Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכל המשתמשים,

ברצוני לשאול שאלה לגבי אחד המנועים האהובים בפורום - 1.8 טורבו של קונצרן פולקסווגן-אאודי (אם אני לא טועה - מנוע הטורבו בנזין הנפוץ ביותר בעולם).

אני בעליו של אאודי מודל 2003, שעבר עד עתה 100,000 ק"מ. לפני הטיפול הקודם (90,000) רצו במוסך להחליף את הרצועה "לאור הוראות היבואן" אבל לאחר בדיקה הוכחתי להם שהיצרן מחייב החלפה אחרי 120,000 ק"מ, והיבואן "התיישר" לפי ההמלצה הזו. לאחר בדיקה הם הודיעו שאני צודק, בדקו את הרצועה הקיימת ומצאו שהיא תקינה.

רציתי לשאול - מה היקף העבודה מבחינת זמן ועלות? האם רצוי לנסות מוסך שאינו מוסך היבואן/הרשת? ההבדל יהיה משמעותי מבחינת העלות? יש מוסך באיזור חיפה שמתאים?

בתודה, מיכאל.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מיכאל,

אני מכיר היטב את רכבי VW ואכן ההמלצה להחליף אחרי 120K או 3 שנים כמדומני.

מנסיוני יש לציין שאחרי 3 שנים הרצועה מתייבשת ולכן רצוי להחליפה בהקדם.

מומלץ להחליפה במוסך מורשה של הייבואן מכיוון שהם מכירים את הפרוצדורה בעל-פה, המחיר של החלפת הרצועה הוא לא בשמים וכמובן יש להחליף מותחן של הרצועה.בכול מקרה רצוי בהזדמנות זו להחליף משאבת מים מכיוון שהרכב שלך כבר עשה יותר מ-100K.

אם אתה רוצה לחסוך בקש מהם שיבדקו וויזואלית את מצב המשאבה (האם יש נזילות או קורוזיה).

במידה ואתה גר באיזור תל-אביב אני ממליץ לך על מוסך רון בת"א שהינו מומחה לרכבי VW והמחירים שלו נוחים יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק10 - תודה על התשובה.

יש למישהוא הערכת עלויות?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אני ממליץ – לברר את מחיר העבודה והחלקים אצל מוסך קיבוץ אפק. פנה למשה מנהל המוסך הוא ידיד שלי, מסור לו ד"ש מדוד מרחובות. הם אמינים, מקצוענים ומקבלים עבודות חוץ במחירים מצחיקים. יש גם ארוחת צהריים בקיבוץ. במקרה שהתיקון מצריך יותר זמן, יש הסעה לחיפה והסביבה.

הטל' 04-8784072 נייד 0524264955.

בהצלחה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מיכאל,

אני מכיר היטב את רכבי VW ואכן ההמלצה להחליף אחרי 120K או 3 שנים כמדומני.

מנסיוני יש לציין שאחרי 3 שנים הרצועה מתייבשת ולכן רצוי להחליפה בהקדם.

מומלץ להחליפה במוסך מורשה של הייבואן מכיוון שהם מכירים את הפרוצדורה בעל-פה, המחיר של החלפת הרצועה הוא לא בשמים וכמובן יש להחליף מותחן של הרצועה.בכול מקרה רצוי בהזדמנות זו להחליף משאבת מים מכיוון שהרכב שלך כבר עשה יותר מ-100K.

אם אתה רוצה לחסוך בקש מהם שיבדקו וויזואלית את מצב המשאבה (האם יש נזילות או קורוזיה).

במידה ואתה גר באיזור תל-אביב אני ממליץ לך על מוסך רון בת"א שהינו מומחה לרכבי VW והמחירים שלו נוחים יותר.

הכל נכון חוץ מהעובדה הפעוטה שהמוסך המומלץ על ידך אינו מוסך מורשה של היבואן. אין בכך משום הטלת דופי במקצועיותו.
פורסם
הכל נכון חוץ מהעובדה הפעוטה שהמוסך המומלץ על ידך אינו מוסך מורשה של היבואן. אין בכך משום הטלת דופי במקצועיותו.

מבלי להיות שם (לצערי , עקב המרחק), ועל פי התגובות המדוייקות והקולעות שלו בפורום, ניתן לשפוט שהוא לא פחות, וכנראה יותר ממוקצע על רכבי VAG מאשר צ'מפיון.

פורסם

באודי הישנה שלי, 1.8 ללא טורבו, המחיר כולל מותחן ורצועות אביזרים, לא כולל משאבת מים, במוסך רשת היה כ- 1400 ש"ח (+,-).

פורסם

מכיוון שאני רוצה גם לבצע טיימינג אצלי ברכב (גולף GTI עם מנוע זהה), ביררתי עלויות.

טיפול טיימינג מקיף ויסודי בחברה שכולל חלקים מקוריים בלבד:

רצועת טיימינג

מותחן

גלגלות

משאבת מים

בוכנה הידראולית (שעולה לבד 900 שקל לפני מע"מ)

סה"כ נע בין 2500 ל 3000 ש"ח (בדקתי בשני מקומות) כולל עבודה.

את הבוכנה נאמר לי שהמהדרין מחליפים כל טיימינג שני והמחמירים בכל טיימינג.

אשמח לשמוע הצעת מחיר זולה יותר בחלקים מקוריים בלבד*

* לא מעניין אותי לשמוע על חלקים תחליפיים כגון "משאבת מים גרמנית"

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• ספונסר פורום
פורסם

בכל מקרה,ובכל מוסך שלא תבוצע העבודה.

חובה להחליף את הבורג שנועל את הפולי מנוע!!

מניסיון.

אורן

פורסם
בכל מקרה,ובכל מוסך שלא תבוצע העבודה.

חובה להחליף את הבורג שנועל את הפולי מנוע!!

מניסיון.

אורן

זה 4 ברגים לא אחד

• ספונסר פורום
פורסם
זה 4 ברגים לא אחד

לא,מדובר על הבורג המרכזי,ולא על 4 הברגים הקטנים שמהדקים את הפולי לפולי טיימינג.

אורן

• תוכן חדש...