Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלופה הבאה לדלק: בקטריות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

349738-18.jpg

"ניתן להשתמש בביוב של כל מפעל לייצור מזון, שם קיים ריכוז גבוה של הבקטריה ולייצר דלק" (אילוסטרציה: shutterstock)

בארה"ב הצליחו מדענים לייצר דלק מבקטריה מיוחדת הנמצאת במי ביוב. תגלית זו יכולה להועיל באופן משמעותי לאיכות הסביבה

מחקר חדש מגלה, כי מבקטריה מיוחדת הנמצאת במי ביוב ניתן לייצר דלק מימן שיכול לשמש למכוניות הנעות כיום על דלק המופק מנפט. תגלית זו יכולה להועיל באופן משמעותי לאיכות הסביבה.

"זוהי שיטה בה משתמשים בחומר אורגני שניתן למצוא בכל אתר פסולת או בביוב וממנו מפיקים דלק", אמר ברוס לוגן באוניברסיטת פן בארצות הברית. לוגן ועמיתיו למחקר לקחו בקטריה ושמו אותה בחומצה. כשעשו זאת החלו להשתחרר כמויות גדולות של אלקטרונים ופרוטונים שיצרו חשמל. לאחר מכן הוסיפו החוקרים כמות נוספת של חשמל ואז נוצר דלק המימן.

למרות שהניסוי נשמע כמו מדע בדיוני, החוקרים אומרים שכבר בקרוב דלק מסוג זה יוכל לשמש כלי רכב. הדבר די פשוט אומר לוגן, "ניתן להשתמש בביוב של כל מפעל לייצור מזון שם קיים ריכוז גבוה של הבקטריה וליצור דלק".

לקוח מוואלה! ...

http://news.walla.co.il/?w=/5/1194251

8)
פורסם

יפה, כל הכבוד!

שמעתי פעם, שארה"ב ניסו לייצר דלק מתירס!

מה שעכשיו הציעו זה גם טוב, משהו שלא חסר ולא בעיה לייצר.

מקווה שיצא לפועל.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
349738-18.jpg

לאחר מכן הוסיפו החוקרים כמות נוספת של חשמל ואז נוצר דלק המימן.

http://news.walla.co.il/?w=/5/1194251

אז צריך גם להוסיף חשמל?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

את הדלק/נפט אף אחד לא יחליף. תביאו לי מסך מגע ואני יחתום לכם.

העניין שהיום אתה משלם מחיר זול יחסית למה שתשלם עוד 10 שנה על אותם ליטרים של דלק/נפט/קו"ש חשמל.

הצעירים בינינו שיזכו לחיות לפחות עוד 50 שנה יראו מה זה שואה כלל עולמית כשיגמר הנפט.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
את הדלק/נפט אף אחד לא יחליף. תביאו לי מסך מגע ואני יחתום לכם.

העניין שהיום אתה משלם מחיר זול יחסית למה שתשלם עוד 10 שנה על אותם ליטרים של דלק/נפט/קו"ש חשמל.

הצעירים בינינו שיזכו לחיות לפחות עוד 50 שנה יראו מה זה שואה כלל עולמית כשיגמר הנפט.

הודעה עם חוסר אופטימיות כזו כבר לא ראיתי הרבה מאוד זמן.

כל הכבוד,זכית בפרס ההודעה הפסימית ביותר של הפורום עד כה.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

שאיבת שומן נוסח משטרת תאילנד

מרוכלי בננות מטוגנות ועד למפעלים לעיבוד מזון, כולם מתבקשים להעביר למשטרת תאילנד את השמן המשומש שלהם,השמן הביולוגי הממוחזר מניע את ניידות המשטרה וחוסך מאות מליוני באט בשנה.

זאת בשל העליה התלולה במחירי הדלק, הנוגסת באכזריות בתקציב השנתי של המשטרה.

כל אחד מוזמן לתרום שמן משומש, ממפעלים גדולים לעיבוד מזון ועד לדוכני רחוב שמוכרים בננות מטוגנות.

"ידיעות אחרונות"

14-11-07

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

סוס ברזל,

לא בעיה לייצר חשמל מכור אטומי.

עוד 10 שנים אתה לא יכול לדעת באיזו קידמה יעמוד תחום המנועים החשמליים במכוניות, או בכל אנרגיה חלופית אחרת.

אם זכור לי נכון, ביל גייטס אמר לפני 25 שנה שמחשבים של לפני 25 שנה יהיו מעל ומעבר לכל צורך של שימוש ביתי או עסקי.

גם הוא לא חלם שמחשב עם 16 מגה יהיה כיום מוצג מוזאוני

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יפה, כל הכבוד!

שמעתי פעם, שארה"ב ניסו לייצר דלק מתירס! עד כמה שאני יודע עושים את זה היום וזה נקרא אתנול

מקווה שיצא לפועל.

ראיתי עכשיו בגלובס מאמר של מדען ישראלי (לא זוכר את שמו) שאמר שכול הנושא של התחממות כדוה"ץ הוא בגלל השמש וכול כמה מאות שנים זה קורה . אבל עכשיו אומרים באו"ם (מה שאמרתי לפני כמה חודשים ) , שעקב המעבר לגידולים שיפיקו דלק אורגני (וגם עקב ההתעשרות של סין) , הולך להיות רעב בכמה מדינות , ובכמה אזורים בעולם הולכות להתפתח מלחמות על מיים ואוכל .

אז נראה לי שהבעיה היא לא דלק למכוניות , אלה רעב ומלחמות ששניהם עלולים להוריד מאוכלסיית העולם כ"כ הרבה אנשים , עד שלנותרים לא ממש יחסר דלק .

חוץ מזה שעד שיעשו תחנות גרעיניות , התחנות הקיימות צורכות פחם/גז טיבעי/ומזוט , ושני האחרונים הם דלק ו/או תחליף לדלק

בברכה יהודה

פורסם
יפה, כל הכבוד!

שמעתי פעם, שארה"ב ניסו לייצר דלק מתירס!

מקווה שיצא לפועל.

ניסו? :roll: מצליחים כבר שנים ומוכרים את זה בתחנות דלק.

באחת החוברות האחרונות של נשיונל גיאוגרפיק (באנגלית) הייתה כתבה לא רעה בכלל

על כל תחום הדלקים החלופיים. באופן מפתיע, ברזיל היא אחת הארצות המתקדמות ביותר בעולם

בתחום הזה - הודות למטעים עצומים של קני סוכר. ארצות הברית מסתמכת על התירס כי זה מה שיודעים

לגדל שם, אבל ה"נצילות" נמוכה בהשוואה לכל שיטה אחרת, או במילים אחרות, הכסף והאנרגיה

שמושקעים בגידול תירס מבזבזים יותר משאבים מאשר הפקת אתנול מקני סוכר.

הבקטריות הן התקווה הבאה, כמובן, אבל זה ייקח עוד שנים.

בקטריות שמפיקות דלק אפשר להזמין באינטרנט כבר עכשיו,

אבל בינתיים זה פשוט יקר מדי או לא יעיל מספיק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הפיתוח הבא: מכוניות שנוסעות על מים משומשים מנרגילה.:shock::shock:

אתם חושבים שענקיות נפט שמגלגלות מאות מיליארדים בחודש, ישבו בשקט כשלוקחים מהם את הרווחים?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

הדבר העצוב הוא, שגם כשהמכוניות יסעו על תערובת של מי ביוב וקרני שמש, הממשלה תתקין מונים על אסלות וחופי ים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...