Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,הרכב שלי הוא גולף,חזרתי מהעבודה ואני שומעת רעש חזק של וונטה רק מכיון אחד ,פתחתי את המכסה מנוע ולהפתעתי גיליתי שהוונטה הימנית הפסיקה לעבוד (איפה שהגה של הנהג) ורק השמאלית עובדת,האוטו לא התחמם הפעלתי מזגן,וגם רק הונטה השמאלית עבדה,מה זה יכול להיות?ומה העליות תודה

פורסם

גולפית, אם הונטה הפסיקה לעבוד יש 2 אפשרויות

א.הואנטה עצמה לא תקינה

ב.מה שגורם לה לעבוד (ולצורך העיניין לא משנה אם נתק במגעים ממסר דפוק או מה שלא יהיה) לא עושה עבודתו

הבדיקה היא : מתן מתח ישיר לונטה, ובדיקה האם היא פועלת, במידה והיא פעולת אז מתחילים לחפש מה לא! מדליק אותה, בכל מקרה עלויות קשה לנקוב כי האפשרויות רבות,

ועכשיו בנימה כללית יותר (לא מכוון דווקא אליך, אליך יש לי סימפטיה כללית :))

הרבה אנשים נכנסים לפורום ושואלים שאלות שלא מובן מה הם רוצים שיצא להם מזה, לדוגמא "המנורה של הוינקר נשרפה לי" תחליף אותה, מה אנחנו כבר יכולים לעזור ?, בכלל קיימת פה תופעה של שאלות שלא ברור איזו תשובה כלכך מיועדת להן, לדוגמא בהקשר הספציפי גולפית, את לא תלכי לבצע בעצמך את הבדיקות שאמרתי הריי, מה שאומר שתיפני למוסך\חשמלאי לבדיקת העיניין - נכון ?, במצב כזה עדיף לפנות לבעל מקצוע שיתן חוות דעת מקצועית ראשונית ואז להתייעץ בפורום על בסיס החוות דעת הזאת בהקשר לעלויות תיקון ביחס שוב : לחוות דעת הזאת, כרגע כל מה שאפשר להגיד לך (במידה ואת לא מתקנת לבד, אם את מתקנת לבד ורוצה כיוונים זה סיפור אחר) זה לפנות לבעל מקצוע שחווה דעה ותחזרי להתייעץ בקשר לעלויות של אותה דעה.

יום טוב

• ספונסר פורום
פורסם

המאוורר הגדול (מה שאת קוראת לו ימני אך בשפה מקצועית הוא נקרא שמאלי כי הוא בצד של הנהג)אצלך כנראה הלך ,הרעש שאת שומעת זוהי הוונטה השניה

שעלתה למהירות השניה שלה מאחר ואין קירור מספיק ,ויותר חשוב אין פינוי חום ממעבה המזגן ,

הדבר דחוף ביותר לתיקון מאחר ויכול להגרם נזק למדחס המזגן (עבודה בלחץ גבוהה מידיי)

וונטה מקורית עולה כ-900 שח ,חליפית סינית כ-450 ,יצרן מקורי OEM כ-780

אני אישית ממליץ על האחרון ,הרכבה תעלה לך כ-150 שח .

כל המחירים שציינתי הינם ללא מעמ ,תוסיפי על זה 15.5 אחוז.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גולפית,אם שהבעייה במאוור, ולא בממסר. וזאת בעקבות נסיונו הרב,

סביר להניח שבמקרה ותחליטי לבצע את החלפת המאוור אצלו, הוא יבצע בדיקה ראשונית, ואם יתברר שהבעייה בממסר תקול, הוא בוודאי יחליף אותו תחילה לפני שיחליף לך את המאוור, ולכן הניחוש הוא מיותר, ובגלל דחיפות העינין, תאמי איתו בדחיפות , וקבלי הערכת זמן משוערת לביצוע העבודה, בפרטי.

וחזרי לדווח בפורום על הממצאים.

בעיקרון במקרה של מאוור תקול, הייתי הולך לפי המלצתו של מוסך רון, והולך לאופציה השלישית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

ההרכבה אורכת כשעה וכמובן שהאבחנה היא לא סופית ובדיקה תתבצע

במקום בכל מקום שתגיעי אליו .

האפשרויות של ממסר פיוז וכו לא שכיחות והמאווררים עובדים ביחד כל הזמן

מאותו מעגל כלומר אם החיווט של אותו מאוורר ספציםי תקין והוא לא עובד אז התקלה היא בו .

פורסם

רון, שתי שאלות:

א. כתבת "הדבר דחוף ביותר לתיקון מאחר ויכול להגרם נזק למדחס המזגן (עבודה בלחץ גבוהה מידיי)" . האם לא יכול להיגרם גם הנזק שקרה לי, שגם הנגד והמאוורר השני יהרסו, ומכאן הדרך לקצר ושריפה קצרה?

ב. לגבי המחירים של המאווררים שכתבת- יש מאוורר של valeo ב300 ש"ח כולל מעמ אצל שיא יבואנים.

• ספונסר פורום
פורסם

א.לגבי אותו נזק ,זה לא יכול להגרם כי בגולף המערכת היא שונה

והנגד למהירות נמוכה נמצא בתוך המאוורר (ולא חיצוני כגון קורדובה).

ב.אין וונטה של וולאו לגולף 4 (הגדולה)בארץ (אני חושב שהם לא מייצרים את הוונטה הזאת).

ג.אין אף וונטה של וולאו לכל סוג רכב ב300 שח כולל מעמ.

צביקי שאתה זורק פה מיספרים לא נכונים אתה מתעה אנשים ,תבדוק את עצמך.

• ספונסר פורום
פורסם

תבדוק עוד פעם אני חושב שאתה טועה בנוגע ליצרן .

פורסם

ובכן, באופן מפתיע רון צדק.

לא הצלחתי לראות על הרכב את שם הוונטה, אז התקשרתי לחברה ואכן הוונטות בסכום הזה הן קוריאניות של TRZ או משהו בסגנון.

רון - אני מתנצל, וסליחה אם הטעיתי מישהו.כנראה הוולאו שראיתי היה מה שירד מהאוטו.יש להם גרמניות ב500.

• תוכן חדש...