Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

אז מי יהיה אלוף הפורמולה-1 השנה ?  

50 הצבעות

1. 1. אז מי יהיה אלוף הפורמולה-1 השנה ?

• פרננדו אלונסו
      12
    • לואיס המילטון
      29
    • קימי רייקונן
      7
    • פליפה מאסה
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים , עכשיו זה הזמן .

עברנו כבר חתיכת דרך בעונת הפורמולה-1 של 2007 .

היו מרוצים מעניינים יותר ומעניינים פחות , היה בלאגן ועדיין יש אבל התמונה די ברורה בעצם ועד שלא יוחלט אחרת האלוף יוכרע מבין ארבעת הנהגים שמאיישים את הכסאות של מקלארן-מרצדס או פרארי.

בואו נראה מה אתם חושבים , מי יהיה האלוף השנה ולמה ?

חשוב , כאשר אתם מצביעים לטובת מישהו גם לנמק ולו רק בכדי שיתפתח פה דיון מעניין ופורה .

יום טוב והמשך עונה מעניינת

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לדעתי המילטון בגלל ש:

פרננדו אלונסו: יותר מדי מושפע ממה שקורה מסביב ולא תמיד מרוכז במסלול

פליפה מאסה: בכלל לא במאבק לפי דעתי

קימי רייקונן: לפי דעתי לא יצליח להיות יציב בתוצאות טובות עד סוף העונה.

ונשאר המילטון שלפי דעתי יכול להיות הכי מרוכז במאבק ולנצח אותו

to finish first first you have to finish

פורסם

ישנם כרגע 4 מועמדים - המילטון, אלונסו, רייקונן ומאסה

כפי שזה נראה עכשיו פרארי לא יוכלו לסגור את הפער מול מקלארן ולכן נותר צמד נהגי המקלארן

לאור היכולות של המילטון, לאור היציבות הרבה (9 פודיומים ברצף) וגם אולי בגלל שהוא בן טיפוחיו של רון דניס. להיות בן הטיפוחים של הבוס בודאי משרה יחס חיובי אליו ובמיוחד שמולו עומד אלונסו שלא מושך אליו סימפטיה רבה מאף גורם

לאור כל הנ"ל ואם לא יהיו הפתעות מרעישות (פציעות וכדומה) אז לדעתי זה יהיה המילטון

פורסם

המילטון!

לא בגלל שיזכה ברוב המירוצים אלא בגלל שהוא כבר הוכיח כי מספיק להיות על הפודיום.

לאור מה שראינו עד כה, אין ספק שהוא קר רוח ולא נותן לדברים מסביב להשפיע עליו (שלא כמו שלושת מתחריו!).

זו דעתי.

פורסם

אני הולך נגד המגמה המצטיירת כאן, ולצערי אני מהמר על אלונזו-

מדהים ככל שהמילטון מוכיח בהשגיו, לדעתי ככל שנתקדם לסוף העונה והלחץ יגבר כך הנסיון ידבר והמילטון ישבר פה ושם.

מה לעשות, עם כל הילדותיות והעצבנות שכרגע מתבטאת גם בנהיגה מאוד אגרסיבית ולא חלקה אלונזו ווינר אמיתי וידע לדעתי לתרגם זאת לנצחונות "קשים" ולאו דווקא פוטוגניים ככל שנתקדם למאני-טיים.

עם כל הכבוד (ויש, המון!) - המילטון עדיין רוקי, אני מאמין שזה חייב לבוא לידי ביטוי. אני כבר מוכן להמר עליו לעונה הבאה...

פרארי כמו גם ראייקונן לא יציבים ומהירים מספיק לאורך סדרה של מרוצים והפער שקיים כבר די משמעותי בשלב זה של העונה.

(אגב, הלב עדיין מקווה לקאמבק של הפיני).

פורסם

אני חושב שהאליפות תהיה של מקלארן , ואני חושב שהמילטון . והסיבה לכך היא שאלונזו מתחיל להראות עצבים על המעמד של המילטון , וכמו שכול אחד יודע , שכשמתעצבנים ולא שומרים על קור רוח עושים טעויות . הדרך היחידה לדעתי שבה המילטון לא יצליח , זה אם אלונזו בחמתו יפריע ויתנגש בו במירוץ חשוב

בברכה יהודה

פורסם

רק קצת בכדי להכניס נתונים לויכוח או נקודות למחשבה -

אוסטרליה - רייקונן

מלזיה - אלונסו

בחריין - מאסה

ספרד- מאסה

מונקו - אלונסו

קנדה - המילטון

אינדי - המילטון

צרפת - רייקונן

בריטניה - רייקונן

אירופה - אלונסו

הונגריה - המילטון .

