Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לעשות פחחות וצבע לסובארו 82 שלי

המצב שלה האמת לא משהו מבחינה חיצונית

אבל גם אין לי יותר מדי כסף

אני מחפש משהו באזור המרכז ובאמת שוב אני יודע שאנשים יגידו שזה לא מקצועי ולא יחזיק למשך הרבה זמן וכו'

אבל אחרי שצבעתי את האוטו בספריי והתאכזבתי כל דבר יהיה טוב לי אני מחפש עבודה טובה אבל לא ברמה של גימור מקצועי

תודה

פורסם

קודם כל חבל שהרסת את הצבע המקורי (במידה והיה מקורי)

עדיף את הצבע המקורי, מסתם ספריי מחורבן, כי כמעט תמיד אפשר לעשות פוליש ווקס, פלסטלינה ובחלק מהמקרים זה משפר,

(שווה לנסות אצלי זה עשה הבדלים שמיים וארץ)

אבל אם כבר הלך הצבע המקורי,

אתה יכול לבדוק באזה"ת הישן ליד הטבון יש את "מוסך רון פחחות וצבע "ועוד כמה כאלה בכל המתחם,

צבע קומפלט כולל פירוקים של הפח ותיקוני חלודה למינהם, ואולי גומיות אטימה לדלתות (אם עדיין אפשר להשיג )יעלה ממש לא זול ואם יש חלודה מסביב לשמשה קדמית זה גם יכלול פירוק והרכבת שמשה =עוד כסף. ואם יש לך רקבונות מתחת למכסה מנוע צריך להגיד כדי שיעשו גם ,זה אולי עוד כסף, ובטוח צריך להוסיף עוד חתיכות פח מיתחת לשמשה הקדמית ו\או האחורית במקום חורי החלודה.

בקיצור אם אתה רוצה משהו מקצועי שיכסה בצורה הטובה ביותר את הרקבונות, תצפה ל5000 פלוס מינוס,

אבל אם סתם אתה רוצה לעשות חפיף כזה רק שיראה נורמלי, אז בדרום ת"א ויפו או רמלה או סתם כפר ערבי עושים ממש בזול (סביבות 1000 או 2000) צבע בלי פירוקים ובלי תיקונים מסובכים,למראית עין זה יצא יפה, תלוי גם איזה צבע, אבל מתחת הריקבונות ימשיכו וזה רק עניין של זמן עד שיצוצו על פני השטח.

אלא אם כן תנסה קודם לשים על החלודה חומר שאוכל חלודה יש לי כזה אני משתמש בו לעיתים רחוקות אם אני מגלה חלודה באחד מהרכבים הישנים שבמששפחה, זה מחסל את החלודה ונופך אותה לכתם שחור צריך לתת 24 שעות לחומר לעבוד , ממש נגיעה קטנה עם נכחול, (תלוי כמה חלודה ) קונים את זה בחנויות טמבור קוראים לזה "rust converter"

וסתם לידע כללי יש איזה אחד שראיתי שצבע את הרכב שלו בצבע שמן כמו שצובעים על ברזל , צבעאת הרכב שלו . הוא בחר צבע מגעיל בטירוף אבל אולי אפשר לנסות לבחור צבע לבן יסוד ולנסות לצבוע כמה שכבות,למרות שזה ממש לא מומלץ אבל עוד פעם גם ככה הרסת את הצבע המקורי וחבל.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מניסיון אישי - גם בעבודה של 5000 ש"ח, יבואו רקבונות חדשים במקום הישנים.

סובארו = אוטו חלוד. קורה - תתנחם בזה שהוא זול יחסית לאחזקה, ונוסע ממקום למקום באמינות לא אופיינית לרכב בן 25.

סע, תעשה צבע ב2000 ש"ח שייראה סביר ותתפלל שזה לא מה שיביא עליך את הגניבה של האוטו.

בהצלחה.

פורסם
אלא אם כן תנסה קודם לשים על החלודה חומר שאוכל חלודה יש לי כזה אני משתמש בו לעיתים רחוקות אם אני מגלה חלודה באחד מהרכבים הישנים שבמששפחה, זה מחסל את החלודה ונופך אותה לכתם שחור צריך לתת 24 שעות לחומר לעבוד , ממש נגיעה קטנה עם נכחול, (תלוי כמה חלודה ) קונים את זה בחנויות טמבור קוראים לזה "rust converter"

.

