Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני רוצה לדעת מהי הסיבה הגורמת לשמן לחדור לטורבו ה"קר".

חשבתי המון על הבעיה הנ"ל והגעתי למספר מסקנות:

1. תופעת אקויטציה בשמן הנגרמת ע"י הכח המגיע מהסל"ד הגבוה של הציר.

המיסב "נאכל" ואני בטוח שמספיק סד"ק מיקרוסקופי.

2. פגיעה בציר ע"י הלחץ החוזר הנגרם עקב אי שחרור הגדישה. וכתוצאה מכך הציר מאבד את המרכוז שלו ומתחיל ל"חפור" קונוס במיסב.

3. חוסר שימון, שגורם לציר "לשחוק" את המיסב, ומשם קצרה הדרך...

החוסר שימון נגרם ע"י:

-שמן שלא מתאים לסל"ד הגבוה של הטורבינה.

-סתימה בפתח כניסת לחץ השמן.

שני טיעונים אלה גורמים לציר לשקוע ביחס למיסב בזמן שהוא מסתובב וגודש לו ללא הפסקה, ומכאן זה טיעון 3.

אשמח אם תחלקו בידע, ותעזרו להבין את הסוגיה הזאת יותר לעומק, לכל הטיעונים יש דרכי פתרון שינמיכו את ההסתברות להופעת שמן בטורבו ה"קר".

זאת בעיה שאנשים עושים עליה המון כסף, ויותר גרוע האזרח משלם יותר על ריק!!!!

רמי מינץ

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• ספונסר פורום
פורסם

לא הבנתי את שאלתך, כשאתה כותה ה"קר" כוונתך לטורבו במצב קר או לצד היניקה במגדש.

פורסם

צד היניקה במגדש. הטורבינה שדוחסת אווויר.

אם נחלק את הטורבו ל2 חלקים.

יש חלק חם היצוק פלדה, ויש חלק קר, שיצוק מאלומיניום. כמובן ששניהם חמים, אבל הכל יחסי.

מקווה שהובהרתי ושאקבל תשובות ולא שאלות.

DFC

• ספונסר פורום
פורסם

התקלה נגרמת ממספר סיבות,תמיד כתוצאה משימון לא מספיק\לא ראאוי שגורם לחופש מוגזם בציר ולשחיקה של הספייסר.

יתכן כתוצאה משמן מלוכלך.

מכיבוי מנוע ללא המתנה להאטת הציר

מהאצת מנוע בהנעה ראשונית כאשר מנוע עדיין קר ואין מספיק שימון לטורבו.

לחץ שמן נמוך וכו.

יתכן לעיתים מעבר שמן לצד היניקה בגלל מסנן אוויר סתום שגורם לתת לחץ גבוה בכניסה לטורבו ולמשיכת שמן אליו,בדרך כלל מפסיק לאחר החלפת המסנן.

אורן

פורסם

אני עדין לא "שקט".

למעט אקויטציה, ותת לחץ בכניסה למגדש היניקה. למרות שגם 2 אלו קשורים אחד לשני.

שאר הגורמים להופעת שמן בסעפת היניקה הם תוצאה של פגיעה במיסב/ספייסר וחלחול שמן דרך החריץ הנוצר.

עדין יש המון גורמים! נכון שכל מקרה לסוגו, איך מצילים את המגדשים???

נעזוב את כל המשופרות המטורפות, ששם הטורבו מסתובב בסל"ד שלא נתן לספור.

למה רכבי דיזל גומרים טורבויים במשקל? המנוע בישראל עובד באותם תנאים לרוב.

צר לי שישנה הענות כ"כ נמוכה לבעיה כ"כ גדולה.

האם ישנה סיבה אחת גורפת? שהיא הבוס של הצרות של הטורבו.

אני חשבתי על משאבת שמן חיצונית לטורבו. שתופעל ע"י חשמל, על מנת למנוע הספק טפיל למנוע.

אותה משאבה תעבוד במערכת סגורה, ללא קשר למנוע. וכך כבר אין צורך בטורבו טיימרים וכל ההמצאות השטוטיות האלו.

אשמח לתשובות:wink:

רמי

DFC

פורסם

אז זהו, שלא המצאת את הגלגל ויש כאלו מערכות ממזן.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם לא המצאתי את הגלגל, איפה אני קונה מחר ב7:30 בבוקר, קיט כזה שאני יכול להרכיב על הרכב והרכב שלי עד הצהרים יסע.

אין צורך לזלזל, אני יודע מה קיים בשוק ומה לא.

האם התקנת ברכב שלך מערכת כזאת, וזה פתר בעיות מהסוג שתיארנו?

רמי

DFC

פורסם

לא יודע אם יש את זה זמין ומוכן להתקנה באחת הסדנאות בארץ, מה שבטוח יש את זה מכל המקומות שאפשר להשמין לארץ שיפורים מחו'ל

למחר ב 7:30 זה לא יהיה משם.

