Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העדפתכם, ידני - אוטומטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון נהיגה בידני הרבה יותר ספורטיבית ומהנה, מה שכן בפקקים סובלים, במיוחד שזה פקק באיזה עלייה רצינית.

אני אישית נהנה הרבה יותר לנהוג בידני אבל בנסיעות יומ-יומיות מעדיף אוטומאטי.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידני!

כרגע אמנם נוהג באוטומאטית צמודה מהעבודה (פתרון כלכלי...), אך חוסך במרץ לבחירת ליבי (הידנית כמובן).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
מה הקשר בין נפח המנוע לבין הנאה מנהיגה עם גיר ידני? אני נוהג על 1.3 ועדיין נהנה לנהוג על ידני.

בטח שפינוק, אין שום סיבה אחרת להעדיף אוטומט אלא אך ורק העניין של פינוק. לשם כך התיבה הזאת גם הומצאה, לשם פינוק ולשם עצלנים שקשה להם להעביר הילוכים (בקיצור לאמריקאים). אם נהגי משאיות בני 60 יכולים לנהוג עם גיר ידני ואנשים בני 70 יכולים אז כולם יכולים (חוץ מנכים כמובן), העניין הוא ששאר האנשים פשוט מתעצלים ובשבילם נהיגה היא פשוט להגיע מא' לב' תוך מינימום פעולות, לשמחתי בפורום הנ"ל לא מתרכזים אנשים כאלו (או לפחות פעם לא התרכזו) ולכן כאן אמורים להבין שידני היא לא מעמסה.

חשבתי שהBMW המצונזרת היא שלך...

מה הקשר? 1.4 ידני סוחב לא רע בכלל, אבל מנוע 2000 אמור להיות הרבה יותר מעניין.

התיבה לא הומצאה רק בעקבות פינוק, אלא כדאי להקל על הנהג.

כידוע לך, לא כל בן אדם מתייחס אל רכב כאל "מכונה נפלאה" ואפילו אעיז ואומר שלפי דעתי, לפחות בארצנו, רובם הגדול של הנהגים רואים בכלי הרכב ככלי ניידות מנקודה א' לב' בלבד.

פורסם
מה הקשר בין נפח המנוע לבין הנאה מנהיגה עם גיר ידני? אני נוהג על 1.3 ועדיין נהנה לנהוג על ידני.

בטח שפינוק, אין שום סיבה אחרת להעדיף אוטומט אלא אך ורק העניין של פינוק. לשם כך התיבה הזאת גם הומצאה, לשם פינוק ולשם עצלנים שקשה להם להעביר הילוכים (בקיצור לאמריקאים). אם נהגי משאיות בני 60 יכולים לנהוג עם גיר ידני ואנשים בני 70 יכולים אז כולם יכולים (חוץ מנכים כמובן), העניין הוא ששאר האנשים פשוט מתעצלים ובשבילם נהיגה היא פשוט להגיע מא' לב' תוך מינימום פעולות, לשמחתי בפורום הנ"ל לא מתרכזים אנשים כאלו (או לפחות פעם לא התרכזו) ולכן כאן אמורים להבין שידני היא לא מעמסה.

אני נוהג על 1.1 לפעמים, ועדין נהנה כל פעם מחדש :-D

פורסם

ידני ללא ספק.

לא היתי אפילו שוקל לקנות רכב אוטומט (אולי סלספיד:wink: אבל הוא לא אוטומט).

אך היתה פעם אחת שממש קיללתי את הרגע שבחרתי רכב ידני, כאשר נתקעתי בפקק ביום ראשון בבוקר מחדרה עד הרצליה.

פורסם

רכב משפחתי/מנהלים אוטומטי ליומיום, ולא רק לפקקים

ורכב ספורט חם ידני לסופי שבוע ולכבישים מסויימים

אם הייתה לי האפשרות, הייתי קונה את 2 סוגי הרכבים שציינתי למעלה.. אחת ליומיום והשניה לפאן.:multi:

פורסם

רק ידני.

אני נוסע די הרבה (גר באיזור לא פקוק אבל נכנס לא מעט לפקקים) ואם אתה לומד לנסוע במהירות הממוצעת של הפקק אתה משלב לראשון וזוחל בלי לגעת כמעט בקלאץ'.

הסיבות שאני בוחר בידני הן:

1. ביצועים

2. אורך חיי הגיר.

3. חיסכון בדלק

4. מקבל רכב יותר מאובזר באותה קבוצת הרישוי.

יש לי רכב אוטומטי נגיש שאני נאלץ להשתמש בו לפעמים (בעיקר בעונות המעבר) כשרגל שמאל שלי נמצאת בתפקוד ירוד במיוחד ואני צריך להיכנס לאיזורים פקוקים. למרות שמדובר ברכה יותר מפוואר בכמה רמות מהמגאן שלי לא הייתי מחליף על בסיס קבוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ידני.

6 הילוכים.

הנעה נכונה, דיפ' מוגבל החלקה.

לא חושב על שום אופצייה אחרת אפילו לא לרגע.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ברמת העקרון, העדיפות לידנית, הן מבחינת חסכון שליטה ברכב והנאה מנהיגה.

לצערנו, המצב בכבישי הארץ הינו קטסטרופלי, ולכן לשימוש היום-יומי אין מנוס מגיר אוטומטי.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אחרי 12 מכוניות, 11 עם גיר רגיל, 1 עם גיר אוטומט, כאשר הרכב לפני אחרון היה גיר רגיל, ברלינגו שנגנבה, 13 שעות כל יום בכביש, בעיר, ברמזורים, בפקקים, אני יכול לאמר בלב שלם מאד: אוטמט !

אבל כיום אני עדיין עם גיר רגיל :(

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
הונדה אוט' היא כמו אמסטף עם מחסום פה.

יותר כמו פינצ'ר עם מסיכת אב"כ :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא יאומן כמה אנשים לא יודע לנהוג פה, מה זאת הבכיינות הזאת על "ידני בעליה? אוי ואבוי" ?

אם אתם לא יודעים להסתדר עם ידני, גם בעליה וגם בפקק, סעו על אוטומט, ידני זה לא בשבילכם.

1.4 ידני סוחב לא רע בכלל, אבל מנוע 2000 אמור להיות הרבה יותר מעניין.

תראה איך אני שובר את התאוריה שלך בשניה.

מה עדיף, גולף 2 ליטר ידנית או 106 ראלי דור ראשון 1300 סמ"ק ידנית?

אישית לגבי, ידני, אך ורק ידני, גם ב"סתם" מכוניות.

נהגתי פעם על רכב של מישהו שקיבל אותה מהעבודה בליסינג, שברולט Aveo 1.4 ידנית, לאחר מספר חודשים הוחלף לו הרכב לשברולט Aveo 1.6 אוטומטית, גם עליה נהגתי (נסיעות ארוכות בשתיהן).

נכון, ל-1.6 יש עוד 0.2 כוח פוני של סוס פוני לעומת ה-1.4 אבל היא הייתה איטית בהרבה וחלשה בהרבה מאחותה הקטנה עם הגיר הידני.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...