שווה לך לנסות את המוצר הזה. בלי שום קשר לצבע,

וDR SUBARU אם עשו לך עבודה מחורבנת זה לא אומר שכולם ככה,

ההבדל בין ה5000 ל2000 זה כל הפירוק מסביב, אז אם אתה עושה ב2000 לא מפרקים לך כלום וצובעים לך על החלודה, וב5000 מסירים את החלודה, זה שהיא חוזרת אין מה לעשות, זה משהוא דפוק ביותר בכל דגמי הלאונה מ80-93 זה הניקוזים, במקום לשים שם גןמיןת ופלסטיקים, עשו חיבור מהפח ישר על הזכוכית,

וחוץ מזה תלוי מה עומק החלודה אם זה שטחי או שכבר נהיה לך חור בפח

אבל אם תשים לב כל הזמן וכשאתה שוטף את הרכב תשתדל תמיד לייבש את כל המקומות הקריטיים, ותרסס קצת WD40 מסביב לחיבורים של הפח עם הזכוכית, רק במידה ואין שם גומיה אז סביר להניח שאתה תהנה מהרכב יותר, ובמידה ויש קצת חלודה פשוט תעשה עם החומר הנ"ל ואח"כ תקפוץ לפחח לשים קצת צבע על כמה נק' חלודה.

לא יעלה הרבה, אם בכלל ואני מדבר על נגיעות של צבע

פרטים בה"פ .

פורסם

אצלי עשו עבודה מצויינת.

האוטו נראה סופני ביותר.

ועדיין החלודה תמיד תחזור, לפעמים אפילו במקומות אחרים - גם אם תפרק את כל האוטו ותגרד הכל עד לפח הלבן כמו שעשו אצלי.

אבל מה אני מבין, בסה"כ החזקתי ליאונה 6 שנים, זה הרי כלום זמן להחזיק אוטו ולהבין את המחלות שלו.

אתה מבין יותר 8) אתה הכי טוב.

פורסם

צביעה איכותית תעלה הרבה כסף, ולדעתי האישית זה לא משתלם להשקיע 5000 שקל באוטו שמחירון שלו לא יותר גדול מהמחיר הזה.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

מה שהתכוונתי להגיד זה שגם עבודה בזול וגם ביוקר החלודה תחזור, אבל השאלה היא תוך כמה זמן, ואיפה,

גם אני עשיתי פחחות וצבע לסובארו שלי אומנם רק מסביב לשמשה קדמית, אבל עדין החלודה חזרה , למרות שהעבודה כללה פירוק השמשה ריתוך מסגרת איפה שהיה חסר, שיוף חלודה עד שהתקבל הפח המגולוון (=הפח בצבע כסף למי שלא מבין את משמעות המילה) שפכטל , ומה שאתם לא רוצים. שבוע שלם של עבודה

וכן

חזרה החלודה אז פחח תיקן לי את זה נקודתית

והתחיל קצת מאחורי שמשה אחורית,

וגם כאן וגם בשמשה הקדמית השתמשתי החומר הנ"ל וזה עוזר,החלודה לא מתפשטת אני רק צריך ללכת לפחח שיקלף את השכבה של השחורה זה בגלל שהחלודה נהפכה למשהו אחר,

ולצבוע לי את זה.

זה שחלודה תחזור, לצערי אין ספק בכך וזה רק שאלה של זמן,

אבל כשמזהים אותה בזמן ומטפלים אז התוצאות לטווח ארוך יותר הן טובות יותר

שלא יהיו אי הבנות גם ב2000 וגם ב10000000000000000$ תחזור החלודה השאלה מתי.

פרטים בה"פ .

פורסם

גם אם תפרק את כל האוטו ותגרד הכל עד לפח הלבן כמו שעשו אצלי.

.

דרך אגב עבדו עליך, :-P

אם היו מגרדים כמו שצריך את כל האוטו אז היו מגיעים לפח המגולבן הפח בצבע כסוף,

פרטים בה"פ .

פורסם

הרכב הזה בהחלט נוטה להחליד בצורה מדהימה.

