Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי עוד 2 K הרכב עובר טיפול 10K כשיגרה,עכשיו טיפול לפני החלפתי מצתים 2 אלקטרודות של דנסו ,נסעתי כימעט על המצתים הללו אוטוטו 10K .

עכשיו הטיפול הזה אין צורך להחליף אותם[אורך חיים של כ30-40K] ועדין ברצוני לייעל עבודתם .

חשבתי לפרק אותם ולטבול אותם בג'נקלין[חומר ניקוי שמן ופיח,משמש לשטיפת מנוע] ,אני רוצה להיות בטוח שאין שום נזק בטפילת המצתים בחומר הנ"ל שאמור לנקות שיכבה עדינה של פיח שהצטבר עליהם במהלך ה10K שהם עברו.

השאלה: האם חוץ מניקוי עדין[שאמור להיות כתוצאה מתכונות הברזל של הג'נקלין],האם יש מצב שג'נקלין עלול לפגוע איכשהו במצת?

אשמח לתשובות מיודעי דבר.

בתודה מראש,

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

120 שח[100 שח בחנות שלי]

לא עניין של לחסוך,זה עניין של טימטום לזרוק סתם מצתים כאלו לאחר 10K.

אילו מצתים שמחזיקים הרבה יותר,גם הבוש הקודמים שלי 2 אלקטרודות שהוצאתי בטיפול האחרון לטובת הדנסו -היו במצב דנדש ולא היו צריכים את ההחלפה המיותרת.

לעופר,נייר מים-יוריד בעובי של האלקטרודה.

ונייר שיוף יצור משטח לא אחיד שאני לא יודע איך ישפיע על טיב הניצוץ.

בקיצור אני בטוח שג'נקלין יעשה עבודה נאמנה כתוצאה מתכונותיו הטובות,פשוט רוצה לדעת מיודעי דבר בעלי ניסיון עם החומר שיאשרו לי שהחומר חוץ מלנקות פיח במצת לא יפגעו בו.

פורסם

תראה, אין לך ממש צורך בכזה ניקוי של מצתים בכדי "לייעל" את עבודתם, זאת מכיוון שאם יש לך מצתים טובים כמו של חברת "דנסו", הם עמידים מאוד. אני יכול גם לספר לך סתם דוגמא אישית כן, אבא שלי וחבריו, בברית המועצות לשעבר, נסעו על פלאגים, זאת מכיוון שלא היה בהישג יד ואי אפשר היה לקנות ולהחליף כל טיפול, גם מחסור חלקים וגם מחוסר תקציב, הם הוציאו מדי פעם פלאגים, עשו להם ניקוי של נייר שיוף, קצת מברשת מתכתית, והפלאיגם החזיקו לפעמים גם 100 אלף ק"מ !.

תראה, הסיפרו הזה לא אמור להגיד לך כלום, מכיוון שהיום, אין שום סיבה לא להחליף וכדאי מאוד להחליף פלאגים וכו', הקטע הוא אחר, שעל ידיד ניקוי פשוט של מברשת מתכת למשל או נייר שיו, וכו', הפלאגיםפ החזיקו מעמד זמן רב מאוד, לגבי כושר עבודה? זה כבר משהו אחר.... מכיוון שאין טעם לעושת ניויק זה, מצתים מחזיקים זמן רב, ללא שום קשר לנתוני יצרן, אבל אךך ורק על ידי טיפול נכון בהם, גם אם תנקה אותם, כמה תייעל את עבודתם אם כבר? אחוז? 2 אחוז? מקסימום.... מכיוון שב 10 אלף אם תוציא אותם, הם יהיו כמו חדשים (אני לא מדבר על מבריקים וכו' כן) אבל אין טעם לגעת בהם, במיוחד לא במצתים עמידים כמו של חברת "דנסו".

מכיוון שאי אפשר לבדוק כמה זה ישפר לך את עבודתם, אלה רק על ידיד ניסויי פתוח וכו'... שניתן יהיה במאת לראות האם הניקוי הזה יועיל בניצוץ וכו'... אתה מוזמן לנסות ולדווח על שיפור ניכר כלשהו :).

אלה אם כן מישהו עשה באמת בדיקה פתוחה, על ידי כך שחיבר מצת, בדק את עבודתו ללא ניקוי (זאת אומרת מצת שעבד זמן מה ברכב) ולאחר ניקוי שלו בדק שוב פעם האם הניצוץ התחזק, או היה יציב וכו'... ויכול להעיד שזה אכן משפר אחוזים טובים, אז למה לא, תמיד טוב לדעת משהו חדש :). (אני מדבר על לא בתוך הרכב, אלה בניסוי פתוח שניתן לראות הכל).

