Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לנושא שכבר פרסמתי כאן- כשהרכב לאחר נסיעה ואני מכבה אותו והמנוע חם (הטמפ' הרגילה) - לעיתים הוא מסרב להידלק. בתחילה זה הלחיץ אותנו אבל אח"כ למדנו "להסתדר" עם השגעון: מחכים כמה שניות, מנסים פעמיים שלוש ולבסוף לוחצים בזמן הסטארטר על דוושת הגז - והאוטו מניע. זה הביא אותי לחשוב שיש לי בעייה כלשהי במשאבת הדלק - מה עוד שפעמים לא מעטות אשתי נסעה עם האוטו עד למצב של נורה נדלקת. עדיין לא הייתי בטוח מהי הבעייה.

אני לא מאושר מהתופעה אבל בינתיים חי איתה. לאחרונה (ובעקבות כך שאשתי הסבה את תשומת ליבי), התופעה מתרחשת לאחר תדלוק. "מה הקשר" שאלתי אותה, הרי לתדלק חייבים?! זו עובדה היא קבעה בנחרצות - והיא צודקת! אם ברגיל התופעה מתרחשת לעיתים (קרובות יותר או פחות), לאחר שמתדלקים זה תמיד קורה. אם תדלקתי ונסעתי ואח"כ חניתי למספק דקות - הרכב תמיד לא יניע.

האם התופעה הזו אכן אופיינית למשאבת דלק כי כמובן שבסופו של דבר הייתי שמח לפתור את הבעייה.

דרך אגב, הרכב הוא טמפרה 95.

פורסם
אמבולייזר, יש במכונית?

יכול לפתור בעיות רבות.

לא, וגם האוטו עבר לאחרונה טיפול - החלפת פלאגים וכול' והמוסכניק נתן אינדיקציה שהמצבר מצויין.

פורסם
לתופעה כזו סיבות רבות. אם אתה מתדלק בתחנת דלק מסויימת נסה תחילה להחליף תחנת דלק.

לא נראה לי. אין לי תחנה קבועה. זה נראה לי יותר כמו איזושהי בעייה במשאבת הדלק. אולי כשהיא מתחממת היא נתקעת. השאלה למה זה קורה בתדירות גבוהה יותר לאחר שתדלקתי? הרי היא נמצאת כולה בתוך הנוזל שאמור לקרר אותה?!

פורסם

לדעתי הבעיה לא במשאבת הדלק. בדוק גם את האפשרויות הבאות:

1. פילטר אוויר סתום / מלוכלך מאד.
  2. פילטר דלק סתום.
  3. בעיית קומפרסיה.
  4. בעיית תזמון הצתה.
  5. בעיה במערכת הדלק.

אגב איך הרכב נוסע בכללי? האם הסחיבה טובה?

פורסם

שלום.

לפי דעתי הבעיה שלך נובעת מתת לחץ שנוצר במיכל הדלק.עקב כך קשה למשאבת הדלק לשאוב.ואז יכול להיות שלאחר

שהרכב נח .משתחרר התת לחץ דרך פתח מילוי הדלק ,או מאיזה חריר קטן באזור.

נסה להניע את הרכב ללא מכסה מיכל הדלק.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שלום.

לפי דעתי הבעיה שלך נובעת מתת לחץ שנוצר במיכל הדלק.עקב כך קשה למשאבת הדלק לשאוב.ואז יכול להיות שלאחר

שהרכב נח .משתחרר התת לחץ דרך פתח מילוי הדלק ,או מאיזה חריר קטן באזור.

נסה להניע את הרכב ללא מכסה מיכל הדלק.

גם אם מה שכתבת הגיוני, עדיין הבעייה מתרחשת בהקשר של רכב כשהוא חם ובוצעה עצירה ודימום המנוע (חנייה קצרה, תדלוק, רכב נכבה וכד'). הפיתרון הזמני הוא בינתיים לא להכנס ללחץ, לנסות להניע 3-4 פעמים בהפרשים של דקה שתיים מהתנעה אחת לשנייה. באחת מהפעמים הללו זה לבסוף מניע. הבעייה תהיה רק אם פתאום לא יהיה סטרטר, או שהבטרייה לא תהייה חזקה מספיק כדי להניע. במצב כזה, גם אם הרכב "מוכן" להניע, לא ניתן יהיה. ובינתיים אני מחפש את הפתרון. בפעם הבאה אני אנסה עם מכסה שהוסר.

פורסם

במידה והתופעה מתרחשת רק כאשר המנוע חם, יכול להיות כי ברכב הספציפי למחשב ניהול המנוע לוקח זמן להתאפס והנעה בהפרש של 30 שניות לא מספיקה לו. יכול להיות גם כי חיישן טמפ' אשר מעביר מידע על טמפ' המנוע למחשב ניהול המנוע מדווח על טמפ' לא נכונה וכתוצאה מכך הרכב לא מניע מהפעם הראשונה. האם כאשר אתה מנסה להניע מיד לאחר כיבוי הרכב (נגיד והרכב נכבה ברמזור בגלל שיחרור קלאץ מוקדם) אתה מינע ישר עם סיבוב המפתח או שאתה מחכה עד שנורות מסוימות בלוח השעונים נכבות? תנסה להניע ישר האם יש הבדל?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
במידה והתופעה מתרחשת רק כאשר המנוע חם, יכול להיות כי ברכב הספציפי למחשב ניהול המנוע לוקח זמן להתאפס והנעה בהפרש של 30 שניות לא מספיקה לו. יכול להיות גם כי חיישן טמפ' אשר מעביר מידע על טמפ' המנוע למחשב ניהול המנוע מדווח על טמפ' לא נכונה וכתוצאה מכך הרכב לא מניע מהפעם הראשונה. האם כאשר אתה מנסה להניע מיד לאחר כיבוי הרכב (נגיד והרכב נכבה ברמזור בגלל שיחרור קלאץ מוקדם) אתה מינע ישר עם סיבוב המפתח או שאתה מחכה עד שנורות מסוימות בלוח השעונים נכבות? תנסה להניע ישר האם יש הבדל?

הנורה היחידה שאני מחכה שתכבה (ולעיתים אני לא מספיק והיא דולקת ממילא) היא הנורה של המפתח האלקטרוני. אני אמור להניע רק כשהיא נכבית אך כאמור לפעמים אני מניע לפני שהיא כבתה והאוטו מניע כרגיל. במקרה זה, על מנת לא "לעצבן" את הרכב, אני מדומם מנוע ומניע שוב - הפעם לאחר שהנורה הזו נכבית. זה מן דפקט קטן שלי...

• תוכן חדש...