Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה על מגדש טורבו , אני יודע בעיקרון את אופן פעולתו של מגדש רגיל אבל , יש לי שאלה בקשר למטרה שלו , הרי המגדש נועד להכניס יותר אוויר בצילינדר , זאת אומרת במצב שנכנס הרבה אוויר צריכים להכניס יותר דלק בצילינדר? או שפשוט יותר אוויר ואותה כמות דלק משמעותה פיצוץ יותר גדול מאופן פעולה של מנוע רגיל

מקווה שתענו בהקדם האפשרי

תודה

פורסם

חייב להיות חייס אוויר.

אי אפשר לידחוף סתם יותר אוויר (כולנו היינו גודשים 10 BAR )

ואי אפשר ליתחוף סתם יותר דלק.

יש כמה סוגים של שעונים שלפי זה מכוונים את הטורבו.

רז...

פורסם

בשביל זה יש מזרקים לגדישה, הם יפצו על האוויר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

למעשה תפקיד הטורבו הוא לאפשר למנוע לינוק יותר תערובת ובכך להגדיל את עוצמת פעימת העבודה (יחס האויר/דלק נשאר קבוע כדי להבטיח בעירה אופטימלית).

אתה לא יכול לדחוס כמה שאתה רוצה כי למנוע יש גבול לעומסים שהוא יכול לעמוד בהם וככל שהעומס עולה כך גם משקל החלקים הנעים עד שזה הופך ללא יעיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקי , אז בעצם הקרבורטור או מערכת הזרקת הדלק מפצים על האוויר החדש שנכנס ומקיים את התערובות ואת היחס בין הדלק לאוויר כמו שצריך?

פורסם

אכן.

תפקיד המגדש, כשמו כן הוא, לגדוש אויר לסעפת היניקה במנוע.

מערכת הזנת הדלק (הזרקה או מאייד) מערבבת את הדלק ביחס קבוע - זה תפקידה - כך שככל שנכנס יותר אויר, נכנס גם יותר דלק ולמעשה כמות תערובת גדולה יותר.

תערובת רבה יותר משמעה פיצוץ עוצמתי יותר ומכאן תוספת הכוח.

אם מדובר במע' הזרקה, החיישנים מודדים את כמות האויר הנכנס למנוע ומחשב ההזרקה פוקד על המזרקים להזריק כמות בהתאם ואם מדובר במאייד אז לפי הפרשי הלחצים כפי שככל הנראה ידוע לך.

ערב טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...