Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי ב-WRX מודל 2005

האוטו נחמד, אבל לא עוצר.

אני מניח שיש הרבה פתרונות after-market בשוק והשאלה היא היכן להתחיל ומה יהיה אפקטיבי (אם יש מישהו שיודע מניסיון, מה טוב). אם יש אפשרות לשיפור מדורג, מה טוב. אני לא מחפש להוציא סתם כסף על פתרון שאולי זול אבל לא מועיל/יעיל ומצד שני לא מחפש בלימה ברמה של מכונית מסלול. משהו ברמה של BMW (כל BMW) יהיה יותר ממספק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תלוי ברמה שאתה רוצה להגיע אליה,

אם אתה רוצה שיפור משמעותי בכסף קטן - תחליף לרפידות פרודו DS + צינורות בלם גודרי'ג - השיפור

משמעותי ומורגש.

אם אתה רוצה יותר - אין מנוס מקליפר וצלחות גדולים יותר, מה שעלול לגרום גם לצורך בהחלפת גאנט.

אני הלכתי על הפיתרון הראשון - מאוד מספק מבחינתי.

STI 2004

פורסם

תודה רבה על התשובה.

ג'אנט אני לא מחליף (215/17/45)

אפשר לשאול כמה עלה והיכן בוצע השינוי?

פורסם

צינורות בלם אפשר להשיג אצל ארנב אנרגיה (באותה הזדמנות גם נוזל בלם איכותי של מוטול)

http://www.allbiz.co.il/Business/1405/

רפידות אולי אצלו

http://www.sti-club.org/stiforum/profile.php?mode=viewprofile&u=5&sid=614f12da46498195dd4b853aba031cf9

אם לא אצלו, לא יודע איפה (אני קניתי ממישהו אחר שהזמין מחו"ל)

STI 2004

פורסם

זה לא קצת overkill?

פעם אחרונה שנהגתי במכונית ראלי החריקות מהבלמים (הפנטסטיים) קרעו לי את עור התוף...

פורסם

א. אני לא יודע באיזו מכונית ראלי נסעת, אילו בלמים היו לה ובאיזה מצב, האפשרויות רבות מכדי לספור!

ב. אני לא חושב שזה אובר קיל בכלל, זה פתרון זול (יחסית כי הרפידות יקרות) וטוב.

ג. הבלמים יכולים לחרוק כי לא מרכיבים איזה חלק קטן על הקאליפר שמונע את החריקות הללו ואין לו שום מטרה אחרת (מן קפיץ כזה) יכול להיות שזו הייתה הבעיה

בכל מקרה שווה להתייעץ עם יובל לדעתי, יש לו הרבה נסיון בנושא (השיפורים בראלי הם מאוד מוגבלים ומתבססים על המערכות המקוריות של הרכב!!!) ובד"כ גם רצון לעזור!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

קאליפרים של STI + צלחות + רפידות + התקנה (Brembo)

אני מאמין שאתה מסיים ב9-10 K

והשתדרגת כמה רמות מעל..

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

והשתדרגת כמה רמות מעל..

צריך גם גאנטים של STI בשביל זה...

STI 2004

פורסם
א. אני לא יודע באיזו מכונית ראלי נסעת, אילו בלמים היו לה ובאיזה מצב, האפשרויות רבות מכדי לספור!

ב. אני לא חושב שזה אובר קיל בכלל, זה פתרון זול (יחסית כי הרפידות יקרות) וטוב.

ג. הבלמים יכולים לחרוק כי לא מרכיבים איזה חלק קטן על הקאליפר שמונע את החריקות הללו ואין לו שום מטרה אחרת (מן קפיץ כזה) יכול להיות שזו הייתה הבעיה

בכל מקרה שווה להתייעץ עם יובל לדעתי, יש לו הרבה נסיון בנושא (השיפורים בראלי הם מאוד מוגבלים ומתבססים על המערכות המקוריות של הרכב!!!) ובד"כ גם רצון לעזור!

נדב

ההערה לגבי החריקות היתה אנקדוטה בלבד.

למיטב הבנתי לפי מה שהוסבר לי, רפידות "אגרסיביות" דורשות גם צלחות מתאימות.

באמת זרח יובל מפירחוני ואני אקפוץ להתייעץ איתו. עברו שנים מאז שדיברתי איתו אבל הוא תמיד היה נחמד ומועיל.

פורסם

והשתדרגת כמה רמות מעל..

חשבתי על זה, אבל כמו שנכתב, זה דורש גם ג'אנטים וג'אנטים זה עוד כסף ומי ישלם?! בנון ישלם...? 8)

ברצינות, אני לא רוצה לשדרג לשילוב ג'אנטים/צמיגים שייתן לי יותר אחיזה ופחות נוחות. השילוב אחיזה/נוחות עכשיו טוב לי, אני מחפש רק יותר כושר בלימה ובעיקר יותר עמידות.

פורסם

לפני שאתה רץ להוציא אלפי ש"ח על שיפורי בלימה, בדוק מה לא תקין אצלך במערכת הבלימה.

יהיה די מבאס להוציא 9K ש"ח (כמו שיעצו לך) על מערכת בלימה של אירבאס A380 בשביל לגלות אח"כ שמשאבת בילום ראשית או משאבת אופן תקולה :? אם אתה כבר בודק את תקינות המערכת, החלף את כל השמן במערכת בשמן רענן ואיכותי יותר.

חזור לדווח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עד כמה שידוע לי הם משתמשים בצלחות מקוריות ורפידות קרמיות, שוב הם רוצים לחסוך כסף בדיוק כמוך ברכבים האלו וחייבים להשאר סטנדרטיים.

תעדכן אותנו אחרי שתדבר איתו זה מעניין

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
למיטב הבנתי לפי מה שהוסבר לי, רפידות "אגרסיביות" דורשות גם צלחות מתאימות.

רפידות סטנדרטיות "אגרסיביות" הן פשוט עשויות מתרכובת יותר רכה ויותר אוחזת(ובד"כ יותר עמידה בחום) ולכן הן אוחזות את הדיסק ביתר שאת ומסיימות את חייהן מהר יותר (בדומה להבדל בין אליאנס ובין כל צמיג UHP) ואין כל צורך בדיסק יעודי.

ברפידות יעודיות (פחמן/קרמי/כל שילוב אקזוטי אחר) משתמשים אך ורק על דיסק יעודי שעשוי מחומר תואם.

באופן כללי וגורף אני יכול להגיד לך שמרבית שיפורי הבלימה הם שיפור בעמידות בחום ובעומס לאורך זמן והם אינם משפרים את כושר הבלימה של הרכב בבלימה בודדת (או כמה בלימות בודדות רצופות).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באופן כללי וגורף אני יכול להגיד לך שמרבית שיפורי הבלימה הם שיפור בעמידות בחום ובעומס לאורך זמן והם אינם משפרים את כושר הבלימה של הרכב בבלימה בודדת (או כמה בלימות בודדות רצופות).

בבלימה מ220 קמ"ש כבר בירידה ל100 קמ"ש אתה מרגיש אובדן בלימה משמעותי וחוסר רגש בדוושה (רפידות מקוריות)

לא מדובר כאן על עצירה מ100 ל0 חד פעמי, ולכן חברנו ירגיש שיפור בכל בלימה.

STI 2004

• תוכן חדש...