Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נמאס לי כבר לחפש קליאו שמורות שמבקשים עלייהם 10,000 מעל המחירון או פז'ו ראלי למינייהם או הונדה האצ'באק או כל רכב שרק תרצו ולכן התכוונתי לשאול האם אודי A4 מנוע 1800 טורבו מודל 1996 ידנית שווה את ההשקעה ?

או שאני יחפש לי מאזדה 626 4 דלתות (הצורה עם הפנסים המופרדים מאחורה) מודל 94' אוטומטית?

כבר נמאס לי לחפש רכבים שמבקשים בהגזמה מעל המחירון,אני מתפשר על 5000-7000 אלף מעל מחירון ואנשים פשוט לא רוצים למכור

בבקשה תנו לי חוות דעת

תודה נדב

106Rallye S2 :onfire:

פורסם

האאודי כמה רמות מעל המאזדה, אבל אין לה שום קשר לקליאו\פיז'ו וכו'.

עם קצת סבלנות תמצא את מבוקשך, ותזכור - מחירון זה לא הכל בחיים, אל תסתכל על המחיר ביחס למחירון אלא ביחס לתמורה שתקבל עבור הכסף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אנשים חיים בסרטים שהם יקבלו אלפי שקלים מעל המחירון וברוב הפעמים זה על כלום

וכן צריך להסתכל על המחירון, לפחות ברכבים שלא עברו שינויים, מחירון זה הערכה של שמאי (במקרה שלנו לוי יצחק) ותאמין לי שהוא מעריך את שווי הרכב יותר טוב מבעל הרכב ...

הילדים מתלהבים מהרכב שלהם אז הם מעריכים אותו בכמה אלפים טובים מעל המחירון ...

פורסם

אין מחירון לרכבים מהסוג שאתם מחפשים.

אין שום סיבה ליישר קו עם אדם כמו לוי ישצחק לאחר שהוא שוחט את שוק הרכבים הסופרטיביים לשווא.

אני כמו אנשים רבים ובעלי רכבים ספוטיביים לא מכירים בו כלל.

מחירי "המחירון" של האדם הנכבד לקליאו ספורט, איביזה טורבו, לאון טורבו וכד' מגוחחים ואפילו מעלים תמיהה לגבי עבודתו הנאמנה.

סתם דוגמא: איך יכול להיות שסיאט לאון 1.6 אוט' משנת 2002 עולה יותר מגרסת ה-20VT שמאובזרת בכל (טורבו, מושבי ספורט,

סאנרוף, ג'אנטים, 6 הילוכים, ESP, בקרת אקלים, פנסי ערפל, מערכת אלדקס, דיפוני עור וכד') - איפה ההיגיון פה?!

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

היי נדב

קודם כל ראיתי מודעה שלך שממש אבל ממש * וזו המודעה.

" רציתי לשאול ולדעת האם פג'ו 106 ראלי דור שני מודל 97' הוא רכב אמין , חזק ,

יש לי אופציה לקנות את הרכב הנ"ל עם 119,000 ק"מ,כל החלקים אורגינליים והיא בצבע לבן

בעל האוטו רוצה עלייה 21,000 ש"ח ?

אם אפשר לקבל גם נתונים טכניים על האוטו אני

אשמח "

עכשיו אם באמת היה לך רכב כזה והוא לא היה חצוי או מחולק לשלשה ולא קנית אז אין מילים בפי.

ולמודעה הנוכחית שלך.

רוצה לקנות במחיר מחירון,קנה מאזדה 626,6,3.

רוצה לקנות רכב מהנה לנהיגה,שלם את מחיר השוק ולא את מחיר המחירון.

ועכשיו להיבט הכספי.

ברוב המקרים,ההפסד הכספי הגדול הוא ירידת הערך של הרכב והוא יהיה הרבה יותר גדול במשפחתית שתקנה,מאשר בראלי/GTI שתקנה מעל המחירון,למשל באאודי A4 תפסיד בטח קרוב לכפול(אם לא יותר תלוי,בזמן שתהיה אצלך),ממה שתפסיד על 106 GTI.

וזאת בהנחה שהאקזמפלר שתקנה בשני המקרים שמור ומטופל.