פורסם

צודק , להחליף למצתים חדשים , גם אם מדובר ב-100 שח זה טמטום .

מה דעתך על מעט ספריי קרבורטור ? האם זה ינקה אותם ? או שזה חריף מידי ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

תודה לאחרונים.8)

לוקי:

אני מעדיף ג'נקלין ,הוא ידידותי יותר ולא פחות יעיל לפיח ושמן.

פורסם

ניקוי מצתים עם חומרים למינהם עלול לפגוע במצתים, כמו כן נייר שיוף וכו'. הדרך היחידה, והמומלצת גם על ידי מספר יצרני רכב, היא ניקוי חול עדין במיוחד, מנסיון שהיה לי עם זה, לפעמים מצתים היו מסרבים לעבוד תקין לאחר מכן.

לדעתי מיותר כלל לנגוע במצתים תרם זמנם, לא לפרקם ולא לנקותם.

פורסם

דניאל לפי דבריך אני מסיק שאין טעם לנקות אותם עם ג'נקלין.

באשר לניקוי המצתים ע"י ניקוי חול,אז יש לי מכונת ניקוי חול.

אני מבין שגם פה אתה מניסיון לא ממליץ לנקות במכונת חול?[נגיד בלחץ של 20-25PSI?]

פורסם

תראה , בעבר , ניקיתי מצתים , בפז'ו 205 , עם ספריי קרבורטור , והחזרתי .

אז זה עזר מאוד , דרך אגב , להבדיל אלף אלפי הבדלות , במכונת כיסוח הדשא שלנו , אני מקפיד לנקות את הפלג עם ספריי קרבורטור , ולאחר ניקוי , ההבדל ניכר , המכונה נכבית פחות , והיא עובדת עגול יותר (עד כמה שמכונת כיסוח יכולה לעבוד עגול..)

אז זה אולי לא אותו דבר , אבל בעבר ניקוי בעזרת ספריי עזר לי .

אני לא רואה איך ספריי קרבורטור פוגע בפלאג .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
דניאל לפי דבריך אני מסיק שאין טעם לנקות אותם עם ג'נקלין.

באשר לניקוי המצתים ע"י ניקוי חול,אז יש לי מכונת ניקוי חול.

אני מבין שגם פה אתה מניסיון לא ממליץ לנקות במכונת חול?[נגיד בלחץ של 20-25PSI?]

למצתים דרוש מכשיר ניקוי חול יעודי. בשום אופן לא לבצע זאת עם מכונה לניקוי חול רגילה.

32860.gif

פורסם

טוב שציינת זאת בפניי,לרגע חשבתי שהמכונת ניקוי חול התעשייתית שעומדת לרשותי -תעשה את מלאכת העבודה הזו.

פורסם
ניקוי מצתים עם חומרים למינהם עלול לפגוע במצתים, כמו כן נייר שיוף וכו'. הדרך היחידה, והמומלצת גם על ידי מספר יצרני רכב, היא ניקוי חול עדין במיוחד, מנסיון שהיה לי עם זה, לפעמים מצתים היו מסרבים לעבוד תקין לאחר מכן.

לדעתי מיותר כלל לנגוע במצתים טרם זמנם, לא לפרקם ולא לנקותם.

לדעתי דברי דניאל המודגשים באדום, ורשומים באותיות של קידוש לבנה, צריכים להיות נר לרגלך, ישם זאת.

פירוק מצתים שלא לצורך כל עשרת אלפים , במקום 2עשרים או שלושים אלף, רק תחליש את ההברגה של הפלגים בראש המנוע.

אם משעמם לך , לך לשטוף את הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צבי הערותך נירשמו לפניי,תודה לך,לדניאל ולכולם.

נ.ב:עכשיו שאני חושב על כך ,אני משתמש בגולדלייבל כל 10K ,ככה שהתוסף מגיע לחלל הצילינדר ומשתתף "בבערה" ככה שההגיון אומר שהוא בעקיפין גם מנקה במידה מסויימת את המצתים,אני צודק?

פורסם

אסף אתה אכן צודק מצד אחד בקשר להמסת הפיח על המצתים בשימוש תכוף של גולד לייבל, מצד שני אתה מגזים לדעתי בתכיפות השימוש בו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...