Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון שלום לכולכם ותודה על העזרה עד כה,

היום הלך לי האלטרנטור הרביעי בתוך פחות מחצי שנה

משהו פה מאוד לא הגיוני, ואני מטופל במוסך מורשה (איציק אני אוהב אותך בכל זאת)

להלן מה שנעשה עד כה :

1. הורכב אלטרנטור משופץ זהה למקורי (55 אמפר) - עבד כחודש.

2. עיבוי של כל החוטי חשמל + מחברים חדשים למצבר.

3. הורכב אלטרנטור מחוזק (120 אמפר) - עבד כחודש והיום סיים קריירה בזה שהשאיר אותי בלי טיפת חשמל על הכביש.

 

הרכב הזה כבר ממש שובר שיאים במוסך, יש כאן קצר כלשהוא ובמוסך לא הצליחו לעלות עליו עד כה, נבדקה הצמה אין בה קצרים נבדק כל דבר אחר באוטו שקשור לחשמל בכדי לבדוק שהוא לא צורך יותר זרם ממה שהוא אמור - תקין

מה יכול לגרום לרכב לשרוף אלטרנטור אחד אחרי השני? (זה כבר לא יכול להיות השיפוץ מחורבן, האלטרנטור האחרון הגיע ממשפץ אחר ואני יכול להעיד שאיכות השיפוץ הייתה איכותית בו)

 

מה גורם לכל הבלגן הזה ? בדקתי, חיפשתי הפכתי פורומים גם בחו"ל של פיג'ו כדי לבדוק אם היה מקרה כזה אם הייתה תקלה כזו שנמשכה לאורך זמן והחיפוש העלה חרס

 

בבקשה עזרתכם המבורכת,

אבי.

פורסם

אין דבר כזה בימינו שיפוץ איכותי אלמלא אתה מבצע אותו בעצמך, המשפצים משתמשים בחלקים זולים תוצרת סין העממית (מייצב מתח ודיודות) ששובקים חיים לאחר זמן קצר.

 

מייצב מתח של בוש עולה לפחות 400-500 שקלים ואתה משלם על שיפוץ מחיר כזה בלבד.

 

חפש ב-E-BAY מייצב מתח תוצרת בוש דנסו או HELLA המתאים לרכב שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אם הוא עשה את השיפוץ בעזה, זה עדיין לא מצדיק 4 אלטרנטורים בחצי שנה.

 

יש שם משהו אחר לדעתי.

Back to the original - NC again.

פורסם

מחזק את ידי מרק.

כמעט ואין היום מי שבאמת משפץ אלטרנטורים

לרוב מחליפים שם פחמים וצובעים בכסף.

 

לי בזמנו הלכו 3 אלטרנטורים משופצים תוך שנה.

כשהלך השלישי כמובן כבר לא היתה אחריות והחוצפן דרש שוב פעם 600 שקל.

הודיתי לו על חוצפתו והלכתי לקחת אחד מפירוק ב 150 שקל.

 

עד היום (3 שנים) הוא מחזיק כמו ענק

אותו סיפור היה לי עם סטרטר.

 

שמעתי רק על אחד בשם גרינוולד בת"א - שעושה עבודה טובה אבל הוא לא מוכר לפרטיים ככה שתצטרך להזמין דרך מוסך.

פורסם

אני ממליץ לך לבצע את הדברים הבאים בנוסף למה שרשמתי קודם לכן.

 

1. קנה צבת לבדיקת זרם עד 100 אמפר ובדוק את צריכת הזרם כאשר כול הצרכנים עובדים וגם כול צרכן בנפרד וחזור לדווח על הצריכה.

 

2. האם האלטרנטור מתאים לרכב שברשותך מבחינת יחס תמסורת ? האם במקרה החליפו את הפולי של המנוע לגדול יותר בקוטר ? או הפולי של האלטרנטור לקטן יותר ?

 

יחס תמסורת בין הפולי המניע לפולי המונע חייב להיות בהתאם להוראות ייצרן האלטרנטור אחרת הסל"ד של האלטרנטור עלול להיות גבוה מידי ויגרום לשחיקה מוקדמת שלו.

 

** אלטרנטור הינו רכיב פשוט מאוד ואין הרבה מהנסתר, מייצב מתח,דיודות טריו,קבל,סליל.....חלקים זולים נשרפים.

איזה כייף לי :)

פורסם

  1. לא להיות יותר מידיי מופתע, אכן ברוב המקומות השיפוץ גרוע מאד. גם אני בימים אלו מתיימר לשפץ את האלטרנטור ברכבי, במקום שיש לו שם טוב לשיפוץ אמרו לי "ללכת לבלבל את המוח למישהו אחר" לאחר ששאלתי יותר מידיי שאלות וביקשתי חלקים מקוריים.
  2. כדאי להבין מה מתקלקל באלטרנטור שלך, כך ניתן להגיע לתקלה ביתר קלות. אלטרנטור הוא לא קופסה שחורה וניתן להסיק לעיתים מה הגורם לבעיה.

×
×
  • תוכן חדש...