Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעברית פשוטה ככל שאתה יותר רחוק מהתיל שמייצר השראה ככה אתה מקבל פחות השראה .

בלי קשר לימין שמאל או אמצע , אם יש השראה בצד באמצע היא תהיה חלשה יותראו לא קיימת .

לפי המדע .

בהינתן תיל שאורכו אינסופי, ושצפיפות המטען ליחידת אורך עליו היא dcc4390d60c33bcca0db1085083ef70d.png, שיקולי סימטריה מראים כי קווי השדה החשמלי שייווצרו מחוץ למוט חייבים להיות מאונכים למוט. משיקולים דומים יהיה השדה החשמלי שהמוט מפעיל תלוי רק במרחק מהמוט. בגלל הסימטריה הגלילית מחשבים את השדה לפי חוק גאוס תוך שימוש במעטפת בצורת גליל, שמוצבת מסביב למוט. מכיוון שהשדה מאונך למוט (ולמעטפת הגליל), השטף שלו יהיה מקסימלי דרך מעטפת הגליל, ו-0 דרך בסיסי הגליל. השדה במרחק 517048a58ec9030c13fad442000eb860.png מהמוט יהיה:

16d58a09fb9f75d7f369293aeea857ae.png

1baf294c8ad3d889e77eaf1a9e5c75cc.png

לפי משפט הדבינגרץ ניתן לפתור אינטגרל בנפח סגור ולראות שהשדה תלוי ב R שהוא המרחק מהמשרן (יעני התיל ).

ברוב השדות בטבע ככל שהמרחק גדל השדה קטן ,

אבל בצורה מלאכותית , אפשר לבנות שדה ביחס הפוך כמו גם , שיש מקרה קיצון (כל הזין שזה מגיע במבחן סמסטר ).

באוטו זה פועל ביחס הפוך ככל ש r גדל השדה שמשפיע על מטען קטן .

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. רואים שאתה מקשיב בשיעורים ובהצלחה במבחן.

ב. לא ממש הסברת מה ההבדל בין האמצע לבין הצד (לפי דעתי אין שום הבדל ובגלל זה גם ביקשתי הסבר)

ואף יותר מזה, מכל מה שכתבת אפשר להסיק "שמהצד" ו"מהאמצע" לא יהי שום הבדל מכיוון שהמוליך פשוט מונח

על "המוט" (מסת הרכב) ולכן אין שום הבדל בין שני הrים.

פורסם

המבחן נעשה לפניי שנתיים כיום אני מתעסק בחומר מתקדם בהרבה .

וחלילה שהמוליך זה הרכב , המוליך זה מקור ההשראה שהוא סוג של רכיב אלקטרוני או חוט , שממוקם איפושהו ברכב במידה והוא מונח בצד הרכב נחשוב על הרכב בצורת גליל ולכן איפושהו בגג הרכב בצד השני תהיה הנקודה הכי רחוקה ושם תהיה פחות השראה .

גוף הרכב אסור בתכלית האיסור שהוא יהיה טעון אם כי לפעמים יוצא שהוא טעון ההסבר :חיכוך בין צמיגים של כלי-רכב לבין כביש יבש מביא להצטברות של מטען חשמלי בכלי הרכב. ניתן לעתים להרגיש זאת ביציאה ממכונית, כאשר נוגעים בדלת או בידית הדלת בימיםיבשים במיוחד, והמטען החשמלי שהצטבר פורק את עצמו אלכדור הארץ דרך גופו של הנוגע.

ההוכחה :

הקיבול c של גוף כדורי בעל רדיוס r הוא: 0ca481b05a5ebabd15ffa91653454122.png.

כמו כן, הפוטנציאל של גוף טעון במטען q ובעל קיבול c נתון לפי הנוסחה: ee192f58ee60a812b63830f42b0d98c9.png.

נניח מספר הנחות:

• הגוף המוארק הוא גוף כדורי והגוף השני הוא כדור הארץ.
  • הגוף הראשון הוא כדור הארץ בעל רדיוס 6e741d8991761fa6850580641d729c1b.png וקיבול של 23494c4969eaefcc625ad2d8b4525739.png ומטען של q1 (לאחר שוויון הפוטנציאלים).
  • הגוף השני הוא הגוף המוארק בעל רדיוס r2 וקיבול של c2 ומטען של q2 (לאחר שוויון הפוטנציאלים).

