Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו שלי לא קטן (סוזוקי בלנו) פשוט החלטתי שאני לא רוצה לתפוס את כל הבגאז' עם התיבה וחוץ מיזה שהבנתי שהדגם הנ"ל של קיקר לא מי יודע מה, גם מתגובות של חברים בפורום.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הC12 של קיקר הוא סאב פשוט אך עושה את העבודה בצורה נפלאה ביחס למחירו.

אני דווקא ממליץ בחום על הסאב הנ"ל.

עוד המלצה שלי היא כמובן הפיניקס גולד אוקטן R12D4 או R10D4 או אפילו האוקטן ZR12.

סאבים מעולים מנסיון והמלצה חמה מאוד!.

under construction..

פורסם
למה לשלם כזה סכום?

לפני כמה שבועות עזרתי לחבר למצוא כזה סאב,

הכי זול שדיברתי איתו , הוא ליאור מולטימדיה בחיפה,

כדאי לברר אצלו .

תתקשר ותשאל על סאב הרץ בגודל "10 או "12 ,

הוא מוכר את הסאב ללא תיבה ב620-650 ש"ח (היקר יותר זה ה-"12) ,

לא חבל לשלם 1K ש"ח ?

זה מה שאמר לי בטלפון,אני בטוח שאם תגיע למקום , הוא יתן לך מחיר טוב יותר.

הוא גם נותן את הסאב עם אחריות.

א.כבר קניתי כפרה על הכסף

ב.הסאב שקניתי הוא ה12' (ES300) עם התיבה.

ג.קניתי ממתקין שאני מכיר וקרוב אלי(אני גר בכפר סבא אז חיפה לא בא בחשבון) וקיבלתי גם אחריות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לגבי הC12 לא הייתי הכי ממליץ לעומת הסאב הרצ!

ממליץ לך לפנות ל"רדיו שקורי המחודש" - לבחור בשם חגי יכול לעזור ולהמליץ לך לרכישה או סתם התעניינות

גם מתעסק המון אם דגמי הרצ למינהם (ומקורב ליבואן...)

אם אתה מאזור המרכז אז...

רחוב גיסין בפ"ת - בתחנת דלק פז "האיצטדיון"

אם תרצה מספר אתה יכול לפנות אליי בשמחה בפרטי

:roll:

פורסם

רדיו שקורי נוכל שעבד עליי פעמים רבות

אולי המחודש הוא יותר טוב

המתקין שעבד אצלו פעם בשם צחי כרגע עובד אצל תומר והוא מתקין טוב

רק צריך להיזהר בכל מצב

פורסם

Green monster הסאב הנ"ל הוא 12' והוא התכוון אליו .

אני יודע מה זה Fs , וזה דבר חשוב .

וזה שהבאת לי מלא סאבים יקרים עם Fs גבוהה זה סבבה , אבל כנראה שהם חזקים יותר בתחומים אחרים .

הסאב הנ"ל זה הרץ גם חלש יחסית , וגם ה Xmas שלו נמוך מאוד .

נכון , אני לא התנסתי איתו אישית אבל אני מעריך שקשה לו לרדת נמוך , אם הוא רוצה מידבאס מגודל שיהיה לו לבריאות .

עכשיו , קח לדוגמא את הסאב שאני מציע לאנשים בסכום הוגן מאוד , ה Infinity ref 1250w .

סה"כ 700 שח מפומפה ואתה מקבל סאב 300 RMS , נציל מאוד 93 DB למרות שזה לא 1:1 הוא עדיין נורא נציל .

דופק חזק מאוד ו Fs של 25 , גם זול יותר , גם דופק חזק יותר , וגם מומלץ בחום , ולמעשה הוא הסאב הכי מומלץ באתר crutchfield , שם מהללים אותו ( גם אנשים שמלא שנים בתחום וגם עובדי האתר והמתקינים ) כמה שהוא חזק מדוייק ויודע לרדת נמוך כל זה ב 100 דולר .

אז אני באמת שלא מבין , אם הבן אדם חושב שהסאב הזה טוב אז שיהיה בריא אני פשוט מציע אלטרנטיבה שכנראה טובה יותר .. כן , מהנתונים הטכניים , את השיקול העצמי שיעשה לבד .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

זה לא נראה ככה לפי הנתונים ...

איך הוא יכול לרדת ל 25 בלי עיוות מטורף אם ה Fs הוא מעל זה ?

אולי אני מפספס פה משהו ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
Green monster הסאב הנ"ל הוא 12' והוא התכוון אליו .

אני יודע מה זה Fs , וזה דבר חשוב .

וזה שהבאת לי מלא סאבים יקרים עם Fs גבוהה זה סבבה , אבל כנראה שהם חזקים יותר בתחומים אחרים .

הסאב הנ"ל זה הרץ גם חלש יחסית , וגם ה Xmas שלו נמוך מאוד .

נכון , אני לא התנסתי איתו אישית אבל אני מעריך שקשה לו לרדת נמוך , אם הוא רוצה מידבאס מגודל שיהיה לו לבריאות .

מידבאסים הם בעלי FS של 45-60HZ, אני לא יודע למה אתה קורא לו "מידבאס מגודל", המידבאסים שבעלי נתוני FS נמוכים כמו 45HZ הם לרוב בעלי סליל של 2-3 אינטש כיאה לסאבים מאוד איכותיים, אז תחשוב מה עושה סליל כזה במידבאס.

בכלל לרוב ככל שהסליל גדול יותר פיזית זה בעצם מאפשר לאלמנט לרדת יותר נמוך, ע"ע האליינט של פייז עם סליל של 5-6-7 אינטש ונתונים FS נמוכים מאוד כמו 19-20HZ.