אז אם רחמנא לניצלן חשקה נפשך ברכב מהנה לנהיגה ספורטיבית,אל תתפשר על משפחתית,שלם את מחיר השוק ואל תשכח, אומנם בארצנו הקטנטונת מכיוון שאין הרבה רכבים ספורטיבים ומהנים אז הכח אצל המוכרים ובעתיד אתה תיהיה בצד של המוכרים.

בהצלחה וסע לאט.

איציק

היו 106 ראלי MK2 ,פורד RS2000 ,פיאט קופה 16VT

וכרגע אלפא ספיידר 1998 שחורה ומדהימה שמעלה בי חיוך כל פעם מחדש

פורסם

היה ביד שתיים פרסום של קסארה ידנית, מודל 98, 1.6, 85K

המחיר שם היה דומה למה שאתה מחפש

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

כבעל אזרחות כפולה (צרפתית), אני יכול לצטט אימרה ארופאית ישנה: "רכב ספורט לא קונים מיד שניה!"...

ההגיון שעומד מאחורי הדברים הוא כי מי שקונה רכב ספורט גם מנצל אותו +, עכשיו בנושא ההשקעה שהמוכר שם על האוטו... תתפלאו אבל זה הבעיה שלו אלא אם כן מופיעות אופציות מהמפעל. יצחק לוי, אם כך, מיישר קו עם שאר העולם!!!

מחירון של דגם ספורט יותר זול מהדגם המשפחתי מהסיבה הנ"ל. אתם יודעים מה? יש הגיון מסוים אלא אם כן המוכר ביצע שיפוץ כללי ערב המכירה ואז המחיר צריך להיות מחירון + ההשקעה הנוכחרית (כנגד קבלות).

פורסם
אנשים חיים בסרטים שהם יקבלו אלפי שקלים מעל המחירון וברוב הפעמים זה על כלום

וכן צריך להסתכל על המחירון, לפחות ברכבים שלא עברו שינויים, מחירון זה הערכה של שמאי (במקרה שלנו לוי יצחק) ותאמין לי שהוא מעריך את שווי הרכב יותר טוב מבעל הרכב ...

הילדים מתלהבים מהרכב שלהם אז הם מעריכים אותו בכמה אלפים טובים מעל המחירון ...

תסביר לי איך ייתכן כי רכב שנקנה חדש ב118K (איביזה FR) ב30.12.05 שווה 77K ב30.7.07. נראה לך שאם הייתי מוכר אותו עכשיו עם פחות מ25K על הספידומטר הייתי מבקש מחירון? יצחק לוי שוחט נקודה. בהצלחה בעמידה על עקרונותיך שום בעלים שפוי של רכב ספורטיבי לא ישחרר לך אותו במחיר מחירון אם מצבו טוב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אוקיי,תודה על כל התשובות

אני נראה לי ישלם 20,000 ש"ח (לאחר הורדת המחיר לבעלים שרוצים על רנו RSI 95' ) ואני יקנה ת'RSI.

תודה שוב לכולם :)

פורסם
תסביר לי איך ייתכן כי רכב שנקנה חדש ב118K (איביזה FR) ב30.12.05 שווה 77K ב30.7.07. נראה לך שאם הייתי מוכר אותו עכשיו עם פחות מ25K על הספידומטר הייתי מבקש מחירון? יצחק לוי שוחט נקודה. בהצלחה בעמידה על עקרונותיך שום בעלים שפוי של רכב ספורטיבי לא ישחרר לך אותו במחיר מחירון אם מצבו טוב.

עידן

גם אם אני אקנה מרצדס בחצי מיליון, בשנתיים הראשונות אני אפסיד 100 אלף שקל +-

ככה זה עובד, תמיד בשנים הראשונות הערך של הרכב יורד בצורה חזקה ואח"כ זה מתייצב

ד"א אני לא יודע אם זה המחירון המשוקלל, בכל זאת הרכב יד ראשונה (אני מעריך) ועם ק"מ נמוך.

חוץ מזה המחירון נקבע לרכב סטנדרטי בלי תוספות וכו', אם הרכב שמור זה גם מוסיף למחיר כמובן.

