Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל אנשי הפורום המצויינים,

אני קצת סקפטי אבל מי יודע, אולי אני טועה...

ראיתי מודעה לפיאט פונטו 2001 עם קילומטראז' 180,000 אבל מנוע חדש עם קבלות + בלמים, קלאצ' ורצועות חדשות.

מה אתם אומרים: באמת החלפת המנוע מורידה בצורה משמעותית את נזקי הקילומטראז'?

תודה

פורסם

2001 עם 180K זה רכב שעבר לפחות 25K בשנה, זה מעל הממוצע, זה הרבה יחסית לרכב מכזה שנתון

למרות שיש מנוע חדש צריך לקחת בחשבון שכל שאר הרכב עבר את הקילומטרז הזה, שזה מתחיל מהגיר ומכלולי הנעה, מתלים ותכלס הכל.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המחיר הוא 19,000 ש"ח. יש תיעוד למנוע חדש, רצועות, בלמים, קלאצ'. לא יודע לגבי גיר ומתלים אבל לשם כך יש בדיקת רכב...

אני מחפש עצה עקרונית ממביני עניין. אתם הייתם שוקלים דבר כזה בחיוב? הוא נשמע טוב בנסיעה, הרכב נוסע שקט וחלק עם קלאצ' ובלמים חדשים שמרגישים שהם עדיין לא "התרגלו" להיות מחוץ לאריזה. הבודי שלו סבבה. מצד שני אני לא יודע אם אני לא משלה את עצמי שהוא פיקס. אלה רק התרשמויות על פני השטח.

שווה לקחת לבדיקה ולשקול בחיוב? או להתרחק?

תודה

פורסם

להתרחק אין סיבה. לא כתבת שום דבר שבגללו יש חשש לחתול בשק.

אני לא יודע מה ההפרש מהמחירון, אבל אם הוא זול מהמחירון המשוקלל בכמה אלפים, עקרונית נשמעת עסקה לא רעה.

פורסם

לא הכל תלוי בקילומטר, תלוי גם אם הרכב שמור.

אני מכיר מורה נהיגה שעשה כבר 400 אלף קילומטר על קורולה עם אותו מנוע וגיר

פורסם

אני אקח את הרכב לבדיקה ואחליט אז. סה"כ קיבלתי את הרושם שמבחינה עקרונית אין מניעה וכל מקרה לגופו.

אני מודה לכם על ההתייחסות והמענה המהיר...

פורסם

ישנם הרבה חלקים יקרים שיכולים לסיים את חייהם בק"מ כזה כמו מדחס מזגן,הגה חשמלי, בולמים קדימה ואחורה, משאבת דלק.

אלו רכיבים יקרים לכן בדוק את האוטו הזה טוב מאוד, ומולץ לבדוק את ההסטוריה של הרכב. אם הכל יהיה תקין והמחיר טוב אז שווה לקחת.

פורסם

תבין, לא מדובר במנוע חדש, מדובר במנוע משומש, שירד מרכב אחרי תאונה, בארץ או בחו"ל.

יתכן והמנוע הזה גם עשה 150 או 180 אלף ק"מ, אין לך שום דרך לבדוק את זה.

את תתלהב יותר מידי מ"רצועות חדשות", תמיד מחיליפים רצועות בייחד עם הרכבת מנוע משומש, ובהרבה מקרים גם קלאץ' על הדרך, כי המנוע כבר בחוץ, וגיר מפורק.

אם הבעלים הצליח לגמור מנוע ב 180 אלף ק"מ סימן שהוא הזניח את הרכב, המחיר גם נמוך משמעותית ממחיר המחירון וממחיר השוק של האוטו, ויש לזה סיבה.

דעתי- לא לקנות.

החלפת מנוע לא "מורידה את נזקי קילומטרז", פשוט מרכיבים מנוע משומש מפירוק, על מנת שהרכב ישאר במצב נסיעה.

פורסם

רכב זה עבר המון קילומטרים יחסית לשנה שלו,

מנוע הוחלף אך לא ידוע לך היסטוריית טיפולים ומצב של המנוע ה"חדש"

יש עוד מכלולים שכבר עשו את שלהם ,

רצוי ואף הכרחי לקחת את הרכב לבדיקה מלאה לפני קניה, ולראות מהם הנזקים שמתגלים בבדיקה, ולהתייעץ עם מוסך אמין בנוגע לתיקונים הנדרשים ,

וכמובן לקבל חוות דעת נוספת מהמוסכניק על הרכב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם אתה תולה תקווה במכון בדיקה- אז מצפה לך אכזבה.

במכון לא יתנו שום אינדיקציה אמיתית לגבי מצב הגיר או מערכות חשובות אחרות.

אני אישית, הייתי מתרחק מרכב בעל ק"מ כ"כ גבוהה, עם הרבה סבלנות ניתן למצוא רכב הרבה יותר משתלם.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

לא מדובר ברכב נדיר או במחיר נדיר אז הייתי מתרחק

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני ממש לא מבין למה להתרחק.

אני בעל טויוטה קורולה שנת 2001, מנוע שעבר 210 אלף קילומטר, הרכב נוסע יותר טוב מקורולות באותם שנתונים שעברו 100 אלף קילומטר (אתה מוזמן לקחת סיבוב) מטופל תמיד רק במוסך מרכזי ותמיד בזמן, כשקניתי את הרכב, הרכב יצא בבדיקה כמו חדש.

הכל תלוי איך נסעו ואיך שמרו על הרכב.

• תוכן חדש...