Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב לנסיעות של +- 30 ק"מ ביום. שיהיה אמין, ועם אחזקה נמוכה ושיצרוך מעט דלק. לא אכפת לי יצרן או דגם.

התקציב שלי לרכב כולל יישור קו הוא בערך 9K. בתחילת שנת הלימודים הבאה אני מתכנן לקנות רכב בעלות של 20K.

לכן אני מחפש רכב שבעוד שנה אני אוכל למכור, כלומר אם אני אקנה רכב יד שלישית ואני אהיה הרביעית יהיה כמעט בלתי אפשרי למכור את הרכב. כנ"ל ק"מ בסביבות ה200K. לכן אני מחפש משהו עד יד 2 עם ק"מ נמוך.

אני יודע שיהיו שיגידו שלקנות רכב במחיר כזה זה מצחיק ועדיף לחסוך את הכסף אבל רכב מבחינתי השנה זה בגדר חובה.

בקשר למכירת הרכב שנה הבאה אני יודע שאולי זה קצת מגוחך שאני ארצה למכור רכב כל כך ישן אבל גם 5K-4K זה סכום נכבד שחבל לי לוותר עליו בגלל שאני אקנה היום רכב שכמעט ולא אוכל למכור שנה הבאה.

אני והחברים מחפשים רכב כבר במשך 3 שבועות בכל מקום אפשרי. היו לי כבר כמה "מציאות" עם יד נמוכה וק"מ נמוך שהיו שמורות מאוד מבחינה חיצונית. אבל אז בבדיקה התגלו תיקונים בעלות של +/- 3K. הבדיקה בוצעה במוסך שקיבלתי עליו המון המון המלצות!

דבר נוסף שהוא שהחלטתי להתמקד ברכבים היותר זולים ולאו דווקא ביפניות כי אני לא רואה טעם להשקיע ברכב יפני מאותה שנה של פיאט או פזו שעשה אותו מס' ק"מ ועולה 4K יותר. לפי מה שראיתי במוסכים שהייתי בהם לאחרונה יפני בשנים האלו לאו דווקא מצביע על רכב יותר אמין.

אשמח אם תתנו לי הערות והארות לגבי כל צורת המחשבה שלי בקניית הרכב..

אני טועה איפשהו? אני חי בסרט?

לא אפשרי למצוא רכב ישן כל כך בלי לבצע עליו יישור קו של 3K?

אפשרי למכור רכבים ב200K או יד רביעית במחיר סביר יחסית למחירון?

להתחיל להתפשר על יד שלישית וק"מ גבוה? או לחפש בסבלנות עד שתיפול המציאה?

*היום בדקתי פיאט אונו 93, 1100, ידנית, יד שניה, 84 אלף ק"מ (אמיתי),תוספת מזגן, מבחינה חיצנוית ופנימית שמור בצורה נדירה! אבל תיקונים ב3K בערך. המחירון 5600ש"ח המוכר רצה 5K ולא מוכן להתפשר על פחות. שווה לקנות את הרכב ולהשקיע 3K כי אני אוכל למכור אותו עוד שנה בסכום נכבד יחסית בגלל הנתונים? או שקו המחשבה הזה לא נכון ולא כדאי להכנס למיטה חולה?

אני יודע שאני מתלבט וחופר יותר מידי וזה "כולה" 10K אבל אני אשמח אם תעזרו ותייעצו לי בעניין ותגידו לי איפה אני טועה אם בכלל..

פורסם

קנה את הג'אסטי שלי אם בא לך.

היא במצב טוב, אמינה מאוד, יש לי היסטורית טיפולים של שנה מאז שקניתי אותה, ויש לה טסט עד אפריל.

לעוד פרטים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=175837&highlight=%D7%92%27%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%99

בלי קשר, ממליץ להישאר עם רכבים יפניים כמו הג'אסטי והשרייד, למרות שהג'אסטי טיפה יותר חסכונית.

פורסם

צר לי לאכזב אותך !

רכבים בערך כזה יהיה לך מאוד קשה להשיג לפי הדרישות שלך וגם אם תמצא יד ראשונה או שניה יהיו בהם לא מעט תיקונים.

הסיבה- הרכבים הללו בני 13-14 בד"כ על הכביש והבלאי שלהם גדול.

אם אתה יכול כבר עכשיו למתוח את התקציב לכיוון 20K יש לך יותר אפשרויות.

