Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התקנתי השבוע קומפוננט ESK-570 של HERTZ.. לסדרה הזאת מגיע קרוסאובר פשוט שיושב על החיווט בדרך לפני כל אחד מהרכיבים - CX100 לטוויטר ו CX200 לוופר.

אני התקנתי את הסט כך שהפלוס ומינוס מהטוויטר והוופר בסופו של דבר מתלכדים לזוג חוטים אחד שמחוברים להגברה

(או במילים פשוטות למי שמבין - חיבור מקבילי..)

השאלה שלי היא כזו , מה ההתנגדות שלהם עכשיו כסט ?? כזוג טוויטר ווופר ?

הרי אם כל אחד מהם הוא בעל התנגדות של 4OHM אזי ההתנגדות של כל זוג כאלו עכשיו הוא 2OHM (דבר שאני לא רוצה בו)

אבל אם ההתנגדות של כל אחד מהם הוא 8OHM אזי ההתנגדות שלהם ביחד כרגע כסט היא 4 וזה מה שאני מחפש..

השאלה שלי היא האם זה תוכנן מראש מהחברה כמערכת כך שההתנגדות הכללית של כל זוג כאלו הוא 4 ..? או שאני כרגע שומע אותם על מצב 2OHM ?

תודה..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

אתה נותן הספק שווה לטויטרים ולוופרים? אתה עלול לשרוף את הטויטרים לדעתי בצורה הזאת.

אני לא בטוח במה שאני אומר ואשמר אם מישהו יגיב לתגובתי

כרגע כלום =[

פורסם

כרגע לא רואה איך זה קורה האמת .. זה אפילו לא מחובר למגבר.. אלא ל HU..

דבר שני למה שהטווטרים ישרפו גם עם מגבר?? אם הם טוויטרים נניח של 100RMS ויש לי מגבר של 60X4 לדוגמא.. אז למה שיישרפו ? הם בוניים להספקים האלה ויש להם קרוסאובר שחותך להם את התדרים הנמוכים..

תקנו אותי אם אני טועה..

פורסם

אין סיבה שהטויטרים ישרפו מכיוון שהם אמורים להחזיק 100W

ואין בעיה לחבר אותם במקביל להגברה של הוופר

מכיוון שהוופר מטפל בתחום תדרים מסוים והטויטר מטפל בתחום אחר יוצא שהמגבר

תמיד "רואה" 4 אום, בכל מקרה בכל תדר יש לסליל של הדריבר התנגדות אחרת

לסט שלך יש התנגדות בDC של 4 אום

פורסם

קודם כל תודה על התגובות שלכם..

עכשיו ,

מה הקשר אבל המגבר "רואה" 4 אום ? אתה יכול בבקשה להסביר לי את זה.. כי לא שמעתי תאוריה כזאת לעולם..

לפי מה שלמדתי באלקטרוניקה ולפי הידע הבאמת לא רחב שלי למדתי שאם רמקול הוא 4 אום (בין אם הוא סאב וופר או טוויטר) ומחברים לו עוד רמקול של 4 אום במקביל (שוב, לא חשוב מאיזה סוג ותדר) אזי מתקבלת התנגדות כוללת של 2 אום..

הרמקול הוא רכיב בעל התנגדות כלשהי ולמגבר לא אמור להיות חשוב באיזה סוג תדרים הוא מטפל..

בבקשה בבקשה ממכם תקנו אותי אם אני טועה.. אני באמת רוצה ללמוד מחשיבה מוטעית / או לחלופין תאששו את מה שכתבתי..

תודה לכם..

פורסם

אתה מסביר את עצמך בצורה די שגויה.

כאשר קנית את הרמקולים קיבלתי מעיין קוביה שזהו בעצם הקרוס? אם כן לאותו קרוס יש "כניסה ו"יציאה" כאשר

בכניסה יש לנו 4 חוטים, פלוס ומינוס למיד ועוד פלוס ומינוס לטוויטר וכי ביציאה יש לנו זוג חוטים פלוס ומינוס

שהולכים למגבר/HU/כל מקום הגברה אחר? עד לפה אני צודק?

אם חיברת את הקרוס בצורה הנכונה של "כניסה ו"יציאה" אז הסט שלך כרגע עובד על 4 אום.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

לפי מה שראיתי בסט שלו זה קרוס נפרד לוופר וקרוס נפרד למיד ניתן לראות כאן

כוונתי הייתה שלכל רמקול יש התנגדות שונה בתדר מסוים

למשל עם תסתכל בגרף שבתמונה תוכל לראות בציר הוורטיקלי את התנגדות של הרמקול

ובציר האוריזונטלי תוכל לראות את התדר שהיא מתקבלת הרמקולים מוגדרים כ6 אום במקרה הזה

אבל תוכל לראות שהם ממש לא כאלה בחיים האמיתיים

בסט שלך יש קרוס לכל רמקול כך שהוא לא יקבל את התדרים המתאימים לו

המקרה היחיד בו ההתנגדות תהיה קרובה ל 2 אום היא נקודת החיתוך בין שתי הרמקולים

מכיוון שבנקודה זאת שתי הרמקולים מקבלים כמעט עוצמה מלאה

מקווה שהבנתה את ההסבר

adagio_impedance-phase.jpg

פורסם

או קיי.. הבנתי עכשיו למה אתה מתכוון..

אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה -

איך אני אמור להתקין את הסט כדי שאני אקבל 4 אום כולל ?

אני לא מוצא שום הסברים או שרטוטים לא בחוברת שקבלתי עם הרמקולים ולא באתר של HERTZ..

האם להשאיר את זה כחיבור מקבילי או אולי אני צריך להוסיף נגדים / לשנות את צורת החיווט..?