מכיוון שהפוטנציאלים משתווים לאחר חיבור הגופים (עד שלא יהיה שוויון פוטנציאלים תהיה תנועת מטענים), נוכל לומר כי:

91e323fff9fd4d841e0efdbb183700fd.png

כלומר, הגענו למסקנה כי יחס המטענים הוא כיחס הקיבולים ויחס הרדיוסים. לפי הנוסחה הראשונה אנו יודעים כי ככל שהרדיוס גדול יותר כך קיבול הגוף גדול יותר, ולכן הגוף בעל הרדיוס הגדול יותר יהיה בעל מטען גדול יותר לאחר החיבור.

אם ניקח את כדור הארץ כגוף גדול מאוד ונתייחס לרדיוסו 6e741d8991761fa6850580641d729c1b.png כאל אינסופי, ונרצה לחשב את מטענו של הגוף השני שמוארק לאחר החיבור, נשתמש בנוסחת היחס האחרונה, ונקבל כי

ab1f3d891e8455adb9092a86e8f46958.png

מכאן הגענו בצורה מתמטית כי לגוף המוארק לכדור הארץ (לאדמה) יהיה מטען של 0, כלומר הוא יהיה חסר מטען. חשוב לציין שבמקרים אחרים, בהם על הגוף המוארק פועלים כוחות חשמליים אחרים, יש לבדוק את השפעתם של אלו על הגוף יחד עם ההארקה. במקרים אלו מטען הגוף המוארק לאחר החיבור לא בהכרח יתאפס.

פורסם

נראה לי ידיד שאתה מבלבל הרבה דברים מכין ממנו סלט מצויין.

א. מטען כדור הארץ אינו 0 מוחלט והוא גם משתנה ממקום למקום עקב המון המון המון סיבות (לחות האדמה, מיקום אלקטרודת

הארקה וכ"ו וכ"ו...).

הרעיון מאחורי הארקת כדור הארץ הוא גם בטיחותי וגם לנוחות חברות החשמל בעולם (נותן להם יחוס לחישוב השראויות

וקיבוליות מוליכם למתח גבוה, מאפשר זיהוי מהיר של נפילת כבל מתח לאדמה וכ"ו וכ"ו...)

ב. לפי מיטב ידיעתי כשאתה יוצא מהדלת זה אתה שפורק את המטענך דרך הרכב ולא הרכב פורק את מטענו דרכך...

הרכב אינו מוארק לאדמה וזאת גם הסיבה שכאשר נופל כבל חשמלי או/ו כשיש סופת ברקים המקום הכי בטוח להשאר בו הוא

הרכב.

ג. "וחלילה שהמוליך זה הרכב , המוליך זה מקור ההשראה שהוא סוג של רכיב אלקטרוני או חוט" לא אמרתי שהמוליך הוא הרכב

אלא שהרכב הוא "המוט" המקביל למוליך.

פורסם

תקרא הכל, לדעתי לא הבנת, מטען הגוף שמוארק לכדור הארץ הוא 0 בגלל הפרש פטנציאלים , וסלט אני בטוח לא עושה אני יודע מה המגבלות של הידע שלי, ולא הייתי אומר משהו באויר .

המוט הוא המוליך , כנראה שאני לא מסביר טוב .

הסבר:

כאשר יש הפרש פוטנציאלים משמעותי במטען חשמלי בין שני גופים המבודדים זה מזה מבחינה חשמלית, לדוגמה בגלל הצטברות חשמל סטטי, עלולה להתרחש פריצת מתח דרך האוויר בצורת ניצוץ. הדוגמה המוכרת לכל היא ברק, הנובע מהתפרקותו שלמטען חשמלי סטטי שהצטבר בין שני עננים או בין ענן לבין כדור הארץ. ככלל, כאשר נוצר שדה חשמלי גדול דיו בין שני גופים, הוא יפרוץ דרך התווך שביניהם במרחק הקצר ביותר האפשרי. כדי למנוע מברק להשתמש במבנים או במתקנים אחרים הבולטים מעל פני הקרקע ולפרוץ דרכם אל כדור הארץ, משתמשים בכליא ברק(הרכב) , התקן הגנה המיועד כביכול ל"כליאת" הברק. כליא הברק עשוי הוא גוף מתכתי מוארך הבולט מטרים ספורים מעל המתקן (האדם) שעליו הוא מיועד להגן, וקצהו התחתון מוארק או טמון בעומק האדמה(כמו גם הרכב לכן מיטב ידיעתך הוא חלקית מעולה ). ברק שיפגע במבנה או במתקן יקצר את דרכו לאדמה בדרך ה"נוחה" יותר מבחינה חשמלית, ויעביר את מטענו דרך כליא הברק(דרך הרכב), מבלי לגרום נזק למבנה המוגן על ידו(האדם). לעומת זאת אדם הנמצא בשדה חשוף בשעת סערת ברקים עלול להיפגע, בהיותו המקצר את דרכו של הברק אל האדמה.

