Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגמר לי המצבר תוך כדי נסיעה והאוטו כבה. לפני שהאוטו כבה הרגשתי שהמצבר חלש מכיוון שכל המכוונים בלוח שעונים לא תיפקדו חוץ מהמד מהירות כמו כן החלונות החשמליים נפתחו מאוד לאט. לילה לפני כשנסעתי הנורית של המצבר לא נדלקה כשסובבתי את הסוויטץ, אך תוך כדי נסיעה עם אורות דלוקים נורית הטעינה הבהבה ודלקה חלש. מכיוון שאשתי בעיקר נוסעת באוטו אין לי יותר מידע להוסיף.

השאלות שלי הם: 1. האם זה בוודאות אלטרנטור או אולי בעיית מגעים או פיוז שרוף? אשמח לתשובה מפורטת ואין לי רב מודד.

2. אם זה אלטרנטור האם מחליפים למשופץ או כדאי לתקן ומה העלות?

תודה מראש לכל העונים,

מיקי

פורסם

נשמע כמו אלטרנטור שגמר את חייו המועילים.

כדאי לגשת לחשמלאי רכב שיבצע בדיקת טעינה בעומס ויקבע את גורלו של האלטרנטור הנ"ל.

ברוב המקרים מוסרים את האלטרנטור הישן למשפץ ומקבלים במקומו אלטרנטור משופץ. אפשר לשפץ את האלטרנטור שלך אבל כדי לחסוך את הזמן פשוט לוקחים אחד תואם ומשופץ מהמדף.

מחיר האלטרנטור, בלי עבודה - 600-800 ש"ח. תוסיף לזה עוד כמה מאות שקלים של עבודה כי הגישה לאלטרנטור אצלך מחוברנת והגעת לאלפייה, פחות או יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובות?

החלטתי לנסות לפרק לבד ואז להחליף אצל "עלמה".

השאלה היא האם לאחר שחרור המותחן והורדת רצועת אביזרים נשאר רק בורג אחד שעליו תפוס האלטרנטור או שיש גם בורג מתחת לאלטרנטור? (הסתכלתי ולא ראיתי)

פורסם

תודה!

רק כדי לוודא שהבנתי, יש שני ברגים אחד שרואים בבירור מלמעלה והשני שמחזיק את האלטרנטור מלמטה הוא בעצם הבורג העליון של המותחן.

מבחינת חוטי חשמל ראיתי רק חוט אחד שיוצא מהחק האחורי התחתון האם יש עוד?

מכיוון שהחשיך כמובן שאנסה לפרק מחר בבוקר בתקווה להצליח.

פורסם

איזו שנה הרכב? איזה מנוע?

אני אקדים תרופה למכה: לי הייתה עד לפני כמה חודשים AX שנת 96, מנוע 1400.

מסתבר שיש בדגם הנ"ל אלטרנטור מיוחד שלא מפויע בשום דגם אחר של PSA (גם התושבות שונות וגם הזרם שהוא מייצר - 100 אמפר!!!)

אדון celica gt-i 16v vbmenu_register("postmenu_1533899", true); - תקשיב טוב:

אלטרנטור כזה לקח לחשמלאי וותיק ומומחה מעל חצי שעה לפרק, משופץ עולה 750 שקלים ואין להשיג כאלה משומשים!

במידה ומדובר ב-AX בעלת שנתון ומנוע זהים, לפותח השרשור - אני משתתף בצערך...

פורסם

עד כמה שאני זוכר יש שלושה ברגים - אחד שרואים מלמעלה, אחד שהוא גם המותחן ואחד שקצת יותר קשה לראות אבל הוא שם.

יש שני חוטים שיוצאים מהאלטרנטור - אחד עבה יחסית לפלוס ושני קטן עם קונקטור נקבה שמשמש כיוניט לנורית טעינה. המינוס מגיע דרך השאסי.

בכל מקרה, אם אתה ממש בקטע של שיפורים טכניים, כדאי להכין כבל פלוס חדש ועבה מהאלטרנטור לסטארטר והלאה למצבר - הכבל המקורי ממש ממש דק ולדעתי ממש לא מתאים.

עופר - אלטרנטור של 100A?! בשביל AX? נשמע לי מוגזם. אף אלטרנטור אחר של PSA לא מתאים שם מבחינת תושבות ופולי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צודקים שכחתי לפרט את הדגם. מדובר ב-AX שנת 97 מנוע 1400

לגבי הכבל הדק (כנראה למנורה) אותו ראיתי מלמטה והוא היה מחובר. לידו היה כבל עבה עם מחבר גדול יותר שהיה מנותק אני אשתדל לצלם מחר על הבוקר.

פורסם

האלטרנטור פורק והוחלף אצל "עלמה" אני מקווה מחר להרכיב אותו.

מדובר באלטרנטור Valeo 60A. קיימים שני ברגים שמחזיקים אותו אחד מלמעלה גישה נוחה והשני מלמטה ליד הבורג העליון של המותחן. לאלטרנטור יש מכסה שעל מנת להוריד אותו כדאי להוציא קודם את הפילטר שמן. אני לא הוצאתי ולכן היה מסובך לפתוח את הבורג התחתון של המכסה. לאחר שהאלטרנטור מפורק לא ניתן להוציא אותו מהתא של המנוע ללא פירוק של בית המחשב והפנס. בקיצור הרבה עבודה ואני מקווה שלא פגעתי בנסיונות להוציא באחד הצינורות של המזגן.

תודה לכל העונים ולצביקה על השירשור המצולם.

• תוכן חדש...