Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חשיבות ויש הצדקה לשלם יותר למי שטיפל במוסך מורשה. בצדק, כי בעל הרכב שלם יותר בתקופת אחזקת הרכב. ישנה חזקה (נכון, לא תמיד נכונה) שבמוסך מורשה הרכב טופל לפי הוראות היצרן, המכלולים הבטיחותיים לא הוזנחו וכיוצ"ב. מוסך לא מורשה זה מזל. לרוב הוא פחות טוב ממוסך מורשה, כי חותכים בפראות במחיר, ע"ח טיב חלקים, ע"ח טיב שמנים וע"ח תדירות החלפת מיכלולים ושלא יספרו סיפורים. אין ניסים ואין יש מאיין. ניתקלתי ברכב ששוחרר ממוסך לא מורשה, עם שתי משאבות ברקס נוזלות! מה שבמוסך מורשה לא היה קורה. מחשש שיאבד את רשיונו. נכון שיש בודדים, לא מורשים, שהם גם טובים וגם קפדנים. אבל לך תמצא אותם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

vik014, לא מסכים עם רוב הדברים שכתבת. טיב שמנים וחלקים תלוי קודם כל מבעל הרכב, כנ"ל החלפת מכלולים וכד'. מוסך לא יחליף מכלול ללא הסכמה של בעל הרכב.

זה לא נכון להכליל מוסך "מורשה", מוסך "לא מורשה", אלא ספציפית לגבי מוסך סצפיפי, האם הוא נחשב אמין או לא. יש מוסך "מורשה" (מטעם היבואן) שיחפש לעשות קופה על בעל הרכב (נשרפה נורה, יחליף את כל הפנס, נשבר חלק פלסטיק קטן במנגנון חלון חשמל, יחליף את כל המנגנון). יש מספיק מקרים כאן בפורום שאנשים הלכו למורשה, החליפו להם חצי אוטו ולא פטרו את התקלה.

אותו דבר לגבי מוסכים שהם לא מטעם היבואן.

כל מוסך חוקי בארץ הוא מוסך מורשה (מטעם משרד תחבורה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי ניסיון רב עם שני סוגי המוסכים. אף אחד מהם לא מושלם. ובכל זאת תסכים איתי, למי שהפרוטה מצויה בכיסו עדיף מוסך מורשה יבואן. ההסתברות ,"לפויילי שטיק", לעיגול פינות, חוסר ידע ויכולת לקבל מידע, אצל סתם מוסך מורשה משרד התחבורה (אני כבר לא מדבר על מוסך מדרכה) היא גדולה לעין שיעור.

נהג מנוסה
פורסם
למי שהפרוטה מצויה בכיסו עדיף מוסך מורשה יבואן.

אני מטפל ברכב שלי במוסך שמתמחה ברכבי BMW בלבד. זה לא מוסך מטעם היבואן. למוסך הזה באים אנשים עם בומרים ממודלים חדשים שנגמרה עליהם אחריות, כגון X5, סדרה 7 וכד'. מכוניות האלו גם בתור משומשות יקרות יותר ממשפחתיות חדשות, לכן הפרוטה מצוייה בידי אותם אנשים. במוסך הזה עובדים מאט אנשים, אבל מדובר על בעלי מקצוע מהשורה הראשונה, בעלי ניסיון שאני מאוד בספק שיש לחברה' הצעירים שבפועל מבצעים עבודה במוסך מטעם היבואן שביקרתי בו פעם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנושא תמיד אקטואלי. לא חשוב מתי נפתח השירשור. לעולם גם לא תהיה אחידות דעים לגביו.

נהג מנוסה
  • תוכן חדש...