זה ההסבר בעיברית

נכנסנו לעניינים חזק , אם אתה רוצה הוכחה מטמטית רמז:כלוב פארדיי) , נמשיך..

תראה איזה משקיען אני לא תגיד תודה ? :)

פורסם

אני לא זילזלתי בידע שלך ואם פגעתי בך אז אני מבקש סליחה.

נכון, אבל עניין הארקה הוא לא כזה טריואלי ופשוט כמו שהסברת אותו!

הארקה הוא מדע שלם ומסובך!

רעיון הארקה שאתה מדבר אליו (אדמת כדור הארץ כאפס המוחלט) הוא המצעת האדם ולא תכונה טבעית. הפוטנציאל האפסי של כדור הארץ נוצר בצורה מלאכותית על ידי חיבור אלקטרודות לאדמה לבין "אפסים מדומים" של שנאים וגנרטורים גדולים ולסוג הארקה זה קוראים הארקת שיטה.

ברשותך בו נחזור לנושא המקורי - למה באמצע הרכב יש פחות השראות מאשר בצד??? כי אם זה נכון/משפיע אני עכשיו הולך לפרק את RCAים שלי ולהעביר אותם דרך האמצע.

עכשיו תורי לערוך ;)

התנגדותו של האדם (ממוצע) הינה באזור ה6מגהאום ולכן היא לא מקצרת את דרכו לאדמה אלא להפך.

זאת דרך הגב הרעיון במלכודת הברק - היא נמצאת גבוה ומוארקת על ידי אלקטרודה ישירות לאדמה (איפה שהאדמה לחה ומוליכה מצויין) ולכן התנגדותו שואפת לאפס וגם מטענו.

פורסם

אמת , מדעים זה לא עניין של מה בכך , כמו גם שאני שם לב שאתה מדבר מנקודת המבט של הנדסאי ואני של מהנדס ( אצלי העניין הוא בתמונה רחבה בהרבה ולא פרקטי כמו אצלך לכן הוא נותן הסבר כוללני).

שנית אם אין לך השראה למה שתפרק ? (לא הורסים דבר עובד).

התעלות במרכז הרכב נועדו ע"פ היצרן להעברת חוטים, קוראים להן תעלות החשמל המקוריות ויש עליהן הסבר בחוברת של EMMA בסעיף התקנות , באופן עקרוני הכי טוב להעביר חוטים דרך הדיפון בגג שם בטוח לא תקבל השראה .

המטרה היא לנטר בעיות , אם שמת בצד וקיבלת השראה תעביר לאמצע אם עדיין יש תעביר לגג אם עדיין יש והוחלפו כל הכבלים וחוזוקו המינוסים וכו(שאין מצב שיהיה ) תקנה סטריאו לבית .:)

בגדול יש מצב שגם באמצע יהיה ובצד לא אבל לפי היצרן זה מהקום להעביר בו חיווט כדיי שלא יקבל השראה .

לדעתך אחריי כל ההסברים האלו מגיע לי לקחת לו יד ?

אני עורך שגיאות כתיב (קצת דיסלקט)

פורסם
אני מנסה להזמין סט חדש של RCA רק אני לא ממש זוכר מה האורך שאני צריך 3.4.5.6.M

הרכב הוא סיאט איביזה, אני מעביר את החייוט באמצע של הרכב עד לחצי תא המטען.

3 אני יודע זה קצר ו6 זה ממש ארוך, מה אתם אומרים? 4 ולקוות שזה יספיק או 5 ולעשות לולאה בסוף?

אני מזמין Monster 306 XLN® Audio Interconnect (6-Channel):-)

דני

מתן, אתה רוצה מכות :?::-P

הבן אדם שאל שאלה פשוטה.

בגדול דני, תיקח שרשיר (סטילבנד) פתיחת סטימות של אינסטלטור ותעביר אותו דרך הרכב שלך.

ברגע שאתה מגיע למגברים - תסמן בטוש לורד או פרמננט כלשהוא את הנקודה על הסטילבנד - תמשוך בחזרה החוצה את הסטילבנד ותמדוד עם מטר רץ את המרחק מהקצה שהכנסת בתחילת ההשחלה - עד הסימון. ככה אתה תדע לא פחות או יותר אלא בדיוק את האורך הרצוי של הכבל RCA שלך.