רייקונן, אלונסו והמילטון - 3 נצחונות כל אחד .

המילטון - מלבד התאונה בנורבורגרינג היה על הפודיום בכל המרוצים ומוליך בדרוג הנהגים כרגע.

השמועה אומרת שבמסלולים האיטיים יותר יש יתרון למקלארן-מרצדס על פני פרארי, ביחוד בכל הקשור בהפקת המיטב מהצמיגים.

טורקיה אולי לא כל כך אבל מונזה וספא המתקרבים אלינו לטובה נחשבים בהחלט מסלולים מהירים.

ביפאן, מסלול פוג'י , יעשה השנה שימוש לראשונה, וכן , אני יודע שנסעו עליו כבר פעם אבל לא בגירסה הנוכחית שלו, לאחר שידרוג שעבר בידי טילקה .

עוד נתון למשוואה - כולם מחשיבים את המילטון כרוקי או כנהג חדש בקבוצה.

המילטון מכיר את האנשים במקלארן הרבה מאד זמן, הרבה יותר מאלונסו שהגיע כאלוף עולם פעמיים ובטוח שהוא הדבר האמיתי בפורמולה-1, בטח מאז פרישתו של שומאכר.

ג'קי סטיוארט , בעצמו אלוף פורמולה-1 שלוש פעמים אומר שהמילטון נהג מהיר מאד אבל אלונסו נהג יותר מושלם ממנו, עד כמה זה נכון בקרבות בינהם ?

האם אלונסו הסתגל למצב שהוא למעשה לא מס'-1 בודד בקבוצה אלא במעמד שווה להמילטון ?

האם גם פרארי יתנו לנו דו-קרב בין רייקונן למאסה ?

דובי

פורסם

עד עכשיו העונה הוכיחה כי מה שיכול להתחולל בין המילטון לאלונסו לא יקרה למאסה ורייקונן. מאסה ורייקונן לא יתחרו ביניהם על מקום במירוץ.

המילטון הראה הישגים מצוינים עד כה אבל צריך לזכור שכל זה קרה כאשר הוא לוקח פול פוזישין או קרוב לכך.

אני אוהב את אלונסו למרות שהרבה פעמים הוא "דופק" את עצמו בהיותו אימפולסיבי מדי.

ההצגה שהוא נותן על המסלול יותר טובה מהמילטון ואני בטוח שהרבה יסכימו איתי על כך.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני אולי נאיבי, אבל אני חושב שלא מגיע לאלונסו בגלל ההתבכיינויות הבלתי פוסקות שלו (למרות שהוא נהג מצוין)

מאסה - Long shot לגמרי, טכנית הוא עדיין במירוץ, הגיונית לא כ"כ

רייקונן סובל מאותה בעיה בדיוק (עם מימדים קטנים יותר)

משאיר רק את ה-Rookie, והפייבוריט שלי (תרתי משמע)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נתחיל עם זה שמבחינתי לפחות אין מגיע בספורט , מי שטוב ומשקיע מצליח .

בין רייקונן למאסה לא יתפתח עימות דוגמת העימות המתוקשר כל כך בין אלונסו למאסה הוא ההבדל בתפיסה בין שתי הקבוצות- מקלארן-מרצדס ופרארי.

במקלארן , רון דניס מאז ומעולם השתדל לא להתערב בקרבות בין הנהגים שלו, כל עוד זה לא פגע באינטרסים של הקבוצה.

בפרארי ,בדיוק ההיפך . הם פשוט לא מחכים שיגיע העימות ואז מתערבים אלא מונעים אותו מראש באמצעות התערבות מסודרת שנועדה לשמור על האינטרסים של הקבוצה וגם של הנהגים.

השנה, וכרגע אני לא זוכר באיזה מרוץ זה היה , ראינו באופן ברור מדיניות כזו בפרארי כאשר אחת מהשניים הוביל במרוץ והשני צמצם לעברו ואז לפתע הפער גדל חזרה מעט ונשמר קבוע עד סוף המרוץ.

במקלארן הדוגמא הבולטת היא מונקו . אלונסו הוביל והמילטון צמצם לעברו והחל להלחיץ אותו, אלונסו זעם וצרח בקשר לרון דניס שיוריד לו את הנהג הבריטי מהגב.

