Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסנן שמן ממוגנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

באתר car bibles מצאתי לאחרונה המלצה למגנט את מסנן השמן ברכב ובכך לסייע בפעולת הסינון, על ידי מיגנוט החלקיקים הקטנים (מתחת ל-20 מיקרון) שלא נתפסים על ידי המסנן עצמו. הרעיון די פשוט, הלכלוך שנכנס מבחוץ ועובר את מסנן האויר חותך את המנוע הרי, מוציא חלקיקי מתכת קטנים שנכנסים לזרם השמן ועם הזמן שוחקים את המנוע.

אני לא תופס מעצמי מומחה, לא מכיר את הנושא כמעט כלל - אז אני שואל את עצמי אם הפתרון אכן יעיל ונוח (ולמעשה גם מאוד קל לביצוע בבית, מגנט של רמקולים או כונן קשיח מזדקן נצמדים נפלא למסנן) למה לא מיוצרים מסננים ממוגנטים?

אז או שהרעיון לא יעיל וסתם נרשם (למרות שממה שמצאתי באינטרנט האתר נחשב למקצועי) או שקיים מסנן או מסננים מסוג זה, או שצריך ללכת עם זה לכרישים ולקפוץ על ההזדמנוץ.

למישהו פתרונים?

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

יש בזה משהו מעניין,

קראתי את הטקסט בדף שקישרת אליו, יש שם קישור לאתר יצרן הפטנט: http://www.filtermag.com/

חבל שהסרטון עלוב ביותר, אפשר היה לצפות לדוגמא יותר מוחשית, ולמראיין שמדבר לתוך המיקרופון.

יש שם גם מגנטים לקרטר ודיפרנציאל.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שמע, אני לא ממש משפצר רכבים מקצועי, יש שאיפות - אבל הדרך ארוכה.

אני הייתי מאלה שעד לאחרונה חשבו שהמוצרים של MotorUp הם טובים - ומסתבר שהכל היה שואו אחד גדול והחברה ובעליה נתבעים על רמייה והולכת שולל, אז אני לא יודע כבר אם להאמין לסרטוני וידאו ופרסומות, לא של החברות עצמן.

אם תשים לב למוצרים שנמכרים שם - ב FilterMAG - הם לא פילטרים עם מגנטים מובנים בפילטר, זה חברה שמוכרת מגנטים שמתלבשים על הפילטר, אז אני לפחות שואל אם זה באמת להיט ופותר אפילו 10% של חלקיקים חופשיים בשמן - איך לא עושים את זה כחלק אינטגרלי מהמוצר - או ששוב, אני דביל חסר ידע, שאני לא שולל את האפשרות הזו.

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

תראו , אני יודע שבתוך הגיר ישנו מגנט .

תפקידו למשוך את שבבי המתכת שנוצרים עקב חיכוך גלגלי השיניים .

זו תמונה של הבורג שיש ב- 205 שלי ,זהו בורג ריקון השמן , וחלק ממנו הוא מגנט . (החלפתי לא מזמן שמן גיר . )

אני חושב ששמעתי על אגני שמן עם מגנטים כדי למשוך את חלקיקי הברזל .

DSCN4074.JPG

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אני אשאל אותך שאלה אחרת. הרי הרוב המכריע של החלקים הנעים עשוי אלומיניום אז איזה חלקיקים בדיוק הוא יתפוס?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שאלה נהדרת.

לי יש תחושה שזה כמו מגנטים למכונות כביסה - יענו עוזר רק למי שמוכר אותם.......

אשמח להתבדות ולראות הוכמה מוצקה מגורם בלתי תלוי שזה עוזר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שי, אם אתה שואל אותי אני נאלץ להפנות אותך חזרה לפתיחה שלי ולתגובה שלי - שתיהן מתחילות ב "אני לא מקצועי" ולכן אני שואל...

אבל אני מעריך שגם אם יעיל בלכידה של 10% מהחלקיקים זה משהו...

וחוצמזה, יש הרבה מאוד מתכת ולא אלומיניות במנוע, מה שגרגירי האבק מצליחים "לקרוע" ממנו זה לדעתי בהחלט חלקו מתכות ברות מיגנוט...

וההמלצה שם (באתר) היא על מגנטים מסוג neodynium שהכוח שלהם חזק, ברור שלא כל החלקיקים בשמן הם ברי מגנוט.

מה שכן, בהחלט מומלץ שם באתר לעשות אותו דבר באגן השמן ליד פתח הניקוז

ומגנטים למכונת כביסה אני לא מכיר :)

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

מופה שלום רב, וברוך בואך לפורום.

הסרט ווידיאו שמוקרן אכן די מרשים,

ועל פטנטים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם, בכל ענף ובענף הרכב בפרט, אשר יש לו פוטנציאל גדול לשווק מליוני פריטים ופטנטים למינהם, אשר יגרמו לחיסכון בדלק, או לשמירה והארכת חיי המנוע, תמיד קלים לשווק, ולו רק בגלל ההיבט הפסיכלוגי,

והמחשבה אם זה לא יועיל בוודאי שלא יזיק.