אם לא,הייתי בודק אפשרות לקנות פונטו 95-6 -יחסית השנתון מתקדם ביחס למחיר.

אל תשכח שפרט לתקציב ברכב צריך כסף ליישור קו,ביטוחים ואחזקה שוטפת.

אם אין לך כזה עדיף לוותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

למה לדבר שטויות?

יש רכבים בני 17 בלי בעיות ושלא כל היום במוסך.

הבחור יכול למצוא רכב כזה. עובדה, אני נוהג באוטו שלי כבר מעט שנה, עברתי איתו 27000 קילומטר, והבעיות היחידות שהיו לי הן מנוע שהלך בגלל שלא היה מותקן נכון, ופקק מים שהייתי צריך להחליף לפני שבועיים.

זה אפשרי, ומי שאומר שזה ממש לא ושעדיף כלום על נבלה כזאת הוא פשוט סנוב.

נכון, יש טיפה יותר בלאי לרכבים האלו, וברשיון כתוב שהם יד שמינית, אבל זה לא סוף העולם, ואני מבטיח שהמזגן שלי מקרר יותר מהמזגן של הפונטו.

חוץ מזה הוא צורך פחות דלק, והייתי רוצה לראות פונטו שמתמודדת על אותו הקילומטראז' ועם נסיעות שבועיות מהקריות לתל אביב על 140 בלי שום בעיות ועושה 14 לליטר.

פורסם

מחזק, במיוחד לסטודנט שמחפש משהו שיקח אותו ממקום למקום.

לפותח השרשור -

בנוסף לג'אסטי, פיז'ו 205 היא אופצייה מעולה - רכב מצויין,צריכת דלק מזערית ואמין ביותר אם תמצא אחת שטופלה כמו שצריך.

וסתם להעלות נקודה - איפה בארץ אתה מתגורר?

אם זו לא עיר עמוסה מדי, ואין לך בעייה עם קטנוע, הייתי ממליץ לך לחשוב על זה - עלויות אחזקה ודלק מזעריות, רק הביטוח טיפה יקר - אך אם אין לך בעייה עם דו גלגליים זו גם אופצייה מצויינת לסטודנט.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

באמת התחלתי לשקול את הפזו 205..

אין בעיה למצוא רכב נחמד במחיר סביר. אבל הבעיה היא שאם אני ארצה למכור את הרכב שאני אקנה בקרוב זה יהיה די בעייתי אם אני אהיה היד הרביעית ולכן זה השיקול שאני די מקווה לעמוד בו. מבחינתי לא אכפת לי שהרכב יהיה יד 6 אם המוסכניק מאשר לי שהרכב במצב טוב. אבל קונים פוטנציאלים לרכב לא יהיו לי אם אני אהיה יד רביעית.. ודי חבל לי לקנות רכב ב5K ולעשות לו יישור קו ולבסוף לא למוכר את רכב..

פורסם

יונדאי אקסנט או פונטו מסביבות שנתון '95 יראו מודרניות יותר ביחס לג'אסטי וה-205.

עוד אופציה - טויוטה סטארלט. כנראה שהשם ידבר בעד עצמו, בהחלט רכב שמוכיח אמינות בדר"כ, אם כי קשה למצוא אחת, ועד שיש אחת למכירה - היא נחטפת. זריזה, אמינה, נראית טוב ולא נפוצה על הכביש כמו שרייד או אונו.

בעניין הידיים - רכבים לעיתים עוברים ידיים מסיבות שהן לאו דווקא אי אמינות. יש כאלו שהתחתנו וכעת צריכים רכב גדול יותר, כאלו שעשו רכישה מעל ליכולתם ונאלצים למכור, כאלו שמוכרים בגלל חובות וכהנה וכהנה. במידה והרכב שלך יהיה מטופל, אני לא רואה סיבה שלא תצליח למכור אותו.

פורסם

בקשר לאקסנט אני לא מסכים, קשה לקנות אחת במחירים האלו שהיא במצב טוב, והדור הזה הוא יחסית בעייתי.

האידאל הוא לחפש סטארלט, אבל המחיר הוא גם גבוה מדי.

205או 106 הם גם אופציה לא רעה.