שורה תחתונה לוי יצחק יודע יותר ממני וממך לחשב מחירון של רכב, יש מלא קריטריונים לחישוב שכזה, גם לרכבים חדשים

וזה לא שאני מכיר את כל הקריטריונים, אני יכול לנחש חלק אבל לא הכל כי אני לא שמאי וזאת לא העבודה שלי

זה כמו שתקבל חוות דעת מבעל מקצוע (ולא משנה מאיזה תחום) ואחרי שזה לא ימצא חן בעיניך תגיד "מה פתאום אני מבין יותר, המחיר צריך להיות X"

פורסם

רועי

ראה את המקרה שכתב טל (כח סוס) או עידן לגבי האיביזה, לוי יצחק אינו מבין דבר או חצי דבר ברכבי ספורט, עובדה שפיג'ו 106 ראלי\GTI או סקסו VTS או קליאו ספורט נמכרות במחירים של 10, 15 מעל אותו נייר מפגר הנקרא בפיך "מחירון", ואפילו בקלות !!! כנ"ל התמחור המפגר של אותו לוי יצחק לגבי רכבי סיאט הספורטיבים, המתומחרים כמו סיאט 1.6 אוט' :shock:

תרצה כזה רכב, תשלם, זהו שוק של היצע וביקוש, וכנראה שיש ביקוש במחירים הנקובים.

דוגמא נוספת, לאון טורבו 4X4 עולה במחירון 54K (פעם אחרונה שראיתי) לי ספרו 70K ולא ירדתי מהרכב, איך זה ?

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

גם הלאון טורבו שלי נמכרה לחבר טוב מהפורום ואפילו ללא פרסום. זכות הראשונים ניתנה לו. לגבי המחיר זאת הייתה הסתדרות שלנו.

כיום, במצב הקליאו שלי (שנת 2001 - דנדשה מבחינה חיצונית, פנימית- כולל הגה! והשקעה בכל חלק וחלק לטוב ביותר!)

ועם 70K על הספידומטר גם ב-20 אלף מעל המחירון הרכב לא ימכר.

אם נדייק בדברים, אני לא מכיר היום שום מחירון!

ולפותח הנושא, אם הגעת למצב שאתה רוכש בסופו של דבר RSI ב-20K ש"ח, כנראה שלא באמת חיפשת רכבים מסוג הקליאו והאיביזה השפוטיביות.

בכל אופן, בהצלחה ברכישה שתבחר.

פורסם

דוגמא נוספת, לאון טורבו 4X4 עולה במחירון 54K (פעם אחרונה שראיתי) לי ספרו 70K ולא ירדתי מהרכב, איך זה ?

ליאור

עניין של ביקוש והיצע, כמובן שאם יש אנשים שמוכנים לשלם 10-15 אלף מעל המחירון אז למה לא למכור להם? (במידה ואתה מעוניין למכור)

גם אם יהיה לי שברולט קאווליר לדוגמא ומישהו יציע לי 10 אלף מעל המחירון למה שאני לא אמכור?

מחירון זה חלק מהמדד שלי לפחות אבל ושלא תבינו אותי לא נכון, רכבים שמורים ובמצב טוב (כמו הרכב של כוח-סוס לדוגמא) שווים יותר מהמחירון

פורסם
גם הלאון טורבו שלי נמכרה לחבר טוב מהפורום ואפילו ללא פרסום. זכות הראשונים ניתנה לו. לגבי המחיר זאת הייתה הסתדרות שלנו.

כיום, במצב הקליאו שלי (שנת 2001 - דנדשה מבחינה חיצונית, פנימית- כולל הגה! והשקעה בכל חלק וחלק לטוב ביותר!)

ועם 70K על הספידומטר גם ב-20 אלף מעל המחירון הרכב לא ימכר.

אם נדייק בדברים, אני לא מכיר היום שום מחירון!

ולפותח הנושא, אם הגעת למצב שאתה רוכש בסופו של דבר RSI ב-20K ש"ח, כנראה שלא באמת חיפשת רכבים מסוג הקליאו והאיביזה השפוטיביות.

בכל אופן, בהצלחה ברכישה שתבחר.