עם זאת גם סאבים בעלי סלילים קטנים יותר כמו הIDMAX לדוגמא ירדו נמוך בדיוק כמו האליינט רק עם סליל הרבה יותר קטן.

עכשיו , קח לדוגמא את הסאב שאני מציע לאנשים בסכום הוגן מאוד , ה Infinity ref 1250w .

סה"כ 700 שח מפומפה ואתה מקבל סאב 300 RMS , נציל מאוד 93 DB למרות שזה לא 1:1 הוא עדיין נורא נציל .

דופק חזק מאוד ו Fs של 25 , גם זול יותר , גם דופק חזק יותר , וגם מומלץ בחום , ולמעשה הוא הסאב הכי מומלץ באתר crutchfield , שם מהללים אותו ( גם אנשים שמלא שנים בתחום וגם עובדי האתר והמתקינים ) כמה שהוא חזק מדוייק ויודע לרדת נמוך כל זה ב 100 דולר .

תמיר כבר הסביר לך לפני, שלא תמיד ההצהרה היא האמת, ואותה נצילות תגיע בסוף במדידה אמיתי ואפקטיבית לכ87DB שזה די נפוץ.

מיותר לציין שאחד הנתונים המיותרים זה נצילות, כי אם תשים מגבר של 300 וואט RMS לסאב של 300 וואט RMS זה לא ישנה גם אם הנצילות תהיה 95DB, אתה תנצל אותו טוב.

בנוסף,קראצ'טפילד הוא אתר מכירות לכן הוא לא בדיוק אובייקטיבי במילים ממש עדינות.

אז אני באמת שלא מבין , אם הבן אדם חושב שהסאב הזה טוב אז שיהיה בריא אני פשוט מציע אלטרנטיבה שכנראה טובה יותר .. כן , מהנתונים הטכניים , את השיקול העצמי שיעשה לבד .

המרחק בין נפנוף של נתונים טכניים לבין הבנתם רחוק מאוד אחד מהשני.

נצילות וFS זה לא מדד של סאב טוב.

יש כלכך הרבה נתונים שמובילים לגרף הענות כמה שיותר שטוח= סאב טוב מדוייק וכו', נצילות היא ממש לא אחד מהם.

אגב, מנסיון אין בכלל מה להשוות את האינפיניטי רפרנס להרץ הנ"ל, כי האינפינטי פשוט לא מספיק מדוייק וממש לא סאב מהיר.

בקיצור, איכותי הוא לא, הוא פשוט עוד סאב שעולה 700 ש"ח.

גם הCVR של קיקר עדיף עליו וגם הפיניקס גולד ZR או R12D4.

under construction..

פורסם

המרחק בין נפנוף של נתונים טכניים לבין הבנתם רחוק מאוד אחד מהשני.

ניר צודק,מה שמוביל למסקנה האימתנית:

לא להתעצל , ללכת ולשמוע את הסאב לפני שקונים .

הכי פשוט, הכי קל.

ZZR

פורסם

אז עזוב את הנתונים , לזרוק לפח .

למה הם נותנים את זה בכלל ? מעכשיו כל המידע שאנחנו זקוקים לו שיהיה רשום פשוט " לכו להקשיב לזה " וזהו ...

חוסך הרבה כאב ראש והתעסקויות עם מספרים ופרמטרים שגם ככה לא מדוייקים או מנופחים או לא רלוונטיים או בולשיט כזה או אחר .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני מציע שאתה תמשיך לקנות לפי מה שכתוב ,

ולמי שיש שכל יתרוצץ וישמע סאבים .

חבר שלי שמע המלצות על סאב "10 של הרץ, היה בטוח שמדובר בסאב אדיר ,

עד ששמע, והגיע למסקנה שהוא מדוייק - אך חלשלוש , וממש לא מתאים לו.

נ.ב

עד שקראתי את תגובתך, לא הבנתי למה משלמים לג.יפית על פרסומות.

עכשיו אני מבין שאכן, יש לה קהל- יעד.

ZZR

פורסם

אני לא אמרתי שזה לא לשיקולו האישי , אני לא אמרתי להתבסס על מידע כזה בלבד .

אני רק אמרתי שיש את האינפיניטי גם , ויש את ההרץ , סבבה על הנייר האינפיניטי טוב יותר .

אבל אולי לא יתאים לו אחד מהם , כי כמו שאתם אומרים אנשים עם שכל הולכים ושומעים קודם , אבל אז אתם באים ואומרים שהאינפיניטי לא מתקרב אליו ואין השוואה בכלל והוא לא מדוייק והוא לא ככה וככה , לפי מה שאתם שמעתם , אז למה שהוא ילך להקשיב בעצמו ? שיקשיב לכם וזהו כי אתם צודקים כנראה .

ולא הבנתי אפילו את הירידה הזאת של ג. יפית , מה אתה בן 12 ? אתם קודם אומרים ככה ואז אומרים ככה .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני לא מבין מה הסתירה ,

ניר הסביר לך שמה שכתוב על הדף הוא לא מוחלט ,

הוא נתן לך דוגמא של האינפיניטי:

הוא שמע אותו והגיע למסקנה שהוא לא מדוייק ,

למרות שבדף הוא מצויין.

אז למי להאמין, למספרים ותדרים או לניר?

אני מאמין לניר, ולא לנתונים הטכניים של הסאב.

בכל מקרה , אם אחד החברים יגיד שהוא רוצה אותו,

אני אומר לו מה דעתי , אבל אני אמליץ שילך לשמוע ,

כדי שהוא יגבש דיעה אישית.

ZZR

• תוכן חדש...