בעניין הידיים, בהתחלה קניתי אותו על שמי. אחר כך עמדתי לאבד מלגה, אז העברתי אותו על שם אמא שלי. אחר כך אמא שלי עמדה להפסיד גם משהו מביטוח לאומי, אז האוו כרגע על שם אחי. הנה הלכו 3 ידיים. לפנינו האוטו עבר דרך 2 אחים, אבל ננהג על ידי אותו בן אדם. ברמת העיקרון הוא אמור להיות יד רביעית או חמישית, אבל יש לי את התיעוד השלם.

מצד שני, יש מכוניות כמו של סבא שלי, שהן יד ראשונה משנת 76, אבל ננהגה על ידי לפחות 30 איש, וחלק מהם יחסית אלימים על ההגה. מבחינת אמינות הייתי הולך במקרה הזה על 8 ידיים ולא על יד ראשונה.

פורסם

נכון, יש טיפה יותר בלאי לרכבים האלו, וברשיון כתוב שהם יד שמינית, אבל זה לא סוף העולם, ואני מבטיח שהמזגן שלי מקרר יותר מהמזגן של הפונטו.

חוץ מזה הוא צורך פחות דלק, והייתי רוצה לראות פונטו שמתמודדת על אותו הקילומטראז' ועם נסיעות שבועיות מהקריות לתל אביב על 140 בלי שום בעיות ועושה 14 לליטר.

למה אתה כל כך בטוח שהמזגן שלך מקרר יותר ממזגן של פונטו 96? נסעת בפונטו 96? פונטו עושה בבין עירוני 1:14 בלי שום בעיות. והיא גם "קצת" יותר זריזה מג'אסטי 1000. אז יוסי אם לא יודעים לא צריך סתם ליחצן את הרכב שלך...

אני בכל מקרה ממליץ לך ללכת על אונו, בתקציב שלך אתה תוכל להשיג אונו 1.4 שנת 94 +-. או לחילופין לנסות למצוא 205, 1.4. ועזוב שטויות ממספר ידיים, קונים יהיו גם אם הרכב יהיה יד 4, זה מה שקריטי יד 3 במקום 4?

אלה שממליצים על פונטו, אקסידנט וסטארלט, הסתכלתם על התקציב שלו? איזה אקסידנט או סטארלט או פונטו ניתן לקנות בתקציב של 9K ועוד ליישר קו?

ROOONEEYY

פורסם

הייתי רוצה לתת לך עוד נקודה למחשבה. בגלל שאמרתה שבעוד שנה תירצה לקנות רכב בעלות של 20K , אולי שווה לך לשקול לקחת הלוואה מהבנק, בתור סטודנט יש לך הלוואות בתנאים טובים. לדוגמא אתה יכול לקחת עכשיו 25K ואז אתה מחזיר במשך שנתיים כל חודש אני מעריך בערך 1100 (בסופו של דבר יוצא שתחזיר 26K אולי 27K) ואת ה 10K שיש לך עכשיו אתה תשים בצד כדי שהתשלום החודשי ירד במשך שנה מה 10K שיש לך, ובשנה הבאה גם כך אמרתה שיהיה לך עוד 10K להוסיף. כך תוכל להוריד מעצמך את הכאב ראש של לקנות רכב ואז בעוד שנה לימכור אותו ואז לחפש עוד פעם רכב, כל זה בתנאי שאם עכשיו תיקנה רכב טוב.

פורסם
אם אני אקנה רכב יד שלישית ואני אהיה הרביעית יהיה כמעט בלתי אפשרי למכור את הרכב.

מאיפה הגעת למסקנה הזו?

היא ממש לא נכונה.

רכב בשנתונים האלו נמדד ע"פ מצבו, שיקול הידיים הוא מאוד לא משמעותי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלה שממליצים על פונטו, אקסידנט וסטארלט, הסתכלתם על התקציב שלו? איזה אקסידנט או סטארלט או פונטו ניתן לקנות בתקציב של 9K ועוד ליישר קו?

בתוספת של כמה אלפי שקלים מעל התקציב שצויין, אפשר לרכוש כל אחד מהרכבים שצוינו לעיל.

בכל מקרה - אם להשאר בגבולות התקציב - כנראה שבאמת צריך להשאר עם אונו, שרייד ודומיהם.

EndlessWave, חפש את הרכבים שצויינו כאן, את זה שתמצא במצב הטוב ביותר - תרכוש. בשנתונים האלה האמינות נגזרת בעיקר מהתחזוקה השוטפת. רכב שטופל כיאות יראה אמינות ברוב המקרים, מדובר ברכבים פשוטים מאוד.

• תוכן חדש...