אני לא יודע כמה גרוע המצב אצלך. אם אין חורים וחלודות רציניות - בהחלט אפשר לסגור את הסיפור עם צבע ברמה סבירה ב5000 ש"ח. הבעיה היא שבDL הישנות יש המון חלודה, ורוב הפחחים במרכז פשוט לא ירצו לגעת בעבודה הזאת. מאלו שכן ירצו, הרוב ידחפו לך מחיר מטורף. בכל מקרה כדאי לך לטפל בבעיה עכשיו, לפני החורף שרק יחמיר לך את המצב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן עבדו עלי - מכרו לי אוטו שאמור להיות "אמין", אבל בסופו של דבר כל אוטו ישן סופו להתחמם, לעשן ולהחליד.

מכרתי אותה בכסף מעולה - וקניתי במקומה (עם עודף לאחר הקנייה, רק לסבר את האוזן מה היה הסכום שבו מכרתי) סיטרואן קסארה 98.

עם כל הכבוד לסובארו 80-93, זה כבר ענתיקה שלא מתאימה לשימוש יומיומי, לא משנה איך תשחק עם זה.

אני שמח שמכרתי, רגע לפני שהחלודה הייתה צצה בכל מקום אפשרי.

(וזה בלי לדבר על המזגן הדפוק שיש בסובארו הזאת, שגרם לי לרצות להתאבד בכל פעם שנסעתי בה ביום חם)

פורסם

תראה דוקטור,

הרכבים האלו רובם הגדול הוזנח וטופל בידיים אכזריות , למרות שרכב זה היה פעם הטופ של כל משפחה ישראלית ,

ועדיין שומר על סטטוס , העובדות הן שהוא מזדקן כבר, לא רע ...

אבל מזדקן.:cry:

פרטים בה"פ .

פורסם

לא מבין על מה אתם מדברים, לי יש סובארו 86, הרכב נוסע באופן יום יומי מפ"ת לת"א וחזרה, בד"כ בפקקים, ולפעמים גם לחיפה ובאר שבע.

הרכב מבקר פעמים בשנה במוסך (טיפול + אישורים לטסט) והינו בין האמינים ביותר שהיו לי (בין השאר, פולו בת שנה ופיזו בת 5, רנו בת 10).

אומנם הנוחות לא משהו והביצועים סבירים, אך המזגן טוב יותר מסזוקי בלנו מודל 2000, שברשות אישתי.

פורסם

האמת בנוגע למזגן הוא לא משהו, הוא נדפק לי לפני שנה וחצי, שיפצתי מדחס, החלפתי צינור דולף,עשייתי ניקוי ליחידה הפנימית היה שם קן של ציפרים , פשוט כך מלא עלים, ועדיין היום בחום המזגן לא מקרר משהוא בכלל עשיתי לו שיפוץ 2000 ש"ח אבל לא חזר לקרר כמו פעם, וגם לוקח לא מיליון שנה עד שהוא מקרר אם בכלל וזה גם רק ביום לא חם במיוחד, בנסיעה בין עירונית.

פרטים בה"פ .

פורסם

אחד הדברים שהסובארו מצטיינת בהם, היא סחיבה של בלאי עד למקסימום.

לא נתקלתי בבעיות אמינות מיוחדות בסובארו - ב-6 שנים נתקעתי איתה ליד הבית 3 פעמים, זה באמת לא הרבה.

אבל הבלאי...הבלאי! לא יעזור, אוטו ישן זה אוטו בלוי. בניגוד למכוניות ישנות אחרות שבאמת לא מצליחות לשרוד, הסובארו מצליחה לשרוד את הבלאי בצורה סבירה - אבל האוטו נוסע ומרגיש זוועה. הייתי צריך להחליף את כל האוטו חוץ מהמאפרה הקדמית כדי להשיג נסיעה איכותית.

כשהקילומטראז' התחיל להתקרב ל20 אלף ק"מ בשנה, הבנתי שזה כבר לא האוטו בשבילי.

זאת מכונית אידיאלית ל5-7 אלף ק"מ בשנה - שזה אומר לצעירים שנוסעים ממש מעט בתוך העיר. ככה גם הגיוני שלא תיתקל בבעיות רבות במכונית.

• תוכן חדש...