Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שטח/פנאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מחפש רכב שטח/פנאי המקביל ליונדאי טוסון (רכב למשפחה של 5, הנהג גבוה, ילדים שקשה להם כבר ברכב פרטי רגיל) - לאיזה כיוון ללכת?

פורסם

תקציב?

בנזין? דיזל? ידני? אוטומטי? לשבילים? לשטח טכני?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם הסיבה לעבור לשרכב פנאי בגלל שלילדים אין מקום מאחור (ציינת שהילדים כבר גדולים בשביל רכב משפחתי) שום רכב כבישטח לא יעזור לך. שלושת הטובים בקטגוריה: טויוטה ראב4, סובארו פורסטר והיונדאי טוסון צפופים מאחור מרוב המשפחתיות - אפילו של אותו יצרן עצמו!

כך שאם הבעיה היא מרווח פנימי ומקום, חפש לך מיניוואן עם שבעה מקומות, שיעניק איכות חיים גבוהה לכולם.

אם המטרה היא גם קצת שטח, הפורסטר יעניק לך את השילוב הכי נכון בין יכולות שטח+נוחות ויציבות בכביש+בטיחות.

הראב4 הוא רכב מצוין כשלעצמו, אבל לא מתעלה על הפורסטר בשום נקודה (ונופל ממנו בחלל תא הנוסעים: לפורסטר יש ריפודים בהירים ואבזור עשיר יותר בגרסה המאובזרת (לא טורבו) לעומת הראב4). היתרון הגדול של הראב4 הוא שהוא מגיע עם 6 כריות אוויר, ועדיין מקבל ציון כמעט זהה לזה של הפורסטר במבחני ריסוק, כך שלמעשה אין יתרון כלל.

לשניהם יהיה שוק יד שניה חזק וטוב, כך לפחות יש להם היום. שניהם נוחים מאוד בכביש, טובים בשטח, ובטוחים.

הטוסון מצליח בישראל בשל מחירו הנמוך, וגם הוא רכב ראוי בהחלט. אומנם הוא פחות בטוח, פחות נוח, פחות יציב ויכולת השטח שלו נמוכה יותר (בגלל מע' הנעה כפולה פחות יעילה מהשניים האחרים), אך הוא היחיד שיציע לך מנוע דיזל כאופציה. לו גם יש מנוע חזק יותר.

בסוף הכל שאלה של צרכים. ורק הזהר, לבל תרכוש רכב שטח (כי זה האופנה) בטענה שאלו צרכיך, ובסוף רק תסבול. אל תשכח שרכב שטח פחות יציב, פחות נוח, והרבה פחות מרווח מכל מיניוואן.

רכישה חכמה ובהצלחה!

אלדד 'לך-תרכב'

פורסם
אם הסיבה לעבור לשרכב פנאי בגלל שלילדים אין מקום מאחור (ציינת שהילדים כבר גדולים בשביל רכב משפחתי) שום רכב כבישטח לא יעזור לך. שלושת הטובים בקטגוריה: טויוטה ראב4, סובארו פורסטר והיונדאי טוסון צפופים מאחור מרוב המשפחתיות - אפילו של אותו יצרן עצמו!

כך שאם הבעיה היא מרווח פנימי ומקום, חפש לך מיניוואן עם שבעה מקומות, שיעניק איכות חיים גבוהה לכולם.

אם המטרה היא גם קצת שטח, הפורסטר יעניק לך את השילוב הכי נכון בין יכולות שטח+נוחות ויציבות בכביש+בטיחות.

הראב4 הוא רכב מצוין כשלעצמו, אבל לא מתעלה על הפורסטר בשום נקודה (ונופל ממנו בחלל תא הנוסעים: לפורסטר יש ריפודים בהירים ואבזור עשיר יותר בגרסה המאובזרת (לא טורבו) לעומת הראב4). היתרון הגדול של הראב4 הוא שהוא מגיע עם 6 כריות אוויר, ועדיין מקבל ציון כמעט זהה לזה של הפורסטר במבחני ריסוק, כך שלמעשה אין יתרון כלל.

לשניהם יהיה שוק יד שניה חזק וטוב, כך לפחות יש להם היום. שניהם נוחים מאוד בכביש, טובים בשטח, ובטוחים.

הטוסון מצליח בישראל בשל מחירו הנמוך, וגם הוא רכב ראוי בהחלט. אומנם הוא פחות בטוח, פחות נוח, פחות יציב ויכולת השטח שלו נמוכה יותר (בגלל מע' הנעה כפולה פחות יעילה מהשניים האחרים), אך הוא היחיד שיציע לך מנוע דיזל כאופציה. לו גם יש מנוע חזק יותר.

בסוף הכל שאלה של צרכים. ורק הזהר, לבל תרכוש רכב שטח (כי זה האופנה) בטענה שאלו צרכיך, ובסוף רק תסבול. אל תשכח שרכב שטח פחות יציב, פחות נוח, והרבה פחות מרווח מכל מיניוואן.

רכישה חכמה ובהצלחה!

אלדד 'לך-תרכב'

נכון להיום אני מבקר דיי קבוע בפורום של תקלות רכב עם הענתיקה שלי שמאכילה אותי מרורים.

אנחנו נוסעי עיר בעיקר. גם כך לא נוסעים הרבה. אבל הגיע הזמן לשדרג והטוסון מאד נוח לי. רק שלא מכיר אופציות נוספות (בינתיים). כמובן שאם הטוסון יהיה כשיר גם לשטח, אני עשוי לחטוא בנסיעת שטח - אבל אנו לא מהמשפחות שדוהרות בשבילים. מקסימום נסיעת שטח פעם ב..., בשביל החוויה. לא יודע את ההבדלים בין דיזל ובנזין בהקשר לצרכים הדלים שלי. 7 מקומות מקפיץ לי את המחיר לכיוון של 200K וזה כבר יותר מדיי.אם נחזור לדוגמת הטוסון, אז מהקטלוג שראיתי אין לי הבעייה לקחת את הדגם הפשוט וה"רזה" ביותר. הפואנטה היא המרווח והנוחות שלי כנהג. ושוב, אני מציין את הטוסון רק בגלל שישבתי בו והוא נוח לי (אני מעל 2 מטרים). השאלה היא האם במחיר של כ - 160,000 -170,000 ש"ח יש אלטרנטיבה אחרת לרכב פנאי?

• תוכן חדש...