Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר חלש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים

ברשותי רכב מסוג מאזדה ולאחרונה ההנעה הפכה קשה בעיקר לאחר מנוחה של יום ויותר לרכב

המצבר משנת 2004 חודשים 8-9

אם אני מניע אותו אז הוא מתפקד ללא בעיות ונטען מן הסתם בדקתי טעינה כאשר המנוע עובד הראה על 14.3V

כאשר כיביתי את הרכב הוא ירד ל-12.4V

אבל המשכתי לבדוק עם בודק זרם על הקטבים והזרם כאילו יורד לאט לאט ניתקתי את הקטבים ובדקתי על המצבר ואכן הוא כאילו פורק את עצמו לאט לאט כאשר הוא לא מחובר כלל לרכב

האם זה הסימן לגשת ולרכוש מצבר חדש

כי אם אני מניע את הרכב אזי הוא נטען ואין בעיות הנעה

לא בוצעו עבודות חשמל ברכב או הוספה של צרכנים

תודה לעונים

פורסם

המצבר כבר עבר את גיל ה3 שנים , תיגש לחשמלאי שיעשה בדיקה בעומס ,בדיקת החומצה.

איזה חברה המצבר? (יש חברות שניתן לשת אליהם והם עושות את הבדיקה בחינם).

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אכן חברים לאחר שהמצבר היה מנותק מהרכב וחיבור מחדש הוא לא הגיב לניסיון ההנעה כנראה שהוא מת לגמרי

פרק את עצמו לאחר חיבור כבלים לרכב והנעה מחדש הוא הניע את הרכב והרכב אף עבד חצי שעה אך כאשר כיביתי את הרכב וניסיון נוסף לראות אם המצבר נטען אכזבה רבה הוא מת לגמרי

הרכבתי מצבר אחר לרכב והניע בנגיעה

המצבר הדפוק הורכב על רכב אחר וגם שם לא הגיב לניסיון ההנעה

יש לציין שהמתח במצבר הדפוק עומד על 12.2V DC

ואילו בתקין על 12.8V DC כנראה שבזמן הנעה בעומס הוא לא עומד ולא נטען

אין ברירה מחר נקנה חדש של ולטה 60A ב-500 ש"ח ושנה אחריות

פורסם

עשיתי עוד בדיקה הרכבתי את המצבר על רכב אחר והנעתי עם כבלים עשיתי סיבוב של חצי שעה לראות אולי יש בעיה באלטרנטור שלי אך זה לא עזר המצבר לא נטען למצב שיכול להניע רכב

ואילו המצבר התקין של יונדאיגטס 45A הניע כמו חיה את ה-626

עכשיו אני רגוע וארכוש מצבר חדש

פורסם

רצוי לבדוק שאין זליגה שנוצרה מסיבה כלשהי. החלפת מצבר ברכב בו קיימת זליגה, תפתור לכאורה ורק לכאורה, את בעית ההנעה באופן זמני, ובקשר ישיר לכמה זמן הרכב חונה,אל מול כמות הזליגה.

זליגה נורמלית תעמוד עד 0.06 אמפר לשעה, ולא יותר מחריגה וזליגה סופית של עד 0.10 אמפר לשעה, שזה כבר מתחיל להיות גבוה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...