Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"הרצה", אמת או פיקציה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נסיעה מתונה ("הרצה") ברכב חדש על פי המלצות היצרן באמת תשפר את עמידות המנוע והחלקים הנעים ברכב בטווח הרחוק? או שמא כל זה סתם מזימה כלל עולמית של יצרניות הרכב להורדת מספר תאונות הדרכים :lol:?

פעם אמרו לי יודעי דבר שברגע שה"רינג" נתפס על הבוכנה אפשר לנהוג ברכב בצורה רגילה וכל עניין ה"הרצה" הוא מיותר.

פורסם

הרצה של רכב חדש בהחלט תורמת להארכת חיי המנוע, ולצריכת שמן נמוכה יותר במהלך החיים שלו.

פורסם

כל המכוניות החדשות שרכשתי הורצו בפאנטיות. המלצות היצרן היו בעבורי המלצות מינימום ותמיד הוספתי עליהן.

אותם מכוניות לכשנמכרו, המנוע שלהם תמיד היה במצב מעולה.

זה כמובן שלא אומר דבר כי יתכן שגם בלי ההרצה הרכב היה נמכר עם מנוע במצב דומה.

אבל - אני אישית מאמין שהרצה טובה יוצרת את התנאים לחיי מנוע בריאים וארוכים.

פורסם

כל הרכבים החדשים עוברים הרצה וההמלצה של היצרן היא לעשות את ה1000 קמ הראשונים בצורה רגועה ולא להישאר על אותם טורים כל הדרך

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

לא בהכרח נכון.

יש דעות לכאן ולכאן.

יש מאמרים שנידונו בנושא הן באתר זה, והן באתרים אחרים.

בקצרה (ואם אני זוכר נכון), ש שלוש גישות עיקריות.

האחת מדברת על נסיעה רגוע ולא מאמצת

השניה מדברת על נסיעה במאמץ גבוה למנוע

והשלישית מדברת על שילוב של השתיים.

אם אתקל בכתבה על הנושא, אעלה קישור.

פורסם

יש דעות לכאן ולכאן.

יש מאמרים שנידונו בנושא הן באתר זה, והן באתרים אחרים.

אני מכיר את הטענה בדבר הרצת המנוע תוך כדי מאמץ.

אבל - ליצרני הרכב ישנה רק גישה אחת ויחידה. הגישה הזו אומרת סעו ברכות.

עם כל הכבוד - נדמה לי שהיצרן יודע טוב מכולם מה עדיף.

פורסם

היצרן גם לא רוצה לחטוף תביעות בבית משפט בגלל שהמליץ לבנאדם לאמץ את המנוע,זאת אומרת לאמץ את הרכב,ואולי לגרום איך שהוא לתאונה.:roll:

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אני ביצעתי הרצה של 5,000 ק"מ.הרצה שזה אומר האצות מאוד עדינות ולא לעבור את ה90 קמ"ש.

כמובן גם לא העמסתי יותר מ2 אנשים כולל נהג על הרכב.

בארה"ב נהוג לבצע כ5,000-7,000 ק"מ.

בארץ אין חדש תחת השמש נהנים להרוס דברים חדשים,שקניתי מכוניות חדשות שהוצאתי אותם מהסוכנות אמרו לי בד"כ "אין צורך המנוע מורץ במפעל סע כרגיל חופשי תרביץ" אבל אני יודע שזה לא כך.

מברור מעמיק שביצעתי מצאתי כי אכן המנועים של היום עשויים חזקים יותר מפעם ופחות רגישים להרצה או יותר נכון אי הרצה אך הרצה עדיין נדרשת והיא פעילות מבורכת.לפי הספר של היצרן "לאריכות ימים של המנוע כדאי ב1500 ק"מ הראשונים לא לבצע האצות חזקות,לא לגרור נגררים,לא לאמץ את המנוע עד הקו האדום".

את האמת בדקות אלו אני יושב ומגחח מה קורה עם רכביי הליסינג וההשכרה-אין מצב שישמרו להם הרצה.:idea:

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
היצרן גם לא רוצה לחטוף תביעות בבית משפט בגלל שהמליץ לבנאדם לאמץ את המנוע,זאת אומרת לאמץ את הרכב,ואולי לגרום איך שהוא לתאונה.:roll:

לוגית אני לא מקבל את הטיעון שלך: שיטת אימוץ המנוע אומרת שיש חלון הזדמנויות של כ- 30 ק"מ לקרוע את המנוע. אין פשוט מלעשות את זה בצורה נאותה במפעל (עוד 2 ליטר בנזין ליחידה), עוד בטרם המנוע מורכב על הרכב.

ההרצה שהיצרן ממליץ עליה נמשכת בד"כ כ- 1500 ק"מ ולכן היא חייבת להיעשות בידי בעל הרכב.

לסיכום: היצרן יודע טוב מכולם מה נכון ומה לא נכון לעשות בזמן ההרצה.

כמובן שמכוניות פרטיות שנבנו בטכנולוגיה קונבנציונאלית מחוייבות בהרצה, מכוניות ליסינג שכידוע לכל נבנו בטכנולוגיה עילית, פטורות מהמטרד. אפשר לנסוע איתן מיד לטיול בחיק הטבע... :evil:

פורסם

האם יש לכם הוכחות פיזיקליות על טיבה של ההרצה?

למה שמנוע X שעבר הרצה על פי המלצות היצרן יאריך חיים ויהיה פחות מועד לתקלות ממנוע Y אשר לא עבר הרצה?

פורסם

פעם ליפני שנים רבות חובת ההקפדה בהרצת מנועים חדשים היתה חשובה מאוד

וטיב ההרצה קבע את אורך חיי המנוע....

עם השנים טיב החומרים, דיוק בנית החלקים (אפיצות ,tolerance)

הביא למצב בו ניתן לעבוד עם המנוע מיומו הריאשון : כרגיל.

אבל ישנם חלקים אשר עדיין דורשים שחיקה והתאמה איטית.

חלקים אילו הם בעיקר המייסבים הרגילים , מיסבי החלקה פחות.

לפעולה זו קוראים שיחרור , בהתחלה המנוע קצת "תפוס" ,

ההרצה עוזרת לשיחרור המיסבים....

דרישת המינימום להרצה כ: 500 ק"מ

אני אישית דוגל בהרצה מלאה:

500 ק"מ ריאשונים במישור בסל"ד של עד 3000 (במנועי בנזין)

500 ק"מ נוספים לנסות להפעיל את המנוע במיגוון תחומי סל"ד (לא בסל"ד קבוע) וללא האצות עם יותר מ חצי גז.

ב 1000 ק"מ להחליף שמן ופילטר בכדי לנקות את השבבים (אם יש , רק בישביל לישון בלילה בשקט)

את ה 1000 ק"מ הנוספים לשחרר את המנוע בהדרגה , כל פעם לתת יותר סל"ד

אך עדיין לא להיכנס לתחום האדום.

אחרי 2000 ק"מ מיצתברים של הרצה הדרגתית לתת בגז חופשי......

• תוכן חדש...