Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העדפתכם, ידני - אוטומטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
WTF? זה הכיף שלך? לנהוג עם סנדוויץ ומזגן בפקק?

אז ככה: גם אני נוהג עם מזגן, ללא סנדוויץ (כי אני לא אוכל בזמן נהיגה, WTF? מה השלב הבא? להתגלח בנהיגה?), ונחש מה, רגל שמאל שלי לא נטחנת ממש ממש לא. לא כואב וזה לא מעיק בשבילי להעביר הילוכים. אם מתזמנים את זה טוב אז גם בפקק אפשר לעשות ככה שמספר העברות ההילוכים יהיה מועט, וגם אם לא, מה אני בחורה? קשה לי להעביר הילוכים? חס וחלילה יש לי בעיות ברגליים? קצת פרופורציות, כל אלה שמברברים על פקק וידני כנראה או שלא ניסו או שהם פשוט קצת מפונקים או שבאמת כואבת להם הרגל, אז מצידי שיסעו באוטומט.

נהגתי שנה וחצי על ידני, המוקש הוא שהמכונית הייתה 1.4, כנראה שעם 2 ליטר הייתי נהנה הרבה יותר.

אם אתה מצליח לשמור על רגל שמאל חזקה, אז כל הכבוד.

מישהו אמר שקשה להעביר הילוכים? הכל עניין של נוחות ואתה יודע מה? אחרי שאתה צריך להוריד לרביעי ואפילו לחמישי, בגלל אנשים שנוסעים על 70 וואחרי זה לעלות ואז להוריד, אז כן, זה נהיה קצת מעצבן.

עניין של פינוק? נו, באמת, זה כבר באמת שטויות.

בטח

אין כמו כריזמה

תכל'ס ! :-P

פורסם

אחרי שנוהגים שנה או שנתיים כבר לא חושבים על זה.

אם אני בפקק אני יכול להעביר הילוכים בלי לחשוב בכלל על הנושא. זה בא לי באופן אוטומטי לגמרי.

אני לא מבין למה יש בכלל את העצלנות הזאת שאומרת שלהעביר הילוכים זה מאמץ.\

ותאמינו לי שהקלאצ' שלי הוא לא רך, אלא הוא ממש קשה.

פעם רציתי להחליף את הגיר של המרצדס לידני. הגיר האוטומט היה יותר יקר, וההפרש בין שני הגירים היה העלות של העבודה, ככה שלמעשה הוא היה משלם את עצמו והמוסך היה נשאר עם גיר אוטומט טוב.

עד כדי כך אני מעדיף ידני.

פורסם

פעם רציתי להחליף את הגיר של המרצדס לידני. הגיר האוטומט היה יותר יקר, וההפרש בין שני הגירים היה העלות של העבודה, ככה שלמעשה הוא היה משלם את עצמו והמוסך היה נשאר עם גיר אוטומט טוב.

עד כדי כך אני מעדיף ידני.

רצית, אבל לא החלפת! :)

פורסם

אני אישית אוהב לנהוג על ידני, ושמח מאוד כשיש לי הזדמנות לעשות את זה. מעשית, אני נוסע כל יום בפקקים ובעליות וירידות של הכרמל, ואישית נוח לי מאוד עם אוטומטי (ידני בפקק בעליה אישית נראה לי סיוט).

בתור רכב נוסף, שלא משתמשים בו כל יום, הייתי בהחלט קונה רכב ידני (לפלז'ר, לא לביזנס).

אגב, לאמא שלי יש דייהטסו אפלאוז 91 אוטומטית, והיא נוסעת מצוין, ממש כיף לי לנהוג בה, ואמנם היא לא מכונית מירוץ אבל היא סוחבת לא רע בכלל.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אתה מזכיר לי את הפקק באיילון שחוויתי עם פולו ידנית במשך שעתיים - איך קיללתי את הרגע ! :(

לא חווית פקק בפרויד במשך שעה! לכאבי הרגליים מתווסף כאב הלב על הקלאץ' שעובד קשה.

ולתשובה: כל הרכבים שלי היו ידניים. והייתה תקופה שהייתי עושה את פרויד לא מעט.

פורסם

מממ תלוי באיזה רכב ותלוי היכן אני נוסע, לנסיעות כמו שאני נוסע היום - ללא פקקים ועומס ובעיקר בכבישים מהירים (כביש 6..) רק ידני, גם הרבה יותר מהנה, גם חסכוני יותר.

לעומת זאת לנסיעות כמו שנסעתי בעבר - בעיקר עירוניות, עמוסות בפקקים.. הייתי מעדיף אוטומאט, בסופו של דבר עם ידני מתחילה ממש לכאוב הרגל של הקלאצ' :|

PEUGEOT // 306

פורסם
נהגתי שנה וחצי על ידני, המוקש הוא שהמכונית הייתה 1.4, כנראה שעם 2 ליטר הייתי נהנה הרבה יותר.

אם אתה מצליח לשמור על רגל שמאל חזקה, אז כל הכבוד.

מישהו אמר שקשה להעביר הילוכים? הכל עניין של נוחות ואתה יודע מה? אחרי שאתה צריך להוריד לרביעי ואפילו לחמישי, בגלל אנשים שנוסעים על 70 וואחרי זה לעלות ואז להוריד, אז כן, זה נהיה קצת מעצבן.

עניין של פינוק? נו, באמת, זה כבר באמת שטויות.

מה הקשר בין נפח המנוע לבין הנאה מנהיגה עם גיר ידני? אני נוהג על 1.3 ועדיין נהנה לנהוג על ידני.

בטח שפינוק, אין שום סיבה אחרת להעדיף אוטומט אלא אך ורק העניין של פינוק. לשם כך התיבה הזאת גם הומצאה, לשם פינוק ולשם עצלנים שקשה להם להעביר הילוכים (בקיצור לאמריקאים). אם נהגי משאיות בני 60 יכולים לנהוג עם גיר ידני ואנשים בני 70 יכולים אז כולם יכולים (חוץ מנכים כמובן), העניין הוא ששאר האנשים פשוט מתעצלים ובשבילם נהיגה היא פשוט להגיע מא' לב' תוך מינימום פעולות, לשמחתי בפורום הנ"ל לא מתרכזים אנשים כאלו (או לפחות פעם לא התרכזו) ולכן כאן אמורים להבין שידני היא לא מעמסה.

ROOONEEYY

פורסם

אך ורק ידני יש גם מקרים שעדיף אוטומט כן? אבל בעיקרון רק ידני

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם
י ד נ י !!!

כשלומדים לתפעל את הרכב פקקים כבר לא מפריעים בזמן הנהיגה. :-)

ל'

+1

ידני בלבד בכל מצב :-P

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מה הקשר בין נפח המנוע לבין הנאה מנהיגה עם גיר ידני? אני נוהג על 1.3 ועדיין נהנה לנהוג על ידני.

מחזק את דברי פליקס.

אני נוהג על מנוע 1000 עם גיר ידני. זה יותר כיף מ1500 אוטומט (היה לי)

• תוכן חדש...