קודם כל אני מחפש רכב כבר כמעט שנה עם התנהגות כביש ספורטיבית,יציבות,תיקשור בין ההגה והדוושות,יצא לי לנסוע על פז'ו ראלי יד שניה מודל 96' 120,000 ק"מ שמטופלת בחברה עד היום ועל עוד כמה מכוניות ספורטיביות, אם אתה גם חיפשת מי כמונו יודעים שקליאו RSI נמכרת במחירים של 21,22 אלף אבל בסוף בעלי הרכב יורדים קצת לסביבות ה20 אלף, במידה ואתה לא יודע זאת תרשה לי לחדד לך,מצאתי המון רכבים במצב טוב אבל גם אם יביאו לי רכב משנת 96 עם 90 אלף ק"מ שמטופל בחברה מהיום הראשון שלו ועד האחרון זה עדיין לא יצדיק מחיר כה גבוה! למה? בגלל שאם יש היום דבר שנקרא מחירון וכן צריך להתייחס לכך,אנחנו היום לא נמצאים בסרט של מהיר ועצבני, אז נגיד והמחירון הוא 14-15 אלף אז בסדר לבקש 3000 - 5000 אלף אבל אדם שבא ואומר לך שהוא רוצה 24-22 אלף ש"ח ולא מוכן להתגמש טיפה,תסלח לי אבל זה חוצפה

הדור שלי (גילאי 23) רוצים להנות מהרכבים הללו ולא לקנות אותם שהם עומדים לשבוק חיים במצב של 200000 ק"מ וכל המנוע דופק! לא ולא,אנחנו ניתן 3000 -5000 אלף אבל לא מעבר כי זה פשוט לא נורמלי.

יש אנשים שיגידו אנחנו ניתן גם עד 10000 ש"ח מעל המחירון כי אנחנו לא מתייחסים למחירון ובשבילנו אין כזה דבר מחירון לדוגמא "יש לי הונדה קופה מודל 95' או הונדה האצ'באק מודל 94' ואני רוצה 27-30 אלף ש"ח !!! נראה לך נורמלי..?? לי לא.

אולי לך כן,אבל אני חי במציאות וגם הרכב הכי ספורטיבי ושמור,אם זה שימכור אותו ימכור אותו ב5 אלף מעל המחירון אז זה אומר שהוא רצה למכור ולתת לאחרים להנות ממנו אבל אם עד שהוא לא יקבל 8 אלף מעל המחירון הוא לא ימכור ולא יהייה גמיש אז זה אומר שהוא לא על באמת רוצה למכור את הרכב אלא לחכות למכה שהוא יעשה למישהו פראייר,ככה זה לפי דעתי.

תודה בכל זאת על כל התשובות...:)

נדב

פורסם

כל אחד ודעתו.

אבל שוב אני יחדד את מה שאמרתי:

ברגע שמר לוי יצחק 'הדגול' החליט לשחוט את שוק המכוניות הסופרטיביות והעלה את שווי שוק הליסינג, מבחינתי מאותו היום אין מחירון.

אני יפריד בין הדברים:

אופציה א'. רכב ספורט שמחיר המחירון שלו (אם יש דבר כזה) נשחט ללא שום סיבה - פה הגדירו בעלי אותם רכבים

והשוק בכלל, את הרכבים כבעלי מצב של- ביקוש והיצא. אין מחירון סדיר. יש קונה ויש מוכר. מתאים לך- תרכוש, לא מתאים לך- תמשיך הלאה.

ברכבים ספורטיביים אלו תמצא יותר איבזור, כוח, איכות וכד', מאשר שתמצא באותם רכבים מאותם שנים בדגמים הפשוטים יותר-

וב"מחירון" הם נמצאים זה לצד זה עם תג מחיר דומה. זה פשוט מצחיק.

אופציה ב'. אקסמפלר שמור. גם פה נכנסת המשוואה של הביקוש וההיצע, רק הפעם מדובר על נדירות הרכב.

כגון: הונדה סיוויק ESI קופה ידנית, הונדה סיוויק האצ'בק ESI ידנית, הונדה TYPE-R ו-S-2000 (סתם יצאו לי דוגמאות של הונדה)- שאם הן במצב שמור מחיר הרכב יוקפץ בעשרות אחוזים ע"י הביקוש של השוק לרכב.

* יש אפשרות על רכבי ספורט שפחות נדירים (קצת יותר מ-10 יח' בארץ - כדוגמת: קליאו ספורט ואיביזה טורבו) שאופציה א' ו-ב' ישתלבו יחדיו.

אם חיפשת רכב בסדר גודל ומחיר של הקליאו ספורט או האיביזה טורבו ולא מתאים לך לשלם בהתאם,

היית ממליץ לך לחפש פיג'ו 206XS ולא קליאו RSI.

• תוכן חדש...