לדעתי הלא מחייבת, הרכבת מגנט רב עוצמה סביב מסנן השמן, ו/או בתוך או מחוץ לאגן השמן, אינה יכולה להזיק,

ברכבים או בתיבת הילוכים רגילה, אשר בה יש גלגלי שינים ממתכת, וסינכרונים מנחושת או אלמוניום, ולפי התמונה של לוקי 2, יש למגנט חשיבות ללכוד שבבי מתכת , בתיבת ההילוכים, ולכן פקק הריקון ממוגנט, וגם חלק מפקקי אגן השמן.

הבעייה נמצאת באגן שמן מאלומיניום.

יש לציין שמגנט כמו שנראה בסרטון, במדינת ישראל, יגנב מהר מאד במוסך המטפל, או בתחנת הסיכה, ותצטרך לחבר אליו מנעול רב בריח.

בקיצור לדעתי האישית, מיותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא יודע איפה אני עורך את ההודעה הקודמת שלי, אז סליחה, אבל אני כותב הודעה חדשה.

תשמע, להזיק לרכב - זה לא יכול

את אותו פטנט יש גם בגירים אוטומטיים, שגם בהם

יש מגנט שמושך אליו חלקיקי מתכת, ועוזר לשמור על הגיר

באתר הנ"ל מוזכרת בעייתיות והסכנה בשימוש בשיטה זו - שדווקא אם עושים את זה - מגנטים את הפילטר והאגן - ומתישהו מנתקים את המגנטים בלי להחליף את הפילטר או לרוקן את האגן משמן - לפני שמנתקים את המגנטים - בעצם המנוע מקבל הפגזה של חלקיקי מתכת שנאספו ונצמדו אל המגנטים - מה שהיה נזק מזערי אך מתמשך (ונמנע אולי בעזרת המגנטים) הפך לנזק מסיבי בהתקפה אחת ברוטלית של מלא מלא חלקיקים - אלא אם הפתרון באמת לא עובד.

אני מניח שהכי קל למגנט את אגן השמן ואחרי זמן קצר לפרק הכל - אני חושב שאת תוך הפילטר יהיה קשה יותר לבחון - אבל מה לי ולפרק אגני שמן..?

צביקה, אני עכשיו קורא את התגובה שלך בדיוק - ואני אישית פירקתי רמקול ישן וחיברתי את המגנט לאגן ופירקתי כונן קשיח ישן (זהירות על האצבעות עם שני המגנטים האלה - זה ממש לא נעים אם הם נתפסים בקצה האצבע, זה ממש ממש לא נעים ואפילו משאיר סימן לאורך זמן(שלא לדבר על הכאב)) - אז אני לא בטוח שהמוסך ימצא שימוש בהם - אבל אני בהחלט מעריך שניתן לרוקן שמן ולהחליף פילטר "בבית"

אני מסכים איתך לגבי עניין השיווק - כל מוצר שמשווק בצורה יפה יכול להמכר, וברוב המקרים סתם מוכרים לנו שטויות שלא צריך - ונכון שהלכתי לפי שיטת הלא מזיק אז למה לא - אבל מעניין אותי אם מישהו אי פעם שמע על זה, ניסה את זה - בדק את זה...

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

לפני הרבה שנים הייתה לי אלפא סוד.

בבורג הניקוז של שמן המנוע היה מותקן מגנט.

אני עדיין זוכר שאחרי ההרצה המגנט היה מלא שבבים, בהחלפות השמן שאח"כ התופעה פחתה עד שנעלמה.

מסקנות:

השיטה הזו מוכרת וידועה ליצרני הרכב מזה שנים. אם יש בה תועלת אז היצרן מתקין את המגנט. אם אין תועלת במגנט (למשל מהסיבה שהמנוע בנוי מאלומיניום) אז הרכיב לא יותקן ברכב.

ככול הנראה, המגנט איננו גורם לנזק במנוע.

פורסם

רוב השחק במנוע הוא ברובו ברזל, מסננים מקוריים מספקים הגנה טובה למנוע נגד השחק ומה שכן מצליח לעבור אינו מזיק או מתוכנן להבלע במתכות הרכות של המייסבים במנוע.

הקפדה על מסננים מקוריים ועל החלפת מסנן ושמן מנוע בזמן או לפני תספק את ההגנה הנכונה והטובה ביותר למנוע, כל שיטה אחרת עד שלא תוכיח את עצמה ע"י ניסויים לא תופסת מבחינתי.

פורסם

לידע כללי... מגנטים ללכידת שבבים קיימים כבר כ-40 שנה בממסרים של מסוקים, חיישן שמחובר למגנט מדליק נורת חיווי בתא הטייס על המצאות שבבים בממסר ראשי או אחורי.

גילוי נאות, הייתי מכונאי מסוקים בח"א בשירות סדיר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...