תודה שוב..

פורסם

תרשו לי לתקן דבר אחד שנאמר פה .

זה שרשום על הטוויטרים שהם 100RMS , לא אומר שאי אפשר לשרוף או לגרום להם נזק עם 20 RMS.

כל טוויטר , במידה ולא נחתך בהתאם ליכולות שלו , ינזק , לא משנה כמה RMS רשום עליו.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ידוע.

בגלל זה רשמתי שיש להם קרוסאובר שחותך להם את התדרים האלו.. וכשחברה מסויימת מוכרת לך טוויטיר עם קרוסאובר ומצהירה שהטוויטר עומד ב 100RMS הכוונה שלה נראה לי שהוא עומד בהספק הזה כל עוד אתה משתמש בקרוסאובר שסיפקו לך איתו..

ומישהו בבקשה בבקשה יכול כבר להסביר לי כמה אום יש לסט הזה כחיבור מקבילי ?? אני כבר יומיים מחפש בכל דף שיש באינטרנט ועובר על החוברת שבאה עם הרמקולים ולא מבין כלום מההסברים חסרי הפירוט שלהם.. במקום לתת שרטוטים והסברים איך לחבר אותם בכל מקרה ומקרה , הם פשוט בוחרים לרשום - בבקשה פנה למתקין מומחה לגבי ספקות בדרכי חיבור הרמקולים..

ממש ממש מקצועי..

*הבאתי קישור לחוברת של המוצר - ESK570 . העמוד שהכי קרוב שם לפי דעתי לתת מידע לגבי זה הוא עמוד 5.. רק שאני לא ממש מבין למה הם מתכוונים..

רואים שם את הטוויטר HT18 מחובר במקביל לקרוסאובר של עצמו ואז מתווסף עוד קבל 4,7UF בטור לפני היציאה.. ובוופר מחובר בטור הקרוסאובר ללא שום קבל וכו'..

השאלה היא = לאיזה סוג של חיבור זה מיוחס ? לחיבור של כל אחד מהרכיבים להגברה בנפרד ? או האם הם מתווכנים שלאחר מכן אני מחבר את שני האלמנטים לאותה יציאה במגבר ? (ואם כן , למה לא הביאו לי קבל של 4,7 עם הרמקולים ?) בקיצור חוברת טכנית ברמה של ילדים בני 6 . ללא שום פירוט והסברים..

מבקש דחוף את עזרתכם !

http://www.hertzaudiovideo.com/file/pdf/manuale_HT.pdf

פורסם

תחבר ע"פ מה שכתוב בחוברת שקיבלת עם הסט.

אתה יכול למדוד את ההתנגדות הסופית באמצעות פלוק, במידה ואין לך את ה יכול להתייעץ עם חשמלאי.

אתה גם יכול לבדוק את ההתנגדות של כל רכיב בנפרד ואז לחשב כמה זרם יגיע לכל אחד מהאלמנטים.

עד כמה שאני מבין אין לך קרוס מרכזי לסט אלא קרוס לכל רכיב בנפרד, בכל מקרה זה מבצע את אותה העבודה.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

לא הבנתי את מה שרשמת בשורה הראשונה.. אם תוכל לנסח או להסביר מחדש אני אודה..

ואכן, הבנת נכון.. אין לי קרוס מרכזי אלא לכל אלמנט יש קרוסאובר קטן משלו שמחובר על החוט..

יש לי מכשיר דיגיטלי של APPA שמודד, מתחים, זרמים התנגדות וכו'.. אני באמת נראה לי יירד לאוטו לבדוק את זה..

קצת עבודה לפרק שם דברים עכשיו..

תודה על התגובה.. :wink:

*עוד דעות למישהו ?

פורסם

אני מניח שבספר כתוב לך לחבר את את האלמנטים במקביל - ז"א את שני ה "+" ביחד ואת שני ה "-" ביחד.

תחבר את זה ככה, כפי שכתוב ואז תמדוד את ההתנגדות הכוללת.

כמו שאמרתי אתה יכול גם למדוד את ההתנגדות של כל אלמנט בנפרד.

במצב שלך נראה לי שההתנגדות הכוללת היא 4 אוהם.

הקרוסים מוסיפים התנגדות.

שורה תחתונה,תמדוד!

אני בטוח שאם הרץ רשמו התנגדות כוללת 4 אוהם אז זה אכן ככה.

למיטב ישיעתי אתה אמור לראות התנגדות של 3.7 אוהם לסט.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

אין בעיה לחבר את שתי הכניסות של הקרוסים ביחד

פלוסים ומינוסים ליציאה ברדיו שלך

הכבל שמשורטט נמצא בתוך הקרוס אובר ולא צריך לחבר אחד חיצוני

כמו שאמר leonm12 עם תמדוד עם רב מודד תקבל קצת פחות מ4 אום

פורסם

היי,

גם יש סט של HERTZ דגם DSK 165, גם אני שאלתי את אותה שאלה כמוך בדיוק,

פניתי באמצעות דו"אל לHERTZ באיטליה - הם הפנו אותי ליבואן בארץ..

(אם תרצה אתן לך את המס' שלו או את הדואל שלו)

בקיצור התשובה שקיבלתי היא לחבר את הפלוסים של הקרוסים ביחד כמובן גם את המינוסים ביחד ישרות למגבר ואין חשש הסט יעבוד על 4 OHM ..(מהקרוסים הלאה תחבר את הוופרים רגיל + - כנל גם את הטוויטרים)

אצלי זה מחובר גבר כ 4חודשים ואין לי בעיה..מקווה שעזרתי

מנוע V6 בלי להתבייש.

• תוכן חדש...