Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פורד פיאסטה CLX שנת 2001 שמתקרבת לכיוון ה-90 אלף בקילומטראז' שלה, ובכל מקרה הגיע זמן הטיפול התקופתי השנתי שלה.

ההגיון אומר לי שאני צריך גם להתחיל לחשוב על החלפת רצועת טיימינג (תזמון), אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום (כולל בספר הרכב)

מהי הנחיית היצרן לגבי מועד החלפת הרצועה.

יש למישהו מושג?

תודה,

יוני

פורסם

אין לי מושג לגבי קילומטרא'ז אבל אתה צריך להודות לאלילת המזל ואני אסביר לך:

רצועת הטיימינג נוטה להתבלות בין 4 ל-5 שנים כי היא עשוייה מגומי שמתייבש.

אי החלפת הרצועה בזמן עלולה לגרום נזק לראש המנוע במידה ויהיה מפגש שסתום-בוכנה כאשר תיקרע הרצועה ותנסה להניע (אתה לא תדע שנקרעה לך הרצועה אם אינך מיומן מספיק ובד"כ אין ניסים בתקלה הזו).

לדעתי,כדאי מאוד להחליף טיימינג כבר בטיפול הזה כולל מחזירי שמן ומותחנים ולבקש שיבדקו את מצב משאבת המים.

יתכן שגם היא צריכה להיות מוחלפת -לא תמיד אבל שיבדקו,כי כשמפרקים טיימינג זה כבר על העבודה.

אם תחליף טיימינג ולאחר מכן תתקלקל המשאבה עלות העבודה החדשה זהה להחלפת טיימינג וזאת מעבר לנזק גדול שעלול להתרחש אם חלילה יתפס ציר המשאבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נכון, אבל לא בכל הנפחים. רק בנפח 1.3 יש שרשרת, בשאר רצועה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מדובר בפורד פיאסטה ידנית 2001 עם נפח מנוע של 1.3 סמ"ק.

חשבתי שרק בדגמים הישנים יש שרשרת טיימינג.

מה התשובה?

שוב תודה,

יוני

פורסם

התשובה היא אל תתעסק בטיימינג, כל עוד השרשרת לא מרעישה.

בדגם הזה החלפת השרשרת כרוכה גם בהחלפת גלגלי השיניים עליהם היא מורכבת. הם מגיעים בתוך האריזה קומפלט מוטורקראפט.

דוד.

פורסם

אין לי רעשים ברכב כרגע, אבל איך בכלל נשמע רעש של שרשרת טיימינג?

יש סימפטומים אחרים לבעיות בשרשרת הטיימינג שאני צריך להיות ער אליהם ביום מן הימים.

תודה

פורסם

סע בלב שלם, אם יהיה רעש מהשרשרת אני בטוח שתשמע אותו. הרעש הוא רעש של חיכוך בין שתי מתכות.

ולסיום אל תודה לאלילת המזל, היא לא הביאה לך שום מזל. :-P

דוד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אין רצועת טיימינג בפורד פיאסטה המדוברת (לפחות לא מהסוג שמחליפים) אז פשוט שכח מזה

שלום לכולם!

יש לי רכב מאותו סוג (פיאסטה 1.3 2001). כאשר עשיתי טיפול 10K באמת אמרו לי שיש לי שרשרת ולא רצועה ואין צורך להליף אותה. למרות זאת במוסך אחר אמרו שיש לי רצועה ואני חייב להחליף אותה (מכבן שהיא יבשה)... אני ממש מבולבל ולא יודעה מי מהם צדק... מצרף להודעה תמונות של מנועה:

manoa1.jpg

manoa2.jpg

manoa3.jpg

פורסם
שלום לכולם!

יש לי רכב מאותו סוג (פיאסטה 1.3 2001). כאשר עשיתי טיפול 10K באמת אמרו לי שיש לי שרשרת ולא רצועה ואין צורך להליף אותה. למרות זאת במוסך אחר אמרו שיש לי רצועה ואני חייב להחליף אותה (מכבן שהיא יבשה)... אני ממש מבולבל ולא יודעה מי מהם צדק... מצרף להודעה תמונות של מנועה:

לא יודע אם יש לך רצועת תזמון.

זו שבתמונה היא רצועת המערכות הנלוות (מדחס מזגן,אלטרנטור וכו,) וכן היא ממש יבשה.

• תוכן חדש...