בלי לפתח פצצת אטום.

בלי לנסות למצוא איפה אופנהיימר טעה והצליח ליצור ביקוע גרעין.

בלי ליצור איזוטופ לאציטון של וייצמן.

הרגתם אותי.:lol:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אני דיסלקט ולא קצת, וגם אני כותב מנקודת מבט של מהנדס. פשוט בניגוד אליך אני מנסה לנסח את עצמי בצורה המובנת גם לקהל הפחות מלומד.

לדעתי רוב חילוקי הדעות ביננו נובעות מבעיות הבנת הנקרא/נכתב משני הכיוונים.

בקשר ליעוד של התעלות באמצע לא ידעתי והכן חידשת לי.

לסיכום - לדעתי למרות העובדה (שכנראה נובעת מנוחות) שתעלות האמצע נועדו להעברת חוטי חשמל אין בהם שום יתרון מבחינת ההשראות על תעלות הצד. ולכן גם לדעתי ידו נשארת איתו :lol:

פורסם

יש לזה גם הסבר בבקשה אל תיתן לי להמשיך , תאמין לגביי הברק .

כאמור זאת תופעה רצינית ואין לי כוח להתחיל איתה .

ולגביי השראה אני מוכן להתערב שהשראה שמופיעה בצד לא תופיע באמצע

אדי תודה שזה היה מצחיק .

פורסם

כמו שכבר כתבתי בעבר הארקה הוא מדע שלם ולדעתי אתה לא ממש מחובר אליו.

לכן אני גם מפסיק את הויכוח שלי איתך (אני חייב לציין שמאוד נהנתי :lol:).

ל-speedman התגובה של lanosforce הכי עניינית ומעשית עד עכשיו, בהצלחה.

נ.ב: מאיפה אתה מתכנן להזמין את הכבלים???

פורסם

ל-speedman התגובה של lanosforce הכי עניינית ומעשית עד עכשיו, בהצלחה.

דני (ספידמן) תקרא את התגובה שלי לפני שאתה נכנס לוויכוח בין השניים.

אח"כ תקרא את הוויכוח בין השניים שהוא מדעי להפליא ומסביר לך תיאוריות מדעיות שבשביל הפורום הזה הן יותר ממרחיקות לכת.

אבל שתדע לך - הכל טוב ויפה, מספיק שמחשב רכב אחד מסכן עובר באחד המסלולים האלה וכל התיאוריה המדעית של אחד מהשניים האלה הלכה פקאקט כמו שאומרים. 8)

אני רוצה לראות אותך מעביר כבל RCA באמצע של טויוטה קורולה 2001 ולא תולש לעצמך את השיערות אחרי שבועיים!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אבל שתדע לך - הכל טוב ויפה, מספיק שמחשב רכב אחד מסכן עובר באחד המסלולים האלה וכל התיאוריה המדעית של אחד מהשניים האלה הלכה פקאקט כמו שאומרים. 8)

דווקא לא, שני טיילים במקבילים יוצרים השראות אחד על השני.

אני פשוט לה הצלחתי להתאפק מלא להוסיף את זה :lol::lol::lol:

lanosforce שוב צודק (אני ממש אוהב לקרוא את התגובות שלך). הכל עניין של ניסוי, אני אכלתי הרבה ח*א ברכב שלי בגלל כמה חוטי מחשב שהיו במקרים מסויימים (ולפעמיים גם עכשיו) פשוט משגעים אותי.

פורסם

זה בדיוק העניין, אתה שוכח לקחת בחשבון את גורם תורת הקאוס.

יש רכבים ששמים בהם מחשבי דרך רק בצד אחד, חלקם בשני הצדדים וחלקם רק מאחורי הקונסולה המרכזית.

תיקח בחשבון את מיקום האנטנה ברכב.

תיקח בחשבון רכבים שיש להם פלדה מגלוונת.

תיקח בחשבון כבל עם סיכוך רציני לעומת כבל פשוט.

תיקח בחשבון הלחמה קרה במגבר שמעולם לא יכלת לדעת עליה.

בקיצור, תיאוריה זה טוב ויפה. הקטע המעשי בתחום הזה הוא לעולם לא מדויק ומתבסס על ניסוי וטעיה.

בנושא של התקנות, התמודדות עם רעשים, הפתרון הנכון הוא לדעת להיות טראבל-שוטר טוב ככל האפשר.

תהליך של "דיבוג" בצורה מסויימת או תהליך ההוכחה על דרך השלילה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...