לא מדוייקים המחיר הסופי נמוך יותר מזה המופיע באתר.

יש להם שיטת שיווק/תימחור ומכירות מוזרה מאוד.

אף אחד לא מחדש/מתקן דיסקים קשיחים מכיוון שזה לא כדאי מבחינה כלכלית. כמו לכול ייבואן גדול יש ראיות ועובדות חיוביות וגם שליליות.

פורסם

יש לי אחריות 5 שנים על הדיסק ואין לי שום חשש שהדיסק יקרוס מכמה סיבות.

1. הדיסקים שלי תומכים בטכנולוגית SMART ככה שאתה מקבל התראה על מצב הדיסק לפני 'טוטל לוסט'.

2. הדיסקים אצלי הם בתצורת RAID 1 נתמכים על ידי בקר הדיסק ואפשרות החלפה חמה.

פורסם

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אחת החנויות שנותנות שירות מצויין (יחד עם זיגזאג 2000 ולוג'יק).

אם כי פעם הם היו עובדים רק עם חברות. השתנה ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אבל שילמתי עליו קצת יותר : 500 ש"ח.

עם זאת, אני יודע שבוודאות הדיסק הגיע מהיבואן הרשמי.

פותח השרשור ביקש זול יותר מZAP, אז זה מה שהוא קיבל.

קניתי את הSEAGATE BRACUDA 7200.11 500GB 32MB buffer

ST3500320AS

לדעתי הדיסק הכי טוב שיש היום בשוק ברמות מחירים האלה.

עם כל הכבוד לאקסלנט, ב-10 שקלים יותר יש את אותו HD בזיגזג

זו אגב החנות היחידה שאתה לא תמצא בשום מקום באינטרנט תלונה אחת עליהם

המחירים של אייבורי המפורסמים באתר לא מדוייקים המחיר הסופי נמוך יותר מזה המופיע באתר.

יש להם שיטת שיווק/תימחור ומכירות מוזרה מאוד.

אף אחד לא מחדש/מתקן דיסקים קשיחים מכיוון שזה לא כדאי מבחינה כלכלית. כמו לכול ייבואן גדול יש ראיות ועובדות חיוביות וגם שליליות.

כמובן שלא מחדשים את ה-HDים בארץ, אבל זה הרבה יותר זול לקנות HD מחודש מאשר חדש (ולכן גם יותר זול למכור אותו), לא לכל חנות \ יבואן \ משווק יש תלונות ודעות רעות עליהם, תעשה חיפוש בכל פורום ואתר שמתעסק במחשבים ותחפש תלונה אחת רעה על זיגזג למשל, לא קיים.

מרק, שני דיסקים של WD האחרונים שקניתי באייבורי קרסו הרבה לפני זמנם....

ביניהם אחד של 320 גיגה שקרס משהו כמו 4 חודשים אחרי, ושנה אחרי (לאחר שהוחלף).

קח את זה בחשבון.

אתה הלכה למעשה תומך במה שאני אומר - רמת ה-RMA באייבורי של הדיסקים קשיחים (ספציפית של WD כי הם הכי נפוצים) הרבה יותר גבוהה מרמת ה-RMA הכללית

יש לי אחריות 5 שנים על הדיסק ואין לי שום חשש שהדיסק יקרוס מכמה סיבות.

1. הדיסקים שלי תומכים בטכנולוגית SMART ככה שאתה מקבל התראה על מצב הדיסק לפני 'טוטל לוסט'.

2. הדיסקים אצלי הם בתצורת RAID 1 נתמכים על ידי בקר הדיסק ואפשרות החלפה חמה.

1. לא הייתי תולה את כל התקוות ב-SMART, ובטח שזה לא מהווה סיבה לקנות מחנות עם שירות מחפיר

2. לא לכל אחד יש RAID1 (או כסף לשני HDים בעלי נפח זהה), וגם זו לא סיבה לקנות מחנות עם שירות מחפיר

למה אתה מתעקש לקנות מחנות עם שירות על הפנים ורמת RMA כ"כ גבוהה?

זה לא עולה לך כסף לנסוע חזרה לחנות ולהחזיר את ה-HD? לא לוקח לך זמן לעשות את ההשלמה מה-RAID לכונן החדש?

זה לא זמן שהמחשב לא פועל? למה לא לצמצם את הזמן הזה למינימום האפשרי מראש?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תגיד לי עכשיו ברצינות.

היית קונה משהו במקום שנקרא זיגזג? מי זה הזיגזג האלה? ואיפה הם יהיו עוד 3 שנים אם ארצה לממש את האחריות?

אתה לא תמצא תלונה כי אף אחד לא קונה שם, לפחות לא בכמויות כמו שקונים ברשתות הגדולות.

אני רוצה לומר לך שבפעם הראשונה מזה 20 שנה שאני מתעסק במיחשוב, מצאתי חנות שאפשר לסמוך עליה -אקסלנט רמת החייל. ואני אומר את זה בתור אחד שעסק במכירה ותיקון מחשבים למחייתו לא מעט שנים

מתיחת הפנים שעברה הרשת עשתה את שלה.

בקשר לאייבורי : אני מסכים איתך, למרות שמלבד הדיסקים, אין בעיות מיוחדות בדברים שקניתי מהם.

לפי כמות הדיסקים 160 גיגה שנפלו אצלנו בחברה בזמן האחרון (כולם של WD), לדעתי קו הייצור שלהם הוא זבל של עופות בגדלים הקטנים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...