אגב - אתם באמת חושבים שלמאסה אין שום סיכוי ?

דובי

פורסם

אני חושב (ולצערי הרב יש לציין) שפרננדו אלונסו יהיה השנה אלוף.

עם כל האופי המגעיל (לדעתי) שלו, הוא עדיין ווינר שלא אכפת לו מה קורה כמעט מסביב למסלול (למרות שאני בטוח שחלקיכם יכולים לחלוק עליי), וזה פלוס ענק בשבילו. בנוסף הוא עם ניסיון גדול יחסית ואל תשכחו שיש לבנאדם כבר שתי אליפויות בכיס.

המילטון, אם לא יהיה השנה אלוף כמו שאני חושב, יהיה בטוח שנה הבאה, גם אם לא תהיה לו המכונית הכי מהירה. הוא כישרון טהור ואף אחד לא יכול להתווכח על זה. רוקי שבא משום מקום ועושה כזה דבר לא היה, ולדעתי גם לא יהיה. השנה הוא לא יהיה אלוף לדעתי מסיבה אחת בלבד שתתבטא (לדעתי) בסוף העונה: ניסיון.

מאסה, בכלל לא בתמונה, לא מתפקד בחלק מהמירוצים (וכמו שראינו גם יכול להשתרך אחרי סופר אגורי). בנוסף לדעתי אין לו אופי שאלוף צריך ואין לו מספיק קור רוח.

רייקונן הוכיח לכולנו בכל השנים שהוא נוהג שהוא נהג פנטסטי. לעומת זאת, אפשר לראות אותו במרוץ אחד מכסח את המתחרים החזקים (אלונסו, המילטון ומאסה) ובמרוץ אחר אנמי מאוד מאחוריהם. לדעתי, אם הוא רוצה להיות אלוף, הוא צריך לעשות איזה סוויץ' פסיכולוגי ולהיות הרבה יותר חכם על המסלול וגם מחוצה לו.

רן

פורסם
נתחיל עם זה שמבחינתי לפחות אין מגיע בספורט , מי שטוב ומשקיע מצליח .

אגב - אתם באמת חושבים שלמאסה אין שום סיכוי ?

דובי

אין דבר כזה "מגיע", אבל לדעתי בהחלט יש דבר כזה "לא מגיע", שני דברים שונים לחלוטין

לגבי מאסה - לצערי קשה לי לראות אותו כמתמודד רציני על הכתר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שישים ושש אחוז מהמצביעים חושבים שהמילטון הוא המועמד המוביל לאליפות וזה היה לאחר המרוץ בהונגריה ולפני טורקיה .

יש מישהו שחושב אחרת כיום ?

מישהו מאמין שפרארי יחזרו ויצליחו לסכן את האליפות המתקרבת של המילטון ?

דובי

פורסם

לדעתי פרארי לא ימשו את האיום על מקלארן למרות הנצחון הכפול אתמול

השנה, למרות המעורבות המסיבית של שומאכר בקבוצה, אין לדעתי לפרארחי את היכולות

אני עדיין מאמין שהמילטון הוא זה שיזכה

"הסכנה" להמילטון היא מאלונסו

למרות שבליבי פנימה הייתי רוצה בנצחונו של קימי מעכשיו ועד לסוף העונה - קשה לי להאמין שזה מציאותי

פורסם

אני לא בטוח שאפשר לכנות את המעורבות של מיכאל שומאכר השנה בקבוצת פרארי כמעורבות מאסיבית.

הוא כן נמצא שם והוא מייעץ אבל אני לא חושב שזה יותר מזה.

אין ספק שיש לו הרבה ניסיון ויכולות בתחום אבל כמו שזה נראה כרגע, מהצד, זה לא זה.

מבחירה או שלא הוא יכול לעשות יותר ויתכן שלא צריך.

ההבדל בין פרארי למקלארן הוא לא כל כך משמעותי והוא בא לידי ביטוי, לכאן או לכאן, יותר על פי סוגי המסלולים בהם הם מתחרים כאשר למקלארן יש עדיפות במסלולים יותר איטיים "טכניים" נקרא לזה ופרארי מנצחים במסלולים היותר מהירים.

אלוף העולם הבא יהיה זה שיצבור יותר נקודות על חשבון יריביו ויעשה פחות טעויות ושטויות, יושפע פחות מהמתרחש מסביב, לפחות בכל הקשור לקבוצת מקלארן.

דובי

• תוכן חדש...