ויש בארץ כמה שנוסעים עם זה.

וזה לא פותר את הבעיה כליל, זה מקיטין באופן משמעותי את הבלאי שנוצר מחוסר שימון, אבל בלי משאר המשתנים תמיד יהיה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עדיין לא ברור על מה אתה מדבר!

מנועי דיזל לא גומרים מגדשי טורבו במשקל, מאיפה אתה מביא את המידע השגוי הזה?

סיבות לשל טורבו מוקדם:

שימון לקוי- מפלס שמן גבוה או נמוך מידי, שימוש בשמן לא מתאים או ישן (משיכת טיפולים), מסנן שמן סתום, דימום מנוע ללא המתנה וצנרת הזנה ו/או ריקון חסומים.

מערכת יניקה - לכלוך, דליפות, חסימות.

מערכת פליטה - חסימות, דליפות, גופי זרים (ממיר קטליטי מתפרק למשל).

ווסות לחץ לא תקין - שסתום פריקה או בקרה לא מכויילים או תקולים, צנרת וואקום דולפת, סולונאויד בקרה תקול וכו'.

מצב מנוע לא תקין - שבבים רבים בשמן, לחץ עוקה גבוה שמונע חזרת שמן מטורבו לא תקינה, שבבים במערכת יניקה או פליטה (למשל בוכנה מתפוררת).

פורסם

דניאל אני רואה שאתה מבין, אז מה אתה לא מבין?

יש משהו אחד שגורם לשמן לחדור לטורבינה, ואני רוצה לדעת מהו!

DFC

פורסם

עכשיו אני מבין שאתה לא מבין. אבל לא נורא, אנחנו נתקן את זה.

הטורבו "הקר" כוונת כנראה לצד המשאבה/מאיץ ולא הטורבינה שנמצאת בצד הפליטה.

ישנו מעבר שמן מזערי לכוון היניקה עקב מערבולות תת-לחץ שקיימות בסביבת המאיץ, זוהי תופעה חיובית שמטרתה שימון לתותב של ציר המגדש. זו גם הסיבה הנוספת מדוע תמיד במנועי טורבו תמצא שמן מרוח במעברי היניקה שאחרי הטורבו, הסיבה השניה היא מערכת הנשם שמעבירה אדי שמן בקצב מוגבר יותר בזמן גידוש.

מתי יתחיל לעבור יותר שמן מהמקובל למעבר היניקה? הסיבה העקרית והנפוצה היא מסנן אויר סתום. מסנן סתום גורם לתת לחץ גבוה באזור המאיץ, שיונק שמן דרך הציר. הסיבה השניה היא פריצה אויר במערכת היניקה, שגורמת לטורבו לעבוד ללא התנגדות ובמערכות מסויימות גם ללא בקרת לחץ, הטורבו מגיע לסל"ד יתר, מערבולות האויר והתת לחץ מתגברים וכך גם יניקת השמן דרך הציר.

אם מצבים אלו של דליפת שמן מוגברת דרך הציר ממשיכים לזמן רב ללא טיפול הטורבו כושל, הסיבה היא שהמגדש בנוי לעבוד עם אויר ולא נוזל. השמן גורם לחוסר איזון והתנגדות מוגברת למאיץ עד לשבירתו.

אני מקוה שזה עונה לשאלתך.

פורסם

אני שמח שאתה מבין שאני לא מבין, לכן אני שואל. ולא "סתם" צופה בזמן.

הטורבו בנוי עם מקדם בטחון בפני פריצת שמן. כמו כל משאבה אחרת. כמה שאני מאמין בגדולתו של כח, אני מניח בצד את כל ההשערות שהעלנו, ועדין מחפש את התשובה לשאלה, מדוע יש כשל במגדש הטורבו ויש חדירה של שמן? לא מה שמושך את השמן החוצה, לא מחפש לתת שם לאותו כח. אלא לדעת מה מאפשר לאותו כח להתגבר על התכנון של המגדש. אין צורך להחזיר אחורה, לחופשים, בלאי וכו'

בדיוק כמו שאני רואה משאבת מים שנזלה מהציר, אני לא יכול בדיוק לדעת מה גרם לנזילה.

אם מישהו יודע אשמח לדעת:-P

DFC

פורסם

אולי אתם חושבים שעניתם על השאלה.

אבל כמו שאתה אמרת, פה זה רק יעוץ להחלפת פילטר שמן, ולבעיות שנתקלתי בהם שלשום.

אז אנחנו נחפש מקום שיכול להתעמק בבעיה, ולא לחפש את התשובה הפשוטה, כדי לקבור את הראש בחול..

מצצטער, על הזמן היקר שלכם, בהצלחה לכם

DFC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...